Bildiginiz ûzere triot hastasiyim ve disardan baya belirgin guatr halinde bu gun EKG akciger filmi ve kan aldilar ameliyat icin gun vercekler ben korkuyorum neden bilmiyorjm ama ôlecem sanki o korku var anneyim djyemi bilemiyorum cocuklarim kucuk ama ameliyat olamazsam kansere cevircekmis ben kartal lutfi kirdara gidjyorum KBB uzamni ameliyat edecek ismide BURAK KERSİN bilen varmi acaba veya yakini bu ameliyato olan varmi korkularimi bastirmak istiyorum kolaymi zormu ameliyato doktoeu sabahtan arastiriyorum ama ele alinan bir bilgi bulamadim ya :(
Bilgisi olan akrabasi,veya arkadasin es dostun basindan gecen varmi bu ameliyati olan
Hem annem hem ablam, ikisi de Guatr ameliyatı oldu. Şuan çok şükür bir sorunları yok. İkisi de faklı dönemlerde ameliyat oldular. Ben daha ilkokul, ortaokul öğrencisiydim, hatırlamıyorum bile.
Anne olduğun için ekstra endişelenmen normal, anlıyorum seni. Kendim de farklı sebeplerden ameliyat oldum.
Korkman normal, ama iyi düşün 💙 inşallah güzel geçecektir, bir an önce de sağlığına kavuşursun.
Bide ömur boyu ilac kullanilacakmis annenizde kullaniyormu veya kilo aldilarmi kiloda aliniyormus baya herseyi gectim ses telleri zarar gordumu acaba zormu ameliyati onu duymak istiyorum korkuyorum haliyle basit diyorlar ama gene annelik icgödûsû heralde korkuyoru insan :)
Ne annem, ne de ablam, ses tellerinde hiç sorun yaşamadılar. Ablam hala ilaç kullanıyor evet. Ama annem kullanmıyor sanırım. Daha doğrusu annem o kadar ilaç alıyor ki (yaşından ötürü birçok rahatsızlığı var) arada kaynıyor mu diye düşündüm. Ama hiç ilacımı yazdırmaya gidiyorum dediğinde Guatr için de dediğini hatırlamıyorum.
Bu arada ikisi de kilo aldılar evet. Ama yaş ve boylarına göre hiç sırıtmıyor. Öyle obezite gibi bir şey değil yani.
Yıllar önceki sistem ile şimdiki aynı değildir. Şuan her şey daha kolay, daha güvenli. Eğer doktoruna güveniyorsan, için rahat olsun.
İcimi rahatlattiniz gercekten cok tesekkur ederim benim tek derdim sag cikip cimmamak o korkum var suan oda haliyle iki kucuk cocuk annesiyim kuzenim kardesim sayilir birlikte buyuduuk ayni sofrada yedik ictik ayni yatakda yattik ayni zamanda evlendik iki ay once kanserden kaybettik 3 yasindaki yavrusu kaldi geride onunda cok etkisi var ustumde haliyle korkuyoeum artik ya bende ölursem cocuklarim ne olucamk diye :(
Başınız sağ olsun. Çok iyi anlıyorum, endişelerinde haklısın, kötü bir tecrübe yaşamışsınız. Ama aynısını yaşayacaksın diye bir şey yok, söz konusu bile olmamalı. Ameliyat süreci, bilinmezlik, kendi başına kaygılı bir durum yaratıyor doğru. Ama Türkiyede her ne kadar sağlık 'sisteminde' sorunlar olsa da, gerçekten çok iyi doktorlarımız ve imkanlarımız var. Yani Fransa da bile ameliyat olurken, Türkiyedeki doktorları övüyorlardı bizim buradaki doktorlar.
Farklı şeyler düşünmeye çalış, beynini başka şeylerle meşgul et, rahatlatan müzikler dinle ve önce kendine, sonra da doktoruna güven.
33 yasidnayim ve 33 yıldır kullanıyorum ilacı ilaç sadece tiroit bezlerinin işlevini girmesinde yardımcı oluyor bir zarari yok aksine faydası var
Merhaba canım detaylı bilmiyorum ama ben küçükken 20 yıl olmuştur annem olmuştu küçüktm öncesi burun eti oldu ameliyatla skntisi olmasın diye şuan yeniledi annemin geçenlerde parça verdi ama karşılık olmuş Sonra bastan gidip veremedi annem ama olması gerekiyor galiba o yıllarda olduysa smdi herşey daha kolay kalbini ferah tut
Evet tekrarlana biliyormus daha once biyopsi oldumu anneniz ben 4 defa biyopsi alindi sag lop temoz sol lop supbeki suan ameliyattan sonra alinan guatr patolojiye yollanacam egerki kotu,cikarsa atom tedavisi gorexem
Parça alınmış çok detaylı bilmiyorum guebetteyim annem demiyordu bile sonradan söyledi onuda teste sknti olmuş baştan istemişler kötü çıkarsa ameliyat demişler annem kotulenmis hastanede tek gitmiş o zaman çok üzülmüştüm
Annem öldü canım üç ay arayla iki kere oldu annemin altından tiroit kanseri çıktı ses telleri vs hiç zarar gormedi şükür evet ömür boyu ilaç kullanacak annem tedavisi de bitti şükür hiç bir şikayeti yok şuan sadece. İlaç kullanıyor
Öldü yazmissin sabah sbah neye ugradigimi sasirdim,ayyy sonunu okuyana kadar kalbim sıkıştı yaa vallahi :( oldu yerine öldû yazmissiniz cok gecmis olsun evet ômur boyu ilac kulanicakmisim doktorda oyle dedi
Oldu canm oldu kolay bi ameliyat Allah in izniyle kolaylıkla geçsin seninkide rabbim zorunu kolay etsin
Bunun ameliyat kısmı zor değil ben olmadım ama yanımda ben hastanede yatarken çok kişi oldu ameliyattan sonra hastanede bile çok kalmıyorlar çabuk toparlıyorlar bu ameliyatta ordan çıkan şeyin pataloji sonucu önemli diye biliyorum
İnslalah beni.kide kolay gecer hemen
Bir fenomen vardi burcu gocmen oda troiini aldırdı sonrasında patoloji sorunlu çıkmıştı atom tedavisi aldı ister takip et doktorum iyi diyordu
Evet onu biliyorum kanser cikmistk triotjnde atom tedavisi goeuyor suan
Annem oldu benim 20 seneden çok olmuştur doktor aneliyatta ses tellerine dokunmuş sesi kısık yıllardır tabi o zaman biz küçüktük şimdi olsa doktoru şikayet ederdik sonra yengem ve onun kızı oldu İstanbul'da lazer ile yapıldı islemleri onlarınki sorunsuz oldu mesela iz bile yok guatr hayati olumsuz etkiliyor özellikle sinir yapıyor
Birde dişisi erkeği varmış dişisi tekrarliyornus bu yüzden ömür boyu ilaç kullanıyor yengem annemin erkeği idi hiç ilaç kullanmadi yrnilemedi ( Halk ağzıyla yazıyorum)
Evet bende sinir hastasi,gibi,bisey olmusum baya kotu bir sey
Amcamın eşide ameliyat oldu şuan gayet iyi.
Darisi,basima insallahbses tellerinde bir sorun yasadimi acaba
Ses telleri zarar gördü. Hafif kısılmış
korkutmak istemem öncellikle geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin çocuklarına bağışlasın benim annemde senelerce tiroid ilacı kullandı tabi o zamanlar tıp öyle çok ileri değildi ve küçük yerde yaşıyorduk bir süre sonra tiroidim yok oldu dedi peşine dusmedi ondan mı bilmem ama bir kaç sene sonra annemin 5. evre kanser olduğunu öğrendik açıkçası biz tiroid bitti derken sinsice vücuda yayılan kansere dönüşmüş ama tabi tiroid mi yoksa hayatı boyunca yaşadıkları mi kanser etti bilmiyorum eğer ameliyatta herhangi bir risk yoksa ve bir kaç hastane gezme imkanin varsa iyice sorustur ameliyatını ol Allah n izniyle bişey olmaz
Patoloji sonucu ciktimi belkide teiot kanseriydi atom falan almadi veya ustune dusmedi cunku tekrarlanirsa ve anlamazsan zamanla kansere ceviriyor benimde amcamin esi guatr kanserinden vefat etti o anlamadi hic gitmedi belkide ayni kisiden bahsediyoruz oda 5 yil direndi ama öldu bitliste
bundan 20 yıl öncesi ve küçük yerde pek üstüne düşmezler ilaç yazıp gönderirlerdi o zamanlar kanseri de göğüsten başladı tüm vücuda yayıldı
Benm annem guatir hastası et alacaktilar ama annemin doktoru güzel ameliyat etmedi soluk borusuna biraz zarar verdi iş yaparken hemn nefesi kalıyor senide korkutmak istemiyorum o zyuden bilinen. İşinde iyi doktora ameliyat ol hemn de bitiyor ztn toparlanma falan korkulacak birşey değil doktorun emin güvenilir biriyse korkma
Doktoru arastiriyorum ama yorum falan yok hicbi yerde
Annemde ben orta okuldayken ameliyat oldu şuan sağlığı da gayet yerinde bir kaç sene önce de ablam ameliyat oldu onun da durumu şuan gayet iyi anne olduğumuz zaman kendimiz için değil de çocuğumuz tek başına kalıcak diye korkmamız kadar doğal bir durum yok ama minik bir tavsiye ameliyata girmeden önce tansiyonunu kontrol altında tutmak için lütfen stres yapma dua ederek gir emin ol duadan çok başka bişeye ihtiyacımız yok
Benim ilk ameliyatim sezeryandi oda apar topar gecenin yarisinoldu karaciger enzimlerin yukseldi ve aniden benimle bebegimin kalbini durduracak seviyeye gelfi hicbisey anlamadim tek hatirladigim doktorun bana 10 kadar say demesiydi agiz tadiyla yasiyamadim o heyecani cok kotuydu
Çok zor bir durum hem güzel bir andan mahrum kalmak hem sonrasında olan sorunlar seni psikolojik olarak epey yormuş ama bundan sonrası için herşey umarım çok güzel geçer hamileyim ve senin için bol bol dua edeceğim
Allah senden razi olsun insallah sag salim Al bebisini kucagina Rabbim derdini gostermesin sana ❤
Amin inşallah canım benim dualarım seninle ❤️
Zehirli troitle tam9 ay yasadim kan kustum oyle zordu
Rabbime sukurler olsun li beslenmeme dikkat ettim arastirdik her kontrolume gittim 9 kanama vardi tam su icsem kan kustum birde hamileyim yemek yesem kan kustum 50 kilodon 40 dustum doktor ilclari kussanda ic dedi
Bir sekilde ic dedi saatlerine cok dikkat et dedi yesillik cok tukettim aci baharat yemedim! Hafif seyler yedim
Asitli uzak durdum. Elhamdillah 1 yik sonunda doktora gittim doktor bana dediki stresten olmus dedi hamiellikte tetiklemis bunu
Elhamdillah atlattim
Ama. Halen. Agrir biraz uzulsem doktor uzuntu iyi gelmez dedi en buyuk dusmani strest
Çok zor bi ameliyat değil canım korkma bende Mart'ta ameliyat olucam fıtıktan evet ölümcül değil belki ama anne olarak çocuklarımızı düşündüğümüz için kaygı korku olması çok normal benimde bebeğim emiyor 3 gün napicak diye düşünmekten kilo verdim bu bizim elimizde değil galiba Rabbim şifa versin kolay atlat inş
Bende bes yıldır var her sene ameliyat olacam bi türlü olamadım bes yıldır korkma en basit rahatszlıklardan bir tanesi üçkere biyopsi yaptırdım hep güzel sonus aldım
Canım cok gecmiş olsun benim annem de guatr ameliyatı oldu sonucu temizdi allaha şükürler olsun doktoru demiş ki ameliyat olmasaydın kansere cevirirdi demiş
Ömrü billah levoitron adında ilac kullanıcan demiş.
Dayım oldu yenilerde. Ameliyat zor değil ama iyileşme çok zorlandı
gecmis olsun Allah sifa versin inşallah
Gecmis olsun cocuklari birakip 15 dklik bile olsa bi operasyona girmek cok urkutucu haklisin korkmakta ama anneleri olarak bunu onlara borclusun Allah korusun kanser olsan nolcak sana bisey olursa cocuklarin nolcak
1,509,790 soru
24,635,813 cevap
365,460 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın