Görümcelerim tarafından sürekli suçlanıyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
818 göst.
Diğer kategorisinde (5,536 puan) tarafından

Ay bilsem işe yarayacak daha önceden yapardım😂

Dün çocuklarımızın doğum gününü kutladık ve görümcelerim bahane olarak beni öne sürmüş.somurtuyormuşum geldiklerinde.

Halbuki eşim 2 gün önceden arayıp davet ettiğinde geleceğiz demişler.eşim ona göre herşeyi fazla fazla almış.dün akşam söylemişler gelmeyeceğiz diye.bahane olarakta beni ortaya atmışlar.sanki önceden beni öldürmekle tehdit edip heryerden engelleyen onlar değillermiş gibi.

12 Cevaplar

+2 oy
(554 puan) tarafından

Sende hata sana öyle davrananları davet etmeyecektin ne gerek var iyi olsunlar uzakta olsunlar 

(5,536 puan) tarafından

Ay yok tabiki ben davet etmedim.eşim kendisi davet etti.geçen senede ailesi emrivaki yapıp hepsini toplayıp gelmişti.asla muhattabıma alacağım insanlar değil

(554 puan) tarafından

Benimde Bi görümcemle aram iyi değil ve evime gelmemiştir eşimde davet etmedi. Eşime söyledim davet edersin kardeşin gelir ben kalkıp da 1 su bile vermem hizmetini kendin yaparsın buna da eşimin gözü kesmediği için davet etmiyor 

-Reklam-
+1 oy
(2,037 puan) tarafından

Bi laf var 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış' senin örümceklerde 🕷 o hesap 

(5,536 puan) tarafından

Öyle gerçekten.hiç utanmalarıda yok.onlara karşı hiç zararım yokken bile uğraştılar benimle.şimdide acıtasyon yapıyorlar 

+1 oy
(1,635 puan) tarafından

İyi olmuş boşver kafan rahat hicdegilse 

(5,536 puan) tarafından

Aynen bende günlerdir sinirlerim tepede dolaşıyorum.onlar gelirse birde hizmetmi edecem diye.

İyi akılları başlarına geldide gelmediler

+1 oy
(2,528 puan) tarafından

tobee :)) bu gune kadar surat astigin hale bi sekilde katlanmislar da bir anda digumgunu yapacagin aksam artik daha fazla katlanamicaz gtmeyelim girusmeyelim diye mi akrar almislar ansizin  bir isik belirmis zaar

(5,536 puan) tarafından

Hiç sorma😁kaç yıldır konuşmuyorum.geçen sene davet edilmedikleri halde çıkıp geldiler.

+1 oy
(64 puan) tarafından

Ay akrabalar hiç çekilmiyor. Allah var görümcelerimle aram iyidir. Ama genel olarak gelinsin diye hep bir önyargı

(5,536 puan) tarafından

Hepsi için demiyorum ama bir çoğunluğu gelini ev içindeki ayaklı olarak görüyor.

+1 oy
(9,301 puan) tarafından

Devamke surat asmaya ozamn 😁

(5,536 puan) tarafından

Ah yıllardır yaparım arsız gibi umursamazlar.kafaları yeni dank etmeye başlamış😂

+1 oy
(1,209 puan) tarafından

Bir aydınlanma yaşadım, bende kaynanama gidince sürat asayım. Görümce yok şükür ama bu sene elti gelecek Allah'ın izniyle bakalım nasıl olacak 

(5,536 puan) tarafından

Maalesef kaynanalara işlemiyor ben çok denedim

+1 oy
tarafından

Ben olsam onları her gördüğümde 32 diş  sırıtırım 😂

(5,536 puan) tarafından

Gülersem barışmak istediğimi sananlar tehlikeli😁

+1 oy
(4,967 puan) tarafından

Hakedene hakkettiği gibi davranıyorsan alnından öperim bacım 😘😅

(5,536 puan) tarafından

Eyvallah😂

Bordo bereli olma yolunda hızla ilerliyorum

(4,967 puan) tarafından

Yakışır😅❤️❤️

+1 oy
(808 puan) tarafından

İyi valla bi surat asman bile uçaksavar etkisi yarattiysa ne ala 😊 arada denemek lazım devam et kardesm

