0 oy
455 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (415 puan) tarafından

Kızlar babam eşinden ayrılıyor yanıma geldi 5 ay önce hala yanımda babamdır başımın tacı ama benimde artık 1 ay sonra dogumum var ne yapacağımı şaşırdım iş bulamıyor okuma yazması olmadıgı için hep red yedi yaza kadar burda durucam diyor ben napıcam kaynanam dogumda bakmaya ben gelemem baban var evin içinde diyor ilk eşi olan annem zaten gelmez kız kardeşini çagır diyorlar oda daha küçük nasıl yardım etsin babamı uygun bir dille git mi desem nasıl derim onuda bilmiyorum kendisi düşünmüyor hiç vijdan azabı da duyuyorum sanki onu açıkta bırakıcam gibi ama benimde elimden bu kadarı geliyor

13 Cevaplar

+2 oy
önce (48 puan) tarafından

Doğuma  daha 1 ay varmış, yani babanız yazık erkek başıyla kendinj idare edemez, kayinvalidenz hastaneye gelse bakmaya zaten 3 5 güne toparlarsınız,herkese birileri bakmıyor ne yazık ki , kardeşiniz de gelir eve en azindan desteği olur ama babanızn gidecek yeri pek yok gibi,güzel düşünün o zmana belki farklı seyler olur bence bekleyin 😊

önce (415 puan) tarafından

Öyle tabiki canım ama 3 tane daha çocuğum var yeri gelir yemek yapamam falan bide bi odanın içi tek odada soba var babam sürekli evde bebegi emzirmem lazım falan hormonlar mı neyse herşeyi kafaya takmaya başladım şuanda bile çok perişanım aslında ama idare etmek zorundayım 2 tane kanepe var birine babam yatoyor boylu boyunca birine eşim bende oturup duruyorum belim kaburgam her yerim agırıyor off ne bilim bacım doldum iyice ya

Haklısın ya idare edebilirim aslında onunda yardımı oluyor çocukları falan oynatıyor ama ne bileyim işte 

Aa ben ilk çocuğun diye düşündüm:(Allah yardımcın olsun, gercekten zor, ama emin ol babanın varlığı bile sana destek acisindan iyi olur, büyük birinin evde olmasi güzel,diğer çocuklarınla ilgilenir en azından sende bebişinle ilgilenirsin.Farkli fikir veremedim vala sonuçta can bizim canımız,napsn evladına sığınmaktan başka,güzel düşün rabbim yardım eder inşallah 🙏

İnşallah şu mübarek günler yüzü suyu hürmetine bir iş bulur babacığım da kendisi de sıkıntıya giriyo sıkılıyo biliyorum  kurban bayramında ev alacak bir yerden alacagı var onu alabilirse tabi yoksada o zamana kadar idare edicem Allahtan eşimle anlaşıyorlar şimdi ilk zamanlar eşim sorun çıkarıyordu yok rahat edemiyorum falan diye

Çok sevindim😍 inşallah siz dua edin varlıkları bile yeter,evladinizin gününü görün inşallah🙏bizde ileride yaşlancaz ne kadar iyilik o kadar bize faydalı aslında rabbim bebeğinizi hayırla kucağınıza almayı nasip etsin 🌸🤲

Amin inşallah canım sagol moral oldun Allah seninde gönlüne göre hayırlısını versin 😍

Amin cümlemizin 🌸🙏

-Reklam-
+1 oy
önce (4,613 puan) tarafından

Doğuma biri gelse iyi bir şey ama, gelen olmasa da her türlü ayaklanıyor insan. Babanın şuan sana ihtiyacı var, git denmez ve denmemeli de. Zaten iş arama çabası da varmış. Varsa başka çocuk, baban onlarla ilgilenebilir. Sen yemek yaparken 2dk bebeğe göz kulak olabilir. Yani onun da yardımı dokunur. Kaynanan çok uzakta mı bilmiyorum ama, yakın mesafede ise bir süre sana yemek yapıp gönderebilir. Yardım etmek isteyen bir şekilde destek olur. 

Yakınımda aslında bakalım ya şuan içim rahatladı buraya yazınca çevremde bir kaç kişiye anlattım yok gönder gitsin sen kendine bakamazsın bide babana mı bakıcan falan diyen oldu bende onlara nasıl git diyim falan dedim ama içime dert olmuştu çok zorlsnırsam diye ama haklısın babam yardım eder heralde ya 

+1 oy
önce (1,975 puan) tarafından

Ah ah babam sağ olaydı da sırtımda taşısaydım :( sizde annesiniz bir evlat kolay büyümüyor ne emekler veriliyor , baba duası gibisi var mı evinizin bereketi olur , bir şekilde yolu bulunur her şeyin. Muhtaç bırakmayın 

Haklısın canım zaten geçen halama gitmiş kapıyı bile açmamış babam yaşadığı şeyden sonra alkole başlamış bizim ailemizde çok muhafazakar bunu duyan herkes babama sırt çevirdi benden başka kimsesi yok

0 oy
önce (4,777 puan) tarafından

Gidecek yeri ve durumu varmı 

Sadece işsizlik maaşı var köyde bide evi var ama hem ev kötü durumda hemde aç susuz kalacak

Ya aslında bir 10 15 gün idare etse sonra yine gelsin ama bilmiyorum ya

önce (4,777 puan) tarafından

Zor bir durum ayrılacağı kadinla nerede yaşıyordu peki o köydeki evde mi ? Sana bir çözüm uretemedim sıkıntılı bir durum 

Kadınla merkezde yaşıyorlar kadının oglu var büyük o babamla kavga etti uzaklaştırma aldılar köydeki evde kimse yok komşusu amcam var ama onla da küsler gitmez yanına

0 oy
önce (1,766 puan) tarafından

Babamı kaybetmiş biri olarak için ezildi okurken doğum sana Rabbimden bır hediye onun yüzü suyu hürmetine babanada git deme bak sen babandir zaten atandir biraz zor olur ama olur ya bak gör kendini daha iyi hissedeceksin vijdan azabı çok zor 

2023 ye vefat etti 

Allah rahmet eylesin 

Allah razı olsun canım eyvallah 🙏

önce (2,188 puan) tarafından

Benm annemde annesine bakıyor çalışıyor üstelik bir sürü hastalığı var kışın annemde kalır nenem vicdanı el vermiyor ne kdr canı sıkılsada yazında köyde evidne idare ediyor merkez bzm çok sıcak adana az çok bilen bilir kilima olsada nenem alışık degl saten o kdr duramiyor sıkılıyor merkezde diğer çocukların yüzüne bakmıyor en bakamicak halde olan annem Zorlanıyor insan ama ilerde evlatların senden ne görürse aynısını yapar canım senn için zor anlıyorum ben ilk bebeğimde annemdeydim babam uyumuyor gece emzrcem çekiniyor insan illa çok zorlanmadım ama  sonrakilerde gtmedim başka odan varsa babana şöyle en azından gece elektrikli soba ayarlayın orda yatan çünkü bebekten uyuyamzda ona bir alan açsanız yeri yok demek ki yoksa kalmaz Canm GT deme güzel yolla bile denmez baba sonuçta kırma incitme 

Çok sagol gülüm yorumun için haklısın git demeliyim ama kız kardeşim demiş geçen ablam dogum yapınca da yanında durmuycan heralde diye o biraz patavatsız oda bilmiyorum ne yapabilirim düşünmeye çalışıyım bişey demiş

0 oy
önce (1,926 puan) tarafından

Ama onlar bize bakti buyuttu sonu boyle mi olmali analarin babalarin.Insan yük gorur mu anasini babasini hic biz de mi boyle olacagiz su an kizim icin uykusuz kaldigim gecenin sonu annem de artik evine gitse mi olacak ileride 🥹 inanin oda mecburlugundan kaliyordur kim ister ki boyle bir hayat.

Ayrıca da 5 aydır idare ediyorum yeri geldi eşimle bile kötü oldum babam eşimle küstü ben babamı yinede kabul ettim peki size soruyorum eşimde baban varsa ben yokum deseydi ben 4 çocukla ne yapacaktım gidecek bir babamın anamın kapısı bile yokken hemde yani elimden geleni yaptım ben hemen yargılayıcı davranmayın

+1

Bende cevaplamak istedim bunu,olsun düşmez kalkmaz bir Allah, sen babalık hakki deyip onun sana yapmadığı babalığı, sen evlat olarak yap o zamanlar yaptığı hatalar onun imtihaniydi,şu an yasanan seyler senin imtihanın, öyle düşünerek bakarsan insallah sen kazanırsın🌸

Yargılayıcı davranmamıs canim cok guzel yazmış sen yanlış anladn sanırım 😊

Öyle düşünüyorum zaten canım zaten bütün bu olanları düşünürsem hiç içinden çıkamıyorum kalbimi kin kaplıyor ama bunu yapmayacağım o benim babamdır Rabbim öyle layık görmüş başımın üstünde yeri var ama bişey diyeyim mi annem içinde aynı şeyi yaparım yarın öbürgün başı dara düşsün ben onada kapımı açarım üstelik annemle ilişkim babamdan daha berbat ama olsun ben evlatlık vazifemi Allah rızası için yaparım

En önemlisi o zaten hiç birimiz kalıcı değiliz🌸

0 oy
önce (40 puan) tarafından

Canım yorumları okudum soyle bısey aklıma geldı esinle baban sızde kalsa sende çocuklarınla doğumda kaynana gıtsen ıyı olana kadar dursan tekrar evıne gelsen oyle olmaz mı

