Evim temizlenmediğinde siyah minik böcekler çıkar mı?

+2 oy
516 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (1,088 puan) tarafından

Kızlar ben utanarak yazıyorum bunu normalde her gün süpürür silerim evimi ama 1 haftadır zorla üstü kapalı süpürdüm evde çok kırıntı, toz oldu ve farkettim ki 2-3 gündür siyah minik böcek çıkıyor kalorifer böceği nem böceği gibi 2 senedir bu evde oturuyorum akrep girerdi balkona evede 1 kere girdi müstakil evde 2. Katta oturuyorum ama böcek hiç görmemiştim evi tekrardan her gün süpürüp silip bol bol havalandırırsam gider mi o böcek ? Ayyy ben mide bulantılarım yüzünden çok boşladım evi çok utandım kendimden yaa 🫣

11 Cevaplar

+2 oy
(2,177 puan) tarafından

Bunda utanacak ne var canım aaa hatırladığım kadarıyla sen hamileydin dimii böcek olabilir hergunde temizlesen olabilir yine de çevre de önemi bağ Bahçeli bir yerdeysen hele çok çok normal benimde evimde bir senedir gümüşçük böceği denen böcek var ne yapsam etsem vikiyorlar sanırım supurgeliklere yuvalamislar hergunde temizlesen arkamdan cikiyorlar tekrar bitmiyor illet nasıl çıktı bilmiyorum ve karincada var ona da çözüm bulamadım bag Bahçeli yerde oturuyorum ve evim 4uncu kat ve yine varlar 

(2,868 puan) tarafından
+1

Bizdede senelerdir varlar ya öldür öldür bitmiyorlar bide küçüklerde var :) 

(2,177 puan) tarafından
+1

Aynen aynen bir kaç defa sır şeffaf görüyorum çok garip 

(2,868 puan) tarafından

Nerden türüyorlar bizi buluyorlar anlamıyorum kaç sene karınca olmuştu bakalım cıkıcaklarmı onlarda 

(2,177 puan) tarafından
+1

Sanamam ama inşallah karincalarda hep var 

(2,868 puan) tarafından
+1

İnşAllah canım 😊 

-Reklam-
+1 oy
(2,868 puan) tarafından

Ay aynı galiba bizdede çok var gümüş böceği deniyor diğer adı bitmiyor 🥺 

(1,088 puan) tarafından
+1

Gümüş böceği benim eski oturduğum evde çoktu lavanta yağı ile kurtuldum 

(2,868 puan) tarafından

Nasıl yaptın peki onu canım lavanta yağı gerçi çocuk var dikkatli olunmalı hele yürüyorsa😊 

+1 oy
(1,826 puan) tarafından

Canım sen yine hamilelikten 1 hafta yapamamjssin ben grip ve regliden 3 gündür yatıyorum sözde kızıma mutfağı topla yat dedim hanımefendicik gidip uyumuş şimdi gözümü açtım deli oldum bu halde mutfak topluyom 

İnsanız yapamaya biliyoruz ben 3 gündür el sürmedim evi gorsen yerinden uçuyor sanki

(1,088 puan) tarafından

Ya öyle tabii ama bu kadar biriktirmeseydm keşke diye düşündüm Allah kolaylık versin hepimize ne diyim

0 oy
(5,520 puan) tarafından

Kalorifer böceği ise ilaclatmak gerekebilir. Sırtı top gibi minik bir böcekse kuru gıdalarını kontrol et böceklenmiş olabilir. 

0 oy
(568 puan) tarafından

fotoğraf atarmisin cnm

(1,088 puan) tarafından

Bir daha görürsem atarım nette bulamadım ama şöyle üstü evet yuvarlak gibi kabuğu sert. Önceki evimde de çok vardı sıcaklarda çıkıyordu kışın çıkmıyordu

(781 puan) tarafından

Osuruk böceği olabilir mi😂 bende bazen evde görüyorum bir iki tane bı ara gökten yağıyor diyolardi hatta bı ilde büyük köyü evi basmıştı bu böcek 

0 oy
(1,938 puan) tarafından

Niye utanacaksin canim hepimiz o yollardan geçtik. İnsanın sağlığı yerinde olmayınca birşeyleri gözü görmüyor. Bı süpürüp sıl bakalim . Silme suyuna sirke dök birazcık. İnşallah çıkmaz . Kolay gelsin🌸

(1,088 puan) tarafından
+1

Haklısın ama ihmale gelmiyormuş bunu anladım 

0 oy
(4,125 puan) tarafından

Bende 6 aydır kapalı olan evime dün geldim bugün detaylı temizlik yapıldı hiç böcek filan görmedik sanırım evinizin altyapısından kaynaklı olabilir

(1,088 puan) tarafından

Ama benim ev biraz kırıntılı kaldı kullanıyoruz kullanılmayan evde ne olabilir ki zaten :) 

(4,125 puan) tarafından

Toz toprak kapalı ortam kokusu sabah sabah midem kalktı 🤮 kırıntı böceklenmeye davetiye çıkarır robot süpürgeniz var mı

0 oy
(1,005 puan) tarafından

Benim geçen sene cok vardi evde psikolojimi bozmuştu resmen bitti .herhalde bugün 1 tanr telefonum üstünde geziyordu

Balkondan güvenciler yuva yapmisti .güvencin biti deniliyor galiba emin degilim. 

