+1 oy
824 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,154 puan) tarafından

Kızlar bilmiyorum endişe halindeyim Savaş haberlerini görüp okudukça Bir de sosyal medyada dönüp dolaşıyor doğudaki çoğu illerin tehlikeli olduğunu söylemişler Rabbim bizi milletimizi tüm Müslüman alemini korusun inşallah Açıkçası ben çok Tedirginim Allah korusun sanki kötü bir şey olacak gibi İnşallah öyle bir şey olmaz sizlerin düşüncesi nedir merak ediyorum Biraz konuşup burada yorumlarınızı almaya fikirlerinizi almaya ihtiyacım var. 

27 Cevaplar

+4 oy
önce (445 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Onların siyaseti ve savaşı yüzünden olanlar masum insanlara bebeklere çocuklar oluyor Allah'ın canım okulundan ne istersiniz de ilkokula bomba atmak nedir 145-148 civarında çocuk öldü. Onların suçu günahı ne. Bir şey de anlaşamıyorsan güya siyaset yapacaksan otur masaya insan gibi konuşun halledin. Güçleri masumlara çaresizlere mi yetiyor bunların bilmiyorum. Filistin Gazze orası burası derken her yeri işgal etme peşindeler doyumsuz ...'ler. Öbür dünyada kaynar sulara lavlara doyalarlar inşallah. Hangi masumlarin günahlarına girdilerse ayrı ayrı hepsinin acısını çıkarsın rabbim.. Aç köpekler Dünya doyuramadı onları.

önce (1,154 puan) tarafından

Amin inşallah rabbim hepsini yok etsin kahretsin İnşallah duygularımın tercümanı olmuşsun gerçekten derler ya filler tepinirken Çimenler mi ezilirmiş ne öyle bir şey yani masum yavrularım O çocukların ne günahı vardı Ben zaten çok ağladım duydum da çok üzüldüm ve kendi çocuklarımız için de endişeliyiz Rabbim hepimizi korusun inşallah bu soysuz köpeklerden

önce (445 puan) tarafından

Benim iki kızım anaokuluna gidiyor biri 4 biri 6 yaşında düşünsene evdesin ve bir anda okulları bombalaniyor sen çocuğunun ölüsünü arıyorsun az önce aklımdan bunlar geçiyordu ve düşüncesi bile korkunç eşim korkutma kendini diyor aklına kötü şeyler getirme diyor ama oradaki çocukların yerine ailelerin yerine koyuyorum kendimi aklı hayalim almıyor. Rabbim fırsat vermesin ramazan ayı hürmetine evlatlarimizi bizlere bağışlasın çocuklarımızı anasız babasız bizleri de evlatsız birakmasin rabbim onlara fırsat vermesin. Aç köpekler doymuyorlar işte Türkiyeyi bile ele gecirseler doymaz onlar. Güçleri çocuklara yetiyor güya göz dağı veriyorlar işte aklı sıra. Haberlerde gördüm birçok israil siviller sığınaklara saklanıp ağlıyorlardı nasıl oluyormuş şimdi görsünler. Onların sadece çocuklarına üzülüyorum çünkü onlarında olanlardan haberleri yok onlarda masumlar ama aileleri ve o düşmanlar topluca helak olsunlar inşallah 🤲 

Ramazan ayında şeytanlar bağlanirmiş duye ogrendik Allah o şeytanları da bağlasın mübarek günde ömür boyu 🤲🤲🥺

Amin inşallah canım 🤲

-Reklam-
+4 oy
önce (2,178 puan) tarafından

nedense çok rahatım bu konuda. bana imkansızmış gibi geliyor

önce (868 puan) tarafından
+1

bencede turkiyeye bulasamazlar gibi gelio. sabah bi video gordum zenci  bi genc sey diyo turkiyede bir donum miras arsa icin iki kardes biribirini olduruo. sen gel turkiyeye saldir seni havada s.kerler dio israilden icin. yani hakli Turk milletine bulasilmaz . ama stratejik  olarak komsular yok edildikten sonra elbet turkiyeyi de paylasma durumuna gelinicek bu allhin belasi kansizlarin doyumsuz kpekligi yuzunden

önce (10,302 puan) tarafından

Türkiye bir nato ülkesi, Türkiyeye savaş açmak, bütün nato ülkelerini karşına almak demek. körfez ülkeleri nato ülkesi olmadığı için onlara rahat saldırabiliyor iran. 

iran bize saldırmaya cesaret edemez, iranda zaten şu anda 30-35 milyon Türk yaşıyor. kendi içinde zaten şu an bir ayaklanma var, bi de oradaki Türkülerin ayaklanmasını istemez.

amerika zaten natodan dolayı müttefikimiz, trump delidir melidir ama böyle bir saçmalık da yapmaz.

incirliğe saldıramamaları bu yüzden. şu sıralar sadece incirliğe misafir girişine izin verilmiyor. ama onun dışında her şey olağan. amerikan konsolosu da bir olay olunca incirliğe kaçıyor o kadar, o rutin oldu zaten😂

incirlik de amerikan üssü değil zaten, tsk ya ait sadece abd ile ortak kullanıma sahip. Erdoğan, aynı istikrarı sürdürür incelikten saldırı yapılmasına izin vermezse hiçbir şey olmaz. 

kaldı ki Erdoğan, iranın yanında.

