Evcil hayvanım var diye misafirlerim rahatsız olur mu?

0 oy
1,070 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar merhaba benim bir kedim var evimin de gayet temiz olduğunu düşünüyorum ve kedim de gayet temiz o benim evladım gibi ve ondan zaten  hiçbir şekilde iğrenmiyorum 

Kocamın bile kılları kedimden daha çok dökülüyor. Benim köpekleri olan yakın arkadaşlarım da var onların da evinin hiçbir zaman pis olduğunu görmedim şok dönemde sosyal medyada görüyorum 

işte kedili köpekli eve asla misafir gitmem bence kesinlikle pistir falan diyorlar siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında

37 Cevaplar

+1 oy
(13,697 puan) tarafından

En İyi Cevap

Hayvanın olup olmaması değil ama sahibinin ne kadar dikkat ettiği temizliği gitmemi yada gitmememi etkiler eski komşumun vardı yemeğe çağırdı abartmıyorum salatada 3 4 tane kedi kılı vardı 

tarafından

Şey acaba ne tarafa kusuyoruz 🤕

(13,697 puan) tarafından

Tam salatanın ortasına demek isterdim ama nimet işte şükür hiç yemeğe başlamadan gördümde didikleyip kalktım bişey yemeden 

-Reklam-
+8 oy
(31,516 puan) tarafından

Ben gitmem çünkü kedinin dokunduğu hiç bir şeyle temas etmem köpeği hiç demiyorum bile ama bu ev sahibinin pis olması anlamına gelmiyor kıl tüy o evde olur gibi geliyor aynı şekilde köpek varsa salya bir de kediler özellikle kokuyor 

(31,516 puan) tarafından

Kediler kokuyor dediğim için de uyarı almadık demeyiz 😅 bul beni uyaran arkadaş çok güzel kafan var 

(31,516 puan) tarafından

Tüyü dökülen bir canlı dokunduğum anda bende tüy yutmuşum gibi bir his oluşuyor boğazım şu an bile gicuklandı. Aşırı titiz değilim ama kediye dokunsam üzerimdeki her şeyi yikamam zorunda kalırım o yüzden kedili yaşam bana göre değil. Pis olmadığını biliyorum ben de pis demedim zaten ( kedi için ) ama yemek pişiyor yemek yeniyor aynı evin içinde dolaşıyor kapıyı kapalı da tutsan mutfağa kılı tüyü dökülür bence 

(360 puan) tarafından

Doğrudur canım saygı duyarım evet kız sorunu gerçekten çok oluyor yani her yer kıl kıl oluyor belli bir dönemde oluyor ama dikkat edildiği zaman kıl sorunu falan çok olmuyor tabii ki bu kişiden kişiye göre değişiyor ben seviyorum kedi baktım da kedi bana şifa gibi geliyo 

(31,516 puan) tarafından

Güzelliklerine lafım yok canım o sevgiyi verebilecek canlı sayısı çok az ben sevmesine seviyorum ama sonrası üst baş yıkama evde sürekli onunla yaşayamam 

(360 puan) tarafından

Sen de haklısın canım bir şey diyemem saygı duyarım kim insan varsa sever aşık olacak şekilde sever kim insan da sever uzaktan sever ben de mesela seviyorum çok seviyorum gerçekten evde de baktım ama dediğin gibi Tüy sorunu oluyor mesela benim bir arkadaşım vardı o dönem bana geldiğinde doğru düzgün bir şey yemişti kediden dolayı halbuki ben çok aşırı derecede titizim sürekli temizlik yapıyorum tüy falan olmuyor ama illaki oluyor çünkü sonuçta evde tüylü bir canlı var

+3 oy
(677 puan) tarafından

Ev sahibi istediği kadar temiz olsun ben misafirliğe gittiğimde üstüme hep kedi tüyleri yapışıyor aşırı rahatsız oluyorum gitmemeye özen gösteriyorum

+1 oy
(2,507 puan) tarafından

ben hic hislanmiyorum ve tiksiniyirum. kayseride simin bi akramasina gttik su boregi siparisi vermisti esim kedileri var kedi yemek yicemiz masanin ustunde yatiodu masa camasirsuylada silinse vok tiksindim tiksinerek yedim.  ben gdince zaten kediyi binodaya kapattilar. kimil kimil ordan oraya kosttan biseyle hayatta duramam kus da mesela kuslu idayada giremem . kafeste durursa sorun yik

+1 oy
(1,684 puan) tarafından

Ben hayvanlardan korkuyorum. Heleki kuşlardan. Kafesten burakacklar diye odum kopuyor. Ben kedi tüyünun tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Temizlik size kalmis

