Beyaz mutfak dolabı kullanmak artık demode mi oldu?

0 oy
399 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (921 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar, beyaz mutfakların modası geçti mi sizce? Hastane, eczane gibi diyor mutfakçılar artık vizon, bej, cappucino yada gri, kaşmir rengi yapıyorlar daha çok? Bence beyaz mutfak ferah oluyor ama kullanması zor olabilir belki.

Katılıyor musunuz beyaz mutfak tarihe mi karışıyor? 

9 Cevaplar

0 oy
(2,102 puan) tarafından

Ne saçma bişey kız işten istediği gibi mutfak yapar kullanır renklerin modasının geçtiğini de ilk kez duydum 

(9,370 puan) tarafından

Ay deme kız öyle. Çok insan var çevremde şu moda bu moda deyip yeni yeni eşyaları değiştiren. Misal k.aile 

(921 puan) tarafından

Ohoo çok var beyaz mutfakları dönüştürüyorlar. Bence güzel ama ferah. 

-Reklam-
0 oy
(570 puan) tarafından

Bence tam tersi beyazın modası hiç geçmiyor herşeye yakışyor canım sıkıldıkça kuplarım değiştirebilirsin renklerini bütün mutfak Küçük araç gereçlerini uyuyor halıda her şeyiyle uydurabilirsin ferah oluyor 15 yıl önce yaptırdım iyiki diyorum tabi zevk meselesi 

0 oy
(5,434 puan) tarafından

Ben de beyaz mutfağın ciğ durduğunu düşünüyorum. Modasını filan bilmem ama... ben yeni yaptırdım kaşmir yaptırdım. Her gelen çok beğeniyor. Değişik  geliyor.

(921 puan) tarafından

Kaşmir ben de düşündüm ama karteladan tam hangi renk anlamadım. Krem gibi mi gri gibi mi? Ve ne renk tezgahla kullandınız acaba markası ne. Güle güle kullanın inşallah 

(5,434 puan) tarafından

image

illk takıldığı gündü bu...

Porselen bronz krem geçişli bir tezgah.

imagerenk yansımasıyla bazen açık gri gibi bazen açık sütlü kahve gibi duruyor.

(921 puan) tarafından

Çok şıkmış dolaplarınız güle güle kullanın inşallah. Evet tezgahınız lamar porselen moon white sanırım. Ben de porselen tercih ettim inşallah kırılmaz :) 

(2,108 puan) tarafından

aynen benimde bu yon muteahhit yapmis ben olsam ust tarafida bos birakmazdim  . Hlk kapının arkasında kalan kiler dolabı gibi olan yere üstünü komple yapması lazımdı bayağı bir alan olurdu orada erzakları koymak için

Bu yaz mutfağa masa yaptıracağım masa tarafı bakan kısma açılan elektronik aletleri falan koyabileceği boydan boya o kapının arkasını yaptıracağım üst tarafını ve masaya bakan kısmına

(921 puan) tarafından

Sizinki de çok güzelmiş güle güle kullanın inşallah 😊🙏 

0 oy
(30,701 puan) tarafından

Üç beş sene sonra beyaza dönüp o mutfakları yeniletecekler demedi demeyin 

(921 puan) tarafından

Bence de 

0 oy
(1,042 puan) tarafından

Muftak kücükse beyaz hem büyük hemde ferah gösterir. Kiracı olunca hangi renk sansına gelirse ☺️ Kendo evim olsa beyaz olsun ısterım sımdıkı dusuncem

(921 puan) tarafından

Haklısınız 

0 oy
(1,767 puan) tarafından

Ayyy beyaz koltuk ve halı dışında candır can 🤣🤣çocuk olmasa onlardada güzel olacak ben siyah beyaz bej grii füme tonları hastasıyım mutfağım siyah beyaz🤣🤣 boşver modayı neyi seviyorsan onu yap

(921 puan) tarafından

Haklısınızz :) peki kulplu mutfak mı güzel sizce kulpsuz mu

(1,767 puan) tarafından

Dünde bir arkadaşa demiştim kulpsuz mutfak güzel ama silinmek istiyr devamlı el izi heleki benim gibi 4 cocukluysa insan🤣🤦

(2,108 puan) tarafından

bütün iç mimarlar ve mutfak dizayn yapan ustalar mobilyacılar öyle söylüyor beyaz çok klasik artık çok kullanıldı dediğin gibi postasaydın gibi renkler moda onları kullanın diyorlar bir yandan doğru dümdüz beyaz beyaz beyaz hep beyaz yani. 

Ama durduk yere de kimse sağlam beyaz mutfağını kalkıpta moda renk diye başka renk için yenilemez yani kolay kolay çok zengin değilse benim mutfak dolaplarım kulpsuzdu çok parmak izi oluyordu ben özellikle altları kolluydu üstleri kulpsuzdu ben özellikle benzer kulp aldım üst dolapları da taktım ki parmak izi olmasın diye

Ama beyaz harici mutfak birazcık büyük olması gerekiyor tabii ki geniş ferah dursun diye ışık alan büyük camlı bir mutfak olması lazım

0 oy
(1,598 puan) tarafından

Bi önceki mutfağım beyaz. Mor ile kombin yapmıştım. Kulpları da istediğim gibi yapmıştı eşim. Küçüktü ama çok seviyordum. Şimdiki evime geçtim dediğin gibi bej renginde dolaplar. Güzel ama bana kalsa beyazı tercih ederdim. Daha ferah ve renk karmaşası olmuyo beyaz ile. 

0 oy
(1,797 puan) tarafından

Suan oturdugum evin dolaolari mor ve krem hic sevmiyorum beywz candir

(13,767 puan) tarafından

ay benimki kırmızıydı 🤦🏼‍♀️ ve yarısı güneşten solmuş turunculaşmış iğrenç ötesi, bi de küçücük mutfak kırmızı ne alaka😂 kapakları değiştirip beyaz yaptırdım miss gibi oldu

0 oy
(13,767 puan) tarafından

dekorasyonda moda tabii ki var ama kim, nasıl seviyorsa odur güzel olan. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Beyaz mutfak dolaplarının modası gerçekten geçti mi?
Beyaz mutfak dolapları zamansız bir klasik olarak kabul edildiği için modası geçmemiştir ancak modern dekorasyon trendlerinde vizon, kaşmir ve gri gibi daha sıcak ve mat tonlar ön plana çıkmaya başlamıştır. Beyazın ferahlatıcı etkisi hala çok tercih edilse de, kullanıcılar artık daha az leke gösteren ve daha sıcak bir atmosfer yaratan alternatif renkleri daha sık talep etmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Mutfak dolabı seçiminde vizon ve bej tonlar neden popüler oldu?
Vizon, bej ve kaşmir tonlarının popülerleşmesinin en önemli nedeni, beyazın aksine kiri ve parmak izini daha az belli etmesi ve mutfağa daha doğal, huzurlu bir görünüm katmasıdır. Bu renkler, özellikle modern ev tasarımlarında ahşap ve metal aksesuarlarla çok daha iyi uyum sağladığı için iç mimarlar tarafından sıklıkla önerilmektedir.
Beyaz mutfak dolabı kullanmanın avantajları nelerdir?
Beyaz mutfak dolabı kullanmanın en büyük avantajı, küçük veya ışık almayan mutfakları bile olduğundan çok daha ferah, geniş ve aydınlık göstermesidir. Ayrıca beyaz renk, mutfak dekorasyonunda her türlü renkli aksesuar ve tezgah seçimiyle kolayca kombinlenebilir, bu da kişiselleştirilebilir bir mutfak tasarımı için büyük bir esneklik sağlar.
Beyaz mutfak dolabı temizliği nasıl daha kolay yapılır?
Beyaz mutfak dolaplarını temiz tutmak için en etkili yöntem, mikro fiber bez ve hafif sabunlu su ile günlük olarak silinmesidir; aşındırıcı kimyasallar kullanmaktan kaçınmalısınız. Lekelerin yüzeye işlemesini önlemek için yüzeyi mümkünse mat veya ipek mat lake kaplama yerine, kolay silinebilir özel laminat malzemelerle tercih etmeniz uzun vadeli kullanım kolaylığı sağlar.
Mutfak rengi seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Mutfak rengi seçerken mutfağınızın büyüklüğünü, ışık alma miktarını ve kullanım alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Eğer mutfağınız çok küçükse beyaz veya çok açık tonları tercih ederek ferahlık sağlayabilir, temizlik konusunda endişeleriniz varsa kaşmir, gri veya vizon gibi mat yüzeyli orta koyu tonları seçerek daha pratik bir kullanım alanı oluşturabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+3 oy
4 cevap 266 göst.
+1 oy
12 cevap 606 göst.
18 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Pembikmor (2,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 1,869 göst.
0 oy
11 cevap 727 göst.
10 Ağustos 2025 Moda kategorisinde Syma (1,400 puan) tarafından soruldu

Kategoriler