Mutfak yaptırırken country mi modern stil mi seçmeliyim?

0 oy
559 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (921 puan) tarafından

Klasik Country stil mi yoksa modern mutfaklar mı? Sizce hangisi daha güzel. Mutfak yaptırcak olsanız nasıl bir mutfak isterdiniz? 

image

image

21 Cevaplar

0 oy
(14,318 puan) tarafından

En İyi Cevap

Modern artık daha çok hoşuma gidiyor... Bundan bir 6 7 yıl önce sorsan contry derdim 🤣🤭 evlenirken mutfak dolabı kapakları bu tarz olsun demiştim maliyeti yüksek diye düz kapak yaptırdık şimdi iyi ki düz yaptırmışız diyorum 🤭🤌🏼

-Reklam-
0 oy
(768 puan) tarafından

Ben kendi evim olursa 2 numaralı  Mutfaktan yaptırırdım hele birde şu ankastre takımını alırım çok beğeniyorum klasik şeyleri gerçekten daha modern duruyor bana göre 

image

(921 puan) tarafından

Dolap kapakları çerçeveli, oymalı olduğu için temizliği çok zor olur toz olur dediler. Girintili çıkıntılı olduğu için. 

(768 puan) tarafından

Gözüme hitabı konforumdan daha önemli ya 🙏🏻😅 ama tercih meselesi tab

(921 puan) tarafından

Haha çok mantıklı ama sonra zorlancazz, biz kadınlar iflah olmayız :)) 

(2,848 puan) tarafından

Benim mutfakta ilktekinden ve ankastremde bunun siyahı cidden çok şık duruyor 

0 oy
(1,318 puan) tarafından

Valla 1 tabiykiside

(921 puan) tarafından

Düz olan dimi, teşekkürler 

0 oy
(3,497 puan) tarafından

En güzel mutfak düz silinmesi kolay olan mutfak o yüzden 1 numara daha güzel 

0 oy
(13,519 puan) tarafından

1 tabii ki çok güzel ama hangisi kolay temizleniyorsa o en güzeli 😂 

0 oy
(8,100 puan) tarafından

İki çok göz yoruyor bir guzel

0 oy
(2,842 puan) tarafından

1 bence canım :) 

0 oy
(6,000 puan) tarafından

2 kulpsuz dolap sevemiyorum

0 oy
(30,479 puan) tarafından

Kulplu olan ben kulpsuz modelleri çok sevmiyorum 

0 oy
(9,298 puan) tarafından

Benim dolaplarım bir gibi kulpları siyah kesinlikle ikinciyi seçerdim

0 oy
(6,107 puan) tarafından

İlki tabiki benim mutfak dolapları da öyle İpek mat yaptırdım kullanımı çok rahat ♥️ parmak izi çok belli etmiyor çabuk temizleniyor 

(921 puan) tarafından

Kulplu olan mı yani ☺️

(6,107 puan) tarafından

Evet ♥️

0 oy
(2,848 puan) tarafından

Benim mutfak ilkine çok benziyor ben bugün olsa yine aynı model yaptırırdım 

(921 puan) tarafından

Kulplu olan mı yani ☺️

(2,848 puan) tarafından

Evet kayınvalideme mutfak yaptırdık 2. Gibi kulpsuz hiç kullanışlı olmuyor dokunsan iz sürekli sil dur 

0 oy
(2,076 puan) tarafından

Neye göre sececez anlamadım ilk attığın resim değil  ama üzerinde bir yazanı beğendim bir desem ilk baştaki resim anlaşılacak onu ayarlayamamissin ama üzerinde 1 numara yazanı seviyorum ben Senna mi ne yaziyo onu seçerdim ben boşluk olmamamli bence çok yağ oluyo

0 oy
(4,099 puan) tarafından

2 numaranın temizliği çok da zor değil o yüzden bence 2. Görüntü ve işlevsellik en önemli şeylerden bir ev dekorasyonunda.

1 numarayı ortaya çıktığı günden beri sevmedim. Kaynanamın mutfağı bunun grisi, hiç kullanışlı değil. 

(8,602 puan) tarafından

1 numara parmak izi olur sürekli tutulacak Kulp yok asıl onun temizliği zor bence 

(921 puan) tarafından

Neden kullanışlı değil peki? Kulpsuz olduğu için daa mı çok kir oluyor 

(4,099 puan) tarafından

Yağlı ellerle hep dokunulduğu için devamlı silmek zorunda kalıyoruz. Evet.

Açarken ayrı kapatırken ayrı zor. Çarpmaması için özen gösteriyorsun.ı

0 oy
(8,602 puan) tarafından

Kulplu olan diyorum. Ama üzerini boş yaptırma

Kulpsuz olanda parmak izi oluyor oda sürekli kirli duruyor 

(921 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

0 oy
(216 puan) tarafından

Gold aşığı olarak 

1, her zaman 

Kendi evim olursa 1 gibi yaparım 

(921 puan) tarafından

Ama 2 olan goldlu :) yani kulplu olan mı güzel diyorsunuz 

(216 puan) tarafından

Bende 1 gözüküyor kulplu olan kulpsuz sevmiyorum 

0 oy
(1,021 puan) tarafından

2 diyorum çok seviyorum ben böyle klasik şeyleri

0 oy
(8,978 puan) tarafından

Benim dolaplarım 1 numaralı gibi alt tarafı gri renkli sadece çok parmak izi oluyor sürekli siliyorum 2 numara mat daha kullanışlı bence

(921 puan) tarafından

Teşekkür ederimm

0 oy
(863 puan) tarafından

1. Mutfağın dolaplarını ikiye taktırsam 2 daha iyi sekil olarak uzun tezgah filan mutfağın sekli de 2 olarak güzel dolap kapakları filanda dediğim gibi 1dekini 2. Mutfağa monte edildi mi misss🤩🤩🤩

(921 puan) tarafından

Kısaca kulplu dolap mı daha güzel kulpsuz mu :)) 

(863 puan) tarafından

Kulpluuuuu dolap 2. Mutfak 🤣🤣🤣

0 oy
(650 puan) tarafından

Zerre tereddüt etmeden 2'yi yaptırırdım

(921 puan) tarafından

Kulplu olan dimi? ☺️

(650 puan) tarafından

Hayır. Kesinlikle kulplu yaptirmam. Hiç güzelde gelmiyor gözüme. İkincisi modern olan çok tatlı... ...  Kulpuda geçtim,,, o tavana kadar olan daha d amantikli zaten. Nekadar toz topuluyor biliyormusn. Tavan akadar olmasi hemde depolama alanı..hem temizlik hem temizlikten ciddi tasarruf..... Benim dolaplarimda modern. Şuan param olsa üstüne tavan akadar eklettirecegim. Malesf ooadar param yok şuan. 

(921 puan) tarafından

Ben de kulpsuzu çok güzel modern spor buluyorum ama zamanla gözüme çok düz gelmesinden korkuyorum. Siz böyle bir şey yaşamadınız sanırım. 

(650 puan) tarafından

7 yıldır evliyim. Oylebirsy yaşamadım. Diğerleri bana demode geliyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Klasik country mutfak ile modern mutfak arasındaki temel farklar nelerdir?
Klasik country mutfaklar ahşap detaylar, oymalı kapaklar ve sıcak renklerle nostaljik bir hava yaratırken, modern mutfaklar düz yüzeyler, minimalist çizgiler ve işlevsel depolama çözümleriyle öne çıkar. Country tarzı daha çok dekoratif ve geleneksel bir görünüm sunarken, modern mutfaklar pratiklik ve sadelik arayanlar için yüksek teknolojili ve pürüzsüz tasarımlar sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Mutfak tasarımında country tarzı seçmenin avantajları nelerdir?
Country mutfak tasarımları, mekana kattığı sıcak, huzurlu ve samimi atmosfer sayesinde evde vakit geçirmeyi daha keyifli hale getirir. Eskimeyen bir estetiğe sahip olması ve doğal malzemelerle kolayca kombinlenebilmesi, country tarzının en büyük avantajları arasındadır. Özellikle geniş mutfaklarda, ahşap dokuların kullanımıyla rustik ve şık bir derinlik sağlar.
Modern mutfak modelleri neden daha kullanışlı kabul edilir?
Modern mutfaklar, ergonomik tasarımı, modüler depolama sistemleri ve yüzey temizliğindeki kolaylık nedeniyle oldukça kullanışlıdır. Özellikle ankastre cihazlarla tam uyum sağlaması ve ölü alan bırakmayan dolap tasarımları, küçük alanlarda bile maksimum verimlilik sunar. Pürüzsüz kapak yüzeyleri, kir tutmama özelliğiyle hijyenik bir kullanım deneyimi vadeder.
Evim için hangi mutfak tarzını seçmeliyim?
Mutfak tarzı seçerken evinizin genel dekorasyon stilini ve kullanım alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Eğer nostaljik, detaylı ve sıcak bir ortam arıyorsanız country stili idealdir; ancak temizlik kolaylığı ve teknolojik bütünlük önceliğinizse modern mutfak tasarımlarına yönelmek daha doğru bir tercihtir. Kişisel konforunuz, karar verme sürecinde en belirleyici kriter olmalıdır.
Küçük bir mutfak için modern mi yoksa country mi daha uygundur?
Küçük mutfaklarda modern tasarım anlayışı, alanı olduğundan daha geniş ve ferah göstereceği için genellikle daha uygun bir tercihtir. Açık renkler, parlak yüzeyler ve kulpsuz dolaplar mekanın derinliğini artırır. Country stili yoğun detaylar içerdiği için dar alanlarda kalabalık bir görünüme yol açabilir, ancak minimalist bir yorumla uygulanırsa klasik bir dokunuş da eklenebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 426 göst.
7 Nisan 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Hilalyyy (921 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 283 göst.
0 oy
8 cevap 208 göst.
0 oy
2 cevap 117 göst.

Kategoriler

1,507,558 soru