Oyun bağımlısı eşimle nasıl başa çıkabilirim?

0 oy
405 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (7 puan) tarafından

Kızlar günde 8-9 saat oyun oynayan gayet eğitimli doktorluk yapan bir kocam var. 3 yaşında bir oğlumuz var. Şimdi ikinci çocuğuma hamileyim. Yemek yemek banyo olmak ve telefonu şarj etmek dışında ya hadi kalkın bir parka gidelim ya da bu akşam yemeği dışarda yiyelim vs demeyi geçin ben iftar sahur hazırlarken çocuk orada bağırınırken çamaşırlar dağ olmuşken acaba bir şeyin ucundan tursam mı dahi demiyor çünkü görmüyor ve duymuyor. Ben bir şey istediğimde arsızlık yapıp en az 10 kere hadi diyorum en sonunda sinir krizi geçiriyorum ve bana dönüp alt tarafı yarım saat oyun oynadım ya da istediğin şeyi yarım saat geç yaptım gibi bir tavırla geliyor. Delirmek üzereyim. Boşayayım mı ? 

6 Cevaplar

0 oy
tarafından

hayır boşama hepimiz aynıyız: d

(7 puan) tarafından

Size ne yapmak lazım ? İnsanlıktan iyi niyet ve sabırdan anlamadığınız kesin. O sizi çok idare eden analarınızın yanına göndersek ebedi? Onlar uğraşsa ??? 

tarafından

olabilir :(

-Reklam-
0 oy
(3 puan) tarafından

Bence öncelikle eğer imkanın varsa bebişini bir yakınına bırak bir kaç saatliğine ve onu al karşına güzelce konuş, durumun ciddiyetinden bahset Kafandaki boşanma düşüncesinden vs. Çift terapisi ne gitmeyi tavsiye et belki kabul eder . Baktın olmuyor herşeyi sal çamaşır bulaşık yemek hepsini kendine yetecek kadar yap , temiz kıyafet aradiginda bulamasın , yemek bulamasın sana soracak olursa onun sana verdiği cevapları ver ... Olabildiğince devam ettirmeye çalış bir yol bulmaya çalış kesinlikle ne kadar zorlandığını anlıyorum aynı şeyleri yaşadım çünkü ... Ama şunu da unutma yuva kurmak kolay değildir ama dağıtmak daha kolaydır biraz dene olmadı baktın hiç değişiklik yok aile büyüğü ilgiliyse annesi babası abisi amca Dayı artık orasını bilemiyorum bu konuyu ona aç sonrasi Allah kerim .. Rabbim sabır versin bacım hem bebek hem hamilelik çok zor birşey bu yaşadıkların sana kocaman sarılıyorum 💗

(7 puan) tarafından

Canım bir insan değişmeyince değişmiyor 2022 yılında post açmışım orada da telefon bağımlılığından bahsetmişim. İnanki çocuk olunca bu dediklerin olmuyor. Erkekler kendi yaptığı hatayı görmeyip bir de seni yemek yapmadın diye eleştirir. Alt tarafı oyun oynadım ne uzattın ne suratsızsın falan der. Bunların fıtratında yok. Bu sabah konuştum daha ablasını iftara alacağım nefes alamaz halimle. Bana yardım edeceksen çağıralım dedim tamam dedi ben mutfakta yemek yapıyorum odaya girdikçe korkudan kafasını kaldırıyor ve çocukla ilgileniyormuş gibi yağıyor. Adeta uyuşturucu gibi bir şey bu. Transa geçiyor. Sohbetimiz yok hadi şunu yapalım hadi buraya gidelim işte ne bileyim annenin doğum günü hediye bakalım mı ya da yürüyelim mi aşkım biraz belki sana iyi gelir ya da baba oğul biz top oyanamaya çıkıyoruz gibi hayattan hiçbir beklentisi yok ben de soğuyorum artık. Erkek dediğin varlığını hissettirir. İnsan dediğin sosyal bir hayvandır. İnan bana ona şunu da sundum mesela bana cumartesi dokunma de cumartesi seni dinlenmen için bırakayım diye. Ama düşün ki o iletişimi dahi kurmuyor. Aldatan kadınları çok çok çok iyi anlıyorum adam bedenen var ama ruhen yok hamilelik gibien hassas süreçte dahi yok. Cinsel olarak yok maddi olarak tatil olarak vs yok. Sohbet yok yardım yok he ama eleştiri var canı isteyince gelip birşey sorup cevap almak ister anında. Kendime soruyorum 29 yaşındayım böyle bir tek hücreliyi çekmek için çok genç değil miyim? Bir kere geldiğim dünyada neden bunu çekeyim? Çocuklarıma da kattığı bir şey yok ki. Çocuk bile artık tepki alamadığı için her şeyini nerede olursam olayım bana gelip ister. Erkeklere fazla tölerans göstermiyor muyuz? Yuvar var mı ki biz yıkan konumuna düşelim? Lütfen tecrübe eden biri bana anlatsın 

(3,136 puan) tarafından

Kusura bakmayın ama bu kadar bağımlı ne oyunu oynuyor merak ettim..

