Sorum yukarda bende kararsızlık var 4ayını yaptırdım 6yı yaptırmadım henüz bu aşı konularını az çok biliyosunuz internetten araştırdım ve o kadar anne var ki aşıdan sonra anne baba diye konuşup göz teması kurup bianda kesilen sizlerim fikirlerini de merak ediyorum bi çocugumu kaybettim ben o yüzden aşırı derecede pimpirikliyim korkulu ve endişeliyim
Canım benim valla ben mikrobiyoloji ve viroloji eğitimi almış biri olarak bunu çok anlattım ama birşey değişmediğini fark ettim. O yüzden yukarıdaki videoyu bırakıyorum. Lütfen sağlam kafayla güzelce dinle ve izle. Faydalı olacaktır bence. Ayrıca bence sayfayı da takip edin. Müthiş bilimsel bir faydası var
Göremiyorum videoyu malesef özelden atar mısınız
Tabi canım
Gönderdim canım
Göremiyorum da , kısaca fikriniz nedir
Youtube a ölümcül bir virüsün son anlarına tanıklık edin yazın. İlk çıkan video. Evrim ağacının videosu. Kesinlikle aşı yaptırılması gerektiğine inanıyorum. Kendi kızıma da özel ve karşılanan tüm aşıları yaptırdım. Şimdi sıra hpv aşısında
iki çocuğum var çok şükür tüm aşıları tam
Özeli devleti hepsini yaptık
Çocuğunu aşı yüzünden mi kaybettin ?
Hayır ondan değil
Rabbım sabır versin canım
Bende aşı yaptırdım kızıma 5 yaşına girecek çok şükür kolay.kolay burnu bile akmaz yine hamileyim bu kızıma da yaptiracam Allah nasip ederse
Aşı olsa da olmasa da o çocuk büyüyecek hasta da olacak gripte olacak kızamık da olacak Ablam yaptırmadı ben yaptırdım hastalık konusu aynı onun çocuklar da hasta olur kızamık oldular hatta geçen iyileştiler ben kendim olmamışım aşı bende de herhangi bir fark yok hatta oğlumada 9 yaşına kadar hiçbir aşı yaptırmadım sonra kardeşim doktor oldu iyice açıkladı bana en basiti bi eline tel batsa tetenoz olmasa seni öldürür bide fikrimi değiştirmede annemin kanserden vefatı sonrası korku geldi (annem herşey doğal yer içer hiç hastane bile gitmezdi) velhasıl kelam fikir senin çocuk senin ben hatta sağlık bakanlığından yazı bile geldi çocuk için mecbursun diye yaptırmam dedim ha diğer çocuklar ile farkıda yok oğlumun
toplum içinde bir iki çocuk aşılanmazsa sorun olmaz zaten. çoğunluk aşılanmazsa sorun olmaya başlar. hastalıklar aşılılar sayesinde pandemiye dönüşmüyor.
örneğin, verem aşısı öncesi verem salgını
çocuk felci aşısı öncesi salgını vs.
bu tip salgınları ve salgınların nasıl yok olduğunu da araştırabilirsiniz
ülkemizde kızamık aşısı için 9. aya ek doz getirildi. sebebi suriyeden aşısız çok insan girişi. aşısızların sayısı artınca salgın yeniden ortaya çıkar.
ya da şöyle düşünelim siz türkiyede sorun yaşamazsınız ama aşısız olarak x ülkeye giderseniz ve o ülkede aşı yaygın değilse ilk mikropta virüste hedef olursunuz.
aşı başığışıklıktır. hastalığın vücuda tanıtılmasıdır. aşı ile zaten ilgili hastalıktan zararsız dozda vücuda veriliyor.
sağlıkçı değilim bilgim çok yok ama doktorların anlattığından anladığım bu
Aynen öyle riske atmak istemedim çocuğumu 3 çocuğuma da yaptırdım rabbim canlarına sağlık versin bide şöyle bi şey ben aşısızım ve annem derdi ki ne su çiçeği ne kızamık geçirmedin bakalım nasıl geçireceğim bende bilmiyorum ağırda olabilir,ilk çocuğunda 9 yaşında başladım hepsini yaptırdım
Rabbim sabır versin inşallah
Ama aşi yüzünden kaybetmemissindir diye düşünüyorum. Ben iki oglumunda bütün aşılarını yaptırdım..yaptırmayana da saygım var tabiki kuzenimin kızı aşi olmadı hiçbir aşısı 13 yaşında 21 gün kadar hastenede kaldı kızamık mi bişey geçirmiş ama aşısı olmadığı için çok zor anlatmıştı o zaman doktorlar falan çok kızmış yengeme hastalığı neydi şuan tam hatırlayamiyorum.
5yasjnda oglum hıc asısı yok
Kızım 4 yaşında tüm aşılarını yaptırdım şimdi hamileyim Allah nasip ederse buna da yaptıracam
Kızıma yaptırdık hepsini biz canım :)
Ben kızıma aşı yaptırdım şimdi hamileyim yine yaptırmayı düşünüyorum aşı karşıtlarını da asla dinlemiyorum çünkü maalesef geçtiğimiz günlerde 15 günlük bebek ailenin k vitamini aşısını yaptırmadığı için hayatını kaybetti haberini okudum ve aşı sayesinde kızım kaç kıştır çok çok hafif atlatıyor aşı bence çok şart olan bişey ama sizin görüşünüzü bilemem tabi
Yaptirmiyorum bu kararimdan dolayı da vicdanım çok rahat
1,500,911 soru
24,510,377 cevap
358,875 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın