Aşı zamanı geldi ve ben aşı yaptırmak istemiyorum. Çevremde yaptırmamış çok ailede var. Samimi değilim soramiyorum. Burda konuşalım istiyorum. Pişman olan varmı? Yarısını yaptıran varmı belli sebepler den başlayan ötürü, yada eşi ile farklı düşünüp karar verenler,
Topuk kanı aldırdım bu arada. Hastanede yapılan aşıyı yaptırmadım ilk olan...
Lütfen aşı yaptirmayanlara karşı kötü yorum tartışma yaratmayın.
Kötü yorum değil ama canım sen aşı olmadın mı okulda ben hatırlıyorum asi olduğumuz zamanları asi olmayarak sadece kendi çocuğunuzu değil diğer çocuklarıda tehlikeye sokuyosunuz
9 ay aşısını yaptırma diye. Çok doktor gördüm. 18 yaş aşısını sorunlu bulan anne babalar gördüm. Doğar doğmaz yaptıkları k vitamini iğnesi 2021 den beri zorunluymus. Bebeğim hala sarılık. Ve o iğne sarılık yapiuor çok zor geviyor diyorlar
Keza şuan hala sarılık var gecmedi. Oğlumda bir dönem topalladi aşıdan sonra , 6 ay kadar . Sinrageçti sebebi bilinmiyor hala. Ama doktor asla demez aşıdan oldu diye. Şükür sunda iyi oğlum.
Topallama konusunda aşılar yüzünden değil 😁 postum hâlâ daha duruyor mu bilmiyorum ama bizimde topallamamız vardı , çocuk doktoru+ortopedi gördü film çekildi kan testi yapıldı . Sonuç = hiç birşey 🤕🤕😀 sebebi de ne biliyor musun? Hastanede engelli bir kız çocuğu gördü , onun taklidini yaptı orada hatta herkes gülmüştü ben çok utanmıştım, aradan 15-20 gün geçtikten sonra topallamaya başladı en son pedagoga göründük meğersem çocuk taklit yapıyormuş .
Sizden de birşey çıkmadıysa büyük ihtimalle sizinki de taklitti. Hâlâ daha bizim ki ara sıra topallıyor ama hiç birşeyi yok
Ayrıca K vitaminine değinecek olursak , anne sütünde K vitamini yok denecek kadar az. Çocuğa ilaç takviye etmiyorlar canım vitamin takviyesi yapılıyor buda 1960 yıllardan bugüne kadar var olan birşey . Sarılığın K vitamini ile alakası hiç bir şekilde yok. Yanlış anlama ama nickinin hakkını ver ve cahillerden gerçekten uzak dur. Sana aşı yaptır demiyorum asla veya yaptırma da demiyorum ama araştırırken ninelerden teyzelerden değilde gerçekten bu işin doktorasını yapmış profesör dekan doçent vs onlarin tezlerini oku gözünü seveyim. Kalıcı Sarılık genelde kan uyuşmazlığından meydana gelen birşey 😪 anne bebeğin kanının karışmasından oluşan birşey . Bebekken tedavi edilmedi mi?
Kan uyusmazligimiz kesinlikle yok. Testlerimizdede birsy cikmadi. Ayrıca 1960 lardna beridir dedigniz k vitamini, sarılık sebepli kaldırılmış. Şimdi başka formu vuruluyor. Bunun sarılık yapmadığı iddia ediliyor. Fakat bununda bilmem kaç sene sonra sarılık yapıyor diyor kaldırırlarsa?
Çocuğum uykudan uyanıp toplalliyordu kendine geldikçe örneğin yarım saat bir saat sonra topallamasi geçiyordu. Doktor inansın diye videoy çekmiştim. Sonrada büyüme ağrısı diyip yolladir. Çocuk bir dönem sonra tekrar topalladi sonr agecti
Canım 0, 24 ay arasında olmadık bebeğin korunmasız ve beyin gelişiminin olduğu aylarda yapılıyor . Aşı koruyorsa o zaman aşı olan çocuk neden tehlikeye giriyor onun etkilenmemesi lazım dimi yada her halükarda hasta olacaksa minnacık savunmasız bi bedene o hastalıkların bilmem kaç tanesini birden yüklüyoruz vücuduna yanındaki cıvayı zaten söylemiyorum bile .Aşılar doğrudan beyninede etki ediyor maalesef.