Anlatıklarınıza bakınca işiniz çok zor😔

0 oy
(5,612 puan) tarafından

Benim eşim de aynıydı kendisi de yuksek mühendis olur gayet eğitimli biri. Cocuktan once bu kadar oyun oynayacaksan ben cocuk istemiyorum diye sart koştum ciddi oranda azaltti cocuktan sonra bir kaçıracak gibi oldu ama oğlumun yaninda asla tv açtırmiyorum onemli maçlar hariç ekran yasak evde. Çocuk uyuduktan sonra 1 2 saat ancak oynayabiliyor. Su an 2. Cocugu istiyor PlayStation satarsan düşünebilirim diyorum 😅 bu arada tvmiz de sırf oyun oynamak icin alınmış deeeev ekran bir tv. 

(7 puan) tarafından

Canım sen belli ki takmıyorsun. İnsan müşkülken ihtiyacı varken ve giderilmiyorjen daha çok takıyor her şeye. Geçenlerde yürüyemiyorym diyerek aradım. Lupus hastasıyım eklemlerim kitleniyor bazen. Ki acı eşiğim çok yüksektir mümkün mertebe işimi kendim çözerim yardım istemem öyle tırnağı kırılınca ortalığı ayağa kaldıranlardan olmadım. O gün ps oymadı biliyor musun? Geç geldi eve. Bu uyuşturucu bağımlılığından kötü 

(5,612 puan) tarafından

Canim sence takmıyor gibi miyim? Adam oyunu birakmadan cocuk yapmadım ben cunku kendi gelişimini tamamlamamış biri baba da olamaz. 

Büyük konuşmuyorum ama ben grip falan olsam esimin desteğine ihtiyacım olsa ama o ps oynasa ben o aleti kırar eline veririm. Sen bence gereken tepkiyi koymamışsın baştan koymadığın icin de katlanarak devam etmis. Bence bir tepki koymana da gerek yok. G.erizekali değilse duracağı yeri bilmeli ama bilmiyorsa da yapacak bir sey yok

(7 puan) tarafından

Evet bu çok beter bir durum. İnsana kendini çok değersiz hissettiren bir durum. Büyük kavgalar çıkmasın çocuklu evde diye sabır ediyorum. Zaten sesler yükseldiğinde de ne kadar abarttın oluyor. Öanipülatif ve narsist bir koca. Bazen ailesine öyle kızıyorum ki. Ders çalışmaktan başka bir şey yaptırmamışlar. Hayat yaşamak nedir maneviyat nedir aile olmak nedir asla bilmiyor. Hayattan nasibini almamışlar.  E yapsa sensiz demişler. Tartıştıktan sonra daha da kabuğuna çekiliyor ve daha çok oynuyor çocuk bile böyle yapmaz laf anlatırsın. Ailesine daha önce başka bir şey için arayıp böyle böyle oldu dediğimde asla arkamda durmadılar biz oğlumuzla konuştuk ama o da böyle diyor falan gibi bir tavırla hareket ettiler. İnsanlar bunu bir boşanma sesbebi olarak görmez beni haksız bulurlar biliyorum. Kendimde güç bulamıyorum şuan için. İyi ki varsınız da bir nebze paylaşıp rahatlıyorum

(5,612 puan) tarafından

Gerçekten aileyle olacak is degil ailesine de cok kızmayın belli bir yaşa kadar ailenin etkisi var çıkmak istese cikardi o oyun oynamayı tercih etmis. 30 kusur yasinda adamlara da ailesi yapma oglum oyun oynama mi diyecek kendisi farkına varmali. Sizin en buyuk hatanız cocuk yapmak olmus. Eşiniz de bağımlılığının farkında olmadigi icin tedaviyi kabul etmeyecektir. Eşinizle konusun sadece belli saatlerde oynasın. Bu Gerçekten çözüm oluyor. Saat kurun mesela kac saat oynadığını kendisi de görsün. Evet bunlarla siz ugrasmamaniz gerekir ama yapacak bir sey yok onu da cocuk olarak görmeniz gerekiyor 

