30'lu yaşlarda çok sayıda dişimi kaybettim, nasıl düzelirim?

0 oy
231 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (479 puan) tarafından

Benim stres , depresyon ,hamilelik ,emzirme vs derken  çok fazla diş kaybım var azilarda.Bütçem de mehrimden başka birşeyim yok annemde yardım ederim dedi .İmplant ,köprü yada protez istiyorum.Yasim 30larda evet bu yaşta çöktüm.Artik kendime, psikolojime ,sağlığıma dikkat etmek istiyorum . İnşallah duzelirim.Ne kadar gider tahmini.Doktora tabikide soracağım .Sizinde tecrübelerinizi merak ediyorum 

9 Cevaplar

0 oy
önce (2,452 puan) tarafından

4 tane azı dişim yok 🤣 dişler ağırırken o acıyla hepsini kökünden çektirdim 😏

önce (479 puan) tarafından

Yeri boş mu naptınız 

-Reklam-
0 oy
önce (5,782 puan) tarafından

Benim de arka iki dışim çürüdü gebeliklerden dolayı ama tam çürüme den Kanal tedavi ve dolgu yaptırdım diş olayları çok yıpratıyor insanı hem mental hem masdi

0 oy
önce (1,102 puan) tarafından

Öncelikle git sağlık ocağında kan ver vitamin eksikliği varsa emzirme falan vitamin yazsın uzun aylar kullan kendine böyle bak diğer şekil diş ağrısa da ağrımasa da kendine de çocuklara da diş randevu al götür ben öyle yapıyorum haftaya yine 2 çocuğun ve kendime aldım diş çok zor Allah yardımcın olsun bazen de ırsi oluyor diş sorunları o yüzden çocuklara ekstra dikkat et 

Bnm annem de abim de yıllardır dişle uğraşıyor genetik erkiside var galiba

0 oy
önce (745 puan) tarafından

Benim ilk hamileliğimde arka dişlerim patır patır kırıldı üstelik sağlamdı da doktorum magnezyum vermişti ama sürekli istiğfar ettiğim için faydasını alamıyordum doğumdan sonra çektirmek zorunda kaldım köprü yaptırdım ama beni 3 sene götürdü toplamda sağ ve sol 8 diş.

Sonra implant yaptırmaya karar verdim ama süresi epey uzun sürüyor 11 ay sürecekmiş 2 hafta önce sol taraf bitti 3 ay sonra da sağ taraf takılacak maliyeti var toplamda 6 implant 2 kanal 1 dolgu 150.000 tuttu önden biraz verdik aylık olarak da taksitli veriyoruz 

0 oy
önce (1,708 puan) tarafından

butceni mehirini ne karistiriyorsun ki anneni falan . esin yokmu calisan yada neyle geciniyorsunuzki. mehir benim bildigim bosanirsan esin verir dis yapmak icin bosanacak halin zaten yok. sonuc olarak saglik harcamasi bu esin disini yaptirmam

git baskasindan mi oara iste diyor yani okadar dert edinecek bir durum yokki. disini yaptiracaksan bir dis iki dic aydan aya yaptirirsiniz sonucta. senin disin yapilacak diye kendine dert edinip butcem yok mehirimden baska diye niye tasalaniosunki yani onu anlamadim

Of bilmiyorum ya çekiniyorum istemeye .Kirada kalıyoruz arabamızda yok bari mehrimden harcayım diyorum .hepsini aynı anda yapmıyoalr mi diyelim 10 diş implant olacak onu nasıl yapiyolar ücret işini takmayı fln

önce (1,708 puan) tarafından

tobe yarabbim oyle sacmalikmi olur.  bi evlilikte sen ben olmazki. niye cekinecek nevar ister kirada ol ister luks villa sahibi ol ne alaka . yemeyenin malini yerler . hicbisey hickimse kendinden onemli degil. kendi degerini bil az bi kendine deger ver . kirada olsan ne olmasan ne yani sonuc olarak sen bir insansin 

0 oy
önce (166 puan) tarafından

Benimde iki ön dişim hamilelikte siyah oldu  nasıl yapılacagında bilmiyorum 

önce (992 puan) tarafından

Diş taşlarını trmzilet birde diş ipi kullan günde 3 defa fırçala ama diş taşını temzilet geçer bence 

önce (275 puan) tarafından

Onu ucretsiz temizliyorlar

Fırçayla geçmiyo hergün fırçalıyorum ön dişim arkası kırıldıgı için siyah olmuş onu yapmam lazım ama devlet yapar mıı

Arkası kırılfıgı için ön dişim siyahlaşmış devlet yaparmı 

0 oy
önce (8,621 puan) tarafından

100 150 bin atası 

Kaç diş 150 bin tutar

0 oy
önce (2,535 puan) tarafından

Benim de öyle 4 diş implant olacak ön dişler zirkonyum olacak geçen sene sorduğum da 85 bin istemişti hamile kalınca kaldı bu sene tekrar gideceğim ağrıdan duramıyorum ama benim diş sıkma problemim var uykuda dişlerimi çok sıkıyorum onun içinde plak yapalım demişti 

0 oy
önce (3,796 puan) tarafından

Hatırladığım kadarıyla eşiniz imam... mahir bosanma .Ya da zor bir durumda kullanmanız daha sağlıklı olur..

