4 aylık bebeğimle düğüne gitmem uygun olur mu?

0 oy
190 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde tarafından

Eşimin iş yerinden iki arkadasi evleniyor. Bu akşam düğünleri var. İş yerinden hemen hemen herkes gidecek. Memurdurlar. Eşimde gitmek istiyor. Havada yagmurlu çiseliyor.  Arabayla gideriz geliriz demişti sabah.

Bana sordu birlikte gidelimmi dedi. Kendi tek gitmeyi sevmez.  Henüz hazirlanmadim ama hazırlanmami bekler. 4 aylık bebeğim var. O sebeple girmeyeyim diyorum. Ama sizce" ne olcak canım düğüne gitmekte ne var" diyececekmisiniz. Düğün slaonu şık nezih bir yerde merak ta ediyorum orayı... ( Gurbette yaşıyoruz pek aktivitemizde yok) 

Bir iki erkek arkadaşına sormuş bebek var gitmek uygun olmayabilir demişler. Gürültülü diye. Bebek rahatsız olur demişler. Benimde işime geldi. Yinede eşimde bir üzüntü oldu. Gitmeli miyim?

7 Cevaplar

0 oy
(10,465 puan) tarafından

Ortalık hastalık kaynıyor çok küçük kalabalığa sokma derim. 

-Reklam-
0 oy
(518 puan) tarafından

Ben olsam yarım saat veya 1 saatliğine giderim gelirim. Eşimin de gönlü olur biraz bende bebekte hava alırız  

0 oy
(17,096 puan) tarafından

Defne yanlış hatırlamıyorsam 

4:30  aylıktı Eşimin kuzeni evlenmişti gitmiştik ailecek havanız değişir Bence gidin

0 oy
(9,399 puan) tarafından

Ben hep gittim 

0 oy
(1,827 puan) tarafından

Git canım ne olacak baktiniz durmuyor bize müsade bebek huzursuzlandi der dönersiniz hem hava almış olursun hem eşinin gönlü olur belki de bebiş durur 

0 oy
(5,169 puan) tarafından

Bebiş çok küçük o gürültüde huzursuzlanabilir . Bir yandan havanız değişir ama ben cesaret edemezdim herhalde 

0 oy
(3,589 puan) tarafından

Ben giderdim çocuğu ne kadar ortamlardan uzak tutarsan o kadar hassas oluyor. Nasilsa kendi aracınıza gideceksiniz durmazsa kalkarsanız nokcak

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

4 aylık bebekle düğüne gitmek uygun mu?
4 aylık bir bebeğin düğün gibi gürültülü ve kalabalık ortamlara götürülmesi, bebeğin işitme sağlığı ve uyku düzeni açısından önerilmemektedir. Bebeklerin bu aylarda dış uyaranlara karşı duyarlılığı çok yüksektir; yüksek ses seviyesi, ani flaşlar veya hava akımı bebeğin kendini güvende hissetmemesine ve huzursuzlanmasına neden olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebekleri düğün gibi gürültülü ortamlara sokmanın sakıncaları nelerdir?
Bebekleri düğün salonu gibi yüksek sesli ortamlara sokmanın en büyük sakıncası, gelişmekte olan işitme duyusuna zarar verebilecek gürültü seviyesidir. Ayrıca ortamdaki kalabalık, enfeksiyon riskini artırır ve bebeğin rutin uyku düzeninin bozulmasına yol açarak aşırı stres yaşamasına neden olabilir.
Düğün ortamında 4 aylık bebeğin konforu nasıl sağlanır?
4 aylık bir bebeğin düğün ortamında konforunu sağlamak oldukça zordur çünkü bu yaştaki bebekler steril, sessiz ve düşük uyaranlı ortamları tercih ederler. Eğer mutlaka katılmanız gerekiyorsa, düğünün sadece kısa bir kısmında bulunmalı, gürültüden uzak, sakin ve havalandırması uygun bir alan belirleyerek bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamalısınız.
4 aylık bebekle dışarı çıkarken nelere dikkat edilmelidir?
4 aylık bebekle dışarı çıkarken bebeğin bağışıklık sisteminin hala gelişmekte olduğu unutulmamalıdır. Özellikle yağmurlu veya kalabalık ortamlarda bulunurken bebeği dış etkenlerden koruyacak şekilde giydirmek, ani ısı değişimlerine karşı dikkatli olmak ve mümkünse kalabalıkla doğrudan temasını kısıtlayacak şekilde puset veya ana kucağında tutmak en güvenli yaklaşımdır.
Bebekli aileler sosyal etkinliklere nasıl katılabilir?
Bebekli aileler sosyal etkinliklere katılırken bebeğin uyku ve beslenme saatlerini önceliklendirmelidir. Etkinliğin süresini kısa tutmak, ihtiyaç duyulduğunda hızlıca ortamdan ayrılabilecek bir ulaşım planı yapmak ve bebeği yormayacak, daha sakin sosyal ortamları tercih etmek hem ebeveyn hem de bebek için en sağlıklı yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 757 göst.
12 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 582 göst.
31 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Mrvgul (6,291 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 263 göst.
14 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Buket166 (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 482 göst.