Oğlum sünnet oldu pipisi yok gibi görünüyor, normal mi?

0 oy
893 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,037 puan) tarafından

Oğlum sünnet oldu kendimi çok kötü  hissediyorum, başka bi hastanedeki Dr gün vermişti. Burdaki hastanede de yapılıyor diye buraya gittim neyse göbük pipi dedi, önceden muayene ettiği halde sünnet günü bende olmasın dedim getirin madem. 

İlk randevu aldığıö yere de gidemedim muayene edip gün vermişti o dr. Oğlm grip oldu o zaman gidemedim. Tekrar aradım yarın boşluğum var getr dedi dr.

Tekrar muayene etti ama diğer Dr söylediği anlttım . Sünnetten sonra yapılması gereken bi masaj varmış. Ödem toplrsa  daha iyi olur biraz geriye gider derisi dedi.

Sabah 11 de sünnet oldu, ödem toplamamış pipisinin ucu kırmızı görünüyor sadece pipisi şişmemiş, ve yok gbi görünüyor. normal mi bu durum bilgisi olanlar yazabilir mi lütfen

10 Cevaplar

+2 oy
(5,661 puan) tarafından

Gomuk pipi durumunda asla erken sunnet tavsiye edilmiyor neden acele ettiniz ki? Doktorlar bir donem yenidogan sünnetini cok tavsiye ederken bu gomuk pipi durumu yüzünden bir cogu asla tavsiye etmiyor. Belli bir masaj var su an yapacağınız tek sey onu düzenli yapmak nemlendirici ya da bebe yagi kullanabilirsiniz. Malesef bazi çocuklarda ise yaramıyor hatta bu yuzden ileriki yaslarda cok sorun yaşayan cocuk var hatta bir gunduz kuşağı programında bacaktan deri alıp eklenmesi gerektiğini dinlemiştim. Su an yapacağınız tek düzenli masaj

(7,154 puan) tarafından

Aynı kişi mi bilmiyorum ama bir doktora gitmişler çocuk masada iken doktor gelmiş ben bu çocuğu sünnet etmem demiş  sanırım post sahibi idi demekki sünnet ettirmiş 

(2,037 puan) tarafından

Evet başka öyle post açan oldumu bilmiyorum ama myle olay geçti başımızdam. 

1 hafta önce muayene etmişti Dr kan alındı ultrasonla bakıldı. 

Sünnet sırasında ameliyattan çıkıp göbük pipi yaparsam geç iyileşir vs dedi. Ve öylece kaldı bende Dr tecrübesiz olduğunu düşündüm. 1 hafta sonra muayene ettiği halde sünnet günü böyle durum yaşattığı için

Bu sünnet yapan ilk gittiğim Dr sıkıntı yok dedi 2 sefer baktı. Hatta 2. Muayene ettiginde bi sefer muayene ettiysem yaparım dediysem sıkıntı yoktur dedi. Bu gittiğimde tekrar muayene edin siz dedim, çok basit bi masajı var günlük 4, 5 defa yap dedi.

İlk gün verdi şuanki sünnettini yapan Dr o zaman bebeğim grip oldu gitmedim, muayene de bi sıkıntı olmadığını söyledi göbük pipi falan demedi.

Daha sonra Dr aradım yarın boşluğum var getirebilirsin dedi, durumu telefonda da bahsettim, bi sefer muayene edip gün verdiysem sıkıntı olmaz yaparım demişti

-Reklam-
0 oy
(2,528 puan) tarafından

Valla kuzum ne desek bilemedim ki görmek lazım, burdan tekli ya da süreli foto atilsaydi at bakayim derdim o yüzden yorum yapamiyorum

(2,037 puan) tarafından

Şimdi uyuyor durmayınca çekemedim bugün 

(2,528 puan) tarafından

Kuzum pipi küçücük kalıyor, hatta ben acaba çok mu kesti doktor diye düşündüm 😂 bence sıkıntı yoktur ama yok illaki içim rahatlamiyor diyorsan bilen birine göster 

(2,037 puan) tarafından

Yaa sorma bugün sıkıntı ve stresten hasta olcak dereceye geldim ya 🥺 kaynanam diyor keşke bekleseydin acele ettin, annem de aynı şekilde dedi keşke biraz daha büyüseydi olasıya kadar olsun diyordu onlarda destek göremedim hiç

(2,528 puan) tarafından

Yaşı kac

(2,528 puan) tarafından

Ha şimdi baktım 7 aylık demişsin bence gayet iyi, ben 2 yaşında yaptırdım çocuktan çok bana travma oldu , emin ol çabucak iyilesiyor

0 oy
(16,176 puan) tarafından

Kilolu mu bebeğin

(2,561 puan) tarafından

İnsan demeye çekiniyor ama bende ilk oğlumda çok takmıştım aşırı değildi ama biraz gomukluj vardı kenarlarından çökünce az dışa cikiyo çişi geldiğinde yada yağlı olduğu için galiba yeğenimn de aşırı içinde kaybolmuş gibi pipisi ne kdr geç o kdr iyi sanki böyle sorunlar için 

(16,176 puan) tarafından

Valla ben pişman değilim yaptırdığıma hiç sıkıntı yaşamadık. Doktorumuzda çok iyi bi doktor bu konuda çocuk cerrahı. O yüzden güvendim. Ve çıktı sonra

(2,037 puan) tarafından

Bu doktor da uygun gördü 2 sefer muayene ettirdim İnşallah bizimki de düzelir ya, çok sıktım kendimi bugün bu konu yüzünden.

Benm ilk oğlanda kiloluydu ama onunkide dışarda şimdi. Kasık bölgesi yağlı olduğu için pipi iç tarafta diyor Dr ama masajla bi yapışıklık kalmaz dedi bana  

(2,561 puan) tarafından

Birini kırkında yaptırdık biraz içe gidecej gibi oldu ikinci emeklerken en azından bu düşünceler olmadı yeğenim de erken oldu sünnet içe gömüldü çocuğun pipisi çocuktan çocuğa değişiyor devlette erken yapmıyorlar mesela

(2,037 puan) tarafından

İçe gömülünce ne gibi problemler yaşadı tekrardan aynı işlem oldu mu, pipi yerine masaj yapılmadı mı acaba

0 oy
(10,401 puan) tarafından

İki kızım var ama sanki normal diye duymuştum ben neyse erkek anneleri görüp yazar umarım 

(2,037 puan) tarafından

Teşekkür eferim yorumunuz için, Allah bağışlasın kızlarınızı

0 oy
(9,938 puan) tarafından

Kilosu normal canim ama o kadar içe gomuk olmuyor 5 aylik yaptirdim.ben oyle degildi pipisi normaldi bana göre içe gomuk değildi resim atarimda millet ay uy yapiyor

(2,037 puan) tarafından

Atarsan çok iyi olur benm için, sağlık bu istemeyen bakmasın 

(9,938 puan) tarafından

Sen at ben senin oğlun cii diyeyim.istersen 

(2,037 puan) tarafından

Bugün durmadığı için çekemedim hiç 

0 oy
(771 puan) tarafından

Canım ne zaman sünnet oldu benim ilk oğlumunda aynısı oldu 1 yaşını yeni geçmişti. Bizde de kasık bölgesi yağlı olduğundan dediler. özel bölgesine masaj yap pipi dışarı doğru çıksın demişti her alt açmamda yaptım ancak bizde faydası olmadı çok ayrı doktora götürdüm ikinci kez sünnet gerekli dediler en son gittiğim bir doktorda kesin tekrar sünnet ama 6 yaşına kadar bekle kasık bölgesi çocuğun kilolu bunu hangi doktor yaptıysa başında yapmayacak bekleyecekti yada daha doğru işlem yapacaktı dedi. Bugün tekrar sünnet etsem tekrar gömük olabilir bekleyeceksin 6 yaşına kadar dedi. bugün tam 4 yaşına girdi 6 yaşından önce sünnet ettirmeyi düşünmüyoruz çocuğa aynı acıyı yaşatmak istemiyorum tekrar gömük olursa diye. İkinci oğlum 40ını çıkarmadan yaptırdık hiç sıkıntı yaşamadık. Bazılarının düzeliyor bazılarının da ne yazık ki düzelmiyor beklemek gerekiyor. Sünneti 6 ay olmuş ise düzeleceğini düşünmüyorum ne yazık ki 

(2,037 puan) tarafından

Doktor anlattığım şekilde masaj yaparsan bi sıkıntı kalmaz dedi bana, çok pişmanım şuanda anlattıklarından sonra.

Sen sürekli yaptın mı bu masajı ? 

Nasıl pipisi hiç bi şekilde düzelmedi mi, ilk defa duyuyorum böyle bişeyi ya 

(771 puan) tarafından

Amacım seni üzmek değil canım kendine haksızlık ediyorsun sende bende böyle olacağını bilsek zaten yaptırmazdık. Düzelen çok kişi oluyor düzelemeyende benim oğlumda düzelemeyenlerin arasında her alt açmamda masajı yapardım ama düzelmedi seninki düzelir inşallah öyle düşünme yengemin oğlu da sünnette içe gömüldü onunki düzeldi ama. Oğlum şuan kilolu değil ama kasık bölgesi hala yağlı bekleme taraftarıyım ben. Sen her alt açmanda masajı yap geriye doğru ** sürekli korkma çocuk ağlayabilir krem falan sürersen çok canı acımaz dilerim ki düzelir seninki 

(771 puan) tarafından

Bu arada masajı yapacağın zaman pipisini en geriye doğru ** doktor tam iteceksin bir perde kısmı var o tam geriye itilecek demişti göstererek bilgin olsun

(1,598 puan) tarafından
+1

Ben de tıpatıp aynılarını yazmaya geldim. 6 yaşına kadar düzelmezse tekrar götüreceğiz ameliyatla düzeltecek. Ürolojik ve fizikselcbir zararı yokmuş korkma. Ama arkadaşa dediği gibi bize de dedi ben sünnet etseydim sünnet esnasında düzeltirdim dedi çocuk üroloji doktoru. Biz cerraha 6 aylıkken yaptırmıştık. 

0 oy
(2,561 puan) tarafından

Canım ben ilk oğlumda evde yapıldı gömük degl ama derisi geride durmuyor ikinci oğluma göre çok farklı 🙈 yeğenimin sünnetden sonra hic yok gibi oldu büyük oğlumun biraz öyleydi ama düzeldi ön kısmı yağlı kilolu olunca da oluyor küçüğü de yaptrmayi düşünmüyorum daha  erken yapılması zaten gomukluge sebeb oluyor 

(2,037 puan) tarafından

Erken daha iyi oluyor diye biliyordum hep 🤦

Hiç duymadığım şey başıma geldi. İleri geri yaptırırsan düzelir bi sıkıntı kalmaz demişti doktor.

Siz bu masajı yaptinızmi

(2,561 puan) tarafından

Kolaylığı için canım bezli çocuk çok uyuyor diye ama aynı bence kırkında yaptık ilk diğeri emeklerken bence geç daha iyi böyle takmaktansa  bir hafta en fazla uğraşıyorsun destek olan olacak illa işte ben arada yaptım karton yağıyla yapıyordum masaj bebekken şimdi 6 yaşında daha iyi çişi falan varken çıkıyor baya bebej var Gönül diyor yaptırma fark falan değil smdi yaptırmayan da çok 😂

(2,037 puan) tarafından

Ömrümden ömür gitti vallahı bugün benmde yazık çocuğumda çok acı çekti.

Benmki de emekliyor tek kolla her yere gidiyordu fındığım gayette hareketli, ama pipi mesalesi nolcak bilmiyorum. 

Sünnet şart ya, acısı da ayrı tabi. Keşke sünnetli doğsalar 😊

(2,561 puan) tarafından

Sünnetli doğanlarda işlem yapılıyor öyle tanıdım vardı  benm düzeldi canım derisi  geriye çekik çok durmuyor büyük oğlumun çisi gelince duruyor vala bacım şart değil kültür olmuş aslında bana kalırsa dislanirmi ilerde diye yaptırdım 😂ilkde ağladım niye erkek çok zor diye avutamamstn şimdi 3oglum var sagluk olsun başka doktora da götürün içiniz rahat etsjn benimki aşırı degldi zayfladikca çıktı sanki yeğenim aynı iki buçuk yaşında yok gibi 

0 oy
(3,548 puan) tarafından

Benim 12 yaşındaki 3.cu oğlum iki sene oldu yaptirdim hamileyken iki abisini bebekken yaptırdım çok rahhatti bu oğlum büyük diye bı ilaç verdi sadece sünnet kilodu giydi güzel iyilesti ama geçen banyo yaptırdım bizimkide derinin içinde kayboluyor dk gidersem soracam sabah kalktimi afedersin çiş yaparken çıkıyor ama normalde yok gibi 😳

0 oy
(9,306 puan) tarafından

Pipi ucu be etrafı kızarıyor şişlik oluyor sanki balon gibi duruyor bu durum üç gün kadar sonra geçmeye başlıyor 10 gün içinde tamamen geçiyor benim oğlumun öğle olmuştu biz üç aylıkken yaptırdık 

(9,306 puan) tarafından

Sizinki kaç yaşında gömük pipide belli bir yaş sonrası sünnet oluyor erken olunca yine sünnet gerekiyormuş bize doktor öğle demişti

