0 oy
279 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (43 puan) tarafından

Merhaba hanımlar, bir benim kaynanam mı öyle yoksa gerçekten eşimi kullanıyormu? Kayınpederim vefat etmiş 3 erkek kardeşler bi eşim evlenmiş diğer iki kaynım bekar, kaynımlar çalışınca annesine hiç para vermese bile lafını etmez ki eşim kaynımlar çalışmasa bile ceplerine para koyar kaynamın bütün evin ihtiyaçlarını karşılar hastane mutfak yol herşeyi eşim karşılar, eşim bir hafta para vermese elaleme oğlum bize bakmıyor diyor ama diğer oğullarına asla ama asla çalış oğlum demez para istemez, sadece gözünü eşimin parasına koymuş, benimde eksiklerim oluyor inanın kuru ıslak sadece yerdeki halılarım var yedek halım bile yok bir yıldır süpürgesizim gırgırla evimi temizliyorum eşim alabilir maddi durumumuz kötü değil ama onlara vermekten bize kalmıyor, bugünde halı al dedim tamam halıcı gelsin ölçüleri alsın annemde istiyor dedi, annesinin 3 4 tane yedek halısı olmasına rağmen, kaynanam sürekli eşimden bekliyor, eşimde çok ama çok saf annesine demez iki oğlun daha var onlarda destek olsun demez, derse bile sen büyüksün babanın yerindesin mecbursun dese eşim hemen tamam der, onaylar, hiç savunmasını yapmaz ben yapsam ben kötü oluyorum hem eşimin gözünde hem onların gözünde, eşime bugün desem onlarda yardım etsin sanada yazık çocuğun var hamileyim artık 3 kardeş aylık hepiniz aynı miktarda versinler desem ailemi kıskanıyorsun ne diyorsun sanane sen kimsin der, ama kaynanam sözde diyor en çok sevdiğim çocuğum sensin ama kullanıyor bence, siz ne düşünüyorsunuz 

10 Cevaplar

+2 oy
önce (680 puan) tarafından

sende hata niye girgirla temizlion. aldir supurge . kaynananin ve kayinlarinjn yaninda soyle esine sen artik evlendin senin evin burasi degil. bu evi gecindirecek olan kardeslerin ve annen. anneniz calismiyorsa kardeslerin. kaynanaa da soyleyeceksin abi diye bu adam evin babasi degil. bize bakmio oglum degil sana bakacak olan bekarlar. bu adam evli kendi evi var bakmasi gereken. bunu beynine sokmalisin hepsinin

önce (43 puan) tarafından

Söyledim söylüyorum bugün yarın alacak diyor bir buçuk sene oldu almayalı, maddi durumumuz kötü değil ama kaynanam izin vermiyor ki bizede bıraksın, kaynanam eşini kullanıyor eşime karşı, dulum kendimi size kurban ettim, bilmem şunun oğlu annasının ayaklarını öpüyor benim ***** kocamda tamam annecim diyor, veriyor onlarda savuruyor, gına geldi artık, eşimi bildiğiniz kullanıyor, kaynımlardanda istese tamam Dicem ama yok sadece eşim, neymiş eşim büyükleriymiş babasının yerindeymiş mecburmuş 

önce (680 puan) tarafından

sende hata ama niye aldirmion ki. ne munasebet girgirla idare etmek. once kendi evinin eksigini gedigini hakla pakla sonrasi sonra. asil sonra evinden arta kalanlari sonraya atman gerek . suzaman bi zamani yok senin evin burasi once burasi diye kaynanada kocana da kayinlarinada ogretmen lazim . annesi zaten onunla ayri dille konusman lazim. duygu somurusu yapma dulsan da kader hoyleymis . iki tane oglun var bekar eve bakmasi gereknler bunalr sen kendini cocuklarina adayan bir anneysen dusunmen lazim benim oglum yuva kurdu kendi yuvasinda huzurla bollukla gecinsin diye dusunmen lazim artik kus ucti bunu kabullenemedin hala artik senin kusun benim kafesimde diyebilmen lazim kaynanana bunu anlatman lazim anlamiosa ozaman kaynanana her alinan seyde gerekli gereksiz sende hisey aldurman lazim esine . wonra diye birsey yok. anneninki sonraya  kalmiyorsa benim ihtiyacimda kalmayacak diyeceksin. esin iki ev gecindirmelik calisacak. 