Az araştır ya k vitamini aşısını. Ben doğum yapınca yanimdaki kadının bebeğinin kordonu kaniyordu enfeksiyon olmuş doktor geldi baktı dedi k vitamini eksik aşısını yaptı çocuk iyileşti savunucam diye yanlış bilgi verme sarılıkla alakası yok senin çocuğun demekki yetersiz beslenmiş sarılık ondan olur @Cahillesohbetikestim
Yaptırma çocuğunun başına birsey gelirse benim.canim istemedi der gecersin
Yo ben senin anneleigini niye sorgulsyim vicdan senin seçim senin bu karada senin umarım.pisman olmazsin
Zaten hepsi benim. Senin bu yorumun olmasydi da benimdi. Bende kızım icn iyi olanı hissettigmi pylasiyorum soruyorum danisiuorim
Yaotir desek sen yaptırmayacaksin
Ne gelebilir çocuğunun başına hasta mi olur
Hasta olursa asi olmadığından dolayı bağışıklık olmadığı için umarım.atlatir
Açıkçası ben dünyanın bu son yasadigi olaylardan sonra her şeye şüphe ile bakar oldum acabalar var kafamda yok değil ama yaptırıyorum bebeğime bana da yaptırmışlar sonuc olarak diyorum asi yaptirmadigim bir hastalıktan hasta olursa vicdan azabı resmen chnku hepsi ağır seyreden hastalıklar ki yetişkinlik olunca daha da ağır atlatiliyor
eski aşılar değil diye dusnuyorum
Canlı aşıları tek yaptırıyorum diğerlerini yaptırıyorum diyen var. Epstein olayında adı geçen Bill Gates sağlık sektörüne büyük yatırıp yapmış, artık herşey korkutuyor beni. Neler neler yazılıp çiziliyor,
Cocuklariim asilarini hep yaptirdim
Elhamdullih gayet iyiler bir sorun yok
Nedir bu aşı karşıtlığı ,hepimiz olmadik mi? Zamaninda
Aşıların içeriğinin aynı olduğunu bilsem.... Birde zamanında kaç doz aşı vardı şimdi kaç var bilsemm.... Şuanda 50 doz toplamda. Eskiden kaçtı,,, birde meselansurekli aşı takviminde dehisklikler oluyor prnegin bir KKK aşısı ekleneniliyor. Zirtpirt her bir yerin kesildignde tetanoz yapıp duruyorlar..ben sürekli kaza geçiriyorum örneğin hmaileyken camla kolumu kestim hemen tetanoz yapalım diyip geldiler. Hani yaptirmistok?
Bizim burada sağlık ocağından Dr olan bir adamın yeğenine aşı yaptırmamış kar Dr diyor o asi geciktirdikleri için yeğenim engelli kaldı beni dinlemediler yapmadılar
Aşı hasyaliktan korkumuuor, hastalığı nasıl atlattığınla alakalı. Birde aşı olup kötü olanlarda var. Ben eskiden yapildigno bildiggim bir KKK aşısı yani kizamik kabakulak kızamıkçık aşısını yptirmyi tek.dusndum.
Biri 6 biri 2 yaşında 2 oğlum var. İkiside sıfır aşı. Çok araştırdım çevrem hep yaptırıyordu. Kalbimden yaptırmamak geldi korkmuyorum. Şu ana kadar herhangi bir kötü etkisini görmedim ikiside sağlıklı. Geçen sene anaokulunda aşı olan arkadaşından su çiçeği bulaştı oğluma. Ağır geçmedi evde hafif atlattı. Tabi küçük bebeğe de geçti o da gayet hafif ateşsiz biraz dokuntuyle atlattı hamdolsun
Ve ben yaptıranlara saygı duyuyorum herkesin kendi tercihi bana çok baskı yaptı yakınlarım yaptırmıyorum diye ama dinlemedim. Keşke yaptırmayanlara da saygi duyulsa
Yorum.icin sağol. Oğlumun son.asilatini yaptirmdim. Şimdi de kizm.oldu hiç.icmden gelmiyor yaptirmao
Rica ederim.
Yaptır veya yaptırma diyemem ama bende çok kararsızdim birçok doktorun videolarini izledim araştırmalarini okudum böyle bir karar verdim.
Kuzenimin bebeği kızamıktan 2 haftadır yoğun bakımda şuan. Hiç aşı yaptırmamışlar eşiyle karar alıp. Kusura bakmayın şimdi o bebek ellerinden kayıp gitse ben ikisini suçlu bulurum.
Açıkçası ben canan karartayin dediği KKK asisindna başka bir aşı yaptırmayı düşünmüyorum. KKK aşısı ynai kizmaik kızamıkçık ve kabakulak karma aşısı demek oluyor. Go lumden başka aşı yaptırmak gecmiyor.
Yaptırmadım yine olsa yine yaptırmam.
Özelden yazıyorum kendin araştır canım
Bnada yazar mısınız
Araştırır yaptirmazsiniz ama şuanda eski hastalıklar yeniden hortladı benim çocukluğumda yoktu bu kadar ama ben şu çiçeği kabakulak gibi bir çok gastalogi geçirdim üstelik çok ağır şekilde asi yaptırmadı annem sadece verem aşısı yaptırdı bana ben çocuklarıma yaptırdım su çiçeği oldular ama çok hafif atlattılar o zaman öğretmeni demişti asi yaptirmadiklari için çiçek hastalığı çok yayıldı diye
Sunyada bu kadar olay varken takilmasi gereken binbir cetis sey varken neden asilara takiliyo bende bunu anlamiyorum asilar hakkinda hic bi zaman bilincli birinden olumsuz yorum duymadim bilincli biri derken cocugunu guzel yetistirmek isteyen bilincli annelerden bahsetmiyorum saglik calisanlarindan bahsediyorum 2 kuzenim hemsire kesinlikle asi yapilmasi gerekli asisiz cocuklarla dolu hastane asililarin baait atlattigi her hastaligi cok siddetli geciriyolar cok uzuluyoruz diyolar sadece kuzenlerimden de degil hic bir saglik calisaninin asilarda soyle zararli dedigini duymadim isin bu kadar icinde olan kimse asilarin zararini bilmiyo ama diger herkes zararli oldugunu dusunuyo gibi algiliyorum ben bu isten valla ben cocugumun butun asilarini yaptirdim hatta yumurta hassasiyeti oldugu icin 9 ve 12 ay asilarini saglik ocagi yapmadi 9 aydaki zaten kampanya asisi normalde yoktu bulasici hastaliklar arttigi icin devlet kampanya yapti istersen ugrasma yaptirma dedi cunku 1 saat mesafedeki sehir hastanedinde gozetim altinda yapilmasi gerekiyo eziyet olur dediler oturdum dusundum olur mu olur bi yerden gelir 12 olana kadar bi hastalik nizi bulur riske atmayalim dedim gittim yaptirdim hatta hastanede asiyi yapan hemsire bu aralar saglik ocaklari asi konusunds hassasiyet gosteriyolar artik sizin gibi cok haata geliyo dedi bende saglik ocaginin degil kendi hassasiyetimizden getirdik istersen yaptirma dediler dedim o da en iyisini yapmissin dedi pisman degilim bi de asi yaptirmayip pisman olcama yaptirip pisman olmayi tercih ederim en azindan denedim en azinda baskalarini suclayabilirim omur boyu kendimi suclamam
Arkadasım ilk cocuguna yaptırdı ama ikinciye yaptırmadı ve cok pişman oldu buyuk oğlu su ciceği gecirdi hiç bi sıkıntısı olmadı ama küçüğü 20 gün hastanede yattı ciğerine sıcrama riski yüksekti doktoruda cok kozmos sonradan keşke yaptırsaydım dedi
Sırf bu sebepten onlarca bebek hayatta değil şuanda ister inan ister inanma aşı hayat kurtarır daha geçen haftalarda komşunun bebeği hiç aşısız bir şekilde geçirdiği hastalıktan hayatını kaybetti tamam aşıların bilinmeyen etkileri var fakat aşısızlığında bilinen etkileri var sonuç olarak aşıyla engel olacagın bişeye göz göre göre kapı açarsan kötü yorum değil daha acı şeylerle karşılaşma diye söylüyorum bir bebek kolay gelmiyo dünyaya
Aşı karşıtlığı arttığı için menenjitten ölen çocuk sayısı da arttı karar senin.
