Ailemle küsüm ama bayram ziyaretini nasıl kısa tutarım?

0 oy
925 göst.
Diğer kategorisinde (1,021 puan) tarafından

Evet kusuz haklı benim ama gıtmem gerekiyo

Dinî boyutu benim için snnr babamın memnunıyetımden daha önemli Rabbim emretti snne baba hakkı uzerıme düşeni yapıp 30 dk fazla 20 dk az bır şekilde işimiz çıktı diyip kalkmak istiyorum 

Gözümde saman çöpü kadar değerleri kalmadı ama dini boyutu benım kollarımı kırıyor 

Cok üzgünüm bayram her eve gelmiyo 

Sanmayın lı gurbet uzakta olana 

Gurbet yakında olana 4 duvar arasında sıkışmış a gurbet 10 dk mesefa varken aylarca yıllarca aile evine gidememek sevilmemek 

Gurbet demeyin bana Kollarım kırılıyo bayramlık aldım ama nerde giycem kı 

Bazı hayâller yasanmadı gerekir ken yasanmaz 

Sız hiç ailenızın kapısının önünden geçıp eşinizin ailesine ç gıttınız mı annenizi babanızı kardeşlerınızı gördünüz kapıda 

15 Cevaplar

+2 oy
(4,464 puan) tarafından

Anne babanın evlat üzerinde hakkı varda evladın anne baba üzerinde hiç mi hakkı yok sırf annedir babadır diye her türlü zulmü aşağılamayı yapacak kovacak aç açık bırakacak dövecek sövecek rızka göz dikecek o anne baba için zaman dinî kıstaslar geçerli olmuyorda sadece evlatlar için mi geçerli oluyor sırf anne babadır diye herşeylerine göz mü yumalım mevlama karşı gelmekten kendimi sakınır düşüncesinden bile kendimi men ederim fakat bu dini kriterler sadece evlada işlemiyor 

(863 puan) tarafından
+1

👏👏 👏👏👏 kesinlikle sırf anne babamız diye bize her türlü sözü ve davranışı yapma hakkını kim veriyor. Evladı olanlar düşünsün bakalım bir evladımıza her türlü kötü sözü kötü davranışı yap yanında mı kalır yüzüne mi bakar. Bizi dünyaya getirdilerse kendileri getirdi her türlü zulmü yapacak hakka asla sahip değiller. 

(4,464 puan) tarafından

Kesinlikle

(1,021 puan) tarafından

Başka ne yapabilirim soslu tavuk şöyle kuranda yazan budur rabbımın emrı budur 

Eger dınle ilgili kötü yola çekmedıgı sürece het türlü uzerındr hakkı vardır dedi hoca anne babanın 

(4,464 puan) tarafından

Emir bellidir tabiki ama anne baba reddetme haklarıda var ben size yapın veya yapın diyemem ağır bi sorumluluk olduğu için bunun kararını ancak siz verebilirsiniz ne olursa olsun diye bi kural yok ama bunu unutmayın istisna durumlarda var

(1,021 puan) tarafından

Teşekkür ederim

-Reklam-
+2 oy
(7,850 puan) tarafından

Zorlama kendini ne yaşadığını sen bilirsin içinden gelmiyorsa gitme.

(1,021 puan) tarafından

İstemiyorum ama Hoca'ya sordum anne baba hakkıdır gitmeniz lâzım dedi rabbımn emrı bu şekilde dedı

0 oy
(3,429 puan) tarafından

Sen evlat olarak git gorevini yap için rahat olsun yarın onları kaybettiğin zaman keske dememek için içinden hissederek ne geliyorsa yapmanı tavsiye ederim sana 

(1,021 puan) tarafından

Keşke diyecek kadar sevilsem yeterdi annem bana çok kelime kullandı 

İftira attı

Para göz dedi

Evlat olmadık dedi 

Arkamdan ne yalanlar söyledi 

Yüzünü görmeye tahammül edemiyorum

(3,429 puan) tarafından

Sen evlatsin bunu unutma yarın onlarda Allah'a hesap verecek korkma 

(1,021 puan) tarafından

Allaha havale ediyorum rüyaları vicdanları hıc rahat etmesin

0 oy
(1,021 puan) tarafından

@Alaska cok zor durumdayım

(1,021 puan) tarafından

Dinî boyutunu bıde sen söyle

(4,365 puan) tarafından

Ana baba hakkı her haktan üstündür. Evlat hakkı da var elbette ama onu yerine getirmeyen ana baba kendi mesuldür. Evlat da kendinden mesuldür.

Bir nasılsın demek bile sıla-i rahme girer o yüzden o kadar uzun kalmaya da gerek yok. Müsait değilsindir alo dersin. Evi yakınsa kapıdan uğrar geçersin.

Sen Allah’ın emrinden mesulsün, onlar da öyle. Allah’a isyan etmek isteyen buyursun, itaat etmek isteyen buyursun.

Öyle saatlerce durmana lüzum yok, “nasılsın anne, işler nasıl baba, kardeşim sende ne var ne yok? Birkaç yere daha gitmemiz lazım hadi selamün aleyküm.” Bu kadar. 

(1,021 puan) tarafından

Bende böyle düşündüm ama bağırıp çağıracak lar eşimin yanında bu sefer kırız geçiririm bayram ne demem ınankı suçlu olan onlar zeytinyağı gibi cıkan da onlar

0 oy
(20,206 puan) tarafından

Eşim ailesi ile görüşmüyor anne babasını hiç haberimiz yokken götürdüler olduğumuz yerden. Gurbet onun da yüreğinde, görmediği üçüncü bayram olacak. Gitse ziyarete korkarım götürenlere bir şey yapar çok zor. Seni anlıyorum. Benim anne babam da uzakta ama sanırım ben şartladım kendimi bayramlarda uzak olmaya. O kadar üzmüyor beni ama kocamın üzülmesi çok yaralıyor hak etmedi bunları. Dilerim senin de yüreğin ferahlasın arkadaşım. 

(1,021 puan) tarafından

Cok tesekkur ederim çok kötüyüm hoca ne olursa olsun anne babadır rabbım bu şekilde emretti ellerini op gerisini allaha bırak havale et dedi

(20,206 puan) tarafından

Canım hoca sanırım ara bozukluğu olmasın diye de öyle salık vermiş. Anne baba hakkı evet ama sana ne yaptıkları da önemli. El öp el gibi ayrıl üzme kendini. Kulun hakkı her yerde hak. Biz de kuluz unutma hesap günü sen de sorarsın hesabını

(1,021 puan) tarafından

Ne bu dünyada ne öbür dünyada hakkım haramdır çok zor çocukluk geçirdim büyüdüm evlendim hâlen aynısı

0 oy
(16 puan) tarafından

Küs kalmam ama görüşmezdin de

(1,021 puan) tarafından

Bende kus değilim ama konuşmuyorum aslında

0 oy
(30 puan) tarafından

Ah ne bacım yarama tuz oldu bu post bende aynı durumdayım babam Kanser hastası annem narsist yıllardır cekmedigim kalmadı en son babam için gittim yine kapıya konuldum benim büyük ablam ve çocuklari yla aram iyiyken onları baristirdim sonra ikiside bana yapmadıkları kalmadı iftiralar yalanlar kol gezdi ben her zaman doğruyu savundum diye İnan ne yapacağım bilmiyorum ablam in kızını sevdim diye nazar etmiş oldum bana annemle demedikleri kalmadı ondada kovuldum yine gittim zeytin toplayacaklardi babam yaşlı dedim ama aç susuz kaldım biride bana çocuklarıma vermedi hep babam için sustum babam annemden korkusundan yeter dur diyemedi çünkü oksuzdu babam kimsesi yoktu ne yapacağım bilmiyorum gitsem gururum onurum paspas olmuş olacak defalarca yapıldı hala geliyor denilecek bekarken yaptığım hataları kocama söylemekle bile tehdit edildim ve İnan daha fazlası yaşadıklarına inanamıyorum böyle bı anne abla nasıl diyorum sonra babam geliyor aklıma ya ona bse olursa ama kovulmaktan laf isitmekten kemiklerim sızlıyor 3 çocuğum var onların kocamın yanında oldu bide bunlar İnan bilmiyorum içim acıyor yanıyor 

(1,021 puan) tarafından

Benimde içim yanıyor keşke ailesız olsam diyorum benimde özel çocuğumun üzerinden para kazanıyolsrmıs bozdum bunu saldırıyı çolar

(30 puan) tarafından

😥

0 oy
(1,966 puan) tarafından

Anne baba hakkidir oylemiiiii? 

Ya arkadaş onlara hakta bize degilmi bu dünyaya gelmeyi biz istemedik emzirdigi sütü haram ediyorlar getirmeseydinde emzirmeyseydin veya bakmasaydin arkadaş 

Benim 4 evladım var hakkım var üzerinizde demem diyemem çünkü ben istedim rabbim verdi ve bakmakla yükümlü tüm

Ben 18 senedir konjsmam aramam sormam haklarımı harammis umrumda değil

Ona bakarsak benimde onlarda hakkım var işlerini yaptım yemeklerini yaptım çay verdim su verdim vs vs vs 

Ama gitmicem hakmissss büyü yapan evladının huzurunu kaçırıp yuvasını yıkmak isteyen çocuklarını anne babadan ayrı koymaya çalışan bir insanın ne hakkı olacak ya ustumde gitmedim gitmiyorum 

(1,021 puan) tarafından

Bende istemiyorum ama Rabbim'in emr-i nu şekilde canım

0 oy
(705 puan) tarafından

Bence git bi ziyaret  et gerisine cok takilma bakarsin araniz duzelir belki duz3lmese bile sen yapman gerekeni yapmis olursun gonlun rahat olur 

