Eşimle kaynımla ortak araba alsam sorun olur mu?

0 oy
561 göst.
Diğer kategorisinde (305 puan) tarafından

Kızlar esımle kardesı aynı yerde çalışıyor kardeşi beraber araba alalım dıyor kendı bekar ben bu ay 100 bın vereyım sız 50 bın verın taksıtle alalım araba bnm üstüme olsun benımkının borcu bıtıncı sıze alırız dıyor sız olsanız kabul eder misiniz

25 Cevaplar

+6 oy
(187,147 puan) tarafından

kutbanlik harici ortak herseye karsiyim

(305 puan) tarafından

Anladım cnm

-Reklam-
+6 oy
(1,355 puan) tarafından

Benimde kaynımla ve kayınpederle üçümüzün ortaktı ama çok pişman olduk hep onların kapinisdaydi nereye gittiklerini bilmezdik bizide ilgilendirmezdi ama nedense biz nereye gitsek hepsi bildirdi eşim kaynımı arardi araba lazım diye kaynanam hemen nereye gidecekler die sorardı eşimde hemen derdi nereye gideceğimizi bu yüzden 1 yıldır hiç arabaya hastane dışında binmedim binmek istemedim bu yüzden eşim ayrıldı ortaklıktan arabamızı aldık şükür artık kimseye hesap vermiyoruz kayınpederim arardı bizi nerdesiniz diye eşimde hanımla arkadaşlar dayız oturuyoruz derdi oda bu saate kadar oturtulur mu eve gidin derdi hayır sanane yani çocumuyuz işte arabayı isteme bahanesiyle nerde olduğumuzu bilirlerdi nereye gittiğimize bike laf ederlerdi asla bu hataya düşmeyin aslaa

(305 puan) tarafından

Anladım cnm kendı bekar sızde çocuklar var hafta ıcı sizde durur hafta sonu ben alırım dıyor ama bende sıcak bakmıyorum

+1 oy
(1,898 puan) tarafından

Kesinlikle kabul etmem canim. İyiyken kötü olmaya gerek yok. Herkes gücünün yettiğini alsın binsin. 1 milyonluk arabaya ortak binecegime Toros taksiye binerim kimeseyede minnet etmem. Huzurumdan olmam

0 oy
(1,403 puan) tarafından

Ben asla kabul etmem akrabayla ortak olunmaz kimin ailesi olursa olsun

(305 puan) tarafından

Anladım cnm

0 oy
(391 puan) tarafından

Hayır hayır hayırajrabalarlaortak iş yapmayı hiç doğru bulmuyorum benim düşüncem bu

(305 puan) tarafından

Anladım cnm

0 oy
(238 puan) tarafından

Asla asla asla bundan muzdarip ben üstüne araba aldı sonra 3 araba verıldı nır ortak araba aldılar bizim bizim bizim dıye geziyorlar ortada bende bizim dıyorum :) ortak mal asla asla yapmayın 

(305 puan) tarafından

Anladım cnm 

(1,355 puan) tarafından

Yemin ederim ki aynı benim kocam kayınpederim ve kaynımla üçümüz ortaktık ama hiçbir gün bizim kapımızda durmadı nereye gidersek izin alıp gidiyorduk hesap veriyorduk resmen nereye gittiğimiz biliniyordu gittiğimiz yerlere bile karışırlardı araba istemek bahanesiyle nereye gittiğimizi öğreniyorlardı bir gün eşimle bir arkadaşımızın evine oturmaya gittik benim kayınpeder baktım arıyor neredesiniz araba lazım diye eeşimdi arkadaşımın evinde oturuyoruz dedi bu saatte evlerde oturulur mu dedi gidene evinize falan işte saatte daha 10'du her şeyimizi biliyorlardı karışıyorlardı şükür araba aldık kurtulduk

0 oy
(30,947 puan) tarafından

Etmem kendi kardeşime de güvenmem kaldı ki koca kardeşine hiç güvenmem 

0 oy
(9,386 puan) tarafından

Asla almam aldirmada 

0 oy
(6,053 puan) tarafından

Ben böyle ortak alinan şeylere karşıyım özellikle araba gibi aktif kullanılabilecek bir şeyse ortak olmaz

İnşallah kendi paranızla alırsınız hayırlı bir zamanda

0 oy
(417 puan) tarafından

Ortak mal tam bir rezilik hiç tavsiye etmem  bnmde kaynım eşime dedi size ev alalım büyük bir ev ama biz bekar kardeşler seninle alıcaz 4 kişiler.  Ortada ne Bi özelimiz kalır ne Bi şeyimiz eşim kendisini yırtsada kabul etmedim. Bide üstüne kaynım diyordu kirayıda bana vericeksiniz   e ben ne anladım bu işten 

