10 günlük bebeğim RSV ve kalp bulguları yaşıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
153 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (82 puan) tarafından

Bebeğim 10 günlük grip oldu solunumu kötüye gdince küveze aldılar enfeksiyon ciğere inmiş izole ediliyor bugün burnundan oksijen verilmeye başlanmış çok korkuyorum kızlar her gün süt bırakmaya gdiyrum ama bitik durumdayım RSV virüsü varmış ekg çekmişler raporda  Biküspit Aortik valv ( Tıp I R-L)   Foramen Ovale Açıklığı  bu yazıyor Allah aşkına bu durumda olup bebeğini sağlıkla kucağına alan varmı 

6 Cevaplar

0 oy
(13,313 puan) tarafından

inanılmaz salgın var ya, çok geçmiş olsun 

-Reklam-
0 oy
(184 puan) tarafından

ay kıyamam sana ya Rabbim en kısa zamanda şifa versin inşallah benim bebeğim de 5 günlükken çok ciddi öksürüyordu boğaz hırıltılıydı emmiyordu hastaneye götürdüm çok şükür ciğerlerine inmemişti sürekli göğsüne ve sırtına bir tane bez ısıtıp koydum boğazını sıcak tutmaya çalıştım ve sık sık emzirdim çok şükür şu an iyi hafif burun tıkanıklığı var sadece

0 oy
(258 puan) tarafından

Arkadaşımın bebeği de rsv oldu, bir hafta hastanede yattı çok şükür evinde şuan. Yeni doğan döneminde lütfen eve misafir kabul etmeyin, maalesef bağışıklıkları  çok düşük bizim gibi atlatamıyorlar hemen. 

0 oy
(1,890 puan) tarafından

Daha bir ay olmadı ailecek çok çok kötüydük 7 aylık bebeğim var ve 3 buçuk yaşında bir cocugum daha hepimiz yatak döşek yatıyorduk çok zor atlattik derken şimdi bir daha basa döndük maalesef bu hastalık öyle illet bir şey ki tuttu mu bırakmıyor ilk defa bu kadar çabuk hastalandım ve ağır atlattık atlatiyoruzda şuan Allah hepimize bebeklerimize çocuklarımıza acil şifalar versin inşallah 🤲 

0 oy
(4,850 puan) tarafından

17 şubatta 8 aylık kızım rsv geçirdi 9 gün kaldık hastanede oksijen maskesiyle tedavi oldu yeterli gelmeyince burnundan taktılar atlattı şükür 🤲

0 oy
(6,300 puan) tarafından

Çok dikkat etmek lazım helede yeni doğanlar çok zayıflar 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde RSV virüsü tedavisi hastane ortamında nasıl yapılır?
RSV virüsü nedeniyle hastaneye yatırılan bebeklerde tedavi süreci, öncelikle solunum desteği sağlamaya odaklanır. Bebeğin oksijen seviyesi düşükse burundan oksijen desteği verilir, beslenmesi damar yoluyla veya nazogastrik sonda ile desteklenir ve enfeksiyonun şiddetine göre antiviral veya destekleyici tedaviler uygulanır. Doktorlar bebeğin solunum fonksiyonlarını yakından takip ederek, oksijen satürasyonu stabil hale gelene kadar izole ortamda bakımını sürdürürler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde biküspit aort kapağı ve foramen ovale açıklığı ne anlama gelir?
Biküspit aort kapağı, normalde üç yaprakçıklı olması gereken aort kapağının iki yaprakçıklı olması durumudur; foramen ovale açıklığı ise kalbin üst odacıkları arasındaki geçişin doğumdan sonra tamamen kapanmamasıdır. Birçok bebekte bu durumlar ciddi bir belirti vermeden izlenebilir, ancak RSV gibi ağır solunum enfeksiyonları sırasında kalp ve akciğer yükü arttığı için doktorlar bu bulguları daha yakından takip etmeyi tercih ederler.
Yenidoğan bebeklerde RSV virüsü ciğerlere inerse iyileşme süreci nasıldır?
RSV virüsünün akciğerlere inmesi (bronşiolit veya zatürre gelişimi), yenidoğanlarda ciddi bir durumdur ve genellikle 7 ile 14 gün arasında süren hastane yatışı gerektirir. Tedavi sürecinde bebeğin akciğerlerindeki mukus temizlenir ve solunum sıkıntısı giderilir; iyileşme, bebeğin kendi kendine oksijen ihtiyacı duymadan nefes almaya başlamasıyla kademeli olarak gerçekleşir.
Küvezdeki bebeğim için anne sütünü nasıl muhafaza edip vermeliyim?
Küvezdeki bebeğiniz için sağdığınız anne sütünü, hastanenin belirttiği steril kaplarda saklamalı ve soğuk zinciri bozmadan en kısa sürede ulaştırmalısınız. Sütünüzdeki antikorlar bebeğinizin RSV ile mücadelesinde en önemli destektir; bu nedenle sağım yaparken stresi azaltmak ve düzenli aralıklarla sağım yapmak süt miktarınızın devamlılığını sağlar.
Bebeklerde RSV sonrası kalp bulguları takibi nasıl yapılmalıdır?
RSV gibi ağır enfeksiyonlar geçiren ve biküspit aort kapak veya foramen ovale açıklığı gibi ek kardiyak bulguları olan bebeklerin, enfeksiyon sonrası bir çocuk kardiyoloğu tarafından düzenli aralıklarla izlenmesi gerekir. Enfeksiyonun kalbin iş yükü üzerindeki etkileri, genellikle enfeksiyon tamamen iyileştikten sonra yapılan ekokardiyografi kontrolleri ile değerlendirilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 238 göst.
0 oy
4 cevap 181 göst.
0 oy
1 cevap 188 göst.
+1 oy
13 cevap 525 göst.

Kategoriler

1,506,556 soru

24,592,783 cevap