0 oy
251 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (66 puan) tarafından

İyi akşamlar herkese. Kızlar iki yaşında çocuğu olan annelerle dertleşmeye geldim. Kızım o kadar agresiflesti ki özellikle son bir aydır artık konuşulmuyor bile onunla her şeye bağırıyor. Bu siniri beni de çok üzüyor çünkü kızım gel yemek ye desem dahi çocuk bağırıyor aşırı derecede agresif hele ki bağırma huyu yok mu gerçekten sinir bozucu ya parka gidiyoruz çocuklara bakıyorum ne kadar mülayimler hani onun yaşıtı gibi duranlar Ben kızıma gel seni salıncakta sallayayim  desem çocuk bağırıyor. Ya bu bir süreç mi yoksa kızımın huyu mu böyle olacak? umarım ki sadece bir ataktır çünkü artık minnoş kızımla neşeli vakit geçirmek istiyorumm. Son 3 gündür biberondan kestim unum sınırı ayrı var zaten ama onun dışında da sinirli bir çocuk haline gelmiş. Sizde durumlar ne iki yaş anneleri bide hiç iştahı yok hiçbir şey yemiyor zor bir çocuk 

12 Cevaplar

+1 oy
önce (481 puan) tarafından

İki yaş diyince bile korkarak bakıyorum evde bildiğin herkes emrinde kızımın herşeyin en iyisini o bilir o yapar moddayiz kızınca daha fazla tepki veriyor konuşunca da ilahi dediği olcak vazgeçmiyor inat 

-Reklam-
0 oy
önce (4,572 puan) tarafından

Kızım 4,oğlum 2 yaşında. Kızım hep nazlı, niyazlı, mızmız bir çocuktu. Oğlum, kızıma nazaran daha uysal fakat krizi bir tutunca, aman yarabbim... Kendi susmak isteyince susuyor. O ağlama mutlaka sürecek. Asla altta kalmak istemiyor. Bunlar belli gelişim basamaklarından. O yüzden büyüdükçe azalacak.

önce (5,480 puan) tarafından

Ay benim kızım da aynı yazdığınız gibi 4.5 yaş halen öyle

önce (4,572 puan) tarafından
+1

Karakteri böyle sanırım. Büyüdükçe, karşına alıp konuştukça, düzelir diye düşünüyorum. Mızmızlığı olmasa çiçek gibi çocuk ❤️ 

önce (66 puan) tarafından

Ya tabi çocuktan çocuğa da değişiyor. İnşallah azalır ya 

0 oy
önce (1,486 puan) tarafından

Benim kızımda 1 yaş zor geçmişti 2 yaş sendromu yaşamadım siz sinirlimisiniz sizin siniriniz de yansiyabikir ben kızım ağlarken önemsemiyorum çok bana çok aglayamiyor o yüzden 

Hayır aksine sakin biriyim niye böyle oldu bilmiyorum bu kız. Babası asabidir yani eğer genetiktense bilemiyorum 

0 oy

Inat çok olur sebepsiz aglama 2 yaş sendromunda ama bu kadar sinir ilk defa duydum. Biberonu kestiğiniz için hırçınlaşmış olabilir çok mu seviyordu biberonu

Evet çok inatçı zaten ben ona mesela bazen kızım diyorum bağırma. Ben bağırma dedikçe o inatla daha çok bağırıyor. Ya işte ben de şaşırıyorum niye bu kadar sinirli artık gerçekten bu konuyu düşünmekten gerilmeye başladım ve beni artık içten içe üzmeye dahi başladı kızımın bu siniri. Ama biberonu kestiğim den beri fark ettim hem ben çok bunaldım üzülmeye başladım bu sinirine hem de kendisi çok sinirlendi biberonuna aşırı düşkündü ama biberon içmekten karnı şişiyor hiçbir şey yemiyordu kesmek zorundaydım. Biberon gidince çocuk resmen huysuz bir şeye dönüştü bilmiyorum bu nereye kadar böyle sürecek 😐

Daha yeni mi kestiniz zamanla alışır, zaten 2 yaş oldu daha mamaya da ihtiyacı yok. Çabuk alışır inşaAllah 

Evet bugün 4 gün oldu keseli. Yani mamaya biberona falan ihtiyacı yok artık yemek yiyebilir sadece

0 oy
önce (1,156 puan) tarafından

Sanırım her yaşın belli bir zananinda sendrom yaşıyor bu çocuklar benim kızım iki yaşındayken öyleydi bı ara düzeldi şimdi 3 buçuk yaşında istemediği zaman asla kimseyi dinlemiyor sadece benim yanımda sakinlesiyor 

Ya bu da iyi ya en azından sizin yanınızda sakinleşiyormuş. Benim kızım benimle de sakinleşmiyor. Ya istemediği bir şey olsun mesela oyunca  küpleri var küpleri birbirinin içine geçiremedi diyelim aniden bağırıyor kızım diyorum bağırma sen yaparsın,başarırsın. Busefer dönüp bana bağırıyor 🤦🏻‍♀️😅

önce (1,156 puan) tarafından

Kızım sınırlı ben ondan daha sinirliyim o da bunu biliyor kızarım diye sakinlesiyor yoksa bende de kolay kolay sakinleşmek örneğin kalabalık bir ortamdayiz biliyor kalabalıkta kızmıyorum bişey diyemiyorum edip gurluyor 

Ay kız benimkinde korku bile yok. Bazen sadece diyorum ki gözü kırılsın biraz sözümü dinlesin hanımefendi benden daha çok kızıyor 😅🤦🏻‍♀️

0 oy
önce (2,750 puan) tarafından

Ya ne diyorsun üfüfüf benim çocuk geçen yerde ağlama krizi geçirerek break dans yapıyordu. Aksjsjjsdjjsj

Gören de der ki bunu. Sülelesini katletmişler. 

Mevzu ne peki? Suluğumla su içerken pipeti ben açtım da o açmadı diye.

Ağlama, çığlık, bağırma, kriz geçirme, yerlere atma, kafayı vurma, break dansı, çığlık, çığlık, ağlayarak çığlık, sağanak ağlama, sümüklerin akması, dikkat dağınıklığı, kapanış.

2 dk sonra pipeti kendisi açıp içiyor ve kamyonuyla oynamaya geri dönüyor.

Yarım saat sonra BAMBAŞKA bir sebeple tekrar aynı döngü olacak. Ben yine neye ağladığını çözene kadar içimden La ilahe illallah çekeceğim.

Niye? Çünkü Ana olmak…

95 cm bir cücenin parmağında kukla olmak…

Ay gerçekten yorumu okurken,kızımla

markette,sokakta yani herhangi bir yerde yaşadığım olaylardan birini okuyor gibi hissettim başkasının ağzından. 🤦🏻‍♀️

Bizde de  şu an durum öyle Ben de sabır çekiyorum bazen gerçekten sabrım tükenmiş gibi oluyorum yeter bende pes ediyorum artık deyip ağlayasim geliyor. Ama inşallah hayırlı, sağlıklı bir şekilde büyüdüklerini görmeyi nasip etsin Rabbim 🤲🏻🤎

0 oy
önce (36,703 puan) tarafından

2 yaş kızım 4 aylık oğlumla hunimi verin fazla vardır elinizde illa ki 

Ahhha😅

Allah seninde yardımcın olsun canım

Benimde iki yaş kızım,10 aylık oğlum 🫣😅

0 oy
önce (888 puan) tarafından

İki yaş sendromuna hoşgeldin ama gececi bir süreç korkma

Hoşbuldum demeyi ne çok isterdim😁

Ayy inşallah hayırlısıyla bir geçirsek yaa

0 oy
önce (164,272 puan) tarafından

4yasdan selamin aleykum 2 yas neki siz 4 yasi gorun 🤣

Aleykümselammm

Yapma lütfen deme öyleee ben bu yaşını da geçirelim düzlük var diye umut ediyordummm😅

