Eşimin kuzeninin nişanına gitmesini istemiyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
397 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından

Merhaba kızlar, 1.5 senedir evliyim 2.5 aylık bi bebeğim var. Doğumdan sonra eşimin ailesi tarafından kötü şeyler yaşadım depresyona girdim şu an yeni yeni iyiyim. Çok uzatmayım eşimin kuzeni (dayı oğlu) nişanı var biz İstanbuldayız nişan Eskişehir’de olucak. Başta eşim gidersek beraber gideriz sizi yalnız bırakmam diyordu Şimdi ise kuzenim her şeyde yanımdaydı gitmem lazım senin yanına annenler gelir tek kalmazsın diyor bu fikire geçme sebebi yüzde bi milyon kaynanamın dolduruşları arabada yer yok olsa da el kadar bebeğin kalabalığa sokmayı istemediğim için ben gidemiyorum ama eşimin de gitmesini istemiyorum çünkü hali hazırda hala kaynanamla kötüyüz ve fırsat bulduğu her an ağlayarak kurban psikolojisiyle eşimi bana karşı kışkırtıyor eşin sağolsun ortada durmaya çalışsa bile gitmesini istemiyorum ben. Beni yargılamadan yardımcı olur musunuz? Ne gibi bi bahaneyle göndermeyebilirim? Sadece bebekle ilgili bi durum olursa gitmez muhtemelen ama bebeğimi alet edemem o yüzden farklı öneriniz bar mı ?

11 Cevaplar

+3 oy
(4,232 puan) tarafından

Bu kadın bundan 10 sene sonra da eşinizin annesi olacak, böyle ufak tefek hesaplarla ancak günü kurtarırsınız. 

O da niye yani gitse ne olacak? Dolduruşa mı geliyor? Bırak gelsin, erken fark edersin. Oldu ki dolu gelir “boş adam mısın da dolduruşa geliyorsun” diye açıklamanı yaparsın.

Benim 3 evladım var en büyüğü 2,5 yaşında, en küçüğü 2,5 aylık aynı seninki gibi. Yakında 1 haftalığına yurtdışına çıkacak hatta tarihi belli değil belki daha uzun kalır.

İşi aile şirketinde olduğu için 2,5 aylık yenidoğan bebeği olmasına rağmen eşim gidiyor mesela, 3 çocukla ben annemlerde kalacağım. Ne abilerinin ne kaynanamın sesi çıkmıyor, yardıma da gelmiyorlar. Üstelik taşınmam gerek, evde 1 senedir sıcak su yok. Üst kattan da sigortaya su sızıyor. Her an bir arıza çıkmasın diye prizler hariç tüm evin şalterlerini indiriyoruz.

Böyle sıkışık bir haldeyim, ona rağmen kasmıyorum. Çünkü kassam da olacak olan oluyor, kasmasam da.

Dolan bir adamsa geçmiş olsun, sen kurtaramazsın onu. Kendi aklı fikri olmayan bir eşim varmış dersin devam edersin hayatına. Ha en fazla sen doldurursun ama o da zor, bu sefer memnuniyetsiz, şikayetçi gelin olursun.

Boşuna kendini yıprattığına değmeyecek bir savaşa girmeye çalışıyorsun yani. Bırak gitsin, gelince zaten alışverişe gider “bu beni yalnız bıraktığın için” dersin. Emin ol bu sözlerinden daha da etkili bir vazgeçirme tekniği.😁

(2 puan) tarafından
+1

Okurken keyiflendim, çok teşekkür ederim vakit ayrıp yazdığınız için kulağıma küpe bu sözler 

(4,232 puan) tarafından

Rica ederim ne demek, kastığına değmeyeceğini birkaç sene sonra idrak edince sen de hak vereceksin zaten her şeye. 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Bırak gitsin. Kaynana küssün diye dayı oglunn suçu ne 

(2 puan) tarafından

Dayı oğluna garezimden değil, bir aradayken eşimi hep bana dolduruyor ve eşimin zaten fikri başta gitmemek, 2.5 aylık bebeğimle karımı yalnız bırakmamaktı. Şimdi onun lafıyla değişmesinden hoşnut değilim 

tarafından

Nişana gitmeselrde başka yerde yine bulur doldurur. 