+1 oy
(4,963 puan) tarafından

Her türlü huylanırım ama tiksinmek ayrı benim için yani pis olduğunu bildiğim biriyse tiksinirim evde kokuyor her yer kıl oluyor temizse sadece huylanırım 

+1 oy
(10,522 puan) tarafından

Eltimin var kedisi asla evinde bir şey yemiyorum her gün evini süpürse de illaki üzerinde kıl görüyorum. Ben çok huylaniyorum 

0 oy
(9,715 puan) tarafından

Ben giderim😂 3 tane vardı bendede ben büyüttüm suan 2 tane kaldılar evde 1 sene baktim disardalar simdi ama aynı bakıyoruz yine 1 tanede köpeğimiz var onuda 1 sene evde baktim hastaydı simdi oda bahçede.

Ben sadece mutfaga girmesini istemem hayvanın yemek yapılıyor illa tüy düşüyor düşmüyor dersek yalan olur..

Ama mesela ablam var çok korkuyor asla onlar varken odada durmazdım bende 1 kata indiriyorum herkes sevmek zorunda değil çoğu korkuyor o yüzden sevmiyor 

0 oy
(7,985 puan) tarafından

Kedisi olan arkadaşın evine gidiyodum ancak huylanıyorum kızımında hayvan tüyüne alerjisi var ben gittiğimde yatak odasına koyuyodu sağolsun ama kızım genede etkileniyordu . Temiz kızdır allah var hiç tiksinmedim

0 oy
(1,902 puan) tarafından

Valla hep soyluyorum bi komsum var evinde kedisi de var kusu da var bi ara 2 taneydi kedisi hatta bi kere evini pis gormedim kadinin hic bi zaman bi koku duymadim mutfaga girmesini bende dogru bulmuyorum bi konuda egitilmeli hayvan ama onun disinda kedi beslemek sunnettir bi kere 

0 oy
(14,661 puan) tarafından

kişinin tutumuyla alakalı, bazı videolar da var kadın yumurtayı kırmış kenara kedi onu yiyor, sonra kedinin önünden alıp menemen yapıyor. şimdi bunu yapana gidilmez. o artık işin laçkalaşmış hali.

onun dışında hiç farketmez evde kedi varmış köpek varmış 

0 oy
(4,409 puan) tarafından

Bu tamamen kişiye bağlı teyzem hakkı çoktur üzerimde evinde 1 tane kedisi var ama leş gibi evi yatagın içinde bile kedi tüyü var üstelik o kedi teyzemin bardagından bile su içer o yüzden çok sevmeme rağmen evine gitmiyorum çok yakın arkadaşim bekar 3 tane kedisi var evi bal dök yala tek tüy bulunmaz evde kedileri eğitimli asla yatağa koltuğa çıkmazlar mutfaga girmezler gönül rahatlığıyla yemek bile yerim

0 oy
(81 puan) tarafından

Ben çok korkuyorum kedıden bı arkadaşımın var evınde çağırdı Benı rica ettım bı odada durması ıcın durdurdu ama ben çok rahatsız oldum acaba hıc mı gıtmeseydım dıye evden çıkarken de hemen gıttı kedısını aldı kucağına dahada gitmedım yük olmak ıstemem 

Çok aşırı korkuyorum aslında yenmeye çalışıyorum ama olmuyo durumum olsa piskologa flan gıtcem bunun ıcın 

Evcıl hayvan bakanların çocuğu gıbı oluyo o canlar bence masaya yada mutfağa gırmedıgı sürece sıkıntı yok bazıları onada müsaade edıyo bence o pislık

0 oy
(187,447 puan) tarafından

köpegi olana giderim ama kedisi olama gidemem kedi fobim var nabzim yukseliyo kalbim hizli atiyo kedi olan bi yerde duramiyorim benimki fobi yoksa onlarinda canini rabbim veriyo bizimkinide igremme tiksinti degilde fobi benimkisi

0 oy
(20,189 puan) tarafından

Giderim evde de baktım. En fazla üstün tüy olur hayvan ağzı var dili yok 

0 oy
(2,134 puan) tarafından

Benim iki tanıdığım da kedi var biri mutfağa sokmuyor biri heryere giriyor heryere giren ve aşırı tüy döken kedi olan tanıdığım evine gidince birşey yiyemem çünkü tüy yutarsam sağlığıma aşırı zararlı hastalık var bende dikkat etmem lazım 

Diğeri ise tüy dökme yok mutfağa girmesine izin vermiyor ona gidiyorum içiyorum yiyorum sağlığım daha önemli 