gelecekden bildiriyorum duzluk falan yok dahada kotuye gidiyo durum 🫡

Rabbim yardımcımız olsun o hâlde 😢

amin rabbim sabir versin cumlemize 

0 oy
önce (24,319 puan) tarafından

Ben bazı çocukların daha agresif olduğunu gozlemmledim. Mesela komşumuzun çocuğu ne desek tam tersini söyler. Kızlar bağırır cagirir. Vurmaya kalkar. 3.5 yaşında şuan. Ama 2 yaşında da böyleydi. A desen hayır o Z diye bağırır. Fıtratı bu sanırım. Kızım 2.5 yaşında. Öyle pek bağırma huyu yok. Ama ağlama zirlama istediğini yaptırmaya çalışma var. Agresiflik olarak değil ama çıkarına uygun bişey olmadığı zaman ağlayarak yaptırmaya çalışma hile hurda ne ararsan var. 

Ya işte sizin kızınız da bahsettiğiniz birçok çocukta var ama benimkinde sinir var ve bence ben artık bunu genetiğine bağlıyorum çünkü benim eşim de agresif bir insan yani fıtratında var asabilik.

önce (24,319 puan) tarafından

Fıtratında asabilik olup olmadigini bilemem. Ama gördüğünü işliyor olabilir. Mesela ben normalde asabi bir insan degilimdir pek de sakin değilim o ayrı mesele. Ama annemin yanında olmak beni çok geriyor. Vucudumdan çıkan gerginligi hissediyorum resmen. Kodlarima işlemiş çünkü. O yanımdayken a dese kizasim gelir. Çünkü kendi asabidir. Siz de biraz dikkat edin isterseniz davranışlarınıza. Eşin yani. Belki bir düzelme olur. Asabi insan da ne anlatsan anlamaz gerçi ama. İnşallah düzelir 

0 oy
önce (15,449 puan) tarafından

Allah kolaylık versin canım 🙏

Aşırı ilgiden olabilir mi? Benimde iki yaşında oğlum var, yapısı agresif ve sınırlı uşak . Bunun 3 buçuk yaşında ablası var uysal ve sakin. Ortalarını bulmaya, güzel bağ kurmalarını sağlamaya çalıştık şükür düşkünler bir birlerine 

Eğer oğlum tek olsaydı beni bile dövuyordu şimdi , kızım tek olsa nazindan geçilmezdi 

Onu baz alarak naçızane yorumum

Teşekkür ederim canım. 🌼

Ya benim de oğlum var 10 aylık 

Ve ben şöyle düşünüyorum aslında kardeşini kıskançlıktan mı bu hâle geliyor. Üst üste oldukları için biraz ikiz gibiler yani kardeşine ne oyuncak alsam ona da alıyorum kardeşine ne yedirsem ona da yediriyorum ama yine de kıskanıyor

0 oy
önce (2,221 puan) tarafından

2 buçuk yaştan bildiriyorum. Sinirlenince, gergin olunca kafasını yerlere, duvarlara vuruyor. Aynı zamanda bize de kafa atıyor. Bizi dövüyor. Asla yemek yemiyor. Eskiden kahvaltı yapardı. 3 haftadır kahvaltıyı bıraktı. Hayatını meyve ve kek yemekle geçiriyor. 

Ayy demek ilerde  de böyle bir dönem beni bekliyor ben de bir an önce büyüsün artık şu iki yaş sendromu mudur nedir geçsin diye bekliyordum. 

Allah size de kolaylık versin inanın ben de öyleyim kahvaltı yapmıyor yemek yemiyor abur cubur çok nadiren yer ama onu da çok vermek istemiyorum alışmasın

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 672 göst.
15 Kasım 2025 Diğer kategorisinde idilt (179 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 92 göst.
20 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Papatyaamm (1,393 puan) tarafından soruldu
+5 oy
8 cevap 510 göst.
10 Nisan 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 360 göst.