Eşimiz meslektaş ve geliri de kötü değil...  bir klinikte eşim ağzını tamamen yaptırmıştı.150 bin  fiilen tuttu taksit yaptırdık ödüyoruz... Kendinize bu kadar kısmayın... ölüm ayrılık herşey olur...Varsa harcayın..yoksa zaten yok... önce ben sonrası sonra.. Bazı istisnai durumlar hariç eşim market ev mastafından ayrı mutlaka verir.. kuaför kıyafet parfüm  uyada  ayakkabı. Gibi  harcamalarım olur... bu deger vermektir kendine bence... yoksa.. hersey gelip geciiçi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

30'lu yaşlarda çok sayıda diş kaybı yaşanınca hangi tedavi yöntemi seçilmeli?
30'lu yaşlarda yaşanan diş kayıplarında, kemik yapısının durumuna göre implant, köprü veya hareketli protez seçenekleri değerlendirilir. İmplant tedavisi, çene kemiği ile bütünleştiği için en doğal çiğneme fonksiyonunu sağlar. Köprü protezler ise eksik dişin yanındaki dişlerden destek alınarak yapılır ancak sağlıklı dişlerin aşındırılmasını gerektirir. Tedavi planı, panoramik röntgen ve detaylı ağız içi muayene sonucunda hekiminiz tarafından belirlenir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Diş implantı fiyatları neye göre belirlenir ve ortalama ne kadar sürer?
Diş implantı fiyatları; kullanılacak implantın markasına, uygulanacak diş sayısına ve çene kemiğinin greft (kemik tozu) gerektirip gerektirmediğine göre değişiklik gösterir. Tedavi süreci, kemik kalitesine bağlı olarak genellikle 3 ile 6 ay arasında tamamlanır. İyileşme döneminde hastanın genel sağlık durumu ve ağız hijyeni, sürecin başarı oranını ve ömrünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardır.
Hamilelik ve emzirme döneminde oluşan diş kayıpları nasıl telafi edilir?
Hamilelik ve emzirme sürecinde vücuttaki kalsiyum dengesinin değişimi ve hormonal faktörler diş kayıplarını tetikleyebilir. Bu süreçten sonra diş kayıplarını telafi etmek için öncelikle eksik bölgelerdeki diş eti sağlığı optimize edilmelidir. Ağız içindeki enfeksiyon odakları temizlendikten sonra, hastanın genel sağlık durumu uygunsa implant veya sabit protez tedavilerine başlanabilir. Bu tedavi, sadece estetik değil, aynı zamanda beslenme kalitesini artırarak psikolojik iyileşmeye de katkı sağlar.
Diş protezi yaptırırken bütçe dostu seçenekler nelerdir?
Bütçe dostu diş tedavisi seçenekleri arasında hareketli protezler, sabit köprü uygulamaları veya daha sınırlı sayıda implant kullanımı yer alır. Hareketli protezler, maliyet açısından en ulaşılabilir yöntemdir ancak kullanım konforu sabite göre düşüktür. İmplant destekli hibrit protezler ise hem maliyeti düşürmek hem de daha iyi bir çiğneme fonksiyonu yakalamak isteyen hastalar için orta seviyeli bir çözüm sunar. Hekiminizle bütçenizi açıkça paylaşarak, uzun vadede en verimli olacak tedavi planını oluşturabilirsiniz.
Çoklu diş kaybı yaşayanlarda implant tedavisi sonrası yaşam kalitesi nasıl değişir?
Çoklu diş kaybı sonrası uygulanan implant tedavisi, çiğneme fonksiyonunu %90 oranında geri kazandırarak yaşam kalitesini önemli ölçüde artırır. Sabit dişlere kavuşmak, özellikle özgüven eksikliği ve beslenme kısıtlılığı yaşayan kişilerde psikolojik olarak olumlu bir etki yaratır. Doğru bakımla implantlar ömür boyu kullanılabilir; bu nedenle işlem sonrası düzenli ağız bakımı ve altı ayda bir hekim kontrollerine gidilmesi, tedavinin başarısını korumak için hayati önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 254 göst.
6 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Acemi anne36 (1,334 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 275 göst.
22 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nabercinim (304 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 291 göst.
0 oy
2 cevap 257 göst.
22 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sultantprk (116 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,744 soru

24,581,698 cevap

362,485 kullanıcı

...