-Reklam-
0 oy
önce (140 puan) tarafından

Sen nasıl tahammül etın bugüne kadar okurken sinirim bozuldu buna bi yeter demelısın

Bir kere eşime Altan Altan söyledim sonra beni kötüledi, sen aileme bakmamı istemiyorsun mecburum babamın yerindeyim diyor, ama bunu onun aklına sokan kişi kaynanam yemin ederim kaynanam benim yanımda komşusuna oğlum bize bakmıyor haftada 200 tl veriyor sanıyor ki bakıyor dedi, ben şok oldum orda yemin ederim bakın kıştır herkes kışlıklarını yapar kışın sebze pahalıdır almayız der, ama kaynanamların kara kışta buzdolaplarında sebze çürüyüp atıyorlar, her ay en az 12 bin sadece bakal burcu çıkıyor, abur cubur kaynımlarım sigaraları felan, eşim parada verir erzakta alır kahvaltılıkta alır. Ama eşim iki gün vermese elaleme bakmıyor diyor, konuşabilirim zaten altlı üstlüyüz, bakmıyorsa bu erzaklar bu sebzeler nerden geliyor üstünüze başınıza her ay 3 4 tane takım kıyafet alıyorsunuz bu değirmen nerden akıyor o zaman diyebilirim ama eşime söyleyecek eşimde benimle kavga edecek 

0 oy
önce (3,929 puan) tarafından

Evin ihtiyacı varken onlara yardım edemez. Bu Allah katında haktır. Bizde de var aynısının büyük boy sorunları. Ama bendeki evin eksiğini giderdiği için elim kolum bağlanıyor

Allah var yukarda eşim Banada mutfak eşyalarını eksiklerini alır istediğim ellimin gittiği her kıyafeti alır, ama böyle büyük parçaları almaz çünkü kaynanamlara vermekten bize kalmıyor, kaynanam eşimi kullanmasa kaynımlardan da istese tamam derim ama eşimin kaynımlara bakmasınıda istiyor bir kaynım 29 yaşında diğeri 26 yaşında 

önce (3,929 puan) tarafından

O cümle çok sakıncalı. Allah mekandan münezzehtir. Her yerdedir.

Bacım 1 senedir gırgırla uğraşıyorsun. Önceliği bir süpürge almak olacaktı. Bin küsüre Fantom lar var en basit. Az önceki posttada dedim hiç sevmiyorum ama çok kişi memnun. Onuda alamayıp seni süründürüyorsa çokta iyi değil bence. Senin iyi ahlakından faydalanıyor. O belin hep öyle sağlıklı kalmayacak. Çocuğunda var üstelik

0 oy
önce (784 puan) tarafından

Ayyy sinir oldum elektrikli Süpürge alana kadar elini sürmeseydin eve *** götürse bile yoktur neyle temizlik yapım diyecksn alana kadar kaynana gil gelse gitse diyeceksin sizin yüzünden sizin evin eksiklerinde bize sıra gelmyr bize almyr iki oğlun var baksn size benm kocam size niye calisyr lafını soylicksn ister sevsin isterse sevmesin kocanın kartını al git al evin eksiklerini taksitle aldır sonra o bitince diğer eksiğini sonra diğerini onları ödemekten para yetistirmz dersn iki oğlun var akşama kadar evde oturcagina gitsnler çalışsınlar alsnlar evin eksiklerini bizimi beklyrlar

0 oy
önce (36,709 puan) tarafından

Sen onlardan önce davran ye ki onlara sıra gelmesin gözünü aç 

Öyle yapacam artık patlıyorsa bir yerden patlasın gına geldim artık 

0 oy
önce (2,828 puan) tarafından

Aileniz arkanızda mı

Ailem arkamda her zaman her konuda, bugün boşanmak istiyorum desem geçerli bir sebebim varsa keyfime değilse hemen buyur gel kızım derler, ama mesele ailemin arkamda olup olmaması değil mesele kocam, kocam lafımı dinlese akıl etse böyle olmaz, görümcem işkurda çalışıyor kaynım otelde 35 bin alıyor, kendisi dul maaşı alıyor ama yetmiyor gibi davranıyor belkide kendine saklıyor birikim yapıyor , herşeyi kocamdan bekliyor kocamda veriyor 

Eğer aileniz arkanızda ise durumu ailenize anlatın babanız eşinizle konussun gözdağı versin kızımı alırım diye buna rağmen aklı başına gelmezse o zaman ne yapacağınıza karar verirsiniz

Bir kere anneme anlattım annemde ye iç kendisine alacak don parası olmasın dedi 

Annenizle değil babanızla konuşacaksınız

0 oy
önce (199 puan) tarafından

Ben olsam evi süpürmem b götürsün affedersin. 

Bugün temizlemedim, sözde bugün alacak ama inanın kaynanamdan bize kalmıyor yoksa maddi durumumuz iyi ama kaynanam bize bırakmıyor, o kadar kötü kalpli ki Rabbim kalbine göre versin 

önce (199 puan) tarafından

Onların bahanesi var  sizin ise geçerli bir sebebiniz. Yapmayın.

0 oy
önce (237 puan) tarafından

kaynananiz duygu sömürüsü yaparak eşinizi kullanıyor ve asilamiş on artık kendi kocasının yerine koymuş onu baban yok sen bu evin babasisin diye evde de bekarlar varsa kusura bakma madem baba olarak görüyor herseylerini karşılıyor paralarını da getirip abilerine verecek o zaman diğer şekilde kaynananda merhamet yok şunu demesi gerek biz çok şükür geçiniyoruz oğlum önceliğin kendi evin çoluk çocuğun olsun dese zaten arada bıseyler alsa oğlu ona zoruna da gitmez ama maalesef Allah tan korkan Kaynanalar çok az senin artık tepkini koyman lazım yazık değil mi girgirla ev mi temizlenir bazı eşlere gerçekten acımayacaksin sert olacan yoksa başkası parasına da herseyine de çöker 

Diyorum eşimi sevmiyor sevseydi herşeyi ondan beklemezdi 2 gün para vermesin elaleme bize bakmıyor diyor ama kendi bekar oğulları çalışmasa bile çalış demez küçük der, biri 29 yaşında diğeri 26, kaynanam eşimi kullanıyor 

önce (237 puan) tarafından

o zaman sende tepkini koy canım bu şekilde seni mağdur etmeye hakkı yok önceliği çekirdek ailesi 

0 oy
önce (9,316 puan) tarafından

Böyle bir eşim olsa hiç acımam istediğimi alırım itt gibi ödemek zorunda. 

0 oy
önce (6,723 puan) tarafından

Ne demek sıra bana gelmiyor. 1 senedir insan süpürgesiz napar aklını seveyim e be kızım. Sen böyle yarandınımı sanıyorsun. Çatır çatır aldırcaksın. Madem maddi durumu var elleme anasınada alsın. Eninde sonunda köşeye sıkışcak kardeşlerine el atın dicek

Evin her eksiğini iste ama öyle 1 kere söyleyip kenara çekilme

Benim evde 3 süpürge var yine yetmiyor sen nasıl gırgırla iş yapıyorsun 🤦🏻‍♀️

Valla gırgırla yapıyorum ona sorsan memleketin en zengin insanıyız, maddi durumumuz kötü değil ama ailesine o kadar çok harçıyorki, sürekli ama sürekli bir şeyler alıyorlar, sorsan bakmıyor der, bide iki kaynım var bekar kaynanamda yaşıyorlar, onlar alabilir kızı çalışıyor işkurda asgari

Ücret alıyor ev kira değil, iki kaynım çalışıyor ama benim kocam onlara bakmak mecburiyetinde düşünüyorlar, kaynanam mağdur oynuyor baban yok babanın yerindesin, ama başka diğer konularda eşime haber bile verilmez, kızını istemeye geldiler kaynanam eşime ben verdim sende adamların içinde otur tamam de dedi, kendi aralarında hallettiler oynadılar sadece eşim çocuğum babasına tamam dedi, her yere giderler sormazlar etmezler ama sadece para konusunda babanın yerindesin der sadece para 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 107 göst.
2 Aralık 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Fatma1112 (537 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 483 göst.
+3 oy
9 cevap 397 göst.
0 oy
5 cevap 296 göst.

Kategoriler

1,498,880 soru