(1,021 puan) tarafından

Bilmiyorum şeytan ablam da geliyor ortalığı daha çok karıştıran

0 oy
(189 puan) tarafından

Dini boyutu var evet ama yaşadıkların dini boyutta hak verirse sana imam, gitmene gerek yok, ailem beni kovacak istemeyecek felan ama sırf annedir diye gidecem olmaz öyle şey, ha mesela benim iyiliğim için beni dövmüşlerse bile küsmem giderim, yaşadıklarını sen bilirsin ona göre ölç biç git veya gitme 

(1,021 puan) tarafından

Iyı şeyler yaşamadım

0 oy
tarafından

Aynı durumdayım şuan hiç kaynanamlara da gıtmek istemiyorum

(1,021 puan) tarafından

Benimkiler iyiler daha doğrusu ben iyi olduğum için iyiler

0 oy
(9,231 puan) tarafından

Merak edip eski postuna baktım ben olsam kesinlikle gitmem insa  evladına bu sözleri nasıl söyler onların hakkı varsa seninde onlar üzerinde hakkın var doğurmak ile ana baba olunmuyor maalesef 

(1,021 puan) tarafından

Teşekkür ederim

0 oy
(3,148 puan) tarafından

Ne yaşadıgını bilmıyroum. Ama ben içimden gelmeyen şeyleri yapamıyorum. Babamı sevmıyorum nadiren ararım son 1 senedir de zaten aramadım hiç. 

(1,021 puan) tarafından

Post acıcam

0 oy
(359 puan) tarafından

Karışmak haddime değil ama ne yaşamış olabilirsin ki bir evlata ne yapabilir bir annesi bayram da yanlız olmasını isteyecek kadar 

(1,021 puan) tarafından

Çocuğumun üzerinden pars kazanıyolardı bunu bozduğum için de saldırya geçtiler beni hırsız tuttular yalancı şeytan tuttular tehtıt ettiler

0 oy
(2,891 puan) tarafından

Haklıysan istemiyorsan gitme canım herkesin ayrı ayrı işte derdi yinede şükür 🥺🥺🤲

(1,021 puan) tarafından

Post açacağım

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Küs olduğum aileme bayram ziyaretini nasıl kısa tutabilirim?
Küs olduğunuz ailenizle bayram ziyaretini kısa tutmak için önceden geçerli bir mazeret belirlemek en etkili yöntemdir. Ziyarete gitmeden önce evden çıkış saatinizi netleştirin ve ziyaret esnasında acil bir işiniz olduğunu belirterek 20-30 dakika içinde nezaketle ayrılın. Bu süreçte tartışmalardan kaçınarak sadece dini vecibenizi yerine getirdiğinize odaklanmanız stres seviyenizi düşürür.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile büyükleriyle küsken dini sorumluluklar nasıl yerine getirilir?
Dini sorumluluklar, aradaki kırgınlıklara rağmen anne ve baba hakkını gözetmeyi gerektirir. İslam alimlerine göre küskünlük durumunda dahi akraba ziyaretini (sıla-i rahim) kısa süreli de olsa yapmak veya selamlaşmak yükümlülüğü yerine getirmek için yeterlidir. İletişimi minimum düzeyde tutarak sadece görev bilinciyle hareket etmek, kendi vicdani huzurunuzu sağlamanıza yardımcı olur.
Aile içi küskünlüklerde sınır nasıl korunur?
Aile içi küskünlüklerde sınır korumak için duygusal mesafeyi muhafaza etmek ve ziyaret süresini kısıtlı tutmak gerekir. Kendi evliliğinizin huzurunu bozmadan, ebeveynlerinize karşı yapmanız gereken en alt düzeydeki nezaketi sergileyip ortamdan ayrılmak en sağlıklı yoldur. Kırgınlıklarınızı derinleştirecek konulardan kaçınarak sadece bayramlaşma amacıyla orada olduğunuzu kendinize hatırlatın.
Bayramda aile ziyareti zorunluluğu psikolojik olarak nasıl yönetilir?
Bayram ziyaretini zorunluluk olarak görmek yerine, kendi inancınız gereği üzerinize düşeni yapmanın verdiği rahatlığa odaklanmak psikolojik yükü hafifletir. Ziyareti uzun saatlere yaymak yerine 20 dakikalık somut bir süre belirlemek, kontrolün sizde olduğunu hissettirir. Unutmayın ki sadece 10 dakika mesafede olsanız bile aradaki duygusal kopukluk, ziyaretin süresinden daha belirleyici bir faktördür.
Küs olunan aileye bayram ziyaretinde ne konuşulmalı?
Küs olunan aileye yapılan bayram ziyaretlerinde sadece genel ve yüzeysel konulardan bahsedilmelidir. Hava durumu, bayramın geçişi veya genel sağlık durumu gibi tarafsız konuları seçmek gerginliği azaltır. Kişisel meselelere, geçmiş kırgınlıklara veya tartışmalı konulara asla girmeyerek, ziyaretin süresini planladığınız gibi kısa tutarak vedalaşmanız önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 863 göst.
23 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 425 göst.
17 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 671 göst.
15 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde cansel35 (186 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 611 göst.
25 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Mevlanaa (4,848 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,833 soru

24,674,553 cevap

367,457 kullanıcı

...