+1 oy
529 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,248 puan) tarafından

İyi geceler herkese.

Derdimi artık anlatacak ne gücüm kaldı ne de mecalim.

24 yaşımdayım ve artık son raddeye geldiğimi hissediyorum.önümde 2 yol var.ya bu adama katlanıp zamanla aklımı yitirip çocuklarımın başında deli bi kadın olacağım.ya da boşanıp bir hiçliğe adım atacağım.

Ailem filan arkamda değil.mesleğim ya da maddi gücüm de yok.sadece tavsiye istiyorum birde boşananlar nasıl başardınız bu zincir nasıl kırılır

19 Cevaplar

+1 oy
önce (734 puan) tarafından

allah kolaylik versin iki uci biklu degnek. rabbim feraha cikarisin

önce (4,248 puan) tarafından

Öyle gerçekten.Allah razı olsun

-Reklam-
0 oy
önce (2,517 puan) tarafından

Allah kolaylık versin canim sorun ne bilmiyorum ama Rabbım yar ve yardımcın olsun inşallah 🤲

Amin Allah razı olsun 

0 oy
önce (201 puan) tarafından

Öncelikle Allah yardımcın olsun inşallah ailen neden arkanda değilki 

Amin sağolun.boşanmamı istemiyorlar.dizimi kırıp kocamın dibinde oturmamı istiyorlar.

0 oy
önce (8,846 puan) tarafından

Kadin siginma evine gidebilirsin.. Ailen arkanda degilse ondan baska secenek kalmiyo. Bide kac tane cocuk var

2 oğlum var.3 ve 1 yaşındalar

önce (8,846 puan) tarafından

Anladim, hayirlisi olsun.. 

0 oy
önce (5,124 puan) tarafından

En azından kendine yeni bir hayat kurup 2 3 ay kadar idare edebilecegin maddiyat lazım. Hani arkanda abi abla ne biliyim hayatını kurana kadar idare edebilecegin hiç kimse yok mu ki ?

Ben kararımı açıkladığım anda herkes idare etmem için baskı yapacak.aklım şuan sadece o ilk adımı nasıl atacağımda

0 oy
önce (1,620 puan) tarafından

Bacım yemin ederim su satıp para kazansan Rabb'im bereketini verir geçinirsin. Allah'ım boşanmadan inşallah tez zamanda yuvanı kurtarmayı nasip etsin inşallah canım ❤️ 

Çalışırım da.bekarken çalışıyordum.

Ama artık çabalayacağım bi eş yok karşımda.

0 oy
önce (36,775 puan) tarafından

Çok gençsin seni bu duruma iten nedir ona göre tavsiyeler verelim yuva yıkmak için değilde yapmaya vesile olalım 

Çocuklardan önce ailesi sanıyordum.ama sorunun temeli eşimmiş.zaten 2.doğumumdan sonra bende herşey kopuktu sadece çocuklar için devam ediyordum.bugün çocuklar için bile durmayacağını anladım.hem hastayım hem orucum asla bi kadının kabul etmeyeceği muammele yaptı.

önce (36,775 puan) tarafından

Özelden yazar mısın bana 

0 oy
önce (1,766 puan) tarafından

4 duvar arasında yaşanani asla dışarıya anlatamazsin bunu biliyorum helede el iyisi bı koca varsa ben mahkemeye çıktım sonra geri döndük adliye korudorlari soğuk derler gerçekten öyle ben aslında çocuklarım için dedim ama bu bir bahaneydi erkek kardeşimin yaptıkları beni kararımdan vazgeçirdi öyle diyim neyse Allah yardımcın olsun rabbim insanın evindeki huzuru almasın 🤲

Keşke o koridorlara kadar gidebilsem.o zaman yolumdan kimse döndüremez.çünkü dibin dibini bu adamın yanında gördüm

önce (1,766 puan) tarafından

Sana yazsam emin ol kendi haline şükür edersin neler neler ama anne olduğumuz zaman mecbur kalıyoruz işte arkamda kimse yoksa zor

0 oy
önce (2,867 puan) tarafından

Çocuklarinız kaç yaşında

3 ve 1 yaşlarındalar

Öncelikle dayak şiddet aldatma yoksa eşinizle evlilik terapisine gitmenizi tavsiye ederim çoğu erkek yanlışını orda farkediyor çoğu kadın hatasını orda anlıyor önce deneyin denemeden bilemezsiniz belki ortada hiç birşey yok sadece size göre birşeyler var eğer terapi çözüm olmazsa küçük çocugunuz büyüyene kadar birikim yapıp ondan sonra karar vermelisiniz

Oraya gitmeyecek kadar dar görüşlü.ona sorsanız hiçbir sorun yok sadece tartıştık.

Ama ben niyetliyken üstelik hastayken zor zamanlardan geçerken,akşam yemeğine daha saatler varken yapacağım yemeği beğenmeyip kavga çıkaran çocuklarımın korktuğunu gördüğü halde üstüme yürüyüp dövmekten tehdit eden.ölmem için beddualar eden küfür hakaret eden asla susmayan bağıra çağıra aileme küfürler yağdırıp seni başıma bela ettiler deyip sonrasında hiçbirşey olmamış gibi davranan biri.

Bitmesi için daha çok sebep var.bu saydığım sadece bugün yaptıkları

Eğer yanlış anlamazsanız özelden yazabilir miyim size

Tabi yazabilirsiniz

0 oy
önce (1,125 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun inşallah Kalbine ferahlık Sana ve çocuklarına mutlu huzurlu bir hayat nasip etsin inşallah Ne denilebilir bilmiyorum burada kadınlarımızın böyle mutsuz olduğunu görmek açıkçası içimi parçalıyor dilerim Rabbim eşinin kalbini öyle bir merhamet bir sevgi verirki bambaşka biri olur ve böyle düşüncelere gerek bile kalmaz Rabbim yuvandan huzuru mutluluğu eksik etmesin inşallah

Ben duyduklarımı sineye çekebilirmiyim unuturmuyum sanmıyorum.artık tek hedefim.kocadız bi hayat kurmak

0 oy
önce (6,766 puan) tarafından

Yüzün ne kadar tanıdık geldi🤔

Bilmem 

0 oy
önce (11 puan) tarafından

Bende ilk eşimden ayrılmak için baba evine gittiğimde ki birbirine çok bağlı bir aileyiz babam odanın kapısını açıp bu kızın önüne bir kuru ekmek atın yeter demişti. Nasıl ağlamıştım günlerce kahrolmuştum. Sonrasında babam bana sarılıp bizden yüz bulup yuvanı yıkma diye öyle söyledim, bizde annenle çok didişirdik gençken sonrasında çok güzel bir aile olduk dedi. 

Sorunları tekrar halletmeye çalıştık ama eski eşimin kumar bağımlılığı yasadışı işleri ve sonunda da hapse girmesi son oldu. Meğer böyle şeyler yaptığı için eve stresli ve huzursuz gelip evdeki huzuru da bozuyordu. Benim çocuğum yoktu boşandım. 

Benim de işim gücüm yoktu. Ailemin durumu iyiydi ama yine de kendimi zaman zaman yük olarak hissediyordum. 4 senenin sonunda tekrar evlendim ve bi çocugum var şu an. Şimdiki eşimle de bazen tartışmalar yaşiyoruz ailesiyle sorunlarımız vardı bu da evliliğimize yansıyodu çok defa kavga ettik ama biliyodum ki bunlar geçici şeyler önümü gördüğüm yerler var en azından. Zaman zaman kavga etsek bile kötü bir adam değil çocugumuza çok düşkün artılarını düşününce eksilerden daha çok. 

Sende böyle bir muhasebe yap kafanda, artılarını eksilerini gözden geçir. Ani karar verip pişman olacağın hamleler yapma. Baktın olacak gibi değil kendine bir yol çiz. 

0 oy
önce (2,071 puan) tarafından

Çok üzüldüm canım ya keşke olmayaydı böyle Allahım yardımcın olsun 🥺🥺🥺🤲

0 oy
önce (4,106 puan) tarafından

Eğer boşanmaya kesin kararlıysan, belli bir süre ayıya dayı de ve işe gir. Para biriktirip en azından 2-3 ay kenara para koyman lazım. Yorumlarda gördüm ailen arkanda değilmiş. Mesela boşanınca sen çalışırken annen çocuklarına bakacak mı? Bunları hesaplamak lazım. Boşanma demiyorum ama kendini garantiye almadan boşa adım atma

