Gebelik testinde silik ve nokta nokta çizgi gördüm, hamile miyim?

0 oy
77 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (4 puan) tarafından

Bu gün regli olmam gerekiyordu olmadığım için test yaptım ilk test 5 dakika içinde renklendi belli belirsiz tam düz bir çizgi olmadı yanlışlık olmasın diye 2. Testi yaptım ikisini de kenara koydum 5 dakika sonra gittiğimde 1. Test bembeyazdı sadece tek çizgi vardı 2. Test nokta noktaydı fotoğrafını alta bırakıyorum daha önce yaşayan ya da fikri olan var mı? Yarın sabah tekrar test yapacağım ama içim bi garip merak ediyorum image

image

1 cevap

0 oy
(1,342 puan) tarafından

Test bozuk sanırım tekrar etmekte fayda var:)

(4 puan) tarafından

Çok teşekkürler

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gebelik testinde silik çizgi çıkması ne anlama gelir?
Gebelik testinde silik çizgi, testte az miktarda da olsa hCG hormonunun tespit edildiğini gösterir. Bu durum genellikle gebeliğin çok erken döneminde olunduğu veya idrarın yeterince yoğunlaşmadığı durumlarda ortaya çıkar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evde yapılan gebelik testinde nokta nokta çizgi neden olur?
Testin üzerinde beliren nokta nokta şeklindeki izler, genellikle idrarın test çubuğuna fazla damlatılması veya idrar akışının düzensiz olması kaynaklı teknik bir hatadır. Bu tür bozulmuş test sonuçları, gebelik durumu hakkında kesin bir kanıt sunmaz ve geçersiz kabul edilir.
Gebelik testinde 5 dakika sonra oluşan silik çizgi neden kaybolur?
Testin kuruma süresi aşıldıktan sonra çizginin kaybolması, sonucun güvenilirliğini yitirdiğini gösterir. Gebelik testleri üretici firmaların belirttiği süre olan genellikle 5-10 dakika içerisinde okunmalıdır; bu sürenin dışında oluşan veya kaybolan izler dikkate alınmamalıdır.
Adet gecikmesi varken yapılan gebelik testini ne zaman tekrarlamalıyım?
Adet gecikmesi yaşayan ve ilk test sonucu net olmayan kişiler, hCG hormonunun daha yüksek seviyeye ulaşması için en az 48 saat bekleyerek sabahın ilk idrarıyla testi tekrarlamalıdır. Sabah idrarı hormon yoğunluğu açısından en doğru sonucu verir.
Silik veya geçersiz çıkan gebelik testi sonrası kesin sonuç nasıl alınır?
Evde yapılan testlerde belirsizlik yaşandığında kesin sonuç için bir sağlık kuruluşunda kanda Beta-hCG testi yaptırılması en doğru yöntemdir. Kan testi, idrar testlerine göre çok daha düşük miktardaki gebelik hormonunu bile saptayabilir ve yanılma payı yoktur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

Kategoriler

1,508,123 soru

24,615,010 cevap

364,287 kullanıcı

...