Kayınvalidemle sorun yaşarken bayram ziyaretine gitmeli miyim?

0 oy
277 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Evlılıgımızde kaynanamların yüzde yetmısı kavga nedenlerımızdendır. Aılemle küssüm kabul en azından amcamlar  halamlara dedemler varken onlara gitmiyoruz ama arefeden kendı aılesıne gıdıyoruz bütün bayramı orda gecırecekmısız sız gıder mıydınız

5 Cevaplar

0 oy
(662 puan) tarafından

Ben gitmiyorum kafam rahat 

tarafından

Bende gitmeyecem dedım tam en azından bizimkıler küs benımle  bir tura çıkalım onada yok annemlere gıdelım başka bırsey yok

-Reklam-
0 oy
(863 puan) tarafından

Bu erkeklerin Allah belasını versin gerçekten zerre beyin yok düşünce yok. Bende tartışmışım ki hele şimdi bütün erkeklere yardıracammm..... Hakkım asla helal degil zehir zıkkım olsun inletsin 

tarafından

Nefret ediyorum annelerıne duskunlerse nıye evlenıyorlar

(863 puan) tarafından

Allah ya bunları alsın ya beniiiii . Gerçekten bıktım usandımmmm 

0 oy
(31,381 puan) tarafından

Sorunum olmasa bir bayram oraya bir bayram buraya giderdim sorun yaşasam gidip kalmam.biz gurbetteyiz gitmiyoruz iki tarafa da 

0 oy
(16,319 puan) tarafından

Neden bayramı kaynanamda geçireyim ya ne saçma aramızda sorun varken hemde kocana söyle gitsin anasının eteğine

0 oy
(7,747 puan) tarafından

Aram çok iyi olsa da gitmem ben. Çekirdek ailemle vakit geçirmeyeğim de kendi ailemde dahil sadece ailelerle mi geçicereceğim bütün bayramı. Ben yapamam olmaz.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalidemle sorun yaşarken bayram ziyaretine gitmek zorunda mıyım?
Bayram ziyaretine gitme zorunluluğu evlilikteki huzurunuz ve sınırlarınızla doğrudan ilişkilidir. Tartışmaların yoğun olduğu durumlarda gitmemek bir seçenek olsa da, eşinizle ortak bir orta yol bulmak uzun vadede gerginliği azaltabilir. Kendi sınırlarınızı net bir dille eşinize ifade ederek, tüm bayramı değil sadece kısa bir süreyi orada geçirmeyi teklif edebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin ailesiyle yaşadığım tartışmalar evliliğimi nasıl etkiler?
Evlilik kavgalarının yüzde yetmişinin kökeninde ailevi sorunlar olması, çiftler arasında kronik bir stres faktörü oluşturur. Bu durum zamanla iletişim kopukluğuna, güvensizliğe ve ortak yaşam kalitesinin düşmesine neden olur. Sorunun çözümü için tarafların aile ilişkileriyle evlilik hukukunu birbirinden ayırması ve birbirlerine karşı savunmacı değil destekleyici bir tutum sergilemesi gerekir.
Aile içi huzursuzluk durumunda bayram planı nasıl yapılmalı?
Bayram planı yapılırken her iki tarafın da kendisini baskı altında hissetmeyeceği adil bir takvim oluşturulmalıdır. Eğer bir tarafta ciddi huzursuzluk varsa, eşlerin birbirine anlayış göstermesi ve tüm tatilin tek bir tarafta geçmesi yerine ziyaretlerin süresini kısaltan dengeli bir plan yapılması en sağlıklı yaklaşımdır.
Kayınvalide sorunlarında eşler arası iletişim nasıl kurulmalı?
Eşinizle iletişim kurarken suçlayıcı ifadeler yerine kendi duygularınızı ve yaşadığınız rahatsızlığı 'ben' diliyle anlatmalısınız. 'Sizin aileniz yüzünden kavga ediyoruz' demek yerine 'Aile ziyaretlerinde yaşadığımız tartışmalar beni çok yıpratıyor, bu bayramı daha huzurlu geçirmek için ne yapabiliriz?' şeklinde bir yaklaşım iş birliğini artıracaktır.
Baskı altında hissedilen bayram ziyaretlerinde sınır nasıl konur?
Sınır koymak, kendi psikolojik sağlığınızı korumak için hayati bir adımdır. Tüm bayramı orada geçirmek istemediğinizi, sadece belirli bir süre kalabileceğinizi net ve sakin bir tonda belirtin. Sınırlarınızın kabul edilmediği durumlarda ise eşinizin desteğini alarak kendinize özel zamanlar yaratmayı ve ziyaretin süresini yönetilebilir bir seviyeye çekmeyi deneyin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 411 göst.
19 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Ipeksiii (184 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 627 göst.
12 Mart 2026 Aile & Aşk kategorisinde Buket166 (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 335 göst.
0 oy
16 cevap 1,624 göst.

Kategoriler