önce (1,247 puan) tarafından
+1

Erdoğan İsrail'in neferi

+3 oy
önce (8,617 puan) tarafından

Türkiye ilk hedefti, insan mühendisliği ile hallettiler Türkiye'yi. Sıcak savaşa girmezler bizimle. Korktukları için değil, artık gerek kalmadığı için.

Dünya el değiştiriyor, İsrail güdümlü Orta Doğu baronları yerini Vatikan baronlarına bırakıyor. Bundan sebeptir lüks otellerin vurulması. Çünkü ABD ve İsrail'in keş ve leş baronları buradalar. İran'a buraları vurdurup "Bakın İran sivillere saldırdı" diye fatura edecekler. 

Türkiye Vatikan'a yüzünü çoktan döndü bile :)

Papa boşuna cirit atmadı bu ülkede... 

önce (1,266 puan) tarafından
+1

İndigo güzel özetlemiş dağılın beyler 😄

Nedense trump'ın dostluğu da açıklamaları da hiç samimi de sıcak gelmiyor sanki bir nevi dalga geçiyor gibi konuşuyor Hani insan Sezer ya Yani açıkçası İsrail'den çok Amerikan beni ürkütüyor , trump san ki her an bir halt edecek gibi

Trump sağlam ruh hastası ne dostluğu 😄 Birkaç doz ilaç almasın değil ülke yönetmek yemeğini kaşıklayamaz. Eşi, evlatları bile güvenmiyor adama. Ne denirse onu yapmak zorunda. Türkiye ile savaşa girimemiş olması da Trump-Erdoğan dostluğu gibi basit ve uyduruk bir gerekçe değil. Daha farklı anlaşmalar ve tavizler var.

Her fırsatta Müslümanlıktan dem vuran, senelerdir inanç vurgusuyla ayakta duran bir ülkede papanın el üstünde ağırlanması, stratejik alanlarda ayin yapması normal mi yani. Bir Müslüman dini lideri Vatikan'da Kuran okuyabilir mi? Ya da kelime-i şehadet getirebilir mi? Yapabildi diyelim, fetih sayılmaz mı bu? Papa nasıl bu kadar rahat takıldı gezdi gitti bu ülkede kimse düşünmüyor. Düşünmeyen topluma da sıcak savaş açsan ne açmasan ne. 

Öyle vallahi İndigo Doğru diyorsun o papa olayınaçı Zaten hepimiz sorgulamalıyız ki işin içine bir iş vardır diye düşündüm ben de  kesinlikle onların dostluğuna güvenilmez zaten dostluk falan da yok ortada bazen diyor ya Erdoğan Zeki adamdır onu seviyorum falan bunu milletimiz algılayamıyor sanırım ama resmen dalga geçer şekliyle söylüyor Yani bir nevi takılıyor sanki Hani birini översin ama övgünün altında dalga geçmek vardır ya Onunki de o mesele. 

+2 oy
önce (4,657 puan) tarafından

Türkiye bir nato ülkesi. Haberlerde '' sıra bizde mi, korkmalı mıyız '' diye başlık atan haber kuruluşlarının, reyting amaçlı olduğunu savunuyor Cüneyt özdemir ve onun gibi olan gazeteciler.

İnşallah sadece bundan ibarettir 

+2 oy
önce (136 puan) tarafından

Valla uzun uzun yazardım da hiçkimsede hiçbirşey değişmez. Üstelik şikayet ederler yorumum da silinir. O yüzden sadece TANRI TÜRKÜ KORUSUN diyeceğim. 

önce (1,266 puan) tarafından

Türkçe söylemiş ne farkeder 

Amin gardaşım

önce (7,461 puan) tarafından

olsun Tanrı hiçbir yerde gecmez

Yazabilirsin canım burada herkesin fikrine ve yorumuna saygım var , tüm sohbet ve konuşma mesajlarımız saygı çerçevesinde olduğu sürece.

önce (20 puan) tarafından

Türklerde Tanrı İran'a Hüda... Benim Tanrım elbet Allah.

önce (136 puan) tarafından

Arapça Allah, Farsça Hüda, Latince Deus, İbranice Elohim, İngilizce God, Almanca Gott, TÜRKÇE TANRI. Hepsi aynı Tanrı ve ben TÜRKÜM. Sizin Allah demeniz, yada Hüda demeniz, yahut Hu demeniz benim için önemli değil. Beni ilgilendiremez çünkü haddime değil. Dediğim gibi andığımız Tanrı aynı Tanrı. Sizin benim Tanrıma seslenişimi eleştirmeniz de haddinize değil. Ne demiş şair "ne ararsın Tanrı ile aramda"  saygı çerçevesinde konuşmaya her zaman varım. Tanrı kelimesinin hiçbir yerde geçmiyor deyişinize güldüm sadece. Arap ve İbrani kaynakları yerine yüzünüzü Türk kaynaklarına dönerseniz pek çok yerde Tanrı kelimesini zikredeceksiniz

+2 oy
önce (14,338 puan) tarafından

Türkiye NATO üyesi kolay kolay saldıramazlar 

+1 oy
önce (2,122 puan) tarafından

İran'ın füzeleri ABD'ye gidemıyor o da üs bölgelerini vuruyor. Türkiye'de de hava üssü bulunuyor ABD bin incirlike saldırı olabilir tabi ama çelik kubbe sistemi ile o füzeler düşürülür

+1 oy
önce (6,914 puan) tarafından

Olacak olanın önüne geçemeyiz . Ama itralin sonu yaklaşıyor orası kesin

Amin İnşallah canım Kahrolsun şu İsrail

+1 oy
önce (539 puan) tarafından

Tam herşey yolunda gidiyor derken bebeğimi kucağıma almaya Bi kaç ay kaldı savaş çıktı iymi of ya:(

önce (1,663 puan) tarafından

Aynı dusuncedeyim surda Allah'ın izniyle az bi zaman kaldı yavruma kavusmama savaş çıkacak şaka gibi ya koskoca dünyaya bı iitt oğlu itt itraill sigamadi ya aç kopekk pislikler doymadilar bı uamdan şu İsrail artık sonu gelsin diyorum so.rada biz de savaşa girersek yavrularimiz n'olacak savaş çıkarsa onu düşünüyorum kendimi Allah'ın huzuruna çıkmaya hazır hissetmiyorum günahlarımız var illaki ne biliyim kafam allak bullak benimde 

önce (539 puan) tarafından

Vala aynen öyle  Allah bu mübarek ramazan günlerinde sonumuzu hayır etsin inşallah Vala 2 yıldır ayrı eve çıkmışım daha yeni yeni nefes aldım çocuğuma eğitim terbiye verdim e şimdi de gel tekrar  aile evine dön of ne olacak bilmiyorum 

Rabbim herkesi korusun inşallah canım bir anne olarak herhalde hepimiz aynı tedirginlikteyiz  3 tane çocuğum var durup düşünüyorum kafamda Senaryorlar çiziyorum Allah korusun o da öle bir şey oldu çocuğumu alıp nereye gideceğim Nereye kaçacağım çocuklarımı nasıl koruyacağım Rabbim bize kötü gün göstermesin inşallah

+1 oy
önce (27,402 puan) tarafından

Öyle bir şey olsa yakın iller uzak iller diye olmaz havadan attıkları fuzellerle bombalarla istedikleri yeri yerle bir ederler zaten. 

Haklısın canım öyle valla  tüm Türkiye etkilenir  Rabbim hepimizi korusun inşallah

+1 oy
önce (381 puan) tarafından

Valla al benden de o kadar hemde nasıl korkuyroum 

Rabbim kötü gün göstermesin hiçbirimize İnşallah canım

önce (381 puan) tarafından

Amin inşallah 

+1 oy
önce (11,603 puan) tarafından

Bunu zaten açıkladılar sonraki hedef diye ha cesaret ederlermi bilemem herşey beklenir o ittlerden Rabbim fırsat vermesin 

Amin İnşallah canım Rabbim milletimizi insanımızı hepimizi korusun inşallah

+1 oy
önce (6,392 puan) tarafından

Kendi düşünce mi söyleyeyim. Türkiye hiçbir zaman savaşa dahil olmayacak ama ufak tefek ortak askeri operasyonlara dahil olabilir. Ama Türkiye zamanla yavaş yavaş kendi içinde eyaletlere ayrılacak tabi bu yeni anayasayla olacak. İç işlerinde bağımsız dişlerinde merkeze bağlı olacaklar. Ve yine zamanla bu eyaletlerde ki etnik kökenler ayaklanıp bağımsızlık isteyecekler ve yavaş yavaş Türkiye küçülerek yok olacak. Tabiki de bu etnik kökenli bağımsız olan ülkeler kendini ne kadar bağımsız sansa da sömürge olarak varlığını devam ettirecek. 

Ay inşallah öyle bir şey olmaz canım vallahi bence tüm Türkiye her zaman bir olmalı tek olmalı yani bir Kürt olarak söylüyorum bunu Neticede hepimiz Müslüman değil miyiz kardeşlerimiz hepimiz Birlik olmalıyız ki kolay kolay yıkamasınlar bizi kendi içimizde kendimizle barışık olmalıyız Birbirimize destek olmalıyız

+1 oy
önce (1,663 puan) tarafından

Ya bazılarına. Bakıyorum gelsinler savasiriz diyor da gelen kişi elinde kılıcıyla gelmeyecek ki yukardan tek tuşla bombayla uğraşacaz onların yüreği yer mi teke tek savaşmaya yemez ama insanlar dalga boyunda gelsin geri göndeririz diyor kahkaha atıyorlar benim içim içimi yiyiyor karşımızda kâfir bı topluluk  düşman var onlar vaad edilmiş toprakların peşinde İran Suriye bunlar fasa fiso hepsi oyun asıl amaç Türkiye zaten . Allah'ım fırsat vermesin bu gavurr milletlerine . Zalimlerin zulumlerini başlarına çevir Allah'ım attıkları füzeler kendilerine dönsün aminnn 🤲🏼 yetti artık şu itrail koskoca dünyaya bı sigamadi ne toprak sevdasiymis ya dokule kalasicalar gözü de doymuyo hala aç gözlüluk.hala.ac gözlülük ibneler . Sadece Kur'an'ın belirttiği mesaj içimi ısıtıyor itrailin sonunun geleceğini Mehdi'nin bu gidişata dur diyecegjnin vede dünyada bı çin bide Türkiye kalacak güç olarak deniliyor o içimi ısıtıyor niyeyse Allah'ım yardımcimiz olsun 

Sana çok katılıyorum kesinlikle sosyal medyada çok klavye delikanlı yapan insanlara da gıcık oluyorum sanki dediğin gibi kılıçla mı girecekler sanki Osmanlı tarihinde miyiz Allah korusun bir füze atsalar yani binlerce aile binlerce insan yok olacak huzur gidecek yani Allah korusun Rabbim ülkemize hiçbirinize çocuklarınıza Savaşı görmeyi nasip etmesin daima huzur içinde yaşamayı nasip etsin ya sanki dediğin gibi laylaylom öyle bir şey olsa da herkes kaçarlar  Öncelikle bunu yazanlar Bir de sanki Gören de savaşacaklar

+1 oy
önce (15 puan) tarafından

Canm İran'la aramızda sadece Ağrı Dağı var nasioten ote yol yok ecel de vermez mecal Rabbim hayirlisini kolaylıkla nasip etsin yapacak bişey yok

önce (450 puan) tarafından

Kolay olum var mı evlatlarimiz sevdikleriniz için korkuyoryz kendimiz için değil 

Aynen canım ya Hele ki biz anne babalar yani çocuklarımız için endişeliyiz

+1 oy
önce (450 puan) tarafından

Yıllarca olmadı suan mi olacak gazzeden sonra da Türkiye denildi hani ve Türkiye NATO ülkesi yapamazlar

Amin inşallah

+1 oy
önce (7,461 puan) tarafından

Türkiye  NATO üyesiydir sanmıyorum savaş ciksin ama ortalık çok karisacak

+1 oy
önce (147 puan) tarafından

hiç korkmuyorum hersey allahtan gelen bişey elime silah verseler bende savaşirim vala 

+1 oy
önce (132 puan) tarafından

Bize geldiklerinde görecekler günlerini kökünü kazıyacağız yahudi k.öpeklerinin

Ay Aman Allah korusun canım ya Vallahi biz Sevdiklerimiz için Çocuklarımız için endişeliyiz Rabbim ülkemize savaşı nasip etmesin o günleri görmeyi nasip etmesin

önce (132 puan) tarafından

Peygamberimiz haber vermiş zaten savaş olacak Türkiye ile ve biz yenecez. Onların kökünü kazıyacağız. Şuan zulüm gören müslümanlara Allah yardım etsin inşallah bir an önce zulüm biter 

+1 oy
önce (131 puan) tarafından

Artık rüyalarıma bile girdi kendimiz için değilde çocuklarımız için endişeliyiz 

Öyle valla,  benimde rüyama giriyor . 

önce (131 puan) tarafından

Hiç sorma canım

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 193 göst.
0 oy
10 cevap 331 göst.
24 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Oglumveben (2,968 puan) tarafından soruldu
+6 oy
55 cevap 1,276 göst.