0 oy
(9,887 puan) tarafından

Asla almam şahsen 

0 oy
(9,411 puan) tarafından

Kaynimla değil ama kaynanamla ortaktik ama araba bizim gibiydi hep. Kaynım bi kac laf söz edince al kullan lazim olunca falan yaptı esim. Neyse bu bı ise basladi hep arabayla gidip geliyor araba bize gelemedi bı turlu işimiz olunca isteyip geri ona veriyorduk yani elimizi verdik kolumuzu kaptırdık en son satıp kurtulduk yenisini aldık onunda gerçekten sigortası yoktu trafikte sıkıntı olur diye vermedi kurtulmuş olduk böylece. Akrabalarla değil ortaklık görüşmemek bile lazım 🫣🫣

0 oy
(3,197 puan) tarafından

Ortak işi asla sevmem hele ki birde ortak mal olucak  kabul de etmezdim 

0 oy
(14,021 puan) tarafından

asla mantıklı değil. böyle bir hata yapmayın 

0 oy
(8,901 puan) tarafından

Sizin aile ilişkilerinize bağlı bu durum

Benim eşimle kardeşide ortaklar. Önce bize ev alındı sonra aradan zaman geçti 2 3 sene sonra eltime ev alındı 

İkimizde halimiz den memnunuz 

0 oy
(1,188 puan) tarafından

Ortaklık olunca her daim sıkıntı çıkıyor imkan varsa bekleyin küçük de olsa size ait olsun 

0 oy
(9,064 puan) tarafından

Asla kabul etmem ben 

0 oy
(1,819 puan) tarafından

Asla kabul etme bekar adam sonuçta kim biner belli olmaz ortaklık sıkıntı herzaman

0 oy
(12,993 puan) tarafından

Sakın sakın benim kaynımda eşime teklif etti asla kabul etmem dedim herkes kendine alsın alamıyorsa almasın dedim ama ortak olmaz 

0 oy
(1,531 puan) tarafından

Bence pismanlik benim bi tanidigimda boyle yapmış esi ve suan kayni arabalarini vermiyo yari parasini istiyolar onu dahi vermediler

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimle kaynımla ortak araba almak mantıklı mı?
Ortak araç alımı, özellikle borç ödeme süreçlerinde yaşanabilecek anlaşmazlıklar nedeniyle genellikle riskli bir karardır. Araba kimin üzerine olursa olsun, mülkiyet hakları ve borç yükümlülükleri konusunda hukuki ve kişisel sorunlar çıkması muhtemeldir. Bu tür bir ortaklıkta tarafların işten ayrılması, ödeme güçlüğü çekmesi veya aracın satılması gerektiğinde fikir ayrılıkları yaşanması çok yaygındır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ortak araç alırken nelere dikkat edilmelidir?
Ortak araç alımında noter huzurunda bir sözleşme yapılması, masrafların ve kullanım haklarının yazılı olarak belirlenmesi şarttır. Ancak en güvenli yol, mülkiyetin tek bir kişiye ait olmasıdır. Eğer ortaklık kurulacaksa, aracın kaskosu, bakımı ve vergi ödemeleri gibi giderlerin nasıl bölüşüleceği önceden netleştirilmeli ve yaşanabilecek olası bir boşanma veya ailevi tartışma durumunda aracın hukuki statüsü değerlendirilmelidir.
Araba alırken mülkiyetin bir kişi üzerine olması neden önemlidir?
Aracın mülkiyetinin tek bir kişi üzerinde olması, satış, kasko işlemleri veya trafik cezaları gibi durumlarda karmaşayı önler. Ortaklık durumunda, ruhsat sahibinin borçları veya yasal sorunları doğrudan aracı etkileyebilir. Özellikle aile içi ortaklıklarda, yaşanan bir tartışma sonrasında aracın kullanımının kısıtlanması veya satılamaması gibi mağduriyetler sıklıkla görülmektedir.
Ortak araba almanın aile içi riskleri nelerdir?
Ortak araba alımı, maddi beklentilerin farklılığı nedeniyle aile içi huzuru bozabilir. Özellikle borç ödeme takviminde yaşanacak bir aksama, kardeşler veya eşler arasında ciddi gerginliklere neden olur. Bekar olan kişinin mali durumu değişebilir veya araç kullanımı konusunda öncelik çatışmaları yaşanabilir. Bu durumlar, finansal bir ortaklıktan ziyade, kişisel ilişkilerin zedelenmesine yol açan bir risk faktörü taşır.
Araba borcu bitmeden ortaklık nasıl yönetilir?
Borç bitmeden yapılan ortaklıklarda, taksit ödemelerinin kimin tarafından ve hangi hesap üzerinden yapılacağı belgelenmelidir. Ancak resmi kayıtlarda araç sadece bir kişiye aittir, bu nedenle diğer tarafın yaptığı ödemeler yasal olarak bir 'bağış' veya 'borç' olarak görülebilir. Hak kaybına uğramamak için yapılan ödemelerin açıklama kısmına 'araç taksidi' ibaresi eklenmeli veya mümkünse ortaklıktan kaçınılmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 1,562 göst.
19 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Ecem2013 (160 puan) tarafından soruldu
+1 oy
20 cevap 699 göst.
0 oy
19 cevap 574 göst.
15 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Gunes1997 (5,366 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,360 göst.
30 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde bahtsizbedevi (192 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,175 soru

24,640,043 cevap

365,742 kullanıcı

...