Bütün aşıları yaptırdım pişman da değilim. Su çiçeği miydi ne tam hatırlamıyorum ama bi tanıdık aşı yaptırmamıştı diye çocuğu hastanede yattı baya zorlu geçirdiler hastalığı pişman oldu sonradan Doğan çocuğuna yaptırdı.
Herkes özgür kım yapar kım yapmaz saygı duymalıyız. Ailemde herkes yaptırmıştı bende araştırdım yaptırdım
Her koyun kendi bacağından asılır senin çocuğun senin kararın istemiyorsan yaptırma elbette. Ben çocuklarımın tüm aşılarılarini ozellerde dahil yaptırdım Allah başa vermesin daha geçen aylarda menenjitten ölen çocuk oldu ve aşısı yoktu
Ayrıca rota virüs aşısını yaptırmadigi için yoğun bakıma düşen bir kadın yazmıştı çok pişmanım demişti buradaydı
Kızlar fakat nalamadigniz borsybvar. Aşılar hastalık tan korumuyor. Hastalıkları hafif atltm ihtimali veriyor. Keza buda ihtimal sadece. Aşı yaptırıp da havale geçiren, hastanelik olan çocukta duyduk geçenlerde
evet aşı hastalıktan korumaz, hastalığa karşı bağışıklık oluşturmanı sağlar. bu yüzden yapılır zaten, vücuda mikrop girdiğinde vücut hazırlıksız olmasın diye.
aşı olan çocuk hasta olmayacak diye bir şey yok zaten.
havalenin de aşıyla alakası yok.
havale ateşin ani yükselip veya düşmesiyle beynin buna aynı hızla cevap vermemesinden kaynaklı olur. yani aşı havaleden korumaz, hiçbir şey havaleden korumaz.
aşıyla havaleyi birbirine bağlamak sapla samanı karıştırmak. havale ateş sonucunda oluşan bir şeydir, ateş de vücuttaki enfeksiyondan olur. elini kesip yine enfeksiyon kapabilirsin
@Cahillesohbetikestim bunu tabi ki biliyoruz bağışıklık kazanıyor daha hafif seyretmesini sağlıyor
Çocuk sizin kararı siz vermelisiniz burada çok yaptıran da var tartışma çıkar diye yazmayanlar da vardır yaptırmayanlardan çünkü her seferinde aşı yaptırmayan kişilere çok yükleniyorlar burada
Hakkında hayırlısı olsun canım
Kimi çocuğun aşısı tam ama gene hasta
Yada kimi aşı olmamış gene hasta
Bu tamamen bebeğin bağışıklık sistemi ile ilgilidir
🌹❤️
Yaptirmayanlara dinlemek istedim biraz. Kılına zarar gelse çocuklarımın mahfoluruz
Her anne öyle canım
Kimi aşı olmazsa hasta olur der
Kimi yok asıl aşı hasta eder der
Toplum ikiye ayrıldı
Bilmiyorum artık sonumuz ne olacak
Benim çevremde de var hiç yaptırmamış olanlar hemde çok fazla hiç bir sorun yaşamadılar çocuklar kocaman oldu
Ne desem boş balım
İçin rahat değilse yaptırma boşver
Ben hepsini yaptırdım özeller de dahil tedbiri alayım da taktir Allah'tan
Valla rotayi biz olmadık özel aşıyı 4 gün hastanede yattık 😟gecen sene
Rota aşısı rota olmasına engel olmaz, olur da hastalık kaparsa olabildigince hafif atlatmayı sağlar. Yani belki daha ağır gecirecekti aşı sayesinde dört günde atlattı.
Aslına bakarsanız sadece ozelleri yaptirmak d aicimden. Ge iyot. Onlardan korkmuyorum nedense
Evet zaten aşılar engel olmuyor hafifletiyor benim tüm aşılarımi yaptırmış annem ama su çiçeği ve kabakulak oldum ama 2 gün filan sürmüştü kabakulak ağır geçmemişti hatırlıyorum
Peki size şöyle birsey sorayim covid döneminde corona aşısı oldunuzmu
Hayır bende çekirdek ailemde eşimin taragindada çoğu kişi olmadı.
Benim çevremde herkes yaptyor ve sorun yaşamadık bende hepsini yaptırıcam
1,498,403 soru
24,476,407 cevap
355,612 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın