Hamilelikte sivilce ve siyah noktalardan nasıl kurtulurum?

0 oy
131 göst.
Diğer kategorisinde (2,097 puan) tarafından

Kızlar hamile kaldığımdan beri şu illet sivilcelerden siyah noktalardan kurtulamadım normalde hamile kalmadan önce glikolik asit kullanıyordum sivilce ne siyah nokta ne hiçbiri kalmamıştı ama şimdi hamileyim sağlıklı da besleniyorum ama her hafta bir sivilce çıkıyor bakım yapıyorum ama asitler kadsr da etkili değil şu sivilceden ve siyah noktalardan nasıl kurtulabilirim Allah için söyleyin ya depresyona gireceğim neredeyse ergenlikte bile sivilce çıkartmadım ben hiç 

2 Cevaplar

0 oy
(6,264 puan) tarafından

Bnde göz altinda çevresinde koyu lekeler çıkmıştı ozellikle 30 dan sonra hiçbir şey yapmadım doğumdan 6 ay sonra azalmaya başladı 1.5 sene içinde hepsi gitti sende kafana takma geçici bir durum

(2,097 puan) tarafından

16 haftalığım artık cildim çok kötüleşti gerçekten normalde bir iki sivilceyi hiç takmam ama aynada kendime bakmak bile istemiyorum hamilelik yaramadı gibi düşünüyorum artık kızımda hiç böyle değildim cildim çok güzeldi ama bunda bilmiyorum çok darlanıyorum 

-Reklam-
0 oy
(126 puan) tarafından

Bende de aşırı siyah nokta var kendime şu the purest salisilik mavi olandan aldım ama sanki fayda etmedi siz neyi kullandınız acaba iyi geldi

(126 puan) tarafından

Acaba denesem mi 😂 denemedik bir şey kalmadı bunuda denim içim rahat etsin 

(2,097 puan) tarafından

Ben çok kararsızdım hatta elimden gelse hangi asiti bulsam kullanacaktım ama glikolik asit te karar kıldım rengi mavi diye 😂ama iyi geldi 

(126 puan) tarafından

İnşallah banada iyi gelir canım teşekkür ederim ☺️ ❤️ 

(2,097 puan) tarafından

Rica ederim inşallah canım hamile olmasam hiç derdim kalmayacak onu kullanacağım ama işte maalesef bu arada onu sürdükten 5 dakika sonra nemlendirici sürmeyi unutma birde onu gece kullan gündüz kullanımda eğer güneş koruyucu kullanmazsan lekelerin artar

(126 puan) tarafından

Tamam canım çok teşekkür ederim dikkat edicem

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte sivilce ve siyah nokta oluşumu neden artar?
Hamilelik döneminde artış gösteren progesteron hormonu, ciltteki yağ bezlerinin daha fazla sebum üretmesine neden olur. Bu hormonal değişim gözeneklerin tıkanmasına ve sivilce ile siyah nokta oluşumuna zemin hazırlar. Özellikle ilk trimesterde hormon seviyelerindeki dalgalanmalar cildin doğal dengesini bozarak bu sorunların tetiklenmesine yol açabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamilelikte glikolik asit ve diğer cilt bakım asitleri kullanılır mı?
Hamilelik döneminde glikolik asit gibi güçlü asitlerin kullanımı konusunda uzmanlar temkinli davranılmasını önerir. Düşük konsantrasyonlu ürünler bazı durumlarda güvenli kabul edilse de, hamilelikte retinoidler ve yüksek dozlu asit içerikleri genellikle önerilmez. Cilt bakım rutininizi düzenlemeden önce mutlaka takip eden doktorunuza danışarak içerik onayı almalısınız.
Hamilelikte sivilcelerden kurtulmak için güvenli bakım nasıl yapılır?
Hamilelikte güvenli sivilce bakımı için nazik temizleyiciler kullanarak gözenekleri temiz tutmak ve cildi düzenli nemlendirmek esastır. Cildinizi tahriş etmeyecek, alkolsüz ve komedojenik olmayan ürünleri tercih etmelisiniz. Haftalık nazik mekanik peelingler veya dermatolog onaylı güvenli içeriklere sahip lokal ürünler, cildin dengesini korumaya ve siyah noktaları azaltmaya yardımcı olabilir.
Hamilelikte siyah noktalar için doğal yöntemler nelerdir?
Hamilelikte siyah noktalarla mücadelede en etkili doğal yöntem, cildi düzenli olarak nazik bir temizleyici ile arındırmaktır. Kimyasal içerikli ürünler yerine dermatolog tarafından onaylanmış temiz içerikli tonikler ve su bazlı nemlendiriciler kullanmak gözeneklerin tıkanmasını engeller. Ayrıca bol su içmek ve sağlıklı beslenmek cildin genel sağlığını destekleyerek sivilce oluşumunu içten dışa minimize eder.
Hamilelikte çıkan sivilceler ne zaman geçer?
Hamilelikte ortaya çıkan sivilceler genellikle hormonal dalgalanmaların dengelendiği ikinci veya üçüncü trimesterde kendiliğinden azalmaya başlar. Çoğu anne adayında doğumdan sonraki birkaç ay içinde hormon seviyelerinin normale dönmesiyle cilt eski sağlığına kavuşur. Ancak sivilcelenme şiddetliyse ve iz bırakıyorsa, dermatoloji uzmanından hamileliğe uygun tedavi desteği almanız önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 161 göst.
11 Eylül 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Gizem_clk21eker (2,977 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 498 göst.
0 oy
4 cevap 484 göst.
15 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Seymaipek (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 319 göst.
2 Mart 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde ilknur koc (154 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,277 soru

24,588,675 cevap

362,900 kullanıcı

...