0 oy
(131 puan) tarafından

Bence kural koyun,sadece şu saatlerde oynayacaksın onun haricinde oynamak yok vs hangi konularda sıkıntı yaşıyorsanız belirtin bence, yoksa farkli sonuçlar olacak, bu sekilde deyip biraz tehdit edin 😀valla bazen tehditten anlıyorlar 😅

0 oy
(2,145 puan) tarafından

Bende de var ondan bı tane Kuzey 2 diye bı oyuna tattı bıktırdı iyice

0 oy
(16,301 puan) tarafından

Bence eşinin bağımlılığı çok ciddi bir durumda neden kendini oyuna veriyor bu önemli neyden kaçıyor bunları bilmek lazım 8 9 saat oynamak nedir ve bence bu öyle bağırıp çağırmayla düzelecek gibi değil destek alsa belki daha iyi olur 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Oyun bağımlısı eşimle iletişim kurmak için ne yapmalıyım?
Oyun bağımlısı eşinizle iletişim kurmak için suçlayıcı olmayan bir dille, sakin bir zaman diliminde beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı net bir şekilde dile getirin. Öncelikle oyun süresinin aile içi sorumlulukları aksattığını somut örneklerle belirtin ve ortak bir zaman planlaması oluşturmayı teklif edin. Duygularınızı 'sen şunu yapmıyorsun' yerine 'ben kendimi yalnız hissediyorum' şeklinde ifade etmek savunma mekanizmasını azaltabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin oyun bağımlılığı evliliğimize zarar veriyor, ne yapabilirim?
Eşinizin oyun bağımlılığı evliliğinize zarar veriyorsa, profesyonel bir aile danışmanından veya terapistten destek almayı düşünebilirsiniz. Bu süreçte eşinizle oyun oynamadığı anlarda kaliteli vakit geçirmek, bağımlılığın kök nedenlerini anlamak adına atılacak en önemli adımdır. Eğer iletişim çabaları sonuçsuz kalıyorsa, sınırlarınızı net bir şekilde belirlemek ve kişisel ihtiyaçlarınızın karşılanması için sosyal destek ağlarınızdan yardım istemek ruh sağlığınız için kritiktir.
Günde 8-9 saat oyun oynamak bağımlılık olarak nasıl tanımlanır?
Günde 8-9 saat gibi uzun süreler boyunca oyun oynamak, kişinin günlük yaşam sorumluluklarını, iş performansını ve sosyal ilişkilerini ihmal etmesine neden oluyorsa uzmanlar tarafından bağımlılık belirtisi olarak kabul edilir. Bu durum kişinin gerçeklik algısının zayıflamasına ve ailevi görevlerini yerine getirememesine yol açar. Eğer bu durum bir yaşam biçimi haline gelmişse, klinik bir değerlendirme süreci gerekebilir.
Evdeki sorumlulukları almayan eşle nasıl başa çıkılır?
Evdeki sorumlulukları almayan bir eşle başa çıkmanın en etkili yolu, görev dağılımını yazılı bir plan haline getirmek ve bu konuda kararlı duruş sergilemektir. Özellikle çocuk bakımı ve ev işlerinde net beklentiler oluşturun ve bu sorumlulukların yerine getirilmemesinin aile üzerindeki etkilerini açıkça konuşun. Kendi sınırlarınızı korumak adına çocukların bakımı ve ev düzeni için yardım almaktan çekinmeyin.
Eşim oyun oynamaktan sorumluluklarını görmüyor, boşanma kararı ne zaman alınır?
Boşanma kararı oldukça kişisel bir süreçtir; ancak eşinizin bağımlılığı çocuğunuzun gelişimini ve sizin psikolojik iyilik halinizi sürekli olarak tehdit ediyorsa bu durum ciddi bir değerlendirme gerektirir. Eğer profesyonel destek arayışına rağmen eşiniz değişim göstermiyorsa ve evlilikte temel sorumluluklar tamamen ihmal ediliyorsa, bireysel sınırlarınızı korumak için hukuki veya psikolojik danışmanlık almayı değerlendirebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 767 göst.
31 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Has (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,547 göst.
13 Ocak 2020 Diğer kategorisinde Elone (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 685 göst.
20 Nisan 2024 Diğer kategorisinde BirMelek (1,379 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 328 göst.