Sabah sabah sinirlerim bozuldu. Eşimin çalıştığı firma 4 aydır doğru düzgün maaş vermiyor eşim 2 gündür işe gitmiyor iş arıyordu dün biyere başvuru yaptı bende anneme dedim ki anne dua et inşallah bu iş hayırlısıyla olursa çok güzel olur. Az önce haber geldi olumsuz oldu. Eşim 1 haftadır kaç yeri arıyor iş bulamıyor. Annem le konuştuk anneme dedim ki iş olumsuz oldu. Annemde diyor ki ben yıllardır çalıştım hayatımda ilk defa böyle bişey görüyorum nasıl iş bulamıyor. Yani eşimi suçluyor. Eşimin işi iyiydi birden bozuldu adam iş arıyor bulamıyor olumsuz oluyor annemde diyor ki bu nasıl bişey ilk defa böyle bişey görüyorum. Ben hamileyim evim kira üzülüyorum annem dua edeceğine eşimi suçlama moduna geçiyor hemen. Adam iş bulsa çalışmayacak biri değil işleri bozuldu yana yana iş arıyor. Çalıştığı işyerinde ki parasını almanın peşinde şimdi iş yerine gitti belki patronla Birbirlerine girecekler kaç aylık maaşı içerde adamın. Patronu sürekli oyalıyor evimi satıyorum toplu ödeme yapacam diyor. Ayın 20 sinde firma ödeme yapacak maaşlarınızı ödeyecem kötü günüm beni idare edin düzelecek diyor. Eşime de ben baskı uyguladım çık o işyerinden diye 4 ay maaş vermeyen işyeri mi olur. Eşimde diyor ki benden başka kimse çıkmıyor işten tazminatım var 8 yıllık ben onun peşindeyim işe gitmiyorum diye adam vermeyecek sonunda diyor. Annemde eşimi küçümseyip duruyor nasıl iş bulamaz diye. 3 gün sonra kira günüm ben onu düşünüyorum annem hala bişey bulupta kötülemenin derdinde. Yok işte iş bulamıyor napalım elbet bulacak. Birdaha asla anneme birşey söylemiycem.
Annenin yorumlarına kulak tıka. Hiçbir anne evladına böyle baskı yapmamalı. Annenin böyle demesi sizin durumunuza stres dışında ne katıyor acaba? Senin de var kızın yanlış hatırlamıyorsam, sen ona böyle demezsin eşiyle ilgili. Annene böyle diyebilirsin.
Eşin de tazminat noktasında haklı. İşveren bilerek maaş vermiyor bence. İstifa eden etsin tazminat vermeyeyim diye. Eşin güzel bir şikayet etse keşke. SGK'sı falan da yatmıyordur 4 aydır. Eşin ve diğer çalışanlar SGK'ya şikayet etse cezasıyla misli misli öder pis herif.
Annem az önce buraya geldi eşimin o kadar moralini bozdu ki. Daha önce post açmıştım belki hatırlarsanız kayınvalidemin evine haciz gelecekti ortak arabamız vardı kayınvalidemlerle mecbur onu sattık onların borcunu kapattık. Eşime diyor ki araban da elinden gitti ailen yüzünden yazık günah değil mi ben kızımla torunumu düşünürüm diyor. Eşim de dediki anne mecbur kaldık ben arabayı satmasaydım 5 kadın sokakta kalacaktı ama annemler her ay bana az az gönderiyorlar araba peşinat paramı kurban bayramına kadar bana araba alacaklar dedi. Annem başladı ben hasta bi kadınım tek bir insana yüklenilmez ailen neden yardım etmiyor vs. Halbuki annem geçimimi sağlamıyor kocam sağlıyor. Ben şuan hamileyim oğlum olacak nasipse annem 10 ar gram 3 bilezik verdi toplam 30 gram doğacak torunum için dedi veriyorum. Eşim de işten çıkmış ayrılmış gelmiş adam yana yana orayı burayı arıyor iş bulmak için eşimi öyle görünce gözlerim doldu annem de başladı niye üzülüyorsun parasız bıraktı seni dimi o yüzden mi üzülüyorsun paran yok dimi diyor. Hayır anne dedim git dolapları aç bak neyimiz eksik adam herşeyi alıyor 4 aydır maaş almamasına rağmen hiç bizden kısmıyor ben sadece eşime üzüldüm iş bulamadığı için. Benim eşim bu muamele hiç hak etmiyor çok iyi bir insan. Eşimin durumu şuan yok ama 4 ay öncesine kadar vardı. Kolay kolay bi dediğimi iki etmez parası olsa.
Şikayet edenler hiçbir sonuç alamadı iş yerinde ama eşim şikayet edecek. Patronu tazminat vercem demiş eğer vermezse şikayet edecek.
Aşkım SGK'yı arasın bildirsin. Ama aramadan önce orada çalıştığına dair delil toplasın. Kimseye de bir şey demesin. Patron yakalası çoktur gider söylerler adama.
Ben 13 sene önce bundan önceki işimde sigortamın yatırılmadığını fark ettim. Muhasebe ile konuştum, yatırdık da sistemde hata var diye kıvırdı 2 ay. Ben bizzat SGK'yı aradım. Yatmamış dedi memur. Çalıştığınıza dair kanıt getirin dedi. E-mail yazışmaları aldım. Çıktısını aldım yanına ihtarname de ekledim SGK'ya verdim. Ertesi gün kestiler cezayı faiziyle. Ben de istifa ettim. Yok öyle kolay kolay hak yemek. Eşin dediğim gibi sessiz sakin görünsün. Delilleri toplasın şikayet etsin. Sigortasını yapsınlar en azından. Adam da hak yemekten korkar belki artık.
Sıkma sen de canını. Eşine omuz ver. Kahveye gitmesi yüzünden tartışma yaşamıştınız, adam kim bilir ne kadar zorlanıyor da para harcamamak için kahvede kafa dağıtıyor demiştim. Derdi az değilmiş eşinin. Senin de aynı şekilde. Annene çok üzülme. O jenerasyon öyle. Anlayışlı olamıyorlar. Ben makine mühendisiyim, eşim elektrik elektronik mühendisi, inan biz bile kolay iş bulamayız. Hayat öyle annenin sandığı kadar kolay değil maalesef.
Canım eşim maaş almıyordu ama sigortası kesilmemiş yatmaya devam ediyor. Ben şuan hamile olduğum için özel hastaneye gidiyorum ordan biliyorum sigortalı ücreti ödüyorum çünkü ben. Bugunde baktı eşim e-devletten sigortası yatıyormuş. Eşimin kız kardeşleri var çalışıyorlar sanırım onlar ödeyecek bu ay kirayı çünkü biz onların evini kurtarmak için arabamızı sattık onlar yüzünden zor durumdayız çok zoruma gidiyor. Eşim arabadan para kazandığı için araba onlar yüzünden satıldığına göre mecburen bize yardımcı olmak zordundalar yoksa eşim maaş almasa bile arabadan para kazanıyordu maaşının 2 katını. Kahve yüzünden olan kavgamız da hep bu yüzden doluyorum şu sıralar gerçekten çok doluyum. Bide üzerine hamileyim. Karnımdaki bebeğime haksızlık yapıyorum gibi geliyor. İki çocuğum olmasını istiyordum kendim tek çocuk olduğum için kızım bu hayatta yalnız kalmasın diye bir kardeşi olsun istemiştim ama doğru bir karar vermemişim gibi hissediyorum artık. Yemek bile yiyemiyorum o kadar stres yaşıyorum ki şu sıralar üzerine de annem sürekli eşimin ailesini kötülüyor beni dolduruyor.Ben ölene kadar yüzünü görmek zorunda olduğum insanlarls genelde hep iyi geçinmeyi tercih eden bir yapıya sahibim. Düşmanlık edemiyorum kin besleyemiyorum napıyım. Annem zamanında babamın ailesine çok net sınırlar çizdi konuşmadı görüşmedi ama bu yüzden benim de aile bağlarım yok. Ben öyle olamıyorum kötü olamıyorum belki annem haklıdır benim yaptığım aptallıktır ama ben yaşadığım ortamı güzelleştirmek istiyorum. Gücüm tükendi bu aralar sanırım 😢
yani canim biz bayanar bile is aramaya kalkalim bulamayiz bir belki bir ay bulur herseyde bir hayir var nasip var annende herşeyi otamatik istiyor eger annen yakinda otuyorsa oda cevresine bi baksin sabika kaydı temiz olmayana is vermezler annen seni destekliyecegine uzuyor bide dua et canim herseyde bir hayir vae 3 gun kiran gecmis gayet normal canim bizimii 4 ay vermedi adam aradi çıkın diyor helal olsun 3 gunun kirasini gecip yine esin düşünüyor sorumlu biirisi bilmiyourimda bir uygulama var işin olsun bide oraya bakin canim
Canım eşim tertemiz bir insan ya bırak sabıkayı sigara bile kullanmıyor. Her iş ilanına gidemem diyor çünkü servis yoksa maaş azsa gitmenin anlamı yok diyor. Dün çok güzel bir iş buldu ama olumsuz oldu. Eşimde bugün kalktı kendi işine gitti mecbur. Gitmeden önce de ben sahibinden.comdan iş buldum 2 tane aradı ikisinin de servisi olmadığı için bize uymadı. Annem diyor ki ben o kadar zamanında çalıştım benim başıma böyle şeyler gelmedi diyor. O eskidendi dedim şimdi tekstil sektörü çok kötü olmuş. Eşimin aylık 100 bin kazanan arkadaşının firması bile batmış kapatmış adam iş arıyor oda bulamıyor. Annem o kadar acımasız konuştu ki çok zoruma gitti. Ha ben ha eşim ne fark eder ki onu da evladı yerine koyup bi hayır duası etse ne olur ki.
boşver canim annen öyle demis olsa bazen annelerimiz ne dediğini bilmiyor esin Süper zincir marketlere baksın oda sigaralı hem sana yakin olan yerlere bakar
Senin eşin hükümlü degilmiydi iş ondan bulamıyor sonra sen dua edin bu ise kabul edilsin devam etsin dedin şimdi böyle diyorsunuz zaten 2 gun habersiz ise gitmeme demek iş feshi demek
Hayır ne hükümlüsü? Başka biriyle karıştırıyorsun benim eşimin sabıka kaydı bile yok Allah korusun .
Tamam canim.oardon başkası ile.karsitirdim bu aralar iş bulmak gercekten zor
Öncelikle İnşallah Allah eşinize hayırlı kapılar açar inşallah yani herkes annen de olsa kendi kardeşin de olsa bu konularda bazen anlayışlı olmayabiliyorlar senin düşüncene sahip olmayabiliyorlar bazı sıkıntıları kendi içinde yaşamak gerekiyor olabilir eşinle yaşaman gerekiyor olabilir ama tabii ki annenin yaptığı da doğru değil yani sana daha olumlu daha iyi yatıştırıcı ya da işte bu konuda sana destekçi olması gerekiyordu aslında ama o an düşünememiş olabilir anneler her zaman başımızın tacıdır herhalde o da istemez senin mutsuz olmanı diye düşünüyorum yani herkes aynı tepkiyi vermeyebilir annenin bu konudaki artık tavrını gördüğün için bence daha böyle problemleri sıkıntıları paylaşma
Amin canım Allah razı olsun inşallah. Bu aralar eşimin işleri bozuldu hiç yolunda gitmedi arabamızı sattık zor zamanlardan geçiyoruz annemde çok iyi biliyor bunu. Benim eşim kötü biri değil annemde bunu biliyor çalışmayacak veya işini aksatacak biri değil elinde olsa imkanlarını sonuna kadar zorlayan biri bana ve çocuğuma karşı. Ama bu sıralar böyle oldu malesef annemden bi hayır duası beklerdim direkt eleştirmek yerine. Annemin zamanında öyleymiş ama şuanda da böyle. Çevremde o kadar iş sıkıntısı yaşayan insan duyuyorum ki. İş oluyor ama bize uymuyor bize uymayan bir işe de gidip başlaması mantıksız. Arayış içinde şuan ve mecburen eski işyerine gitti az önce .
Gerçekten de zor bir dönemden geçiyorsun evet annemi seni anlamasını bekliyorsun ama işte şöyle bir durum var bazen yaşamayan anlamıyor gerçekten hani aslında annem tam tersi olması gerekiyor ama gerçekten iyi bir eşsin ki bu durumda eşinle ilgili konuşmalar yapıyorsun takdir ettim bu arada seni zor günler geçer muhakkak geçer bu süreçte eşini bu şekilde destek olmak çok güzel bence eşini asla zor görmeye eziyetleyici konuşma İnşallah Allah yardım eder
Eşine de güvenlik kartı alsin her yerde alım oluyor maaşında iyi
eşimde bi ara pateonu ile sıkıntılar yaşadı başka yerlere başvuruyordu falan , annemin haberi bile olmadı ki annem böyle eşimi suçlayacak biri de değil ama yinede ecvin içindeki herşeyi anlatmamak lazım.
rabbim ferahlık versin inşallah işleriniz düzelsin bir an önce sıkma canını 🫶🏻
Doğru söylüyorsun benim suçum anneme anlatmamam gerekiyordu
Pardon da annen haklı eşin işinde maasssiz 4 ay kiracı haliyle nasıl geçinmis şahsen ben kiracıyim maaş vermeyen yerde hadi bir ay neyse iki ay neyse asla bağlasan durmam ben bu işin içinde başka bir durum olduğunu düşünüyorum öyle olsa kimse calismaz neden sadece eşin çıktı
Bir de bir ton market vb yer eleman arıyor az para ama en azından kirayı verir iş bulana kadar
Canım eşim ek iş yapıyordu o şekilde geçindik kirayı vs ödedi benimde 15 bin gelirim var destek oldum bi şekilde hallettik ama şuan ek iş yapacağı yer yok az önce de gidip çıkışını vermiş adam hala oyalıyor bugün yarın. İş arıyor şuan. Ailesi destek oluyordu biraz kız kardeşleri var bekar çalışıyorlar onlar destek oluyordu az çok o şekilde geçirdik. Ama şuan yana yakıla iş arıyor. Çalışırken de iş bakıyordu zaten eşim çalışmayacak biri değil. Market işi yapmaz kendi işi tekstil üzerine kendi işini arıyor.
Artık ekmek aslanın ağzında değil midesinde. Benim eşimde çok işsizlik dönemi yaşadı. Onunda kendi ailesi çok üzdü bizi. Karnım burnumda hamileyim ikisi birden çalışsa şimdi mercedese biniyor olurlardı dedi kayın babam çok ağladım üzüldüm eşim için. Çok dua ettim Rabbim kabul etti çok şükür. Seninde duaların kabul olsun. Ailene de birşey anlatma insan dertleşmek istiyor bazen anlatıyor ama maalesef hemen karalamaya çalışıyorlar. Eşine toz kondurma gerekirse anneni tersle.
Kayınbaban saçmalamış. Mercedes kaç lira haberi yok. Eşim de ben de mühendisiz çalışıyoruz. Mercedes alamıyoruz tirink diye. İlla krediye girmemiz lazım. Değer mi, asla.
Onlara göre çok kolay sallaması.
Kendisi zamanında torpille tedaş a girmiş o zaman torpil kolaymış şimdi öyle mi. Dilimin ucuna kadar geldi bizim arkamızda torpil yapacak dayımız yok diye sonra dedim boşver. Bu arada gerçekten dayısı torpil yapmış sınav kağıdında cevapları değiştirmiş. Çok şükür şimdi eşim çalışıyor. Hep dua ediyorum Allâh ım bizi onların 1 kuruşuna bile muhtaç etme diye.
Şuan bende hamileyim eşim çalışıyor olsaydı zorlanmazdık birikim bile yapardık ama şuanda kritik bir dönemde iş arıyor inşallah rabbim ona hayırlı bir kapı açsın çok üzülüyorum böyle olunca
Sen dua etmeye devam et canım kimseye de bir şey deme iş başvurusu yaptığını bile deme gizli tut. Eşim kaç yere başvurdu söyledik hep millete hiç biri olmadı. En son girdiği işi söylemedik anneme bile söylemedim. Bir hafta çalıştı ondan sonra duyuldu. Gizli tutmakta fayda var.
Katılıyorum, ne kadar gizli o kadar sağlam diye düşünüyorum. Yukarıda da yazdım, eşine omuz ver sen anneni ya da başkalarını duyma. Bu sizin yuvanız, en güzeli en hayırlısı sizinle olsun. Annenin gazıyla, gebelik stresiyle eşine de yüklenme. Sen bir stres olurken o bin stres yaşıyordur emin ol. Hayırsız bir adam değil gibi eşin. Evlatlarının yüzü suyu hürmetine kapılar açılsın size de. Diğer yorumumda yazdığım SGK şikayet işini de detaylıca düşünün. Doğum yapacaksın, hastane işleriniz için SGK lazım.