(5,536 puan) tarafından

Daha fazlasını yapasım var ama aile saadeti için tutuyorum kendimi😇

+1 oy
(44,404 puan) tarafından

Aynı şeyi benim için kaynanam söyler sırf hediye almamak için değilse bende bişey bilmiyorum 

(5,536 puan) tarafından

Bizimkisinin surat murat umrunda değil.hediye almadığı gibi tabağında kalanları paket yaptırdı🤣

+1 oy
(793 puan) tarafından

Hediyeye para vermeyek demişlerdir   14 Şubat'ta ayrılan sonra barışan sevgililer misali😂

(5,536 puan) tarafından

İyiydi😂

Aman aman hediyelerini kendilerinide istemiyorum

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Görümce ile yaşanan gerginliklerde aile huzuru nasıl korunur?
Aile huzurunu korumak için öncelikle eşler arası iletişimin güçlü tutulması ve üçüncü kişilerin gerginliklere dahil edilmemesi gerekir. Görümce veya diğer akrabalarla yaşanan çatışmalarda eşinizin taraf tutmadan adil bir arabulucu rolü üstlenmesi, sınırların net bir şekilde çizilmesine yardımcı olur. Tartışmaları eşinizle baş başayken sakin bir dille paylaşmak ve karşı tarafın davranışlarını kişisel algılamadan mesafe koymak stres seviyenizi düşürür.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile içi tartışmalarda üzerime suç atıldığında ne yapmalıyım?
Üzerinize suç atıldığında en etkili yaklaşım, savunmaya geçmek yerine durumu soğukkanlılıkla analiz ederek eşinizle konuşmaktır. Tartışmanın merkezinde yer almamak ve kendinizi kanıtlama çabasına girmemek, manipülasyonları boşa çıkarır. Eşinize yaşananları sadece sizin tarafınızdan değil, somut olaylar üzerinden anlatarak bir sınır belirlemesini talep edebilirsiniz. Gereksiz polemiklere girmemek, haksız yere suçlandığınız durumlarda en sağlıklı tutumdur.
Görümce ve kayınvalide ile yaşanan soğukluklarda nasıl davranmalı?
Görümce veya kayınvalide ile aranızda bir soğukluk varsa, nezaketi bozmadan mesafeli bir tutum sergilemek en doğru yöntemdir. Özellikle özel günlerde veya kutlamalarda kendi huzurunuzu ön planda tutarak, gereksiz beklentilere girmemelisiniz. Kendi aile düzeninize ve eşinizle olan bağınıza odaklanmak, dışarıdan gelen negatif tepkilerin sizin üzerinizdeki etkisini azaltır. Herkesle iyi geçinme zorunluluğunuz olmadığını kabul etmek ruhsal sağlığınızı korur.
Eşimle ailevi problemler yüzünden nasıl tartışmamalıyım?
Ailevi problemlerin eşinizle aranızdaki ilişkiyi bozmaması için 'senin ailen' veya 'benim ailem' şeklindeki ayrıştırıcı dilden kaçınmalısınız. Problemleri kişisel saldırı yerine, bir süreç yönetimi olarak ele alıp eşinizle ortak bir strateji belirlemek önemlidir. Eşinizin ailesiyle olan ilişkisinde onun sınır koymasına fırsat tanıyın ve kendinizi doğrudan çatışmanın içine atmadan, pasif ve gözlemci bir duruş sergileyerek ilişkinizi korumaya odaklanın.
Toksik aile ilişkileriyle başa çıkmanın yolları nelerdir?
Toksik aile ilişkileriyle başa çıkmanın temel yolu, duygusal olarak mesafe koymak ve kendi sınırlarınızı net bir şekilde çizmektir. Sizi sürekli suçlayan veya manipüle etmeye çalışan kişilerle olan iletişimi minimuma indirmek, stresinizi kontrol altına almanızı sağlar. Kendi çekirdek ailenizin mutluluğuna ve huzuruna odaklanarak, dışarıdan gelen eleştirilerin sizin üzerinizde kalıcı bir etki bırakmasına izin vermemek uzun vadede en sağlıklı çözüm yöntemidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+3 oy
11 cevap 649 göst.
20 Haziran 2026 Aile & Aşk kategorisinde 3melek1anne (705 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 569 göst.
13 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde nurr001 (4,845 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 424 göst.
7 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Mevah (2,605 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 661 göst.
5 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,826 soru

24,674,436 cevap