En iyi granit tava markaları hangileri, hangisini almalıyım?

0 oy
256 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (9,236 puan) tarafından

Ben yine Granit Tava arayışındayim evita aldım 2 senedir kullanıyorum artık sadce kızartma için kullanıcam iki tane yeni almak istiyorum markası iyi hangisi sizce

📊 Tek Seçim

6 Cevaplar

0 oy
(2,832 puan) tarafından

Schafer bence canım :) 

-Reklam-
0 oy
(2,642 puan) tarafından

Karacadan uzak dur ya ben de sipariş verdim daha gelmedi, geldiği gibi Karaca olan tavalarımı çöpe atacağım  , taç aldım yorumlar baya iyiydi 

(13,438 puan) tarafından

dünkü postuna uzun uzun yazdım, resim buldum bir tıkladım post gitti 😑😑😑

hıhh yazmam daha 😒

(2,642 puan) tarafından

Yaaa gerçekten miii 😣😣 ay vallahi çok özür dilerim gözde ya baktım kimse cevap vermiyor, Esra da öneri de bulunmuştu bende direk onu sipariş verdim 🙄

(13,438 puan) tarafından

😂😂😂 

0 oy
(13,438 puan) tarafından

swiss kristal i övüyorlar baya bir de şu marka var

image

(13,438 puan) tarafından

ben de yeni yeni görüyorum annem de ve ablamda var, bazı influcerlarda gördüm. satarken tanıtım yaparken çelik spatulayla kazıyorlar falan hiçbir şey olmuyor. demir döküm gibi ağır biraz 

(2,702 puan) tarafından

Bende bunu diyecektim 

(9,236 puan) tarafından

Acaba ısındığında kulpu da ısınmıyor mu öyle yse hiç iyi olmaz kulpu Çelik durutur

(13,438 puan) tarafından

kalın bir tabaka ve evet kulbu da ısınıyor da benim çelik tencerelerin kulpları da böyle çelik, alıştım valla rahat kullanıyorum 😂😂

ama bu tarz olanlar için slikon tutacak gibi şeyler var, takıyorsun tava ya da tencereye öyle kullanıyorsun 

(9,236 puan) tarafından

Yok ya 3 bine yakin para vericem bide kulpu elimi yakacak tercih etmem benimde çeyizimdeki tencere takımim öyle Çelik kulplu hiç memnun değilim 

0 oy
(4,595 puan) tarafından

İmkan varsa Tefal titanyum 6x

(9,236 puan) tarafından

1x ve 6 x arasında fark ne acaba

(9,236 puan) tarafından

Bunla bu arasında

image

image

(9,236 puan) tarafından

image

bbu yani ekleyemedim bir türlü 🤦🏼‍♀️
(5,649 puan) tarafından

Bende bu iki modelden de var. İlk attığın fotodaki daha ağır, yemeği karıştırırken kenarlardan taşmıyor. Alttaki daha ince ve hafif.

Granit istiyorum yazmışsın, ama fotoğraftakiler teflon. Bu arada ilk attığınının aynısının, dışı çelik olanı da var. Benimki ondan. 

(13,438 puan) tarafından

x ince kaplama 6 x kalın kaplama

6x daha iyi kolay kolay çizilmez. ben de 2veya 3 x olanı var hatırlamıyorum 5seneden fazla olmuştur alalı kulbu çıkanlardan. 

makineye koymazsan uzun ömürlü bi de tahta kaşık da slikon kullanacaksın 

2 taneden birini attım 2.si atılmak üzere 😂

0 oy
(638 puan) tarafından

Ben aldım taç ultra Granit Sahanseti aldım ben ama baya kalın ve iyi tavasıda var

(9,236 puan) tarafından

Ne kadar zamandır kullanıyorsun canım 

(638 puan) tarafından

Valla bı ay dolmadı

0 oy
(13,236 puan) tarafından

Eda ve taç ikisindende memnunum  var eda daha ağır onu daha çok beğeniyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

En iyi granit tava markaları hangileridir ve uzun ömürlü müdür?
Türkiye pazarında Karaca, Schafer, Tefal ve Taç markaları granit tava konusunda en çok tercih edilen ve dayanıklılığı ile öne çıkan seçeneklerdir. Uzun ömürlü bir granit tava için PFOA içermeyen, yanmaz yapışmaz kaplamaya sahip ve tabanı kalın olan modelleri seçmek en sağlıklısıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Granit tava alırken nelere dikkat etmeliyim?
Granit tava alırken tavanın ağırlığına, kaplama kalitesine ve taban kalınlığına mutlaka dikkat etmelisiniz. Kaliteli bir granit tava elinize aldığınızda ağırlığını hissettirmeli, yüzeyinde çizik veya pürüz bulunmamalı ve ısıyı eşit dağıtacak şekilde tasarlanmış olmalıdır.
Granit tavalar nasıl temizlenmeli ve bakımı nasıl yapılmalı?
Granit tavaların kaplamasına zarar vermemek için kesinlikle metal kaşık veya spatula kullanmamalı, temizlik aşamasında ise yumuşak bir sünger tercih etmelisiniz. Bulaşık makinesi yerine elde yıkamak, granit yüzeyin yapışmazlık özelliğini 2-3 yıl daha fazla korumanıza yardımcı olacaktır.
Gerçek granit tava ile kaplama granit arasındaki fark nedir?
Piyasada satılan granit tavaların çoğu aslında döküm veya alüminyum gövde üzerine granit parçacıklarıyla güçlendirilmiş yapışmaz kaplamalardır. Tamamen taştan oyulmuş granit tava üretimi ticari mutfaklarda nadirdir; bu yüzden satın alırken kaplamanın çizilmeye karşı dayanıklılık seviyesine odaklanmalısınız.
Granit tavalar kızartma yapmak için uygun mudur?
Granit tavalar ısıyı eşit yayma özellikleri sayesinde kızartma yapmak için oldukça uygundur ancak yüksek ısıda uzun süre kullanım kaplamanın zamanla aşınmasına neden olabilir. Kızartma işlemlerinde tavanın ömrünü uzatmak için mutlaka az miktarda yağ kullanmalı ve tavanın boş bir şekilde aşırı ısınmasına izin vermemelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 300 göst.
0 oy
0 cevap 77 göst.
0 oy
4 cevap 930 göst.
30 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Cansu07 (10,292 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 316 göst.

Kategoriler

1,507,788 soru