SED yardımı ilk defa alacağım, ödememi nasıl alırım?

0 oy
223 göst.
Diğer kategorisinde (20 puan) tarafından

İyi akşamlar hanımlar ilk defa sed yardımı alacam bilgisi olan varmı benim ziraat hesabım blokeli 12 bin borcu olduğu için  şimdi pazartesi sed yardımı alacam kısmetse nasıl olacak alabilir miyim acaba ziraat a gitsem verirler mi şimdiden teşekkürler 

6 Cevaplar

0 oy
(20 puan) tarafından

Kızlar bilgisi olan varmi

-Reklam-
0 oy
(1,920 puan) tarafından

Ziraat bankasına yatarsa çekemezsin borcun olduğu için direk keserler borçtan 

(20 puan) tarafından

Ama hesabım blokeli aradılar kimliğini ver verirler dediler bilmiyorum bende inş verirler 

0 oy
(470 puan) tarafından

Alacağın yardım hamilelik parası mı

(20 puan) tarafından

Eşim ceza evinde o yüzden verilecek 

0 oy
(231 puan) tarafından

Canım nasıl başvuru yaptın ben 6defa yaptım hep red geliyo 

(20 puan) tarafından

Cnm eşim ceza evinde 6 ay oldu geçen ay baş vurdum kabul oldu vakıftan ama 

(231 puan) tarafından

Allah kurtarsın canım ben e-devlet üzerinden başvuru yaptım 

0 oy
(811 puan) tarafından

Canım birşey olmuyor çekebilirsin bu yardım parası olduğu için dokunmuyor kimse 

(20 puan) tarafından

İns öyledir cnm 

0 oy
(831 puan) tarafından

Sed yardımına nasıl başvurdun kabul oldumu kaç verecekler ve sureklimi odeme yapıyorlar mı  bende bunu duydum ama detaylı bilgim yok

(20 puan) tarafından

Cnm eşim ceza evinde 6 ay oldu geçen ay başvurdum kabul oldu . Eşim çıkana kadar verilecek  miktarını bilmiyorum

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

SED yardımı ödemeleri hangi banka hesabına yatar?
SED yardımı ödemeleri genellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahibinin adına açılan PTT hesaplarına veya PTT aracılığıyla adrese gönderilmek üzere yatırılır. Ödemelerin Ziraat Bankası üzerinden yapılması zorunlu değildir, bu nedenle ödemenizin durumunu e-Devlet üzerinden SED ödeme bilgileri sorgulama ekranından kontrol edebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bankadaki bloke durumu SED yardımını almamı engeller mi?
Bankadaki bloke durumu, SED yardımı ödemenizin sistem tarafından durdurulmasına doğrudan neden olmaz. Ancak ödemeniz bloke olan hesabınıza yatarsa, banka borç nedeniyle paraya el koyabilir. Bu tür durumlarda ödemenizi PTT üzerinden alıp alamayacağınızı öğrenmek için bağlı olduğunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile iletişime geçmeniz önerilir.
SED yardımı ilk defa ne zaman ve nasıl alınır?
SED yardımı başvurunuz onaylandıktan sonra, ödemeler takip eden ayın ilk haftaları içerisinde hak sahibinin kimlik numarasına tanımlanan hesaba yatırılır. İlk ödeme genellikle PTT şubelerine veya adınıza açılmış sosyal yardım kartlarına yapılır; ödeme gününüzü e-Devlet kapısı üzerinden Sosyal ve Ekonomik Destek ödeme bilgileri kısmından takip edebilirsiniz.
SED yardımı ödemesi için bankaya gitmek gerekir mi?
SED yardımı ödemeleri için bankaya gitmenize gerek yoktur, ödemeler doğrudan sistemde kayıtlı olan PTT veya bakanlık tanımlı hesabınıza aktarılır. Eğer ödemeniz PTT üzerinden yapılıyorsa, kimliğinizle birlikte size en yakın PTT şubesine giderek ödemenizi nakit olarak tahsil edebilirsiniz.
SED yardımı ödemesi neden yatmaz veya bloke konur?
SED yardımı ödemesinin yatmaması genellikle başvurunun henüz onaylanmaması, güncellenmesi veya ödeme günü gelmemiş olması ile ilgilidir. Banka hesabındaki bloke ise kişisel borçlarla ilgilidir; sosyal yardım ödemelerine haciz konulamayacağı yasal olarak belirtilmiş olsa da, teknik aksaklıklar için vakıf müdürlüğüne başvurarak ödemenizin PTT üzerinden çekilmesini talep edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 480 göst.
0 oy
3 cevap 318 göst.
28 Eylül 2024 Diğer kategorisinde kbrazhra (1,467 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 569 göst.
0 oy
4 cevap 482 göst.
22 Kasım 2022 Diğer kategorisinde larahannama (42 puan) tarafından soruldu

Kategoriler