Kizlar ben kecenlerde buna benzer bir konu acmişdim kayinpederimle ilgili surekli ona hizmet etemmi istiyor diye kayinpedermin karisiyla arasi cok kotu surekli benden hizmet bekliyor utumu yap kiyfetlermi yika cay yemek ve her şeyni benim yapmami istiyo eşimin teyezesi durumu fark etmiş bana diyorki ablam yapmiyorsa sen yap gunahdir boyle bir şey duydunuzmu hizmet etmesem gunahmi olur 7 aylik hamileyim nerdeyse fazla ayakta kalamiyorum
Neden günahmis kaynananiz yatak mi kocasinin hizmetini göremiyor mu ve ayrıca karnın burnunda böyle bir mecvuruyetin yok içinden gelirse yaparsın gelmezse bu bir sorumluluk yada mecvuriyet değildir
Canım dinimizde esimize bile hizmet etmek zorunda değiliz eşlerimize yaptığımız hizmette ekstra sevaptır bize bir çok hadis var netten bakıp okuyabilirsin kendi işleri görülecek diye yalandan günah cikarmasinlar Nası katlanıyorsun canım vala pes biraz dillen kendini savun benim kayinpederim ve kaynanam ayrilar bi dönem kayinpederimle yaşadım ve iki ay sürdü herifi bırakıp annemin evine geldim sonra haklısın dedi özür diledi barıştık dahada ne kaynanamla ne kayinpederimle görüşürüz derdim bana yeter bide onları cekcem hiç uğraşmam vala sende iyi sabır var
Günahını bilmiyorum ama hamilenin normalde su bile istenmez diye biliyorum zaten yükün ağır niye yapıyorsunuz bırak karısı yapsın hizmetini sen esinde kendin çocuğundan sorumlusun
Günah değil aksine onlarin onlarin yaptigi çok gunah kendin icin cok sevaba giriyorsun hamile oldugun için normal insanın iki katı sevabi var insallah ama kayinvalidenden ama kayinpederinden ahin sorulur çünkü istemeden de olsa istemeyerek yapıyorsun hamile oldugun için ve asıl günah olan kaynananin yaptığıdır o da onlarla Allah arasında ki bir şey. Bir yap iki yap üç beş yap sonra geri cekil hastayım falan filan bunu zorlama yazıktır o kaynana kendi yapmak zorunda kalacaktır
Madem gunahsa ablasina gunah kocasina hizmet etmedigi icin size mi gunah sn iki caninla onlarn her dedigini yapiyon asl onlar senin hakkina giriyor cok yuz verip tepene cikartma kaynanan sn yapiyon nasilsa die yapmiyordur kesin
Ne yani ablası yapmayınca günah değil ama sen yapmayınca günahmış öyle mi? senin halini görüyorlar kendi kahrını zor çekiyorsun asıl onların yaptığı günah.
Hiç duymadım ben öyle bişey ayrıca onun sana karısı gibi iş yatırması günah değil miymiş durmadan hamile kadını kullanması
O düşünceli teyzeye de ki bacına de de o yapsın ben zor duruyorum zaten ayakta...esas günahı bu halini bilipte senden medet bekleyenler işliyordur Allah bilir...
Asil onun senden hamile halinle bunlari istemesi gunah
Seni anlıyorum bende ayniydim ama severek yaptım hep günah mı sevapmi bilmem ama kayinpederim melek gibi adam babamı nasıl seversem onuda öyle severim ama kaynanaya gelince tam tersi adamın önüne bir kap yemek koymaz sürekli gezmelerde köyde allah yardımcın olsun zor gerçekten ne kadar sevsemde babamı hamileyken bayağı zor ben şöyle düşündüm biz yapalım ki bize de yapacak birileri olsun:)
herseyi de gunaha baglamak bize mahsus sanirim. yaparsan sevani olur yapmazsan gunah olmaz. asil karni burnunda insana onlari yaptirmak günah bizim burda hamileye is yaptirilmaz derler oda günah oldugundan degil merhametten bence bakmislar sen yapiyosun sana dayamislar kendinlerini
o teyzede gelip senin isini yapsın sana is yapmak daha sevap
Benim bildiğim kadarıyla hamilelik bir mazeret ve eşine evine bile hizmet etmek zorunda değilsin. Kayınpederini gelince zaten kaynana ve kayınpeder için dinde bir zorlama yok ama yapmak yani hizmet etmek sevap ama yaomamak günah değil .
Asıl onların yaptığı günah , sana artık hizmet etmeleri gerek.
Kayinpederine hizmet edeceksin diye bi hüküm yok dinimizde, sadece saygi ni gösterirsiniz.
Hizmetini eşine gosterirsin.
1,492,911 soru
24,393,097 cevap
349,449 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın