Meme reddi bitince azalan anne sütüm tekrar artar mı?

0 oy
91 göst.
Diziler & Filmler kategorisinde tarafından

Anne sütüm bebeğim emmiyor diye azldigni dusnuyorum. Meme reddi yapıyor. Banyoda zifiri karanlıkta emzirdim dün iki defa. Malesf pek sütüm kalmadı gibime geliyor. Artan birseymidir acaba. Meme reddi bitince yani İnşallah,,,, bu süt artarmi?. 

4 Cevaplar

0 oy
(5,876 puan) tarafından

Sağ bacım içmiyorsa da sürekli uyar gögsü, bol su, dinlenme ve rezene tarzı şeyler iç. Sanırım bulgur vs de iyi geliyordu. İnşallah geçici bir süreçtir 

tarafından

Öyle yapayım artık. Dayanamıyorum bu duruma. Aşırı uzluyorum

Desen ki biberon alıyor hayır. Onuda almıyor. Siringayla vs veriyorum. Dik kaşıkla icirdim. Olecekmkalacak elimde çok üzülüyorum. Persentili 15 önde altina düştü dusecek

-Reklam-
0 oy
(1,501 puan) tarafından

Evet çocuk emdikçe sütün artıyor. Bir de süt arttırıcı şeyler ye iç. Tabi en başta boll su 

0 oy
tarafından

kaç aylık benımkı 7 aylıktır bıraktı emmıyor emsede cıkarıyor hepsını napcagımı sasırdım resmen 

0 oy
(2,609 puan) tarafından

2 saatte bir  en az 15 dakika sağım yap yoksa tamamen kesilir su tüketimine dikkat et 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Meme reddi düzelince azalan anne sütüm eski seviyesine döner mi?
Evet, meme reddi süreci sonlanıp bebek tekrar düzenli emmeye başladığında, vücut tekrar süt üretimine odaklanarak arz-talep dengesiyle süt miktarını yeniden artırabilir. Sütünüzün azalmış gibi görünmesinin temel nedeni, bebeğin memeyi daha az uyarmasıdır; bu nedenle meme reddi çözüldüğünde sık emzirme ile süt üretiminiz kısa sürede eski seviyesine ulaşacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebek emmeyi bıraktığında süt üretimi ne kadar sürede düşer?
Bebek emmeyi bıraktığında veya emme sıklığı azaldığında, vücut süt üretimini yaklaşık 24 ile 48 saat içinde düşürmeye başlar. Emzirme bir arz-talep sistemidir; meme yeterince boşaltılmazsa beyne süt üretimini azaltması için sinyal gönderilir. Ancak bu durum kalıcı değildir ve bebeğinizi tekrar sık aralıklarla emzirmeye başladığınızda süt üretimi tekrar artışa geçecektir.
Meme reddi döneminde süt miktarını korumak için ne yapmalıyım?
Meme reddi döneminde süt miktarını korumak için en etkili yöntem sağım yapmaktır. Bebeğinizin emmediği her öğünde göğüslerinizi mutlaka bir sağım pompası veya elle sağım yöntemiyle boşaltın; bu, göğüslerinize hala süt üretmeniz gerektiği mesajını verir. Ayrıca ten tene temas sağlamak ve sakin bir ortamda emzirmeyi denemek, bebeğin memeye geri dönmesini kolaylaştırarak süt dengesini korumanıza yardımcı olur.
Zifiri karanlıkta emzirmenin meme reddine etkisi nedir?
Zifiri karanlıkta veya loş bir ortamda emzirmek, bebeğin dış uyaranlardan etkilenmesini engelleyerek daha sakin kalmasını sağlar ve meme reddini aşmada etkili bir yöntemdir. Özellikle dikkat dağınıklığı yaşayan bebekler için bu yöntem, bebeğin emmeye daha fazla odaklanmasına yardımcı olabilir. Emzirme sürecini daha az stresli hale getirmek, sütünüzün akışını da olumlu yönde destekler.
Azaldığını düşündüğüm anne sütünü nasıl tekrar artırabilirim?
Anne sütünü artırmanın en temel yolu, emzirme seanslarını artırmak veya emzirme sonrası göğüsleri tam boşaltacak şekilde sağım yapmaktır. Günlük en az 2.5-3 litre su tüketmek, dengeli beslenmek ve bebeğinizle bol bol ten tene temas kurmak oksitosin hormonunu tetikleyerek süt üretimini destekler. Stres seviyesini azaltmak ve bebeğinizi sık emzirmek, süt arzını kısa sürede artıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 730 göst.
12 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 110 göst.
19 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Merva (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 87 göst.
4 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 359 göst.