0 oy
(9,220 puan) tarafından

Bende evde sevmiyorum tanıdık üç kişi var kedi besleyen üçünde kedisi mutfakta bütün gün biri buzdolabı üzerine uyuyor öğle olduğu için asla bir şey yemem orada karşı komşum köpek besliyor evinde kıl tüy bulamazsın kadın iki senede ikinci robot süpürgesini aldı aşırı kullanmaktan bozulmuş ama ne ikram etse  yerim tiksinmem bakan kişinin nasıl baktığı önemli 

0 oy
(5,685 puan) tarafından

Yani kediden köpekten korkmuyorsam giderim. Ki gittimde. Az çok insanın dış görünüşünden çok afedersin kokusundan bile belli olur o insanın evinin temiz olup olmadığı. Temiz bir insan değilse kedisi köpeği olmasa da gitmem 😊 

0 oy
(16,325 puan) tarafından

Benimde kedım vardı insanlar evıme gelmek istemiyordu korkuyorlardı. Bide ben her gelene soruyordum ev nasıl kokuyor diye çalıştığım halde tertemizdi evim mutfağın kapısı her daim kapalıydı gıremezdı. Sosyal medya boş insanların işi gerçekten sürekli algı sürekli boşver onları korkan insanlara bir şey demiyorum 

0 oy
(32,625 puan) tarafından

İnsanlar yaşamadıkları için bilmiyor olabilirler ama ben kedileri çok seviyorummmmm

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evcil hayvan beslenen bir evde hijyen nasıl sağlanır?
Evcil hayvan beslenen evlerde hijyen sağlamanın en etkili yolu düzenli temizlik rutinleri oluşturmaktır. Haftalık olarak koltuk ve halıların süpürülmesi, evcil hayvanın tüy bakımının düzenli yapılması ve mama kaplarının günlük dezenfekte edilmesi koku oluşumunu engeller. Ayrıca hava temizleyici cihazlar kullanmak ve evi sık sık havalandırmak, evdeki tüy ve alerjen miktarını minimum seviyeye indirerek yaşam alanının ferah kalmasına yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kedili veya köpekli evlerin temizliği için hangi yöntemler etkilidir?
Evcil hayvanlı evlerin temizliğinde en etkili yöntem tüy toplama rulosu, güçlü vakum özellikli süpürgeler ve evcil hayvan dostu yüzey temizleyicileridir. Evin genel temizliğinde sirke veya doğal içerikli dezenfektanlar kullanmak, patili dostlarınızın sağlığını korurken ortamın hijyenik kalmasını sağlar. Özellikle pati temizliği için kapı girişlerinde paspas kullanımı ve düzenli fırçalama, dışarıdan gelen toz ve çamurun evin içine yayılmasını büyük oranda önler.
Evcil hayvan olan eve misafirliğe giderken nelere dikkat edilir?
Evcil hayvanı olan bir eve misafirliğe giderken en önemli kural, hayvanın alışkanlıklarına ve evin temizlik standartlarına saygı duymaktır. Hayvan tüyüne karşı alerjiniz varsa ev sahibiyle önceden paylaşmak, hayvanın sosyal etkileşim kurmasını beklemek ve eşyalara özen göstermek süreci kolaylaştırır. Ev sahipleri zaten düzenli temizlik yaparak hijyeni sağladığı için, evcil hayvanın varlığı hijyenik bir engel teşkil etmez.
Kedili evler neden misafirler için sorun yaratmaz?
Kedili evler, ev sahibi düzenli temizlik yaptığı sürece oldukça hijyenik ve yaşanabilir alanlardır. Kediler doğası gereği oldukça titiz canlılardır ve günlerinin büyük bir kısmını kendilerini temizleyerek geçirirler. Kedi kumu temizliği günlük yapıldığında ve evdeki tüy dökümü düzenli süpürme ile kontrol altına alındığında, kedili bir evde misafir ağırlamak hijyenik açıdan hiçbir sakınca doğurmaz.
Evcil hayvan tüyleri ile başa çıkmanın pratik yolları nelerdir?
Evcil hayvan tüyleriyle başa çıkmanın en pratik yolu, hayvanı her gün düzenli olarak tarayarak ölü tüyleri dökülmeden toplamaktır. Ayrıca yıkanabilir koltuk örtüleri kullanmak ve tüy tutmayan tekstil ürünlerini tercih etmek temizlik sürecini hızlandırır. Robot süpürgeler veya yüksek emiş gücüne sahip evcil hayvan özel başlıklı süpürgeler, zeminlerdeki tüy birikimini günlük olarak temizleyerek evinizin daima temiz kalmasına imkan tanır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 751 göst.
0 oy
1 cevap 198 göst.
11 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Djdjjdhd (1,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 524 göst.
21 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Fatmanurun Annesi (817 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 551 göst.
28 Kasım 2022 Diğer kategorisinde sibelcan (7 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,700 soru

24,672,689 cevap

367,353 kullanıcı

...