(1,088 puan) tarafından

Yok benimkisi öyle bit değil önceden oturduğum evdede çok sık çıkardı oradan biliyorum da galiba evi ihmal ettim ondan oldu 

(1,005 puan) tarafından

Anladım canım bizimkisi kuşlardan geliyor

0 oy
(10,001 puan) tarafından

Benimde fayans alralindan karınca çıkıyor 3 çocukla mecbur her an süpürüyorum bide derz dolgu aldım aralarını yaptım sende temizleyemiykrsan  kirletme 😄 olabildiğince evde kalma temizle çık akşam gel

(1,088 puan) tarafından

Ya canım dışarı da çıkamıyorum mide bulantılarım çok evde 2 çocuk var her gün nereye gideyim ama zorluycam temiz tutucam

0 oy
(9,397 puan) tarafından

Bazen giderlerinde gelebiliyorum peteklerden gelenler büyük sarı oluyor ay anlattıkça benim içim kalkıyor nefret ediyorum börtü böcekten evde minnakngorsem hemen temizleme basliyorum

(1,088 puan) tarafından

Sorma resmen böcek fobim oluştu 

(9,397 puan) tarafından

Oluşmuştur valla istersen  köşeleri falan ilaçla sonra güzelce temizle kökten çözüm yap

0 oy
(281 puan) tarafından

Utanacak birsey yok sonucta hamilesin yapamaya bilirsin bende iki katlı bahçeli ev de oturuyorum böcek falan gelmiyor eve ilk geldiğgim sene karınca coktu iki defa kizimin başının içinde çıkardım şapka takıyodu küçüktü ilac vardı kaynımda komple eve sıktık süpürgelik kerim oraya 1 gün evden cıktık ertesi gün eve geldim temizledim havaladım bidahada cıkmadı 4.senedir burdayım karınca çıkmadı şükür 

(1,088 puan) tarafından

Bugün evi dip, köşe süpürdü eşim sağolsun normalde bizimde evde çıkmazdı da dur bakalım inşallah bir daha görmem

(281 puan) tarafından

İnşallah canım cok canım sıkıyor böcek çıkınca evden 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evde temizlik aksayınca neden siyah minik böcekler çıkar?
Evde temizliğin aksaması sonucu oluşan toz ve yemek kırıntıları, siyah minik böceklerin beslenmesi ve yuvalanması için ideal bir ortam hazırlar. Bu tür haşereler, nemli ve besin kaynağı bulabildikleri bölgelere yerleşerek hızla çoğalabilirler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evdeki siyah minik böceklerden kurtulmak için ne yapmalıyım?
Siyah minik böceklerden kurtulmanın ilk adımı, tüm yüzeyleri derinlemesine süpürüp silmek ve besin kaynaklarını tamamen ortadan kaldırmaktır. Kırıntıların olduğu bölgeleri temizledikten sonra evi sık sık havalandırarak nem oranını düşürmeniz, böceklerin yaşam alanını yok edecektir.
Siyah minik böcekler evde nasıl çoğalır ve neden yayılır?
Bu böcekler, evdeki nemli ve karanlık köşelerde, özellikle toz birikintileri veya kırıntıların bulunduğu yerlerde kısa sürede koloniler kurabilirler. Düzenli temizlik yapılmadığında ve ev yeterince havalandırılmadığında, bu haşereler çok hızlı bir şekilde ev geneline yayılma eğilimindedir.
Ev temizliğini ihmal etmek böceklerin balkondan girmesine neden olur mu?
Müstakil evlerde veya yüksek katlarda bile olsa, balkonlar böceklerin giriş noktaları olabilir ve içerideki kırıntı gibi cezbedici unsurlar onların eve yerleşmesini kolaylaştırır. Düzenli temizlik sadece böceklerin çoğalmasını önlemekle kalmaz, aynı zamanda dışarıdan gelebilecek haşerelerin de evde kalıcı olmasını engeller.
Siyah minik böceklerin evde kalıcı olmasını nasıl önleyebilirim?
Böceklerin kalıcı olmasını önlemek için evi günlük olarak süpürmek, kırıntıları temizlemek ve evin nem seviyesini düşük tutmak en etkili yöntemdir. Ayrıca kalorifer arkası, baza altı gibi toz biriken kuytu bölgeleri periyodik olarak temizleyerek bu tür haşerelerin yaşam döngüsünü kırabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 953 göst.
11 Eylül 2025 Diğer kategorisinde dobrabirisii23 (181 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 954 göst.
8 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Ysf. (171 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 457 göst.
13 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Nur89 (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 232 göst.
28 Haziran 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Yenianne28 (89 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,215 soru

24,640,406 cevap

365,759 kullanıcı

...