3 aylık bebeğim biberonu reddediyor, biberon seçimi nasıl olmalı?

0 oy
258 göst.
Diziler & Filmler kategorisinde tarafından

Mama vermeye başladık. Arkadaşlar biberonun bir önemi varmı. Wee baby marka almışım..sanirm sert. Yani bilemiyorum

İlk çocuğum bu markadan içerdi ama sorun olmamıştı. Kızım nasıl içecek.mamasini ya. Çok dert ediyorum. Satılıktır geçmiyor 2 ayımız bitti. 3. Aya geçerken mamaya baskadik. 

-

7 Cevaplar

+1 oy
(187,521 puan) tarafından

biberom em onemli sey dr browns antikolik biberonu tavsiye ederim onun harici avent 

-Reklam-
+1 oy
(1,162 puan) tarafından

Kesinlikle lansinoh biberon al ben kullanıyorum anne memesine en yakın olan o. Şimdilik 160 CC olanı alsanda olur başlıkta s olucak biberonun başlığı sonra bebek buyuyunce aynı biberonun büyüğünü alırsın baslikgi da satılıyor ayrı ayrı bende ilk başta birsuru scama sapan biberon aldım ama bu evde vardı bebek bir tek bunu kabul etti ucu yumuşak şekli tam anne memesi gibi ben trendyolda alıyorum bak oraya bende 2 aylık olunca başladım mamaya anne sütünü de sagarak verdim halada öyle ama en çok mama ağırlıklı gidiyoruz

(1,162 puan) tarafından

Benim bebktede yuksek sarılık vardı 3 ay dolunca falan bitti

0 oy
(2,987 puan) tarafından

uzamış sarılıktır o mama vermene gerek yok

beslenmeyle alakası yokmuş oğlum da sarılıktı ilk üç ay

0 oy
(7,148 puan) tarafından

Biberon önemli bnce hem memeye benzer yapida olması vs çocuğu rahatlatıyor ben lansinoh aldım kullandım halâ kullaniyorum cok memnunum 

0 oy
(4,629 puan) tarafından

Lansinoh dan çok memnun kaldım

0 oy
(9,911 puan) tarafından

Lensihon bence hala devam

0 oy
(438 puan) tarafından

Lansinoh anne memesine en yakın olanı ve 3 başlıklı olanı var yavaş orta hızlı akis başlıkları var tek Biberonla 3 uni de kullanabiliyorsun

Cok ünlü avent var ama boşa para verirsin akıtıyor.

tarafından

TrendyoldN bana link atarmisin canım. En mantıklısı hangisiyle. Yanlış almk istemiyrum. Bebem 2 aylık biberon tutturamiyrm

(438 puan) tarafından

Attım özelden simdi canim bakabilirsin yorumlarına falan da

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3 aylık bebeğim için biberon ucunun sert olması mama içişini etkiler mi?
Biberon ucunun sertliği, bebeğin emme refleksini ve mamayı çekme konforunu doğrudan etkiler. Çok sert uçlar bebeğin damak yapısını zorlayabilir veya mamanın akış hızını kontrol etmesini güçleştirerek bebeğin yorulmasına neden olabilir. Bebek, biberonu reddediyorsa veya içerken zorlanıyorsa, daha yumuşak ve anne göğsüne yakın formda üretilmiş uçları tercih etmek süreci kolaylaştırabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde mama içerken biberon seçimi neden önemli?
Biberon seçimi, bebeğin hava yutmasını önlemek ve beslenme sırasında konfor sağlamak açısından kritiktir. Antikolik özellikli biberonlar, mama içerken bebeğin içine hava dolmasını engelleyerek gaz sancılarını minimize eder. Yanlış başlık seçimi bebeğin mamayı reddetmesine veya beslenme süresinin uzayarak bebeğin beslenme isteğinin azalmasına yol açabilir.
Bebeğim biberonla mama içmek istemiyor, nasıl bir yöntem izlemeliyim?
Biberon reddi yaşayan bebeklerde öncelikle biberon ucunun akış hızı ve yumuşaklığı kontrol edilmelidir. Beslenme sırasında bebeği dik bir pozisyonda tutmak ve biberonu zorlamadan, bebeğin hazır olduğu anlarda sunmak önemlidir. Eğer bebek hala mamayı içmiyorsa, farklı materyallerden (silikon gibi) üretilen uçları deneyebilir veya bebeğin biberona alışması için beslenme rutinini sakin bir ortamda gerçekleştirebilirsiniz.
Kaçıncı ayda biberon başlığı değişimi yapılmalıdır?
Biberon başlıkları, bebeğin ayına ve beslenme ihtiyacına göre yenilenmelidir. Genellikle 0-3 ay arası bebekler için yavaş akışlı başlıklar önerilirken, bebeğin gelişimiyle birlikte 3-6 ay gibi dönemlerde orta akışlı başlıklara geçiş yapılabilir. Başlığın değişmesi gerektiğini bebeğin mamayı içerken çok zorlanması veya aksine mamayı çok hızlı tüketip boğulma tehlikesi yaşaması gibi işaretlerden anlayabilirsiniz.
Bebekler için biberon seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Biberon seçerken öncelikle BPA içermeyen, antikolik özellikli ve bebeğin ayına uygun akış hızına sahip modelleri tercih etmelisiniz. Biberon ucunun yumuşak ve esnek yapıda olması, bebeğin doğal emme refleksini destekler. Ayrıca parçaların kolayca temizlenebilir ve sterilize edilebilir olması hijyenik bir beslenme süreci için en önemli unsurlardan biridir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 544 göst.
+1 oy
6 cevap 496 göst.
0 oy
0 cevap 88 göst.
0 oy
11 cevap 676 göst.
10 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Ocakk (438 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,942 soru