Bulaşık makinem bozuldu, tamir ettirmeli miyim yenisini mi almalıyım?

0 oy
475 göst.
Diğer kategorisinde (1,096 puan) tarafından

Bulaşık makinam bozuldu demiştim ya kzlar intermette gösterdiği gibi yaptık makinayı açtık falan temizledik bide azcik eğdim su altı baya sonra düzeldi makina hemen temizleyici koyduk boş xalstrdik falan sonra bir makinada bulaşık yıkadım sorun yoktu sevindim derkeeeen gece boş makinadan sesler geliyordu yine aynı hata servisi aradik geldiler makinayı alıp gittiler bize 8.000 e mal oldu 6 yıl önce 1.700 e almıştık daha öncede başka birşeyi e 2.500 vermiştik biraz düşündük yenisini almak nasıl olur diye ama şuan imkansız smdi yaplcak 2 yıl garantisi olucakmis pazartesi gelicek ozamana kadar bulask işkence gibi bebek ve kesik elle bu arada parmağımı gösterdim yine doktora enfeksiyon yokmuş faka suya asla sokma açılms yara dahada açılır dedi çok geç iyileşecek dedi merhem sürmeye devam 

10 Cevaplar

0 oy
(8,907 puan) tarafından

Profilo Beyaz eşya kimden duyduysam hep pişmanlık diolar

Hiç Profilo yok evimde 

(1,096 puan) tarafından

Buzdolabim var 12 yılda sadece bir kez bozuldu hala çalışıyor kurutmak Profilo ve memnunum bir tek bu böyle cikti

-Reklam-
0 oy
(2,868 puan) tarafından

Ay sükür canım merak ediyordum elini böyle herşey üst üste geliyor nedense evde benimde öyle oldu 😊 

0 oy
(6,733 puan) tarafından

A101 e felan o fiyata denk gelmez mi alsanız 

(12,993 puan) tarafından

Aklı olan a101 den bulaşık almaz o hatayı ben yaptım 13 bine bu geçen yaz aldım berbat 

0 oy
(1,244 puan) tarafından

Dün sordum 15 Grundig teknosada

0 oy
(2,176 puan) tarafından

Canım parmağın için hep aynı doktora mi diyorsun? Yani aynı doktorsa bence başka bir doktora daha göster o parmağın hâli hâl değildi inşallah biran önce iyileşir 

0 oy
(9,394 puan) tarafından

Eliniz için iyi olmuş gitmeniz..

Bulasik.makinasi uyguna bulursan al derim sonra tekrar bozuluyor mesela altüst alabilirsin beyaz eşyanın içindeki parçalar arcelik parçası muadili.gibi düşün 

0 oy
(6,053 puan) tarafından

Bulaşık yıkarken mutlaka eldiven kullan. Batikon yapıyor musun bana enfeksiyon var gibi gelmişti 

0 oy
(10,000 puan) tarafından

8 bin  cokmus ya bzim de kombi bozuldu geçen 4 bin verdik geldi mi herşey üst üste geliyor

0 oy
tarafından

Benim bulaşık Makinem bozuldu 5.500 e yaptılar, 1 kez yıkadım gene aynı . Şimdi tamirci telefonumu açmıyor 

0 oy
(678 puan) tarafından

1 ay önce arçelik aldık 17 bine taksitle 4 programlı şuan gayet memnunum tavsiye ederim en azından 10 yıl gider 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bulaşık makinesi tamir mi edilmeli yoksa yenisi mi alınmalı?
Bulaşık makinesi tamir maliyeti, cihazın güncel piyasa değerinin %50'sini geçiyorsa genellikle yeni bir makine almak daha avantajlıdır. Makinenizin yaşı 5-7 yıldan fazlaysa ve sık sık farklı parçalardan arıza veriyorsa onarım yerine yenileme seçeneği uzun vadede daha ekonomiktir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eski bulaşık makinesi tamiri ne zaman mantıklı olur?
Tamir işleminin mantıklı olması için cihazın temel mekanik aksamının sağlam olması ve sadece küçük bir yedek parça değişimiyle çalışabilir hale gelmesi gerekir. Eğer cihazın ana kartı veya motoru gibi yüksek maliyetli parçaları arızalandıysa, yapılacak masraf yerine garanti kapsamındaki yeni bir makineye yatırım yapmak daha sağlıklıdır.
Bulaşık makinesi servisi çağırmadan önce neye bakılmalı?
Servis çağırmadan önce makinenin filtrelerini temizleyin, su giriş ve tahliye hortumlarının bükülmediğinden emin olun ve makineyi resetleyerek yeniden çalıştırmayı deneyin. Eğer hata kodu devam ediyorsa veya su boşaltmıyorsa, profesyonel bir teknik servisten arıza tespiti isteyerek tamir ücreti hakkında net bir fiyat teklifi almanız önemlidir.
Bulaşık makinesi ömrü ortalama kaç yıldır?
Standart bir bulaşık makinesinin ekonomik ömrü genellikle 7 ile 10 yıl arasındadır. Bu süreyi aşan makinelerde yedek parça bulmak zorlaşabilir ve enerji verimliliği düşer, bu nedenle 10 yaşını doldurmuş makinelerin arızalanması durumunda tamir yerine yeni nesil, A sınıfı enerji tasarruflu bir modele geçiş yapmak uzun vadede elektrik ve su faturasından tasarruf sağlar.
Bulaşık makinesi tamiri garantisi ne kadar olmalı?
Yetkili servis tarafından yapılan tamir işlemlerinde değiştirilen parçalar için genellikle 1 yıl veya 2 yıl garanti sunulmaktadır. Servis ile görüştüğünüzde onarımın hangi parçaları kapsadığını ve işçilik garantisinin süresini mutlaka yazılı olarak teyit etmeniz, oluşabilecek ikinci bir arızada mağdur olmamanız için kritiktir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
20 cevap 1,532 göst.
27 Ağustos 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Eslem 01 (903 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 220 göst.
19 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Hasret23243 (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 200 göst.
12 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (1,996 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 885 göst.
27 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Bbttnnmm (333 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,188 soru

24,640,110 cevap