0 oy
önce (164 puan) tarafından

Bende atamadim adim bi turlu cesaret edip ve benim.sadece bitane cocugum var. Dun aksama yakin tam iftar acacagimiz zaman dalasti benimle .sofrayi kurmustum ve ezana 10 dk fln vardi. Bekliyodum ve bana ne daha duruyosun yemekleri.koysana dedi bide senin yemek koymanimi bekliyim dedi bende yemek.koymada ne var zaten sofra hazirya dedim. Sonra sacimdan tuttu saati gozume sokuyor. Bende yeter artik acittin dedim. Kolumdan tuttu savurdu defol git yeme biktim senden ortada hic bisey yok. Bende onun ustune cullandim artik yeter diye 4 yasindaki cocugumun onunde kavga ettik. Bana insallah olursun elden ayaktan kesilirsin bana muhtac olursun bogazinda kalsin zikkim.ye bana birsuru beddua etti. Gozyaslar icinde yemek yedim. Yemek yedikten sonra bide yuzsuz gibi optu beni eline saglik orucluyken beni darlama dedi. Aslinda hep boyle biri oruc bahane. Hep sabrediyorum imtihanim diyorum. Nere kadar bilemiyorum.

önce (125 puan) tarafından

O çocuk için eğer boşanmıyorsan çocuğa en büyük kötülüğü yapıyorsun çocuğun gözü önünde anne baba birbirine giriyor. Yazık o çocuğa

önce (48 puan) tarafından

Böylelerini varya...vallahi okurken sinirimden küfür ettm. normalde ılımlı konuşurum ama o orucu tutuyorsan Allah'a inandigin için tutuyorsun,sana emanet ettiği kadına sen nasil böyle davranırsın! tuttuğun oruç kabul mu oldu simdi, rabbim ıslah etsin böyle erkekleri çekmeyin böyle kendini bilmez insanları ya...Gönlüm bunları diyor ama çaresizlik,imkansızlık insanı mahvediyor:( yine de çabala kendine güven kadının yapamayacağı sey yok yeter ki istesin.

0 oy
önce (4,612 puan) tarafından

Yavruların ufakmış. Şuan kendini çıkmazda hissediyorsan, en azından biraz büyümelerini bekleyip, sonra da iş bulup hayatına bakabilirsin. Kadın dayanışma, yardımlaşma dernekleri var. Hepsiyle iletişime geç. Destekleri olur mu, yol gösterirler mi öğren. Gerekiyorsa sosyal medyadan yalnız olan anneler ile iletişime geç. Kendi hikayeleri sana yol gösterici olabilir. Evden de olsa çalışma imkanın var mı, bunları araştır. Kendini kapana kısılmış hissetme. Mutlaka vardır bir çıkış yolu. 

İnşallah.önceliğim ayakta durabilmek.inanıyorum özgür olduktan sonra herşey çorap söküğü gibi gelecek.buna inanıyorum ben

önce (4,612 puan) tarafından

İnsan alışılmışın dışına, rutin dışında hareket etmeye, bilinmez olanı yaşamaya çok korkuyor. Davanda haklı olduğuna inancın tam ise, tüm bunları lehine çevirmek de mümkün. Önüne gelebilecek her ihtimali düşün, plan kur vê adımını at. İnşallah çok çok güzel günlerin olur 💜

0 oy
önce (370 puan) tarafından

Ben de 24 yaşındayım 2 tane çocuğum var beni Annemgil çekip aldı kurtardı ondan şimdi köpek gibi yazıyor bulaşıyor bana Ben de boşanma aşamasına girdim diyorum gel anlaşmalı şekilde boşanalım lafı değiştiriyor ben de bilmiyorum Nasıl yapacağım

0 oy
önce (8,354 puan) tarafından

Canım sorun ne tam olarak? O yaşlarımda ben de hep öyle düşünüyordum, zamanla oturuyor evlilik, düzen. Bazen sana ağır gelen bir durumun belki de bir başkasında çözümü vardır. Anlatabilirsin o yüzden sıkıntılarını. Akıl verilebilir

0 oy
önce (202 puan) tarafından

Keşke ailen arkanda dursaydi hiç bari çalışır toparlanirdin bu esnada cocuguna bakacak birileri olurdu 

Bence aşağıda arkadaşın dediği gibi bir süre ayiya dayı de bu süreçte kurslara gitmeye calis bir sertifika yada iş öğren ilerde kolunda bileziğin olur mesleğin olur.. kadın sığınma evleri nasıl bi bilgim yok yanlış bilmiyorsam altı ay gibi bir sure kalinabiliniyor pek bi faydası olacağını sanmıyorum ahh şu ailelerr bi sahip ciksalar...

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 365 göst.
24 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Alyakus (2,730 puan) tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 637 göst.
23 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 357 göst.
22 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,499,429 soru