O zmaan aglıcaksın ben bu çocuğa sen yokken nasıl bakcam falan de sen yokken güvende hissetmiyorum de

0 oy
(13,481 puan) tarafından

Kaynananla kötü olmanla o kuzenin ne alakası var öadem o hep kocanın yanındaymış kocanında onun yanında olması kadar doğal bişey yok 

(2 puan) tarafından

Başta gidersek beraber gideriz yoksa ben yalnız bırakmam sizi diyordu . Annesi lafıyla değiştiği için istemiyorum bi bahane bulun bana ya lütfen 😂 

0 oy
(2,192 puan) tarafından

kaynannala kotusun kotuluk yaptilar diye niye gtmesinli nisana dayi oglu bise yapmadiysa size . bebekde zaten kocaman olmus dort duvar arasinda yasayacak degil artik kalabaliga da girer heryere girer zaten pusetinde uyur bebek. yenidogan degil artik kalabaliga girme mevzusu gereksiz bir sey .  hiderim ben olsam esimle . katilirim nisana sinrada donerim evime beraber . kaynanayla icli disli olmana gerek yok yani. eger kalacaksaniz kaynanadan basak kimse yoksa otele gider kalirsiniz 

(2 puan) tarafından

Pusette uyumuyor bizim  bebek malesef. Ayrıca bizim gelmemizi zaten eşim istemiyor. Benim onun gitmemesini sağlamam lazım çünkü kuzeninden çok sırf annesinin gönlünü etmek için gidiyor gibi. Yoksa neden başta gidersek beraber gitmeliyiz diyip sonra ben giderim diyo 

(8,818 puan) tarafından

2.5 aylık kocaman olmuş eşini bence seninde gitmen için ikna et 

Kalması için değil

0 oy
(7,581 puan) tarafından

Kaç yaşındasın?

0 oy
(187,040 puan) tarafından

yani o kisi esinin her aninda yaninda olduysa esininde onun yaninda olmasi farz hem eskisehir cok guzel bi sehirdir🥹 bend cok ozledim mesela elleme gitsin uzun sure kalmaz sanirim

(2 puan) tarafından

E başta niye gidersek beraber diyordu şimdi değişti anası doldurdu çünkü bana bi bahane üretin yollamayalım şu adamı 😂

(187,040 puan) tarafından

birak bahaneyi elleme gitsin yaaw memleketim diyom sana🧡

0 oy
(3,585 puan) tarafından

Sen kendinde gidebilirsin puseti vardır yada bebek Arabası emzirmek için uygun kıyafet giy emzirme solanlarinda emzir zor biset değil 

(2 puan) tarafından

Eşim istemiyo ki gelmemizi. Başta beraber gideriz gidersek diyordu Aten sorun orda gitmezsek ben de gitmem diyordu noldu şimdi anası doldurdu bi bahane bulmama yardımcı olun

0 oy
(2,151 puan) tarafından

Valla ohh mis bırak gitsin sende annenlerle otur keyif yap takma çok yılanın sokacağı varsa her yerde sokar zaten annesidir arar telefonda da doldurur ona bakarsan annesidir sonuçta konuşma da diyemezsin yaa ve kuzeni de hep yanında olmuş esininde mutlu gününde  yanında olması güzel olur bence 

(2 puan) tarafından

O da doğru da adam anasını görünce değişiyor ço duygu sömürüsü yapıyor sonra benim evin huzuru gidiyo görüşsün görüşmesin demiyorum da yanyana olduğumuzda yapamıyor ne diyip göndermeyebilirim yaa

(2,151 puan) tarafından

Anladım 

0 oy
(13,890 puan) tarafından

kaynananın doldurmasını istemiyorsun da dolduracak kaynanana uzaktan gördüğü an kaşla göz arası doludurur zaten. 

bırak gitsin nişana, son sen suçlu olursun bu sefer kaynanan haklı olur, onu haklı çıkarma 

(2 puan) tarafından

Evet doğru

0 oy
(1,340 puan) tarafından

Senin bu mantığınla eşinin annesiyle hiç konuşup görüşememesi lazım seni çok iyi anlıyorum kaynananın eşini doldurup sana karşı tavır almasından korkuyorsun ama inan dolduracak insan bir telefonla bile dolduruyo sinir bozucu biliyorum ama yapabileceğin hiçbir şey yok ya sende gideceksin yada bırak eşin gitsin 

0 oy
(1,793 puan) tarafından

Canım benim eşim artık evli ve bir baba aklı başında olan insan 7 gün 7 gece de akıl verse doldursa o dolduruşa gelmez demekki onunda huyu dolmaya müsait

Nisana gelince bırak gitsin bu işler bahaneyle olacak şeyler değil farzetki bı Bahane buldun gondermedin iki gün sonra sana ilk kavgada diyeceği şey senin yüzünden bir nisana bile gidip yanında olamadım olacak

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin ailesiyle yaşadığım sorunlarda evliliğimi nasıl korurum?
Eşinizin ailesiyle yaşadığınız çatışmalarda sınırlarınızı korumak için öncelikle eşinizle baş başa, suçlayıcı bir dil kullanmadan duygularınızı açıkça konuşmalısınız. Yaşadığınız stresi ve bebeğinizin sorumluluğunu ön plana koyarak, eşinizin sizin yanınızda olmasının evliliğinizin sağlığı için neden önemli olduğunu net bir şekilde ifade etmek çözüm sürecini başlatacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum sonrası depresyon döneminde eşten destek nasıl beklenir?
Doğum sonrası depresyon döneminde eşinizden destek beklerken, hissettiğiniz kaygıların sadece duygusal bir tepki olmadığını, iyileşme sürecinizin bir parçası olduğunu ona net bir dille anlatmalısınız. Bebeğinizin bakımı ve kendi sağlığınızın öncelikli olduğunu vurgulayarak, eşinizden somut sorumluluklar paylaşmasını talep etmek ilişkinizdeki dengeyi yeniden kurmanıza yardımcı olabilir.
Eşimle ailevi konularda tartışmadan nasıl iletişim kurabilirim?
Eşinizle ailevi konularda tartışmadan iletişim kurmanın en etkili yolu, 'sen' dili yerine 'ben' dilini kullanarak kendi hislerinize odaklanmaktır. 'Senin ailen şunu yaptı' yerine 'Ben şu durumda kendimi çok yalnız ve yetersiz hissediyorum' gibi ifadeler, eşinizin savunmaya geçmesini engelleyerek sizi anlamasına ve orta yolu bulmaya daha istekli olmasına zemin hazırlar.
Yeni doğum yapmış bir anne olarak evlilikte sınırlar nasıl çizilir?
Yeni doğum yapmış bir anne olarak evlilikte sınır çizmek, hem bebeğinizin huzuru hem de kendi ruh sağlığınız için hayati önem taşır. Eşinizle birlikte, sizin ve bebeğinizin konfor alanını belirleyen kurallar oluşturarak aile üyelerinin sınırları aşmasını engelleyebilir ve bu konuda birbirinize destek olma sözü vererek ortak bir duruş sergileyebilirsiniz.
Eşimin ailesiyle aram kötüyken eşimin nişana gitmesini istemem normal mi?
Eşinizin ailesiyle aranızın kötü olduğu bir dönemde, eşinizin onları ziyarete gitmesini istememeniz yaşadığınız stres ve güvensizlik duygusu nedeniyle oldukça normaldir. Ancak bu durumu yasaklamak yerine, kendi endişelerinizi ve bu ziyaretten duyduğunuz rahatsızlığı dürüstçe paylaşarak eşinizin empati kurmasını sağlamak, uzun vadeli çözümler için daha sağlıklı bir yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 137 göst.
+2 oy
6 cevap 519 göst.
0 oy
13 cevap 879 göst.
14 Ağustos 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 316 göst.

Kategoriler

1,509,539 soru