Ah canım benimde aklıma bu fikir geldi de 4 tane bebeyle ben kaynanamın evine sıgamam daha önce bir kere öyle bir hata yaptım maalesef kayın babam emekli sürekli evde orda da bide çok anlayışsız biri benim bebegi emzirdiyümi göre göre içeri gelip kurulan biri üstümü toplamama falan müsade bile etmeden çat kapı giriyor içeri evde durmam daha iyi en azından kendi babam daha anlayışlı 

0 oy
önce (2,107 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum benzeri bir durum yaşadım hala da yaşıyorum ama gel gör ki babandır ve şuan belli ki sana ihtiyacı var . Ben olsam git demezdim ama ama biraz uzanayım, baba emziricem iki dakika seni mutfağa alayım falan derdim . Yemek konusunda da eşin yardımcı olur sana . Baban çok yaşlı değilse bebeğe bile yardım eder

Allah'ın izni ile birşeyler olur inşallah yorumun bana moral oldu sagol canım❤️

0 oy
önce (129 puan) tarafından

Canım o babana sadece sen sahip çık ve asla gönderme 

Sen bebek ile ilgilenirken baban da diğer çocukların ile ilgilenir en azından sana yardımcı olur.

Gülüm baban işkura falan kayıtlımı?işkur her yerde eleman arıyor.belki bulur insallah.

Keske benim babamda gelse baksam.

İşkura gitti belli bir ikameti olmadıgı için olmamış eşimde işlerden dolayı ilgilenemedi ikametini bir yere almamız lazımmış 

0 oy
önce (154 puan) tarafından

Yorumlarda okudum senın adına üzüldüm yasadıgın seyler için hıc bır cocuk bunu hak etmıyor ve aynı durumda olan bır cok kişi kabul etmez.Ama babanında gıtcek yerı yok anlaşılan sen Allah rizası için bak.1aya havalarda guzelesır babanın yanında olması belkı daha ıyı olur cocuklarla oynar, çıkarır dışarıda gezdırır, sen yemek falan yaparken bebeyınle ılgılenır

Dogru söylüyorsun neyseki öyle yan gel yat birisi degil şimdi de yardım etmeye çalışıyor sagolsun belki buda baba kız ilişkimizi düzeltmek için miladımız olur 

0 oy
önce (288 puan) tarafından

Postu da yorumları da okudum. Bak seninle aynı olmasa da benzer durumları yaşamış biri olarak keşke babam sağ olsaydı da yanımda kalsaydı diye düşünüyorum. Şöyle düşün babanın durumunda sen olsan baban seninle gitmen için konuşsa ne hissedersin? Bence yıkılırsın. O yüzden sakın gitmesi için babanla konuşma. Elinden geldiğince babana bak sahip çık. Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin evladına bile. Babanın duasını al herşeye bedel.

Haklısın canım bu senede böyle geçer inşallah onun için çok üzülüyorum aslında 2 kere yuva kurmaya çalıştı yine yıkıldı çok zor yuvanın yıkılması helede elinde büyüttügü çocuk kendine ana avrat küfür etmiş bu muydu benim babamın hakkı çok zoruma gidiyor benimde 

0 oy
önce (2,872 puan) tarafından

O çevrenizdeki abuk subuk seslere kulak tıkayın ve sakın babanızı göndermeyin o çocuklara baksın en azından en büyük yükünüzü alır bugün babanızı gönderirseniz bu günün yarını var yarın öbür gün bizde yaşlanacagız evlatlarımız bizim için aynı şeyleri mi düşünsün evet zor bi durum sizin için ama o babanız sizi büyütüp bu yaşa getirmiş şimdi kendisi zor durumda bi garip mazlum sakın üzüp incitmeyin onu  yarın kendi evlatlarınızda bulursunus mümkünse eğer babanız bu seferlik size mali destekte bulunsun eve bi soba daha alın koridora kurun sobanızı diğer odalar ısınır yada uygun başka bi yere kurun

Ben babamla büyümedim aslında ama o beni büyütmese de ona yardım etmek benim boynumun borcu bi çare bulucaz artık 

0 oy
önce (206 puan) tarafından

Babam benim cennetimin anahtarı..annem öldükten sonra tek dayanagim.. onun hakkını ödeyemem her ne kadar küçükken beni dövmüş olsada kirsa da yaralar acsada ana babayı bidaha bulamazsın.. şimdi ardimda dağ babam lütfen babanızın annesnizin kıymetini çok iyiydi bilin sizi kırmış da olsalar travma da yaptirmis olsalar kimse sizi onlar kadar sevemez..keske anam sağ olsaydi da oturup dizinde aglasaydim 

Haklısın canım ❤️

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 370 göst.
7 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde asllyd (663 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 415 göst.
9 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Kizannesiyim (417 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 158 göst.
3 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (270 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 894 göst.
14 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Heidi nin koylusu (3,773 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,499,469 soru

24,491,846 cevap

357,677 kullanıcı

...