3 aylık bebeğime rotavirüs aşısını yaptırmalı mıyım?

0 oy
261 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,688 puan) tarafından

Kızlar hemşire meaj atmıs yarın ası için rota virüs asısı dedı yaptırmak isterseniz dedı .

Yaptıran varmı bu asıyi yaptırmamak bsy olur mu kı 3 aylık kızım bu arada

14 Cevaplar

+1 oy
(2,011 puan) tarafından

Yaptır tabiki kac bebek yogun bakımda yattı bu hastalıktan 

(3,688 puan) tarafından

Tamm cnm 

-Reklam-
+1 oy
(3,199 puan) tarafından

Kesinlikle yaptırmanızı tavsiye ederim. Zaten damla şeklinde eczaneden siz alıyorsunuz. 

(3,688 puan) tarafından

Cnm fıytı ne kdr acba 

0 oy
(768 puan) tarafından

@gulistaN_18 sana söylesin yaptırıp yaptırmaman gerektiğini çünkü onun paşası da neler çekti .

(10,002 puan) tarafından

Aynen canım bence de kesinlikle yaptırmalısın benim hemşirem beni aramada ben ilk kızım da hiç bilmiyordum bayağı ağır geçirdik 2 hafta boyunca 3 çocuğunu da getirdi aynen öyle onda da eşime söyledim yaptıralım özel alıp ona boş ver dedim ama keşke yaptırsaydım düşün hastanelerde kaç gün boyunca sürülmektense yaptırmak daha iyi

(3,688 puan) tarafından

Haklısın cnm bnde yaptrcm inşallah 

0 oy
(2,283 puan) tarafından

yaptirsan iyi olur. artik rotavirus grip gibi olmus. aralik ayinda biz bile olduk tum ailecek . oglan iki hafta once oldu bizden 5 gun hastanede yatti 3 bucuk yasinda. sonra o iyilesti hiz olduk kiz ben ve babasi . oglani anneme yolladim biz hastanede yattik 3 gun ucumuz yan yana yattik aralik ayinda resmen. 70 binfen fazla hastane masrafimiz oldu yani ust uste hepimiz olduk

o ay icinde

(3,688 puan) tarafından

Bya zor gecıyır demk cnm sızede cok gecmiş olsun 

0 oy
(10,465 puan) tarafından

2800 e yaptırdık 2 doz ilkine 2700 falan vermiştik. Günden güne zam geliyor.

0 oy
(2,641 puan) tarafından

İki çocuğuma da yaptırdım kuzenim bilmiyormuş o yüzden yaptırmamış çocuk perişan oldu hastanede filan yattı 

0 oy
(4,680 puan) tarafından

Kesinlikle yaptırın. Biz yaptırdık ve kızım rotayı çok hafif geçirdi, aşısı olmayan çocuklar mahvoluyor

0 oy
(1,537 puan) tarafından

Yaptir bence cunki cok artti bu virus esimin kuzeninin kizi yakalanmisti çok kötü bisi ya kiz cok zayiflayip cok kotu olmustu bi hafta neler cektiler

0 oy
(1,088 puan) tarafından

2 çocuğuma da bütün devlet ve özel aşılarını yaptırdım 3. Doğsun onada yaptırıcam kısmetse çok önemli aşı onlar 

0 oy
(20,001 puan) tarafından

Yazın 2300 dü artmıştır ve yaptır canım imkan varsa hatta imkanı zorla 

0 oy
(3,376 puan) tarafından

Yaptır bak ben bilmiyordum bebeğim 2 aylıkken ishaldi 1 ay kadr çektim doktor kimse aşı demiyor bende bilmiyordum sonra ayrıştırarak öğrendim ama gecmiş oldu şuan oğlum 14 aylik ve geçen hafta yine rota virüsü geçirdi 5 gün hastanede kaldik yanımdaki bebek niye aşıyı vurmuştu durumu ağır değildi bir gün kaldı çıkış oldu hafif attlatti benm bebeğim iki dir geçirdi çok ağır da geçirdi diyorum keşke diyen biri olsaydı da bilseydim yapsaydim mutlaka yaptır 

0 oy
(706 puan) tarafından

Okulda rota salgını olduğunda dönene dönene çocuğu kaçıracak delik ararsın. Rota virüsü aşılık çocuklarda bir iki kusma, bir iki ishal kaka ile atlatılırken, aşısız çocukların hemen hepsinde hastaneye yatış ile sonuçlanıyor. 

0 oy
(6,742 puan) tarafından

Arefe günü rotavirus teshisi ile acilde yatti kızım 1 gece toplam 4 günde topladi aşısı olduğu icin bu sekilde atlattı önümüzde bir çocuk daha vardı günde 8 ishalli bez hic su icmeme ve sürekli uyuma durumu vardi onun aşısı yoktu biz çıkarken onu servise çıkardılar yatmasi için diyeceğim bu 

0 oy
(5,265 puan) tarafından

Gülüm benim ❤️ 💞 ❤️ lütfen yaptır 

Mümkünse hepsini yaptır 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3 aylık bebeğe rotavirüs aşısı yaptırmak neden önemlidir?
Rotavirüs aşısı, bebeklerde ciddi sıvı kaybına ve hastaneye yatışa neden olabilen rotavirüs ishaline karşı en etkili korunma yöntemidir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen bu aşı, hastalığın ağır seyretme riskini önemli ölçüde azaltarak bebeğinizin bağışıklık kazanmasına yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde rotavirüs aşısı hangi aylarda uygulanır?
Rotavirüs aşıları genellikle bebeğin 2. ayından itibaren başlar ve 6-8. aylara kadar tamamlanmalıdır. İlk dozun 12-14. haftadan önce uygulanması önerilmektedir, bu nedenle 3 aylık bir bebek için aşı takvimi süreci içerisinde zamanlama hala oldukça uygundur.
Rotavirüs aşısı yaptırmazsam bebeğim için risk oluşur mu?
Rotavirüs aşısı zorunlu olmayan aşılar arasında yer alsa da, yaptırılmadığı takdirde bebekler özellikle kreş veya sosyal ortamlarda rotavirüs enfeksiyonuna karşı savunmasız kalabilir. Bu virüs oldukça bulaşıcıdır ve küçük bebeklerde hızlı sıvı kaybına yol açarak tıbbi müdahale gerektirebilir.
Rotavirüs aşısının bebeğimde yan etkileri neler olabilir?
Rotavirüs aşısı sonrası bebeklerde en sık görülen hafif yan etkiler arasında huzursuzluk, hafif ishal veya kusma yer alır. Nadir durumlarda ateş görülebilir; ancak bu belirtiler genellikle kısa sürelidir ve vücudun aşıya karşı bağışıklık tepkisi oluşturduğunun bir göstergesi olarak kabul edilir.
Rotavirüs aşısı nasıl uygulanır ve kaç doz yapılması gerekir?
Rotavirüs aşısı ağız yoluyla damla şeklinde uygulanan bir aşıdır. Piyasada bulunan aşı türüne göre genellikle 2 veya 3 doz olarak uygulanır. Hangi aşı tipinin tercih edileceği ve doz aralıkları konusunda mutlaka aile hekiminizden veya çocuk doktorunuzdan detaylı bilgi almalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,364 göst.
3 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,878 göst.
23 Ocak 2020 Diğer kategorisinde GamZzze (1,421 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 313 göst.

Kategoriler

1,510,217 soru

24,640,444 cevap