Ameliyat dikişlerim 4. günde açıldı, ne yapmalıyım?

0 oy
1,322 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (33 puan) tarafından

Yaklaşık bir hafta önce bir operasyon geçirdim. Daha önce bu konuyla ilgili bir post da açmıştım. Ameliyat sonrası dikişlerim vardı; doktorum 10. gün gelmemi ve dikişleri o zaman alacağını söylemişti. Ancak dikişlerim 4. günden itibaren kendiliğinden düştü. Şu anda kanlı-iltihaplı akıntı, aşırı koku ve yoğun kaşıntı var; büyük ihtimalle enfeksiyon gelişti.

Pazartesi günü ameliyat oldum. Ondan önceki cuma günü genel cerrahi için randevum vardı fakat hastaneye geç kaldığım için “kadın kayıt açılamaz” denilerek randevuma alınmadım. Şu an sistem üzerinden de yeni randevu alamıyorum.

Önce evime yakın bir hastanenin aciline gittim. Muayenede yara yerinin açılıp temizlenmesi ve tekrar dikiş atılması gerektiği söylendi; ancak “hangi hastanede ameliyat olduysan oraya gitmelisin” denilerek herhangi bir işlem yapılmadı. Daha sonra ameliyat olduğum hastanenin aciline başvurdum; orada da yaranın enfekte olduğu, açılıp temizlenip tekrar dikilmesi gerektiği söylendi fakat bunun acilde yapılamayacağı, mutlaka kendi doktorumla görüşmem gerektiği belirtildi.

Doktoruma randevu alamadığımı, sistemin ayın 16’sına kadar izin vermediğini söyledim ancak herhangi bir çözüm sunulmadı. Kayıt açılması için sekreterle görüşmek istedim; sekreter sistemin izin vermediğini söyleyerek kayıt açmadı ve doktora da ulaşamıyorum.

Özel hastaneyi aradım; sigortasız genel cerrahi muayene ücreti 5000 TL, buna ek olarak yaranın temizlenmesi ve tekrar dikimi için ayrı ücret istendi. Bunu şu an karşılamam mümkün değil. Sağlık ocağını da aradım, bu işlemin orada yapılamayacağını, hastanede yapılması gerektiğini söylediler.

İki farklı hastanenin aciline gitmeme ve her ikisinin de yaranın açılıp temizlenmesi ve tekrar dikilmesi gerektiğini söylemesine rağmen hiçbir yerde işlem yapılmıyor. Şu an gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Evde baticonla sürekli pansuman yapıyorum ama bu şekilde geçer mi emin değilim.

25 Cevaplar

0 oy
(33 puan) tarafından

En İyi Cevap

Arkadaşlar bugün kendi doktoruma kontrole gittim ama izinli olduğunu ve haftaya çarşambaya kadar olmayacağını öğrendim. Bunun üzerine iki farklı genel cerrahi doktoruna durumu danışmak istedim. Ancak Kemal Beyin hastasısınız ameliyatınızı o yaptı sizi en iyi o bilir denilerek yardımcı olunmadan odadan çıkarıldım.Son olarak başhekime ulaşmaya çalıştım ama hastanede olmadığı söylendi. 

(5,093 puan) tarafından

Yuhh gercekren yuhh cımer ne var ne yok heryere şikayette bulun ameliyat yeri açık kalmış basına bırsey gelse hıc bırı sorumluluk almaz 

(1,040 puan) tarafından

Canım cok gecmiş olsun bir başka özel hastaneye git 

-Reklam-
+8 oy
(7,471 puan) tarafından

Küfür edicem kimse kusura bakmasın; ben böyle sistemin içine sıça.yım

(33 puan) tarafından

Şuan aracımız olmadığı için taksiye gidiyorum ve sürekli boş boşuna 2 gündür 2 bin tl ödedim hemde hiç bir şey için. Sistemin bu kadar hastayı mağdur ettiğine çok şaşırıyorum 

