emziği bırakmaktan dün gece vazgeçtim...
zaten kızımın birinin hazır olmadığını düşünüyordum onu uyuttuktan sonra emzik veriyordum. ama diğeri sorunsuz uyuyordu sadece uzun sürüyordu uykuya dalması. meğer o da ben öyle söylüyorum diye kabul ediyormuş ama içinde fırtınalar kopuyormuş. dün gece patladı. tam anlamıyla kriz geçirdi.... bende vazgeçtim demekki vakti değil henüz...
aslında başladığın işi bitirsen daha iyiydi. 3 yaş da emzik için geç bir yaş
öyle ama güvenlerini zedeleyerek psikolojilerini bozarak yapamam. geçen sene olsa çok daha kolay olacaktı. geç kaldık zorlaştı. biraz ara verip kandırmadan adam akıllı konuşarak halletmeyi deneyeceğim. çünkü ben kandırdım sanıyorum ama onlar beni idare ediyor inanmış gibi yaparak.
evet bencede . aslinda bagimlilik. teyzem emzigi azcik kesip icine cay cöpu koymustu torununa. yikadikca cikmio cocuk suyun altina tutmustu bi gunde brakdi. yani aslinda oyle guven zedelenecek bir durumda yok kirik bir oyuncagi atmak gibi bisey.
icine parmak sokup temizleyebiliyorlar ve başka emzik alınabileceğini de biliyorlar. geç kaldık bırakmak için fazla bilinçlendiler
zaten kırılan oyuncak çok sevdiği bişeyse onun da yenisini istiyorlar ki mesela
işte kırılınca yenisinin geleceğini öğrenmişler. o fena ama düzelmeyecek şey değil. sadece annenin kararlı olması gerekir
3 yaş çocuktur bebek değildir . 0/2 yaş arası bebektir . Sizin inat edip bıraktırmanız lazımdı çocuğunuzun diş gelişimini etkiliyorsunuz şuan . Ağladı krize girdi diye birşey olamaz ağlarda , krizede girer yerlerede yatar . Siz sanırım her istediklerini yapıyorsunuz şimdi size deseki ben araba istiyorum ağlasa onudamı yapıcaksınız . Size ağladığında herşeyi yaptırabiliceklerini düşünüyolar ve öylede alışmışlar
kaç yaşında merak ettim
nisanda 3 olacaklar
ama bir anne olarak daha dirayetli olmalıydın bebekler çok akıllılar bize göre 3 yaşta büyük bir yaş seni kararlı görmeliydi ağlayarak bize her istediklerini yaptırıyorlar maalesef bir kere o hakkı verince devamı daha kötü geliyor
Basit bir ağlama değildi krize girdi. tam anlamıyla sinir krizi geçirdi. emzik yok dediğim için ben emziği teklif ettiğim halde kabul etmedi. değişik bir şeydi. zaten çok uyumluydu aslında ama içine atıyormuş.
ben kararlı olsaydım kabul edecekti zaten ama duyguları yıpranmış bir şekilde
emziğin ucunu kes o şekil hep ver sonra midesi bulanır kendi istemez kızımda o şekil yaptim
maalesef kızım çok bilinçli... ne yapmaya çalıştığımı çok iyi biliyor ve zaten idare etmeye de çalıştı 3. gece de artık duygularını kontrol edemedi ve krize girdi. ucunu kesersem de aynı şey olacak. sessizce kabul edecek ben de kandırdığımı sanıcam ama için için kendini yiyecek yine.
diğer kızım için de olmaz çünkü çığlıkları asla kesilmez onun. ağlamaktan içi dışına çıkıyor.
yaşları büyüdü o yüzden sorun oluyor. bu işi geçen yıl bitirmek gerekiyordu geç kaldım
Yapacak bir şey yok canım başka zaman gene denersin
Benimde oğlum nerdeyse 4 yaşında bıraktı hiç üstüne düşmedim
En son kendi pes etti
kıyamadım ya çok bilinçli. sırf ben istemiyorum diye emzik istemiyor ama sinir krizine girdi.
ben de pes ettim bakalım bi iki ay sonra bida deneriz
En iyisini yaptın bırak yazık günah canım ya
Demek ki onlar daha hazır değil ❤️🌹
Yazın dene bence. Gündüz yorarsın dışarılarda. Aksam eve gelirsin. Yorgunluktan aglasalarda uyurlar bence. Ben de kayboldu demistim üc bes gün aradik bi kac ay unutmadi emzigimi ver dedi ama sonunda unutuyorlar
ben tavuklara attık yediler dedim. kendileri attı hatta tavuklara. ama tavukların emzik yemeyeceğini biliyorlarmış. anne yemedi dediler.
emzik karşılığı tavuklardan yumurta aldık hatta. kabul ettiler ama hazır değillermiş demekki çünkü tamam demelerine rağmen dayanamadılar.
uyuşturucu bağımlısının bırakcam diyip krize girmesi gibi oldu
Canım ilkönce senin hazır olman lazım uzun vadede biberon emzik damak yapısını bozuyor kız kardeşimin öyle ve düzelmesi mümkün değil ve bundan aşırı rahatsız biraz daha emsin bı kaç ahfta çünkü ağladığı için verdin yine o yöntemi kullanacak muhtemelen
İki kızım çok farklı tepki verdi. biraz ara verip bir uzman görüşü alıp ikisine farklı yaklaşıcam sanırım
Bizde emzik tutma sürecini bir türlü basaramamistik
aa ben de o da var. kızlara bıraktıramıyorum, oğlana tutturamıyorum.
2 çocukta emzik biberon tutmadı neyse bıraktırma derdim olmayacak en azından
çok şükür. şuan ben de öyle düşünüyorum en azından bıraktırma derdim olmaz ilerde. zaten 6 ay bitti gerisi daha kolay gelir artık
Emin ol ilerde daha da zorlanacaksin çünkü herşeyin farkındalar artık bence başlamışsın iz devamını getirin geç bile kalmışsınız
geç kaldık o kesin zaten. biraz ara verip yeniden deneyeceğim ama daha planlı şekilde
Ne kadar erken o kadar iyi planlı daha yararlı olacaktır inşallah
Zaten birine ver birine verme diye bir durum olmaz. Baştan yanlış başlamışsınız. İkisine de aynı anda bıraktıracaktınız. Ağlayabilirler, sizin vermyeceğinizden emin olunca zaten vazgeçeceklerdi. Damak ve diş yapıları bozulunca ileride daha çok psikolojileri bozulacak. Bazı şeyleri çok dramatize ediyorsunuz bence
çocuğun nasıl ağladığını görsen emin ola ağlasın susar diye düşünemezdin. kızımın biri asla susmuyor emzik vermeyince. bir gün şehirlerarası yolda yanımda değildi. ağlamaktan kustu sonra bayılırcasına uyudu 2 dakika sonra bir krizle yeniden uyandı flan. ben de istiyorum ayırmayı ama psikolojilerini bozarak yapamam.
herkesin kendi görüşü siz kendi çocuğunuzu bayılana kadar ağlatarak eğitebilirsiniz.
Umarım 3 yasa kadar biz bırakırız gündüz hiç vermeden gecede uyuyunca alsan agzindan
sadece uykuda alıyorlar zaten. uyuduktan sonra alıyorum zaten ağzından ama uyku arası kalkıp yeniden alıyorlar sonra ben bida alıyorum falan. bu döngü uzun zamandır böyle zaten. ben temelli bıraksınlar istemiştim
Benim kızımda 3 yaş emzik düşünemiyorum ağzında cidden büyük bir yaş dirayetli ol bak benim amcamın oldu da emzik emmezdi baş parmak emerdi ve orta okula kadar emmeye devam etti baş parmağı düzleşmişti artık.
çocuk konusunda böyle keskin düşünmek doğru değil ama...
bende 3 yaşta bezli düşünemiyorum ama hala bezlenen çocuklar var. ya da anne baba ile aynı odada aynı yatakta düşünemiyorum ama onlar da var etrafımda.
