5 aylık bebeğim sürekli aynı pozisyonda yatıyor, normal mi?

0 oy
276 göst.
Diğer kategorisinde (127 puan) tarafından

Ben düzeltiyorum gene bu şekilde yapıyor kafasını 

image

9 Cevaplar

+2 oy
(1,230 puan) tarafından

2 yaşına kadar yastıksız yatması gerekiyor düz bir yatakta işinize karışmak için değil yanlış anlaşılmasın omurga sağlığı için 

-Reklam-
+1 oy
(14,497 puan) tarafından

yastıktan dolayı böyle, kaldır yastığı omurga sağlığı için 2 yaşından önce yastık önerilmez. reflüsğ varsa reflü yatağı al veya kendi yatağını eğimli hale getir 

0 oy
(2,926 puan) tarafından

Yastıktan  rahatsız olduğu için öyle yapıyor olabilir mi acaba 

0 oy
(3,368 puan) tarafından

Karışma ya ne güzel uyuyor maşallah öyle rahat ediyordur

0 oy
(12,998 puan) tarafından

Benim oğlumda böyle uyurdu hep şimdi 6 yaşında şükür 1 sıkıntı olmadı

0 oy
(10,124 puan) tarafından

Yastığını biraz daha imceltebilirsin 

0 oy
(76 puan) tarafından

Benim kızım da böyle. Reflüsü olabilir çok kusuyor mu

0 oy
(2,180 puan) tarafından

Ters c pozisyonu diyorlar buna kızm 2 aylıkken hep böyle yatardı fotoğraf çekip doktora atmıştım hiçbir sorun yok demişti gerçekten de sorun olmadı 5 yaşında şimdi kızm :)

0 oy
(52 puan) tarafından

Reflü süne baktırın normal değil 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

5 aylık bebeğimin sürekli aynı pozisyonda yatması normal mi?
5 aylık bebeklerin uyku sırasında belirli pozisyonları tercih etmesi genellikle normaldir ancak kafa düzleşmesi riskine karşı uyanık olduğu saatlerde pozisyonunu değiştirmek önemlidir. Bebekler genellikle kendilerini en güvende hissettikleri pozisyonu seçerler, ancak sürekli aynı tarafa dönük yatması durumunda kafa şeklinde asimetri oluşup oluşmadığını gözlemlemelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde uyku pozisyonu kafa düzleşmesine neden olur mu?
Evet, bebeklerin uzun süre aynı pozisyonda yatması kafa tasının yumuşak olması nedeniyle düzleşmeye neden olabilir. Özellikle sırt üstü yatışlarda başın sürekli aynı tarafa çevrilmesi veya tek bir yöne bakması kafanın bir tarafında düzleşme (pozisyonel plagiyosefali) riskini artırır.
Bebeklerde kafa şekli bozukluğunu önlemek için ne yapmalı?
Bebeklerde kafa şekli bozukluğunu önlemek için gün içerisinde uyanık olduğu zamanlarda karın üstü yatırma egzersizleri (tummy time) yaptırmak en etkili yöntemdir. Ayrıca uyurken başını çevirebileceği yönleri değiştirmek veya yatağındaki oyuncakların yerini değiştirerek başını farklı taraflara çevirmesini teşvik etmek faydalıdır.
5 aylık bebeklerde uyku sırasında pozisyon düzeltmek doğru mu?
5 aylık bir bebeğin uyku pozisyonunu sürekli düzeltmek çoğu zaman bebeği rahatsız edebilir ve uykusunun bölünmesine neden olabilir. Ancak bebeğinizin kafa yapısında belirgin bir düzleşme fark ederseniz, uyku esnasında nazikçe pozisyonunu değiştirmek veya gün içerisinde daha fazla aktif hareket etmesini sağlamak önerilir.
Bebeklerde kafa düzleşmesi ne zaman doktora gösterilmeli?
Bebeğinizin kafasında gözle görülür bir asimetri, düzleşme veya sürekli aynı tarafa bakma eğilimi varsa doktorunuza danışmanız gerekir. Doktor muayenesi, kafa şeklindeki değişikliğin sadece yatış pozisyonundan mı yoksa boyun kaslarındaki bir gerginlikten (tortikolis) mi kaynaklandığını anlamak için kritiktir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 990 göst.
11 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Nurane (758 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 929 göst.
+1 oy
9 cevap 584 göst.
13 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Kereminannesi_ (543 puan) tarafından soruldu
+4 oy
13 cevap 757 göst.
24 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Kereminannesi_ (543 puan) tarafından soruldu