(2,049 puan) tarafından

doktra randevu almadan gdip asistani falan yikmu nebilim odasi modasi . hangi bolumse gt o doktoru bul dal odasina . illa randevu diye olsunmi

insanlar engeksiyondan sistemin rezaleti

(33 puan) tarafından

Gittim zaten kayıt açan kadın açmadı doktor sizi randevusuz bakmaz dedi 

(2,049 puan) tarafından
+2

kadinla degil direk dokyorla gorus randevusuz bakmaz diye biseymi var yaram acik yani. ben olsam direk doktorun odasina girerim kayit acan bankodaki sadece sistemsel durumu bilir kaydi kuydu kurali bikir. bende biliyorum doktor randevusuz bakmaz kuralini ama acil durum randevuyumu bekler diye cemkirseydin keske. mudahale lazimmi degilmi sen nerden bileceksin derim doktor beni muayene etsin demiyorum sadece duruma baksin belki acil bir durum kac yere gttiysem muadahale edilmeli dediler. doktor zihinsel teleoati yoluyla anlayamaz ki odaya girip bakacak durum ne ona gore belki baska hastayi bekletip sana kudahale edecek acilse durumun . buna kayit acan kadin karar vermemezki doktor gormeli

(26,910 puan) tarafından

Mcfadden in dediği gibi yap aynen. İğrenc bir sistem. Doktor muhtemelen kabul eder. Etmezse hemen bashekime git. Hicbisey yapmazlarsa bağir çağır doktorun odasının önünde. Bu nasıl iş. 

+1 oy
(1,411 puan) tarafından

O hastaneye git size bisi olursa sorumlunun onlar oldugunu sikayet edicegini soyle vede o doktoruda hastaneyide sikayet et 

(672 puan) tarafından

İnsanlar ozellikle kamuda çalışan insanlar robotlasmis ama fakat lakin dinlemiyorlar ufak bir ısrara insanı tersliyorlar sanki memleketin herşeyi dört dörtlük ekonomi süper hersey disiplinli ya 

(1,411 puan) tarafından

Yani ne diyimki ülkemi seviyorum ama bu tur seylerde cok geriyiz doktor San hastanla ilgilenmek zorundasin 

(33 puan) tarafından

Herkes başından savıyor sistem beni hatalı gösteriyor 

+1 oy
(150 puan) tarafından

1. Ateşini Kontrol et burası çok önemli.(Ateşin Var mı?) 37 nin üzeri tehlikeli.
Evde derece yoksa şu belirtilere bakarak anlayabilirsin:

Titreme/Üşüme: Oda sıcak olmasına rağmen dişleri birbirine vuracak kadar üşüyor mu?

Halsizlik/Eklemlerde Ağrı ve Kolumu kaldıracak halim yok, her yerim dökülüyor modundamısın?

Nabızı kontrol et, Bilekten veya boyundan nabzını kontrol et. Dakikada 100’ün üzerindeyse (çarpıntı) ateş olabilir.

Gözlerde Yanma/Sulunma: Gözleri baygın bakıyor veya yanıyor mu? Aşırı susama hissi var mı? Alnı, boynu veya karnı elinin tersiyle bakıldığında sana aşırı sıcak geliyor mu?

Randevusuz Muayene Olma Yolları (Çözüm Planı)
Sistem (MHRS) randevuya gelmediğin için seni 15 gün bloklamış olabilir ama acil ve komplikasyonlu durumlarda (dikiş patlaması gibi) randevu aranmaz. Şu sırayla git:

YÖNTEM 1_) Doktora Doğrudan Ulaş (Sekreteri Atla)

Ameliyatı yapan doktorun poliklinik gününü öğren.

Sabah çok erken (08:00 - 08:30 arası) hastaneye git.

Sekretere Randevu alacağım deme sakın sistem kapalı der gönderir.

Doğrudan doktorun kapısında bekle. Doktor odasına girerken veya hasta arasında (müsait bir anda) kapıyı tıkla ve gir.

Hocam ameliyatı siz yaptınız şu tarihte. Dikişlerim tamamen patladı ve yara iltihap akıtıyor. Acil müdahale lazım, durumum kötü, geri çevirmeyin lütfen.

Not: Hiçbir cerrah, kendi yaptığı ameliyatın komplikasyonunu (patlayan dikişi) kapıdan geri çevirmez. Sorumluluk ondadır. Doktor seni o an "Pansumana/Müdahale odasına alın" diyerek içeri aldırır.

Bu olmaz ise veya doktor ameliyatta ise Acil Servis (Israrcı Ol)

Ameliyat olduğu hastanenin aciline tekrar gidin.

İlk kayıt bölümündeki hemşireye, Dikiş aldırmaya gelmedim, yaram patladı, enfeksiyon kaptım, ateşim çıkıyor, zehirlenmekten korkuyorum" diyerek kırmızı alan/sarı alan girişi yapmaya çalışın.

Eğer Doktoruna git derlerse; Doktoruma ulaşamıyorum, yara şu an açık ve akıyor, bu halde eve dönemem, en azından temizleyip kapatın diye ısrar edin.

YÖNTEM C: Hasta Hakları Birimi

Eğer hastane yine bakmazsa, hastanenin içindeki, Hasta Hakları Birimi"ne gidin.

Ameliyatlı hasta ortada kaldı, dikişleri patlak ve enfekte halde evine gönderiliyor, acil müdahale edilmiyor, diyerek şikayet kaydı oluşturun. Bu genellikle süreci hızlandırır ve bir doktorun bakmasını sağlar.

Bekleme, sabah erkenden gidip doktorun yüzünü görerek durumu anlat. Sekreterle değil, doktorla konuş.

Aynısı bizim başımıza geldi, 112 yi aradık sonunda işimizi çözmediler acilden giriş yaptık ve mesai saatleri içerisinde yarayı temizlediler, ama 2. ye ameliyat oldu annem. Ne kadar geçikirse o kadar kötü anlayacağın.

0 oy
(179 puan) tarafından

Hastaneninin bashekimine şikayet edebilirsin 182 arayipta şikayet edebilirsin

(33 puan) tarafından

Şikayet edicem ama şuan yaram kendiliğinden iyileşir mi onu bilemiyorum 

(9,357 puan) tarafından

İşte arkadaşım şikayet et ve durumunu direkt baş hekimine bildir. Mağdur durumdayım. Yardım edin de

0 oy
(8,052 puan) tarafından

Cnm benimde dikisim açılmıştı gittim kadın doğuma kontrol ettiler böyle saçmalık mi olur başhekimle konuş şikayet et

0 oy
(481 puan) tarafından

Cimer e şikayet etsene. Veya ameliyat olduğun hastanenin başhekimine dişli Bi yakının çıksın durumu anlatsın 

0 oy
(2,849 puan) tarafından

Canım yazık sana ya insan canı böyle değerli değil mi ya 😡

(33 puan) tarafından

Gerçekten yürüyemiyorum kasıklarımda açık yara olduğu için çok kötü kokuyor nefret ediyorum artık kendimden o raddeye geldim 

(2,849 puan) tarafından
+1

Dualarım seninle canım 🤲🤲

0 oy
(4,881 puan) tarafından

Sekreteri es geçip direk doktor odasına gitseydin keşke ne kadar geç kaldın ki randevu saatinde yarım saat sonrasına kadar muayene olma hakkın var hadi onuda geçtim acil bi durum bu müdahale şart direk başhekimliğine çık olmasa polis çağır müdahale etmek zorundalar basit bir şey olsa tamam ama bu acil bir şey ve tedavi olma hakkın var 

(33 puan) tarafından

Randevum saat 11:00 deydi ben 11:08 de sekreterin önündeydim ve kayıt açmadı bana geç kaldığım için. Benle eşim rica ettik fakat doktor kızıyor diye kayıt açmadı

(293 puan) tarafından

8 dakika ile kayıda bile gerek yok tu açmıyorum dediğinde keşke direk doktora gitseydin onlar seni başından göndermiş şikayet et başhekimliğe

(4,881 puan) tarafından

Yarım saat muayene hakkın var keşke direk doktorun odasına gitseydiniz 😟 cimere yazsanda bişi ifade etmez çözüm olmuyo genelde malesef 

0 oy
(30,546 puan) tarafından

Kendi hastanende başhekimliğe çıksaydın diğer yerlerde müdahale etmiyorlar kendi doktorumun bakması gerekiyor diye gerekirse de şikayet edeceğim deseydin acil durum diye bir şey var randevu vs beklenmez böyle durumlarda 

0 oy
(5,908 puan) tarafından

Şimdi senin başına birşey gelirse bunun sorumlusu kim olucak. Biraz sesinizin gür çıkması lazım böyle durumlarda yanınıza böyle birini alıp ameliyat eden doktora gidin bence. Sonu kötü olabilir. Ben ilk başta sekteri dinlemenize şaşırdım yaygarayi koparsaydiniz keşke 

(33 puan) tarafından

İnsan iyi niyetle sakinlikle hakkını aradığında bir yere varamıyorsa bu ülkede haklı olmak yetmiyor demektir. Bağırıp çağırmadan çözüm bulunamamasına gerçekten üzülüyorum.

