0 oy
387 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (30 puan) tarafından

Hayırlı ramazanlar kizlar bayrama hangi tatlıları çörekleri börekleri sarmalari 😃yapacaksınız 😋 anlatin çabukda bilelim hamarat hanimlari 😄

Ben şekerpare yapacağım birde baklava denemek istiyorum sizler ?

25 Cevaplar

+1 oy
önce (15,562 puan) tarafından

Baklava açmayı düşünüyorum 

Sarma işi görümcemde kalem gibi sarıyor o

önce (30 puan) tarafından

Elde mi kesme tahtasindami sarıyor 😄bende deniyecegim tarif olarak hangisine bakicaksin baklavada ?

önce (5,230 puan) tarafından
+1

Becerikli hatun ❤️

önce (15,562 puan) tarafından

Elde sarıyor,daha karar vermedim tarif için 

@sazh ♥️🌸

-Reklam-
+1 oy
önce (10,498 puan) tarafından

bizde kömbe yapılır 😅 

önce (10,498 puan) tarafından

hiç içinde ne var diye bakmamıştım hep hazır olduğunda 😂

kaynar için de ekstra bir şey bilmem gideri, aktara kaynar malzemesi ver deriz alırız içindekileri bilmem😂😂

kaynar dediğim de adana usulü lohusa şerbeti 

önce (438 puan) tarafından

Malatya,sivas  kömbesiyle osmaniye hatay bolgesinde yapilan kömbe bambaska seyler kizlar :) 

önce (7,023 puan) tarafından

Mahlep zencefil damla sakızı var onlardan katayım bari . 

önce (1,082 puan) tarafından

Kız @Mys-2boys2girls Konyada bizde de güdük yapılır ya tandır düdüğü onun kokusu. Bizde de güdük kokusu derler ona el olarak az da haşhaş ve kenevir tohumu da konur. Ama bizimki tuzlu ekmek gibi. Nerden açtınkz bu yöresel kömbe mömbe işini Allahın Bitlisinde nerden bulcam güdük kömbe kokusunu🤣

Güdüğü annanem çok güzel yapardı rahmetli yada fırınlardan alırız Ama onun kokusu var mıymış bilmiyordum .çok severim çayla 

+1 oy
önce (427 puan) tarafından

Tabii ki de her zamanki gibi baklava her zamanki gibi hazır şükür elimden de hiçbir iş gelmez 😁

Hamdetmeyi bilmek gerek bazen😂😄

0 oy
önce (194 puan) tarafından

Gelenim gidenim yok o yüzden yapmayacam 

Kendin icindemi yapmiycaksin ?

önce (194 puan) tarafından

Yok ben hazırcıyım😁

Yani güvendiğin yer varsa oda güzel olabilir 😃😄

0 oy
önce (2,959 puan) tarafından

Bu bayram ilk defa çok heyecanlıyım eşimin ailesi ile burda ilk bayramım olcak kendi kültürümü yansıtmak için elimden geleni yapıyorum şimdiden gün menüsü ve tatlıları hazırlayıp buzluga attım buzlugum doldu baklava açmayı öğreniyorum şuan henüz başarılı olamadım ama azmedip öğrenecem bayrama kadar

Yöre olarak yapmıyorum genel Türk yemekleri ve gün tabağı yapıyorum yaprak sarması börek kuru pasta baklava kısır patates salatası enginar yogurtlu yemekler gibi Türklere özgü şeyleri yapıyorum

Yok ağır deyince özel olarak bir yere ait daha uğraştırıcı sandım ama güzel şeyler yapmışsın 😊kolay gelsin😄

Yaprak sarması su böreği bana ağır geliyor yapımı el açması ve ugraştırıcı olduğu için 

Banada ağır geliyor zor yemekler onlar sarma yine kolayda  hani börek uğraştırıcı 

Aynen 😊

0 oy
önce (260 puan) tarafından

Gelenim gidenim çok olur canım iki tepsi su böreği yaparım sarma dolma iki üç tepsi baklava yaparım 

Canim oğlan evli olunca artık daha kalabalık bir aile olduk yeni akrabalarımız oldu ortanca oğlan 18 yaşında onun arkadaşları aileleri derken biz büyüdük artık😃

önce (164,412 puan) tarafından

toz sumak var tr de almistim o olur dimi

Olur olu bir yemek kaşığı at bir çay bardağı suda karıştır sumagini dökme suyunu dok Kaynar su olsun

Bol nane koy kuru nane  . Sarımsak rendesi ve biber salçası koy . 

önce (164,412 puan) tarafından

tamamdir sagolun ❤️💕❤️💕

0 oy
önce (1,571 puan) tarafından

baklavayı 4 yumaktan yapıyor annem ama inan kat kat oluyor birde çok kolay onu deneyebilirsin ben gurbetçi olduğum için annemdeyim annem baklava yapar bende midye tatlısı yaparım

Tam tarif verir misin😄😊

önce (1,571 puan) tarafından

https://youtu.be/dOA6FCz2KdI?si=DBqi3JIwDw0kggBp

youtube yazabilirsin başka tariflerde var 4 yumaktan baklava yazarsan çıkar

Tmmdir sağolasın😄😊

0 oy

Kizlar tatlı yapan kişi sayısı bu mu bu kadar miyiz 😃

Ekmek kadayıfı yapayım bende 😅 baklava açamam beceremem 

0 oy
önce (7,607 puan) tarafından

Baklava yapıcaz ve kadayıflı kek yada gider hazır alırız gecen senede nıyetlendık nasıp olmadı ondan sımdıden beklentıye gırmıyım

Niye özel değilse 

0 oy
önce (5,126 puan) tarafından

Hicbirsey gelen olmayacak simdiye kadar da hiç bayram tatlısı hazirligim olmadi herkes uzakta evinde biri gelecek olsa 2 dj yürüme mesafesinde tatlıcı var ordan alırım ne lazımsa 

İyi uğraşmam diyorsun oda güzel 😄

0 oy
önce (4,201 puan) tarafından

Hiç birşey gelen giden olmuyor çünkü kendimi boş yere yormak istemiyorum 😀 ama kendim için canım çekerse şekerpare yaparım 😄

Şekerpare severim hem kolay hem güzel irmiklimi yapıyorsun😄

0 oy
önce (29 puan) tarafından

Ben şuan yapsam şuan biter onun için yapmıyorum😂😂

Daha var biz annemlerde senin sebepten dolayı bayramdan bir gün önce yapardık😄

0 oy
önce (14,350 puan) tarafından

Eve trileçe yapıcam kaynanama da poğaça sonra vakit olursa yine ilave edeceğim bıze zaten kimse gelmiyo küçük olduğumuz için tatlıyı biz yiyoruz :D 

Sen yap götür o zaman millet hayrına yer 😄bu zamanda herkes aynı söylüyor açıkçası bizde uzaktayiz aileden gelen giden yok kendi canım isterse yapacağım😃

0 oy
önce (7,478 puan) tarafından

tatlıyı annem yapiyir bayrami hep annemlerde geciririm

Ne güzel annen yakında anne tatlısı başkadır😊😄

0 oy
önce (218 puan) tarafından

Hamileyim 37 haftamdayim kendim hazır değilim kaldı ki tatlı hazır olsun ama ben hazirciyim hamile olmasam da hep büyüklere gittiğimiz için ki en küçük biziz birşey hazirlamadim daha çikolata alırım o kadar bize birileri gelmeye başlarsa düşünürüm birşeyler yapmayı gittiğimiz her yerde fazlasıyla ikram ediliyor zaten Allah razı olsun 😂

Sen yapma bencede yorma kendini mantıklı olanı yapıyorsun 😄en iyisi hazır olanı yemektir 😃

0 oy
önce (4,300 puan) tarafından

Gelen giden yok dışarda vakit gecircez hazırlık yapmadım temızlıkte yapmadım 😆

En iyisi bayramda ufak tatil ya süper olur 😄

0 oy
önce (366 puan) tarafından

Tatlı yapacağım ama ne yaparım bilmiyorum.. annem ile yaprak saracagiz birazda lahana satarım eşim çok seviyo.. zaten gezmeye gideceğimiz için aşırı çok yapmayacagim...

Gezmek mi tatlimi dersen gezmeyi tercih ederim dışardaki baklavayı bırak halka tatlısı bile bazen evdeki baklavadan cazip geliyor bana😃

0 oy
önce (4,179 puan) tarafından

Sarma sardıracaz annem ablam ben revani yapacam sütlaç yapacam herkes şerbetli sevmiyor bende sütlaç tercih ederim 🤭 poğaça yaparım sigara böreği birde 🤲 aslında bana gelen yok çünkü biz küçüğüz hep biz gideriz bu bayram eşimin izni hiç yok belki gelen giden olur yani yapılan şeyleri kendimiz için yapacağım çoğunlukla 😅

Çeşitler bol aile yanında senden iyisi yok 😄 bende kendim için yapacağım tatlı canım😂

önce (4,179 puan) tarafından

Çok şükür 🤭🤲 kolay gelsin canım 

0 oy
önce (973 puan) tarafından

Hic bisey 😅 gelen gidenim olmuyo benim zaten 1inci gun annemlerle babaneme gitcem ikinci gun babamin yanina dukkana gitcez 3uncu gun kayinvalidemlere gitcez evde yokuz 

Dolu dolu geçecek Bayram diyorsun oh ne güzel gittiğin yerlerde yersin en güzeli😄😊

önce (973 puan) tarafından

Yok kiz bombos 1inci gun esim yok 2inci gun geceye gidecek 3uncu gun geceden gelmis olacak ilk gun hadi yine bi telaseli gecer ikinci gun dukkanda oturcaz 1 saat oturup gelcez 3uncu gun kayinvalidemlere gitcez oraya ne gelen var ne giden onlar da bi yere gitmiyorlar peslerine dussek otururuz anca sikintidan patlariz cocuk onlari gorunce kudurur 

0 oy
önce (201 puan) tarafından

Ben burma baklava yapacam büyük boy borcam tepsiye yeter o 

Burma bende severim bir kere hazır yufkadan yapmıştım ciddi güzel olmuştu kolay gelsin 😄

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 123 göst.
18 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Biriiste (508 puan) tarafından soruldu
+3 oy
5 cevap 277 göst.
10 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde ozlem4141 (936 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 191 göst.
0 oy
13 cevap 715 göst.
18 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,501,834 soru

24,522,267 cevap

359,556 kullanıcı

...