0 oy
130 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,058 puan) tarafından

Doğum yapalı 38 gün oldu bu gün itibariyle. Dün hiç kanama lekelenme görmemiştim önceki gün dikkat etmemiştim ama akşam saatlerinden itibaren gözlemledim gelmedi hiç. Yani 1. Bucuk gün kesin bişi yoktu. ben de gece abdest aldım bitti diyerek. Bu sabah da kanamam woldu. Şimdi bu regl mi lohusalık kanamasının devamı mı anlamadım. 20li günlerden beri zate günde 1-2 defa kanamam oluyordu lekelenme diyeceğimiz kadar az. O yüzden bu 1.5 günü yok sayıp devamı mı görmeliyim bilmiyorum kafam karıştı. Be güzel bitti deyıp sevinmiştim 

6 Cevaplar

0 oy
önce (6,634 puan) tarafından

Evet benim 50 gun sonra olmuştu herkesin değişebilir.sonrasinda regl kanaması gibi geliyor iyle buyiyor3 4 gun gelir yune

önce (2,058 puan) tarafından

Teşekkürler 

-Reklam-
0 oy
önce (9,918 puan) tarafından

regl olmuş olabilirsin kiminin erkenden başlıyor döngü

Biri de 40 günden önce olması sebebiyle regl değil demiş neyse sanırım yoğunluguna bakarak karar verecem

0 oy
önce (610 puan) tarafından

İlk 40 gun lohusa sayiliyorsun adet olmazsin. 40 gunden sonrakiler adet sayilabilir 

Öyle mi diyorsun 😐

0 oy
önce (468 puan) tarafından

Hanefilerde 40 gün

Şafilerde 60 gün 

Yani şuan regl değilsin

Anladım canım sağol

0 oy
önce (2,737 puan) tarafından

40 güne kadar gelen her kan veya leke lohusalığa hükmedilir.

40 gün sonra hala geliyorsa 15 gün temizlik müddeti dolana kadar özürdür.

40 gün lohusalık doldu, 15 gün veya fazla temiz kaldın. O zaman gelen kan veya leke adet olarak hükmedilir. 

Kısaca sen şu an hala lohusalık içindesin.

40. Gün çocuğun doğduğu saate kadar geçerli. O saatten sonra hala gelirse gusledersin ve devam gelen lekeyi özür sayarsın.

Eğer ilk kez anneysen lohusalık müddetin 40 gündür. Eğer birden fazla doğum yaptıysan son lohusalığın kaç günse o kadarına hükmedersin, kalanı özür sayarsın. Bamazlarını tekafi edersin. 

Sanırım dediğin gibi. İlkinde de böyle olmuştu 50 güne kadar devam etti ama. Teşekkür ederim yorumun yardımcı oldu

0 oy
önce (717 puan) tarafından

40 gun icinde gelen lohusa kanamasi oluyo bacim belki adet olmussundur lohusalik ne zaman biterse bitsin adet gununde adet olunuyomus bi de sey bende snein gibi olmustum tam kesildi dedim baktim yine geliyo hemde afedersin akinti da var kanamam devam ediyo sandim hicte aklima baska bisey gelmiyo meger kabizliktan hemoroid olmus gecti sonra cok sukur bi ona dikkat et bakslim 

Yok öyle bir şey değil lohusalık kanaması belli. Adet gibi değil yoğunluğu 20 gündür nasılsa öyle devam edıyor. 

önce (717 puan) tarafından

O zaman lohusasin kirkin cikmamis 

İlgili sorular

+4 oy
12 cevap 433 göst.
27 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 301 göst.
17 Nisan 2021 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 93 göst.
0 oy