4,5 yaşındaki kızım RSV ve zatürre oldu, nasıl yardımcı olurum?

0 oy
250 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (742 puan) tarafından

4,5 yaşındaki kızımı cumartesi günü doktora götürdük. RSV pozitif çıktı :( bir de zatürreye dönüşmüş dedi doktor. Evde tedavi ediyoruz. Günde 6 kez hava veriyoruz. İburamin zero kullanıyoruz. 5 günlük iğne verdi. İlk gün çok iyiydi sadece öksürük vardı. Dün gece ateşlendi. Sabaha kadar başında bekledim. Düşüyor gibi olup yine çıkıyordu. Elimden geldiğince çorba içirmeye çalışıyorum su vermeye. Yine ateş geldi demin. Hırpalandı yavrum. Kreşe başladı başlayalı hep hasta oldu :( çocuğu geçiren var mı bu hastalığı. Kaç günde toparlanılıyor? Başka yapabileceğim bir şey var mı? Ben de 32 haftalık hamileyim çok üzülüyorum:(

-

4 Cevaplar

0 oy
(5,220 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. Rabbim bolca şifa versin inşallah benim oğlum da şuan yoğun bakımda yatıyor bunun yüzünden. Premature doğdu daha yeni 2 aylık 

(742 puan) tarafından

Size de çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah canım. Gerçekten perişan ediyor çocukları. 

-Reklam-
0 oy
(1,209 puan) tarafından

Geçmiş olsun 🌺 

(742 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım 

0 oy
(4,983 puan) tarafından

Çok çok geçmiş olsun 17 şubatta 8 aylık kızım rsv +bronşiolit oldu ventolin atak yapıldı acilde ve hemen oksijen verildi damardan serum antibiyotik ve ilaçlar verildi 1 gün gözlemde kaldık oksijen ihtiyacı hala olduğu için servise yatırıldı 25 şubata kadar hastanede kaldık oksijen maskesini çıkarınca hemen saturasyon düşüyordu ilk etapta ventolin 3 saatte 1 verildi sonra azala azala bitti ateşi çok yüksek olmadı kulaktan en yüksek 38.2 oldu hastanede günde 4 defa damardan antibiyotik aldı balgam sökücü inhaleler verildi zor toparladı Allah yardımcın olsun canım benimde 3.5 yaşında oğlum var o perişan oldu eşim izin aldı 5 gün baktı sonra ablam baktı derken bu süreci öyle atlattık 

(742 puan) tarafından

Size de geçmiş olsun canım. İğrenç bir hastalık. Hele ki bu yıl kızım ciddi anlamda uçan kuştan hastalık kaptı resmen. Okuldan soğudum. İnşallah toparlanır brnim kızım da 

(4,983 puan) tarafından

Benim 2 çocuğum da öyle hep hasta oluyorlar kıştan nefret ediyorum 

(742 puan) tarafından

Evet bir an önce yaz gelsin artık 

0 oy
(1,312 puan) tarafından

Rabbim şifa versin 15 20 gün sürüyor yani bizimki astım belki sizinki 5 10 gün sürer lakin neden yatış vermediler ki 

(742 puan) tarafından

Ya yatış yapalım ya da iğne tedavisi dedi. Ben hamile olduğum için evde tedavi istedim canım 

(1,312 puan) tarafından

Rabbim geçmiş etsin yatış olmadan geçmesi biraz zor ama ilaç saatlarini hiç aksatma

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

4,5 yaşındaki çocuğumda RSV ve zatürre sürecini evde nasıl yönetebilirim?
RSV ve zatürre tedavisinde en önemli adım doktorun verdiği nebülizatör (hava) ve ilaç tedavisine saatlerine sadık kalarak eksiksiz devam etmektir. Çocuğun bol sıvı almasını sağlamak, balgamın yumuşamasına ve vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olur. Ayrıca, odanın nem dengesini sağlamak nefes almasını kolaylaştırabilir; bu süreçte hekiminizin onayladığı ateş düşürücüleri dozajına uygun şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
RSV ve zatürre teşhisi konulan bir çocuk ortalama kaç günde iyileşir?
RSV kaynaklı zatürre vakalarında iyileşme süreci genellikle 7 ile 14 gün arasında değişmektedir. İlk birkaç gün ateş ve öksürük gibi belirtiler yoğun seyrederken, tedavinin 3. veya 4. gününden itibaren belirgin bir toparlanma görülmesi beklenir. Ancak çocuğun genel durumunda bir iyileşme gözlenmiyorsa, yüksek ateş düşmüyorsa veya nefes alırken zorlanma devam ediyorsa mutlaka vakit kaybetmeden tekrar bir uzmana başvurulmalıdır.
Çocuğun RSV ve zatürre tedavisinde ateş düşmüyorsa ne yapılmalı?
Tedaviye rağmen ateşin düşmemesi veya dalgalı seyretmesi, enfeksiyonun vücuttaki seyrinin sürdüğüne işaret edebilir. Bu durumda doktorun önerdiği ateş düşürücülerin doz aralıklarına dikkat edilmeli ve ılık duş gibi fiziksel rahatlatma yöntemleri uygulanmalıdır. Ateşle birlikte hızlı nefes alma, kaburga çekilmesi veya dudaklarda morarma gibi belirtiler ortaya çıkarsa, bu durum acil tıbbi müdahale gerektiren bir komplikasyon göstergesi olabilir.
Zatürre ve RSV sürecinde bağışıklık sistemi için neler yapılabilir?
Enfeksiyon sürecinde vücudun en çok ihtiyaç duyduğu şey dinlenme ve yeterli hidrasyondur. Çocuğunuza su, bitki çayları veya ev yapımı çorbalar gibi bol sıvı vererek vücudun toksinleri atmasına yardımcı olun. Bağışıklığı desteklemek adına hekim onayı olmadan ek takviye kullanmamak önemlidir; dengeli beslenme ve kaliteli uyku, iyileşme sürecini hızlandıran en doğal faktörlerdir.
Hamileyim, çocuğumun geçirdiği RSV ve zatürre bana bulaşır mı?
RSV virüsü yetişkinlerde genellikle soğuk algınlığı benzeri hafif belirtilerle seyretse de, hamilelik döneminde bağışıklık sistemi hassas olduğu için önlem almak önemlidir. El hijyenine dikkat etmek, çocuğunuzla yakın temastan kaçınırken maske kullanmak ve sık sık ortamı havalandırmak bulaşma riskini minimize eder. Kendinizde şiddetli öksürük, ateş veya nefes darlığı fark ederseniz takipli olduğunuz kadın doğum uzmanınıza durumunuzu mutlaka bildirmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 187 göst.
0 oy
8 cevap 760 göst.
0 oy
3 cevap 450 göst.
22 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
14 cevap 896 göst.

Kategoriler

1,513,946 soru