(2,037 puan) tarafından

7 aylık durumun ciddiyetini sünnet sonrası gördüğümde anladım, dr basit bi masajı var yapınca bişeyi kalmaz demişti sünnet önce muayenede 

0 oy
(39,780 puan) tarafından

Bende oğlanı sünnet ettirirken sünnetçi bana oğlun biraz kilolu mutlaka masaj yap pipisine yoksa gömülür dedi. Ben dikişli diye fazla yapamıyordum agritirim dikislerle zarar veririm diye. Sonra sünnetçinin dediği gibi pipisi içe gömüldü derisi pipiye yapıştı hiç sünnet edilmemiş gibi. Yine çağırdık geldi malesef tekrar sünnet olmak zorunda kaldı. Sünnet dediğim de kesim vs olmadı sadece uyusturdu deriyi pipiden sıyırdı geriye doğru çekti. Korkma bir daha aynısı olmaz sadece deriyi geriye çektik diye dikkat et eğer sıkma morarma olursa tekrar haber verin deriyi biraz kesecem dedi ama olmadı çok şükür.

(2,037 puan) tarafından

Kremn ismi neydi hatırlıyomusun? Dr ariycam bugun sorcam tekrar ne zaman başlıyım diye . bu krem olabilir mi Dr vermedi ama eşim Eczacıya sorup almş

image

(39,780 puan) tarafından

Evet bundan kullanmıştım.

(2,037 puan) tarafından

Günde kaç defa yaptın canı çok yanıyor mu yaparken. Doktorada sordum masaja başla dedi, o masajı kaç defa yapıyorsun ileri geri şeklinde korkuyorum biraz sünnet yeni olduğu için 

(39,780 puan) tarafından

Sabah akşam sürüyordum merhemj. Masajı da her bezini degistirecegin zaman yap demişti.

(2,037 puan) tarafından

Yaptım bugün ama kremi fazla sürmüşüm yarın ona da dikkat edicem, İnşallah bi yapışıklık kalmaz 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sünnet sonrası pipinin gömülü görünmesi normal mi?
Sünnet sonrası penisin deri içinde gömülü görünmesi, özellikle ödem oluştuğunda veya çocukta gömük penis yapısı varsa sık karşılaşılan geçici bir durumdur. Genellikle ödemin inmesi ve doğru bakım uygulamalarıyla penis zamanla görünür hale gelir, ancak endişe verici bir durum hissedildiğinde mutlaka işlemi yapan hekime başvurulmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sünnetten sonra pipi ucunun kırmızı olması ne anlama gelir?
Sünnet sonrası pipi ucunda görülen hafif kırmızılık, dokunun iyileşme sürecinde olmasıyla ilgili doğal bir tepkidir. Eğer bu kırmızılığa aşırı şişlik, yoğun ağrı, ateş veya irinli akıntı eşlik etmiyorsa genellikle normal kabul edilir, ancak enfeksiyon belirtilerine karşı dikkatli olunmalıdır.
Sünnet sonrası ödem oluşmaması normal mi?
Sünnet sonrası her çocukta yoğun ödem oluşması beklenmez; bazı çocuklarda doku yapısı ve müdahale şekline bağlı olarak şişlik çok az olabilir. Ödemin olmaması iyileşmenin kötü gittiği anlamına gelmez, aksine bazen daha hızlı bir iyileşme sürecine işaret edebilir.
Sünnet sonrası pipi masajı nasıl yapılmalı?
Sünnet sonrası masaj, doktorunuzun özel olarak önerdiği durumlarda penisin deri içine gömülmesini önlemek amacıyla yapılır. Bu masaj, penisin gövdesinden tutarak nazikçe deri altına doğru hafifçe bastırılması şeklinde uygulanır; ancak yanlış uygulama dokuya zarar verebileceği için mutlaka hekimin gösterdiği teknikle yapılmalıdır.
Sünnetten sonra pipi ne zaman tam formunu alır?
Sünnet sonrası pipinin tam olarak iyileşmesi ve ödemin tamamen dağılarak normal formuna dönmesi genellikle 2 ile 4 hafta sürebilir. Bu süreçte çocuğun genel durumu, pipideki renk değişimi ve iyileşme hızı takip edilmeli, beklenmedik bir durumda uzman görüşü alınmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,021 göst.
0 oy
7 cevap 1,099 göst.
16 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Esila han (145 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 386 göst.
31 Ocak 2025 Diğer kategorisinde tugra0606 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 259 göst.
25 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Asenat (711 puan) tarafından soruldu