Eşimin maaşı değil 4 ay 4 gün geç yatsa tepetaklak oluyoruz siz yine iyi gitmissnz işe gitmemezlik yapmasın habersiz fesih sebebi olur aileye anlatılır edilirde yıllardır iş bulamiyordur bu cümleyi kurarsın ama çalışırken is arıyan adama denilmemeli
Canım eşim bugün gitmiş patronuyla konuşmuş işten ayrılmış hesabını kitabini yapıp çağıracakmış patronu. 4 aydır maaş almıyor eşin ek iş yapıyordu arabasıyla ama ailesi yüzünden arabayı satıp onlara vermek zorunda kaldık onlar bize borçlandı şimdi zaten araba ortaktı yarısını ödüyorlar yavaş yavaş bize. Annem az önce bize geldi eşim de işten ayrılmış eve geldi telefon trafiğine girdi iş arıyordu herkesi arıyordu eşime o kadar üzüldüm ki. Annem tutturdu niye üzülüyorsun parasız mı kaldın o yüzden mi seni parasız bıraktı o yüzden mi. Hayır anne dedim git dolabımı aç bak neyim eksik adam maaş almadığı halde herşeyi alıyor ne benden ne kızından eksik etmiyor. İşten çıktugı için üzülüyorum iş bulamadığı için üzülüyorum anne dedim. Annem bu sefer başladı eşime diyor ki ben hasta bi kadınım senin ailen neden sana destek çıkmıyor arabanı sattın benim o kadar zoruma gitti yazık değil mi size ben kızımla torunumu düşünürüm dedi. Eşim dediki anne mecbur sattım arabayı yoksa annemlerin evine haciz gelecekti 5 kadın sokakta kalacaktı ama annemler kurban bayramına kadar bana söz verdi araba alacaklar bana dedi. Hastalanıyrouz mesela geçen hastaneye gittim görümcem para atmış bin tl ilaçlarını al diye. Vitaminlerim almam gerekiyordu eşime para göndermiş karının vitaminlerini mutlaka al hamile günah demiş. Bana borçları var ama maaş aldıkça gönderiyorlar benden altın yapıyorum araba peşinatı biriktirmek için. Eşim kardeşini aramış az önce işten ayrıldım kiramı ödeyin bu ay diye bakalım kardeşi tamam ayarlicam sana bakalım ne olacak.
İste diyorum ya gerek onun ailesi gerek senin ailen yardımcı oluyor birde annenin verdigi evin kirasını alıyordun bak altın alıyorum attıkları para ile diyorsun benim eşim isten çıksa battik kimse para vermez yardım da etmez ortada kalırız en şükret yine dolabım dolu diyorsun niye üzülüyorsun 4 aydır maaş alamayan adamın dolabı dolu duruyor bunlar güzel şeyler demekki kendini gecindirebiliyor calismasa da diğer yandan araba ortakti zaten işten çıkar cikmaz kardeşlerini sık boğaz etmesine gerek var mı bu benim düşüncem tabi zaten elinden geldiği kadar veriolar yazmistin eskiden
Aşkım ama bizde kötü günlerinde onlara destek olduk araba ortaktı ama kendi payımızı da verdik arabadan para kazanmamıza rağmen sırf onlar evinden olmasın diye. Zaten kız kardeşi arabayı satarken abim maaşını alamazsa destek çıkarım demişti. Benim üzüldüğüm şey annem çok üzerime geliyor onlara karşı beni dolduruyor bende çok üzülüyorum benim yapımda düşmanlık etmek kin beslemek böyle şeyler yok . Yapamıyorum kendime eziyet edermişim gibi geliyor kötü olursam. Eşimin ailesiyle yüz yüze bakıyoruz hataları yok mu evet tabiki var ama herkesin hataları vardır benimde vardır illaki onların gözünde hatalarım. Annem az önce beni aramış diyor ki kocan seninle değil başka biriyle evlenmiş olsaydı ne olacaktı şimdiye çoktan boşanmıştı görümcelerinle de Birbirlerine girmişlerdi falan diyor. O böyle konuşunca üzülüyorum.Sürekli ben elimden geleni yapıyorum sana diyor ben zaten tek çocuğum durumu varsa insan zaten evladına destek çıkar
Bosanmanizi mi istiyor ne istiyor anneler kızının yuvası bozulmasın diye uğraşır sizinki tam tersi
Ah anneler neden böyleler.
1,498,364 soru
24,475,838 cevap
355,498 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın