Uyurken sürekli zil sesi duyuyorum, neden olabilir?

0 oy
287 göst.
Diğer kategorisinde (9,211 puan) tarafından

Kizlar ben sabahlari uyudugum zaman zil sesi duyuyorum, ve uyaniyorum kapiya bakiyorum ama hic bisey yok, bu olayi 2-3 kere yasamistim

Uzun zamandir olmamisti ve bu sabah yine derin uykudayken zil sesi duydum yani biri zile basiyor gibi uykudan firladim esim noldu dedi zil caldi biri geldi dedim baktim kimse yok biraz ürktüm neden boyle bisey yasiyo olabilirim deliriyo felanmiyim acaba

5 Cevaplar

0 oy
(2,238 puan) tarafından

Son günlerde uykusuz kalıp yarım yamalak uyku yapmış olabilir misin ya da sürekli bir şeyler yetişme durumu diken üstünde olma zamanı yetiştirememe durumlarda çok oluyor böyle şeyler

(9,211 puan) tarafından

Anladim.canim evet olabilir

-Reklam-
0 oy
(2,528 puan) tarafından

Yan veya üst komşunun zili olabilir mi? Bizimki uzaktan duyuluyor çünkü. Bir de gece ekstra sessiz oluyor.

(9,211 puan) tarafından

2 katli aprtman apartmanda sadece ben varim canim alttada bitane yasli amca var sadece

Cok gur seklinde duyuyorm zili yani

Sorun bende gibi yanda veya ustumde kimse yok ustum cati zaten

0 oy
(641 puan) tarafından

Bizimde olurdu yönetici elektrik gidip gelince bazen takılı kalıyor dedi çok uyandık zil sesine

(9,211 puan) tarafından

Ben hayal goruyorum bence elektrik gitmesiyle alakasi yok ya

0 oy
(5,523 puan) tarafından

Annemlerin komşunun zili sanki annemlerin evde çalıyor gibi duyuluyor. Bizde zil yok bana da bazen tık tık kapı çalıyor gibi geliyor.. 

(9,211 puan) tarafından

Apartmanda benden baska biri yok  syailir altta tek basina yasayan bi adam var onada gelen yok  duzgun zaten 2 katli apartman 

0 oy
(2,177 puan) tarafından

Bana da arada olur dış kapının zilini bazen yanlışlıkla bı kere basıyorlar 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Uykuda zil sesi veya gürültü duymak neden olur?
Uykuda zil sesi veya aniden gelen sesler duymak genellikle eksplozif kafa sendromu olarak adlandırılan bir uyku bozukluğu ile ilişkilidir. Bu durum, kişi uykuya dalarken veya uykudan uyanırken zihninde gerçekte var olmayan yüksek sesler veya patlama benzeri gürültüler duymasına neden olan bir hipnagojik halüsinasyon türüdür ve genellikle ciddi bir tıbbi problem belirtisi değildir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Uykuya dalarken veya uyanırken ses duymak normal mi?
Uykuya dalarken veya uyanırken ses duymak, hipnagojik ve hipnopompik halüsinasyonlar kapsamında değerlendirilen, halk arasında yaygın görülen bir durumdur. Beynin uyku ile uyanıklık arasındaki geçiş evresinde tam olarak senkronize olamaması sonucu ortaya çıkan bu durum, çoğu zaman stres, aşırı yorgunluk veya düzensiz uyku saatleri tetikleyebilir.
Eksplozif kafa sendromu belirtileri nelerdir?
Eksplozif kafa sendromunun en belirgin özelliği, uykunun başlangıcında veya uyanış anında duyulan ani ve yüksek seslerdir. Bu sesler zil, patlama, çığlık veya silah sesi gibi algılanabilir, herhangi bir fiziksel acı vermez ancak kişide ani bir irkilme, çarpıntı ve korku hissi yaratarak uykudan ani bir şekilde uyanmaya yol açar.
Uykuda duyulan sahte sesler nasıl geçer?
Uykuda duyulan sahte seslerin sıklığını azaltmak için en önemli adım uyku hijyenini düzenlemektir. Her gün aynı saatte yatıp kalkmak, uyku öncesi kafein alımını sınırlandırmak ve stres seviyesini düşürmek bu durumun yaşanma ihtimalini önemli ölçüde azaltır. Eğer bu durum günlük yaşam kalitenizi ciddi oranda düşürüyorsa bir uyku uzmanına veya nöroloğa danışmanız faydalı olacaktır.
Stres ve yorgunluk uykuda ses duymaya neden olur mu?
Evet, yoğun stres, şiddetli yorgunluk ve kaygı seviyesindeki artış, uykuda ses duyma halüsinasyonlarını tetikleyen en önemli faktörler arasındadır. Vücut ve zihin derin bir yorgunluk içindeyken uyku döngüsüne geçiş sırasında beyin karmaşık sinyaller üretebilir; bu da kişinin gerçekte olmayan sesleri işitmesine ve uykudan tedirgin bir şekilde sıçramasına neden olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 713 göst.
27 Temmuz 2025 İnternet & Teknoloji kategorisinde Suraninanasi (274 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 268 göst.
24 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 426 göst.
17 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Gamzenur25 (420 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,235 soru

24,640,568 cevap

365,769 kullanıcı

...