(5,908 puan) tarafından

Şikayet etmek sorununu çözer emin ol. Çünkü benim de randevumu iptal etmişlerdi sebepsiz şikayet ettim hemen arayıp ertesi güne randevu verdiler. Senin durumun bence çok daha açık ve tehlikeli enfeksiyon kapsan ne olucak. Allah korusun sen yaz cimere 182 vs ara yapabildigin her şeyi yap 

0 oy
(638 puan) tarafından

Devlet hastaneleri lnsani rezul eder

0 oy
(66 puan) tarafından

Sabah direkt aile hekimine git,ameliyat olduğun hastaneye sevkini iste yapmadığı takdirde o dahil herkesi şikayetbedeceğini söyle. Sevk kağıdını aldığında aybı gün içerisinde gidip muayene olabiliyorsun orda kayıt açacak sekretere de ameliyatı yapan doktorunun ismini verirsin direlt ona açar. Çok geçmiş olsun,ne kadar zor bir şey yaşatmışlar size. 

(66 puan) tarafından

Cimerden sonuç bekleyecek durumun yok. Tabi ki şikayette bulun asla bulunmamazlık etme ama anlattığın kadarıyla durumun acil senin. Sesin gür çıksın kibarlığı bırakarak sevkini iste baktın o da olmuyor ambulans çağır git mecbur müdahale etsinler daha geç olmadan

(33 puan) tarafından

Şu an için  başka bir yere ettiğim şikayet durumumu çözmez anlık olarak ama yarın tekrar doktora gidip başhekimle görüşmeyi deneyeceğim sanırım sadece haklı olmak  yetmiyor arkadaşların dediğine göre bağırıp çağıran ortalığı kaldıran bir insan olmalısın ki sorunu çözülsün

0 oy
(2,443 puan) tarafından

Öyle geçmez mutlaka yaranın açılıp temizlenmesi lazım. Bence başhekime git ilk fırsatt. Onlar hemen yardımcı oluyorlar her konuda . 

0 oy
(13,305 puan) tarafından

Ne yapacağın belli azıcık sesinizi yükselteceksiniz başhekimle görüşmek istediğini,  cimer ve gerekli yerlere şikayetlerimi bildiricem diye bas bas bağıracaksın eşin dostun yok mu senin hiç destek olabilecek böyle saçmalık mı olur ya

(33 puan) tarafından

İnsan iyi niyetle sakinlikle hakkını aradığında bir yere varamıyorsa bu ülkede haklı olmak yetmiyor demektir. Bağırıp çağırmadan çözüm bulunamamasına gerçekten üzülüyorum. Burda suçlu ben miyim şimdi?

0 oy
(16,285 puan) tarafından

Hemen sağlık bakanlığını arayıp şikayetçi ol hastanelerin ismini de mutlaka ver onlar çözerler

0 oy
(7,826 puan) tarafından

Tıp fakültesinde hemşirelik yaptım 15 yıl, bir gün olsun hastayı geri çevirmedik. Ben acilleri de anlamıyorum ameliyat yapan Dru arayıp, ona yönlendirebilirdi. Sekreteri bırakın Dru görün anlatın derdinizi. 

0 oy
(1,177 puan) tarafından

En yakın zamanda hatta yarın Ameliyat olduğun hastaneye gidip direk doktorun odasına dal yani canim yok sekreteri yok kaydı vs boşver acil durum bu acilden bi kağıt verip seni direk doktora bile yönlendirebilirdi saçmalık 8 dk geç kalmakla muayene olmaz mı insan keşke o gün direk doktorun odasına girip söyleseydin seni ameliyat etmiş tabiki muayene edip bakacak onun hastasısin sonuçta çok sıkınti olursa direk bashekime çıkıp şikayet et 

0 oy
(5,129 puan) tarafından

Hangi hastaneye direk insan kayaları anlat cözün buluyorlar yada başhekim direk şikayet et

0 oy
(585 puan) tarafından

Türkiyedeki sağlık sistemi gerçekten müthiş ya. Gerçekten. Bravo. Septik şok geçirince mi müdahale edilecek bu kadına.!!! Canım benim derhal sağlık ocağına git. Durumu anlat. Sana yumuşak doku enfeksiyonunda endike yüksek doz bir antibiyotik yazsın. DERHAL. 

(7,826 puan) tarafından

Aslında rif ile meç pansuman yapılsa rahatlar ama bu pansuman steril yapılır sağlım personeline ihtiyaç var. 

(33 puan) tarafından

Dün ateşlenmiştim dediğiniz şeyi yaşmış olabilir miyim?

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ameliyat dikişleri erken açılırsa enfeksiyon belirtileri nelerdir?
Ameliyat dikişlerinin erken açılması durumunda yara bölgesinde yoğun iltihaplı akıntı, kötü koku, aşırı kaşıntı, zonklayıcı ağrı ve bölgede gözle görülür kızarıklık veya şişlik en belirgin enfeksiyon belirtileridir. Eğer yara yerinde bu şikayetlere ateş veya titreme gibi sistemik belirtiler de eşlik ediyorsa vakit kaybetmeden tıbbi destek alınmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ameliyat sonrası açılan dikişlere evde pansuman yapmak yeterli mi?
Ameliyat sonrası açılan dikişlere evde sadece antiseptik solüsyonlarla pansuman yapmak, yaranın derinliğine ve enfeksiyonun şiddetine bağlı olarak yeterli olmayabilir. Yara yeri enfeksiyonu, temizlenmesi ve uzman hekim tarafından değerlendirilmesi gereken bir durumdur; evde yapılan pansuman sadece yüzeysel hijyen sağlar ve dokunun iyileşmesi için gerekli olan cerrahi müdahalenin yerini tutmaz.
Ameliyat olduğum hastanede dikişlerime neden bakılmıyor?
Ameliyat sonrası gelişen komplikasyonlarda kendi doktorunuza ulaşamamanız durumunda, hastanelerin acil servisleri veya ilgili birimlerin yönlendirme prosedürleri gereği öncelik ameliyatı gerçekleştiren cerraha verilir. Eğer sistem üzerinden randevu alınamıyorsa, hastanenin hasta hakları birimiyle iletişime geçerek acil müdahale talebinizi iletmeniz ve durumun ciddiyetini sekreterlik veya poliklinik yönetimine bildirmeniz önemlidir.
Dikişleri açılan yara yeri için hangi bölüme başvurulmalıdır?
Dikişleri açılan veya enfekte olan yara bölgeleri için öncelikle ilgili ameliyatı gerçekleştiren genel cerrahi veya ilgili branşın polikliniğine başvurulmalıdır. Eğer kendi doktorunuza ulaşamıyorsanız, hastanelerin acil servislerine başvurarak durumun ciddiyetini anlatmalı ve yaranın temizlenip tekrar dikilmesi için bir cerrahın görmesi gerektiğini ısrarla belirtmelisiniz.
Dikişlerin kendiliğinden düşmesi normal mi yoksa tehlikeli mi?
Dikişlerin operasyondan sonraki 10. günden önce kendiliğinden düşmesi, yaranın henüz yeterince iyileşmediği dönemde dokunun ayrılmasına neden olabilir. Dikiş hattının açılması, yaranın enfeksiyon kapma riskini ciddi oranda artırır ve bu durumun mutlaka bir uzman hekim tarafından değerlendirilerek yaranın tekrar kapatılması gerekip gerekmediğine karar verilmesi gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 424 göst.
0 oy
12 cevap 1,491 göst.
11 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Meleklerin_annesi05 (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,030 göst.
17 Aralık 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 193 göst.
30 Mart 2026 Aile & Aşk kategorisinde Snyclk (24 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,135 soru

24,615,070 cevap

364,294 kullanıcı

...