Gebelik testinde silik çizgi ve nokta çıkması normal mi?

0 oy
112 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (4 puan) tarafından

Bu gün regli olmam gerekiyordu olmadığım için test yaptım ilk test 5 dakika içinde renklendi belli belirsiz tam düz bir çizgi olmadı yanlışlık olmasın diye 2. Testi yaptım ikisini de kenara koydum 5 dakika sonra gittiğimde 1. Test bembeyazdı sadece tek çizgi vardı 2. Test nokta noktaydı fotoğrafını alta bırakıyorum daha önce yaşayan ya da fikri olan var mı? Yarın sabah tekrar test yapacağım ama içim bi garip merak ediyorum image

image

3 Cevaplar

0 oy
(1,225 puan) tarafından

Test bozuk sanki yarın sabah yine yap

-Reklam-
0 oy
(276 puan) tarafından

Erken gebelik testi yapmalısın bence varsa daha yenidir erken gebelik testinde çıkar varsa 

0 oy
(8,666 puan) tarafından

İlk defa gördüm böyle bir test . Bozuk belliki

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gebelik testinde silik çizgi neden olur ve ne anlama gelir?
Gebelik testinde silik çizgi, vücudunuzdaki hCG hormonunun henüz düşük seviyede olduğunu veya testin erken dönemde yapıldığını gösterir. Testin ilk 5-10 dakikalık süresinden sonra çıkan çizgiler genellikle kuruma çizgisi olarak adlandırılır ve gebelik belirtisi sayılmaz. Sonucun doğruluğu için testi idrar akışının en yoğun olduğu sabah saatlerinde ve belirtilen süre içinde gözlemlemek önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelik testinde nokta şeklinde çizgiler çıkması neyi ifade eder?
Gebelik testinde nokta veya kesik çizgiler oluşması, genellikle idrarın test çubuğuna düzensiz dağıldığına veya testin bozuk olduğuna işaret eder. Bu tür bir görüntü, testin hatalı sonuç verdiğini gösterir ve gebelik durumunu kesin olarak belirlemek için kullanılamaz. Sağlıklı bir sonuç almak için yeni ve güvenilir bir test ile tekrar deneme yapılmalıdır.
Gebelik testi ne zaman yapılmalıdır ve en doğru sonuç nasıl alınır?
Gebelik testini en doğru sonuçla almak için beklenen adet tarihinin üzerinden en az 1-2 gün geçmesi beklenmelidir. Sabah ilk idrarla yapılan testler, hCG konsantrasyonu en yüksek seviyede olduğu için en doğru sonucu verir. Testin üzerinde belirtilen bekleme süresine (genellikle 5 dakika) riayet edilmeli ve bu süre sonrasındaki değişimler dikkate alınmamalıdır.
Gebelik testindeki kuruma çizgisi ile pozitif sonuç nasıl ayırt edilir?
Kuruma çizgisi genellikle testin süresi geçtikten sonra, idrarın buharlaşmasıyla renkli değil gri veya beyazımsı bir tonla belirir. Pozitif bir gebelik sonucunda ise çizgi, testin kontrol çizgisiyle aynı renkte ve ilk 5 dakikalık sürede net bir şekilde oluşur. Testin 5-10 dakikadan sonra değişen rengine veya beliren silik gölgelere güvenilmemelidir.
Gebelik testi negatif çıkmasına rağmen adet görmezsem ne yapmalıyım?
Adet gecikmesi yaşayıp evde yapılan gebelik testleri negatif sonuç veriyorsa, birkaç gün sonra testi tekrarlamak veya kesin sonuç için bir sağlık kuruluşunda kan testi (Beta-hCG) yaptırmak en doğru yoldur. Kan testleri, idrar testlerine göre çok daha düşük hCG seviyelerini saptayabilir ve gebelik durumunu kesinleştirir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

Kategoriler

1,508,164 soru

24,615,374 cevap

364,306 kullanıcı

...