çocuk konusunda bizim ideailize ettiğimiz değil mevcut durum esas oluyor genelde
ben de istemiyorum emmelerini ama durum böyle yapacak bişey yok şuan için
Aynı şey değildir belki ama bizde de parmak emme sorunu vardı. 2 sene bekledik oral dönem bitince bırakır diye. Bırakmadı. Ama hiç uyarmadık, rencide etmedik, değişik yöntemler denemedik (acılı oje falan)
Birkaç kişi rencide etti "Ayy hala parmak mı emiyor ay mikrop yuvarı yhaa parmaklar yhaa acı sürün ucuna" diyerek. Büyünce bırakır dedik. Çocuk psikiyatriste de götürdüm ben. Derinde bir sebep var mıdır diye. Sorun görmedi. Mutlu, doyumlu bir çocuk güdüsel olarak yapıyor anne karnında da yapmış mıydı dedi evet dedim. Karnımda da emerdi hep. Ya bırakmazsa diye endişe ettiğiniz için kaygı yüklüyor olabilirsiniz dedi. Biraz salın, rahat olun, parmak emince dikkatini dağıtmaya devam edin, uyurken emmesine bir süre daha müsaade edin dedi. Öyle yaptık. 3 yaşını geçerken bıraktı kendi kendine.
Şimdi bir çocuğum daha olsa hastanede emzik veririm sanırım, parmak emmesin yeter ki diye :/ Onu bırakmak da zor biliyorum. Doktora bunu da sormuştum. O da bunu sanki mezuniyet töreni gibi bir bitiş değil de yavaş yavaş olan ve vakti gelince bitmesi gereken bir şeymiş gibi lanse etmelisiniz demişti. Alıştıra alıştıra. 6 ay önceden. Belki 8 ay. Memeden öyle kesmiştik çok zor olmadı. 6 ay önceden azalttım. Artık büyüyorsun, memeden değil bardaktan süt içeceksin hem de otobüslü bardak falan diye motive ederdim. Günde tek emmeye düşürüp usulca sessizce bitirdik. Yani bir sabah uyanıp "Bugün memeden kesme günü, bugün emziğe veda günü" gidi değil de. Akışında, seyrinde.
çok güzel yorum teşekkür ederim. aynı durum aslında bence de.
ben zaten azalttım. sadece uykuda alıyorlar. ama uykuya dalınca ortadan kaybedemiyorum çünkü gece uyanırlarsa bir daha alıp tekrar uyuyorlar. bu noktaya kadar azalttık bu noktada takılı kaldık.
uzun zamandır böyleler. artık birden keseyim dedim ama başaramadım.
bende psikolog görüşü almayı düşünüyorum.
daha çiş derdimiz de var bizim o da bitmedi...
Hiç kolay değil, pes ettim diye düşünüp kendine vicdan yükü de yükleme hiç. İnşallah psikolog desteğiyle kolayca geçer bu süreç 🙏
inşallah teşekkür ederim
Ark kızı yazın 5 yaşına girdi emzik emiyordu okula başlayınca eylülde bırakmış 😀
Hiçte dert etmiyordu arkadaş kızda öyle konuşması güzel akıcı akıllı bir kız ☺️
Konuşmayı etkilemiyor bizde de ama ağız damak diş yapısını bozar diye endişeliydim
Ablam ve ben hiç emzik emmemişiz diş ve çene yapımız bozuk. Erkek kardeşim baya emmiş hatta annem zor bıraktırmış dişleri inci gibi çene yapısı da çok düzgün. Takılma boşver . Çok da büyük değilmiş çocuklar zamanı gelince bırakırlar
inşallah teşekkürler
Benim emzik bırakma olayım geldi aklıma annem emziiğimim içine karınca koymuş ogünden itibaren almamışım ağzıma
benim kızlar parmaklarını içine sokup içindeki pisliği çıkarıyolar. ben bilinçli koymadım ama içine yemek artığı falan dolduğu oluyordu eskiden şimdi de saç dolaşıyor etrafına. mideleri bulanıyor kalkıp saçları tek tek ayıklayıp geri alıyorlar ağızlarına
Karınca farklı olur ama içinde böcek yani çıkaramazlarda
Bemde zorlanmistim ama ilk olarak delik actim zamanla ememeye basladi az almaya basladi donemdede bak aticaz artik diye anlattm sonra istince ama attik artik yok dedik ilk gunler uykuda biraz zorlandi iyiydi sonra benim kızımda cok agladi bi gece kucamda sakinlestirdim optum.sevdim oyle atlattik diyer gece emzik diye degilde normal agladi esim dayanamadi emzik almaya gitti getirdi verince hayir diyip almamisti sadece birakti icin beni yaninda ostiyomus biz boyle biraktik
1,499,356 soru
24,490,502 cevap
357,572 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın