8 aylık bebeğim diş çıkarıyor, uykusuzluk normal mi?

0 oy
174 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (97 puan) tarafından

Lütfen cevap verin gerçekten çok çaresizim artık. Üç gündür uyumuyorum sıfır uyku ile ayaktayım. Bebeğim 8 aylık çok büyük ihtimalle diş çıkartıyor. Ateşi 37 37,5 civarı mama yemiyor. Hiç uyumuyor gece uykusu gündüz uykusu yok yani bitti resmen. Aşırı uykulu bu yüzden. Ayağımda sallayarak uyutuyorum ama bıraktığım an uyanıyor gözünü açıyor. Uyanmasa bile en uzun uykusu yarım saat yarım saat sonra ağlayarak uyanıyor. Hiçbir şekilde bize gülmüyor kucağıma gelince kıyameti kopartıyor resmen o kadar ağlıyor ki çığlık çığlığa. Ayağımda sallarken uykuda birden sıçrıyor. Bazen dalıp gidiyor. İsmi ile sesleniyorum bakmıyor bile bunlar normal mi artık endişelenmeye başladım

4 Cevaplar

0 oy
(97 puan) tarafından

Cevap verebilicek olan yok mu 

-Reklam-
0 oy
(2,110 puan) tarafından

Yani canım dişte olabilir ama kabızlık durumu da olabilir karnı falan sancilaniyor olabilir gaz vs dişlerine hiç vaktim mı şişlik var mı yada ucu cikmismi diye 

Benim bebeğim de 6 buçuk aylık 4 gündür aşırı huzursuz hep ağlamaklı uyku yok dişlere bakıyorum biraz şişlik var sadece ama hafif kabızlığa gidiyor gibi yeni ek gıdaya başladık ondan sanırım inşallah geçer 

(97 puan) tarafından

Evet alt dişleri belli resmen iki tane görünüyor ama tabi çıkmamış sadece damağın altından belli. Şu saat oldu hala ayağımda artık his etmiyorim çok zor durumdayim yardımcı olacak kimse de yok Allah yardımcımız olsun inşallah 

(2,110 puan) tarafından

Aminn Bende aynı durumdayım bir dk yattı da mutfağa koştum şimdi yine uyandı ve çok zor uyuyor 

Dış için biraz zeytinyağı yağına bir kaç tane karanfil at ve buz dolabının alt kısmında bir saat kadar dinlendirip parmağınla dişlerine surebilirsin rahatlatır belki bir de internetten bak başka ne iyi gelir diye dene istersen 

(97 puan) tarafından

Hepsi var tetagil diş jeli zeytinyağı karanfil hepsini kullanıyorum ama çok ağrısı var demekki fayda etmiyor pek canım ya 

(2,110 puan) tarafından

Anladım çok geçmiş olsun baktın olacak gibi değil bir de doktora götür

0 oy
(9,299 puan) tarafından

Tedagil al günde kaç tane veriliyor sorarsın valla bize iyi gelmişti acısını dindirmisti ateş yapiyor malesef mizmiz oluyorlar biraz sabırlı oluyoruz 1 yasinda benimkide 6 dışı var ama çıkacak daha  onlardads huzursuz olcaktur

0 oy
(270 puan) tarafından

Yaklaşık 1 buçuk 2 aydır diş problemiyle bizde uğraşıyoruz gece boyu sıfır uyku sabah 7 olmadan asla yatmıyor yatsa da uyumuyor sürekli ağlıyor uyusada ağlayarak yarım saatte kalkıyor ve biz arada enfeksiyon ve gripte olduk hepsi bi arada 

(97 puan) tarafından

Sanki enfeksiyon bizde de var boğazları 39 dereceye çıkıyor bu kadar huzursuz olması belki de hem diş hem enfeksiyondur

(270 puan) tarafından

Ben hep diş sandım da meğersem enfeksiyon olmuş bir gece 7 8 defa affedersiniz kaka yapınca hemen götürdük hastaneye enfeksiyon dediler antibiyotik kullandık sonra grip olduk yeni 2 dişimiz patladı 2 aydır neler çekiyoruz

(97 puan) tarafından

Allah'ım sanırım benimki de diş değil. Hastaneye götürdüm enfeksiyon dediler antibiyotik başladık 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

8 aylık bebeğim diş çıkarırken neden sürekli ağlıyor ve uyumuyor?
Diş çıkarma döneminde diş etlerindeki hassasiyet ve sızı, bebeklerde huzursuzluğa, uyku bölünmelerine ve sürekli ağlama krizlerine neden olur. 8 aylık bebeklerde diş etlerinde ödem ve ağrı yoğunlaştığı için uykuya dalma güçlüğü ve kısa süreli uykular oldukça yaygındır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde diş çıkarma ateşi kaç dereceye kadar normal kabul edilir?
Diş çıkarma süreci genellikle 37,5 dereceye kadar hafif ateş artışlarına neden olabilir ancak 38 derece ve üzerindeki ateş genellikle dişten kaynaklanmaz. Eğer bebeğinizin ateşi 37,5 civarında seyrediyorsa bu hafif bir diş çıkarma belirtisi olabilir, ancak daha yüksek ateşlerde mutlaka uzman bir görüş almalısınız.
Diş çıkaran 8 aylık bebek iştahsızlık yaşar mı ve neler yapılabilir?
Diş etlerindeki ağrı çiğneme isteğini azalttığı için bebeklerde mama veya ek gıda reddi sık görülür. Bu süreçte diş etlerini rahatlatmak için soğuk diş kaşıyıcılar kullanabilir, bebeğinize daha yumuşak ve ılık besinler sunarak beslenmeyi destekleyebilirsiniz.
Diş çıkarma sürecinde bebeklerde sıçrayarak uyanma ve huzursuzluk normal mi?
Evet, diş etlerindeki zonklama hissi nedeniyle bebekler uykuda irkilme, aniden sıçrayarak ağlama ve kucak arama gibi tepkiler verebilir. Bu durum bebeğin yaşadığı ağrıyı dışa vurma biçimidir ve dişler patlayana kadar geçici bir huzursuzluk dönemi olarak devam edebilir.
Bebeğimin diş çıkardığını nasıl anlarım ve hangi belirtiler takip edilmeli?
Diş çıkarma belirtileri arasında aşırı salya akıtma, diş etlerinde kızarıklık veya beyaz kabarıklıklar, kulak çekiştirme ve sürekli huzursuzluk yer alır. Bebeğinizin ismiyle seslendiğinizde tepki vermemesi veya dalıp gitmesi ağrıya odaklandığını gösterebilir, ancak uzun süren tepkisizlik durumunda doktorunuza danışmanız önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 262 göst.
0 oy
2 cevap 144 göst.
+1 oy
4 cevap 225 göst.
+1 oy
5 cevap 303 göst.

Kategoriler

1,509,029 soru

24,626,838 cevap