Kendimi nasıl daha iyi ve mutlu hissedebilirim?

0 oy
353 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (13 puan) tarafından

Napiyosunuzzzzz bakalım....:)

7 Cevaplar

+1 oy
(1,345 puan) tarafından

• Kesinlikle açık havada yürüyüş orman olur deniz olur mis gibi.  Patika aşağı keçi gibi seke seke koşmak
  • Kulaklıkla sevdiğin bir şeyler dinlemek
  • Şiir yazmak veya bir şiir ezberlemek
  • Şarkı bestelemek
  • Yeni bir dil öğrenmek
  • Gizemli mitolojik uygarlıklar veya destan tarzı şeyler okumak
  • Çocuğuna eğlenceli bilmeceler sormak
  • Tekerlemeleri tekerlemek
  • Kahve veya çay eşliğinde kitap okumak
  • Çocuğunla birlikte dans etmek şarkı söylemek
  • Yürüyüş esnasında zikirmatikle sayılı veya sayısız Ya Latif Ya Selam Ya Kuddus veyahut Allahın başka isimlerini zikretmek
  • Günde 2 3 litre su içmek suya kuran dinletip öyle canlı su içmek
  • Toprakla meşgul olmak çiçek ekmek
  • Gül koklamak gül koklarken salavat getirmek
  • Tanımadığın açık kapalı farketmeksizin tüm hanım kardeşlerimize selam vermek gülümsemek bugün çok güzelsiniz efendim demek
  • Çocuğunun sevdiği yemeği yapmak ve o yerken onu izlemek
  • Ağaç dallarındaki yaprakların birbiriyle ahenkli dansını izlemek şuan yapraklar yok fakat şehirdeysen bil illa kıyıda köşede erik ağaçları var çiçekli çiçekli onları seyretip rabbim ne güzel yarattın demek
  • Gökyüzünde kuşların uçusunu izlemek
  • Bazen rüzgarlı havada yolun ortasından havalanıp uçan bir poşeti izlemek ve gülümsemek
  • Su sesi dinlemek
  • Kuş sesi dinlemek
  • Rabiatla uyuyup tabiatla uyanmak yani erken yatıp erken kalkmak
  • Kedilere ,köpeklere ve kuşlara yiyecek ve su birşeyler vermek
  • Örgü örmek
  • Bileklik yapıp mahalledeki küçük kızlara hediye etmek
  • Ceplerin şekerle çikolatayla dolu gezmek
  • Yada bi tepsi kek yapıp parktaki çocuklara ikram etmek

Kısacası başkasını mutlu edince ve kainatta ben de varım diye bir iz bırakınca mutlu olursun öyle saç baş boyamakla mutlu olunmuyor ki ya hu 

(1,211 puan) tarafından

Ya ablam sen çok pozitif bir insansın ya

Uzun zamandır senin yorumlarını takip ediyorum 

Gerçekten güzel ve özel bir insansın.

(13 puan) tarafından
    +1

Süpersiniz:) 

(1,345 puan) tarafından

Balkonda kahvemi içemedim ya orayı topla burayı topla derken 1 saat önce içtim 

imageböyle güzel bi manzaraya karşı şükürler olsun. 

Evet yaşam enerjim hep yüksektir ve yaşamayı aşırı severim Estağfirullah bi özelliğim güzelliğim yok ya hu o senin kalbinin güzelliği @Japonesi eşim çoğunlukla gün içinde 5500 kere modumu düşürür beni aşağı çeker fakat ben yine kendimi çok çabuk toplarım motive ederim şükürler olsun. 

(1,211 puan) tarafından

Ne mutlu size 

(1,345 puan) tarafından

@nurrreda siz de süpersiniz 💕💖💝

-Reklam-
    0 oy
    (1,130 puan) tarafından

Kendini mutlu et ilk kendine bak saçlarına bak makyaj yap giyin kokularını sür inan bu kadını ilk çok mutlu ediyor 

(13 puan) tarafından

Evet..fırsat buldukça yapıyorum artık;) 

0 oy
    (610 puan) tarafından

Kendine zaman ayır. Cilt bakımı falan yaptır, alışveriş yap kadınlar para harcarken mutlu oluyorlar 😅😅 

(13 puan) tarafından

Kızım var 2 buçuk yaşında ... Bazen zor oluyor

(610 puan) tarafından

O zaman zor olur bırakacağın biri varsa kolay olur yine de 

0 oy
    (7,165 puan) tarafından

Derdin varsa icindekileri anlatarak havalar kötü gidiyor buda boğuyor insanı  eğer durumun musaitse saç degisikligi olabilir 

(13 puan) tarafından

Derdim yok aslındaa sohbet amaçlı açtm sohbeti

0 oy
    (10,313 puan) tarafından

Ben sadece para harcayarak mutlu olup stres atabiliyorum cilt bakımı köşesi yaptım kendime saç bakımı için bir sürü eşya aldım her gratis'e gittiğimde kocamdan o şekil çıkarıyorum stresimi 🤣🫣

(13 puan) tarafından

Ahaha güzelmişşş

(2,074 puan) tarafından

İvettt ivetttt ivetttt Gratis kuaför ve mağaza mağaza gezmek terapidir tabi çocuk ve kocayı evde bırakmak şartıyla🤣

(10,313 puan) tarafından

Biz geçen gittik AVM ye dedim çocuklarla siz oturun ben gidip gelecem gratis'e eşim diyor yok illa onlarda senle gelsin yoksa sen çıkmayı bilmiyorsun 😁 dünde kız kardeşimi cagirdim çocuklara baktı kuaföre gittim gerçekten rahatlıyor insan 💆🏼‍♀️

Başka türlü kocalardan hayır yok çünkü

(2,074 puan) tarafından

Tabiiii az para harca bakama diye diyorlar çakallar 🤣🤣

0 oy
    (1,981 puan) tarafından

Insan deger gorurse mutlu olur bi disardan gelse de kendisi yapsada ise yarar bazen oturup bi kahve icmek ible yeter bazen disari cikmak es dostla gorusmek esine cocuguna sarilmak bi cok sey olabilir bende oyle oluyo 

0 oy
    (1,211 puan) tarafından

Gülüm alışverişe çık 

Kuaföre git saçınla değişiklik yap 

Kendine kahve söyle otur sahile dinlen bilmiyorum sigara falan içiyonmu?

Çukulata ye 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kendimi sürekli mutsuz ve isteksiz hissettiğimde neler yapabilirim?
    Kendinizi mutsuz ve isteksiz hissettiğinizde ilk olarak günlük rutinlerinize 15 dakikalık hafif tempolu yürüyüşler eklemek, kan dolaşımınızı artırarak endorfin salgılanmasını sağlar. Ardından, gün içinde sizi gülümseten en az üç küçük şeyi not almak, beyninizi olumlu odaklanmaya alıştırır. Düzenli uyku saatleri ve günlük en az 2 litre su tüketimi de ruh halinizin dengelenmesinde temel fiziksel ihtiyaçlardır.
    Bu yanıt faydalı oldu mu?
    Daha mutlu hissetmek için gün içinde hangi basit alışkanlıkları kazanmalıyım?
    Daha mutlu hissetmek için her sabah güne başlarken 5 dakika boyunca derin nefes egzersizleri yapmak sinir sistemini yatıştırır. Gün içinde dijital ekranlardan 30 dakika uzaklaşarak doğayla temas etmek veya sevdiğiniz bir hobinize zaman ayırmak zihinsel yorgunluğu azaltır. Ayrıca, gün sonunda o gün başardığınız küçük bir görevi kutlamak, özgüveninizi ve genel yaşam tatmininizi belirgin şekilde yükseltir.
    Sürekli mutsuzluk hissi neden kaynaklanabilir ve nasıl başa çıkılır?
    Sürekli mutsuzluk hissi genellikle uzun süreli stres, dengesiz beslenme, uyku düzensizliği veya sosyal izolasyondan kaynaklanabilir. Bu durumla başa çıkmak için öncelikle yaşam tarzınızdaki eksiklikleri tespit etmeli ve sosyal çevrenizle iletişimi artırmalısınız. Eğer bu hisler iki haftadan uzun sürerse ve günlük yaşamınızı ciddi oranda kısıtlıyorsa, profesyonel bir destek alarak altında yatan nedenleri uzman eşliğinde değerlendirmek en doğru yaklaşımdır.
    Ruh halimi iyileştirmek için evde nasıl aktiviteler yapabilirim?
    Evde ruh halinizi iyileştirmek için sevdiğiniz bir müzik eşliğinde dans etmek veya basit esneme hareketleri yapmak vücuttaki gerginliği anında düşürür. Ayrıca kitap okumak, bir şeyler pişirmek veya günlük tutmak gibi yaratıcı aktiviteler, zihninizi olumsuz düşüncelerden uzaklaştırarak odaklanmanızı sağlar. Haftalık planınıza mutlaka en az bir saatlik, tamamen size ait olan özel bir aktiviteyi ekleyerek kendinize değer verdiğinizi hatırlatın.
    Daha pozitif bir zihin yapısına sahip olmak için ne yapmalıyım?
    Daha pozitif bir zihin yapısı geliştirmek için her akşam yatmadan önce o gün yaşadığınız üç olumlu olayı yazarak şükran günlüğü tutmaya başlayın. Olumsuz düşünceler geldiğinde bunları fark edip yerine alternatif olumlu düşünceler koymak, zamanla bilişsel alışkanlıklarınızı değiştirir. Ayrıca, sosyal medyada sizi yetersiz hissettiren içeriklerden uzaklaşıp, ilham verici ve gelişim odaklı içeriklere yönelmek ruhsal sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
    6 cevap 655 göst.
    19 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
    0 oy
    5 cevap 475 göst.
    23 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
    0 oy
    19 cevap 891 göst.
    9 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Cicikiii (1,308 puan) tarafından soruldu
    0 oy
    4 cevap 338 göst.