Eşime şiddet uyguladım ne yapmalıyım?

+2 oy
775 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,267 puan) tarafından

İçimde 6 yılın birikmişliğiyle bugün çok büyük bi sinir krizi geçirdim.iyice evden bağımsız umursamaz birine döndü.hava yağmurlu diye iş güçte yok.sabah kahvaltısını uapıyor kahveye öğlen yemeğinden sonra yine kahve akşamda tıkındıktan sonra gider 11 gibi gece gelir.ben artık uyumuş oluyorum bu sefer mutfakta oturur 12 ye kadar.bugünde aynısını yaptı.arıyorum defalarca her seferinde geliyorum diyor gelmiyor en son işi çıktı diye geldi arkasından anası geldi baktım içkili, anneside dalga geçer gibi gel oğlum çay koydum içelim diyor tamam deyince çıldırdım tam evinde durma zaten dedim annesinede gitmedi bi bahaneyle kahveye gitti.bu sefer geldiğinde sağlam bi güzel evire çevire dövdüm bunu.evden en son topallayarak çıkıyordu.akıllanmaz biliyorum ama en azından sinirimi çıkardım

24 Cevaplar

+2 oy
önce (1,845 puan) tarafından

Ellerin dert görmesin bacım çok güzel yapmışsınız 👏👏👏

önce (5,267 puan) tarafından

Amin sağolun.

-Reklam-
+1 oy
önce (271 puan) tarafından

Yapmak istediğimi yapmışsın ellerin dert görmesin

+1

Teşekkür ederim 

+1 oy
önce (177 puan) tarafından

Ohhh iyi yapmıssın bacım ellerin dert görmesin 

Amin teşekkür ederim 

0 oy
önce (5,826 puan) tarafından

Ellerine sağlık bizde içme kahve durumu yok ama oda geç geliyor eve bazen arizadayim diyor bazen arkadaşının yanında dükkanda oturuyor artık saat koymuşuz belirli süreden sonra eve giremiyor

Ben bi akşam eve almadım annesi olacak yılan ,orla yatak odama soktu uyuttu.çocujlsrla oturma odasında yatmıştık.Allah görüyor kimse ektiğini bilmeden ölmesin.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte yaşanan şiddet olayları sonrasında hukuki haklarım nelerdir?
Evlilik içi yaşanan şiddet olaylarında aile mahkemelerinden 6284 sayılı Kanun kapsamında koruyucu ve önleyici tedbir kararı talep edebilirsiniz. Şiddet uygulayan eş hakkında evden uzaklaştırma kararı çıkartılması, iletişim araçlarının kısıtlanması veya kolluk kuvvetleri aracılığıyla koruma sağlanması yasal haklarınız arasındadır. Bu tür durumlarda en yakın polis merkezine veya savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmak, hukuki sürecin sağlıklı ilerlemesi ve kişisel güvenliğinizin sağlanması için atılacak ilk önemli adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşin sorumluluk almaması ve evden uzaklaşması durumunda nasıl bir yol izlenmeli?
Eşin sorumluluklarını yerine getirmemesi ve evden kopuk yaşaması, evlilik birliğinin temelden sarsılmasına neden olan bir durumdur. Öncelikle bu süreçte yaşadığınız iletişimsizlik ve ihmal sorunlarını profesyonel bir aile danışmanı veya evlilik terapisti eşliğinde ele almayı düşünebilirsiniz. Sorunların çözülmemesi durumunda ise bir avukata danışarak boşanma veya ayrılık süreçleri hakkındaki haklarınızı öğrenmeniz, gelecek planlarınız için daha sağlıklı kararlar vermenize yardımcı olacaktır.
Şiddet içeren bir evlilikte öfke kontrolü neden önemlidir?
Şiddet içeren bir ortamda öfke kontrolünün kaybedilmesi, hem fiziksel yaralanmalara hem de hukuki açıdan telafisi zor durumlara yol açar. Öfke anında sağlıklı kararlar almak imkansızlaştığı için, sakinleşme teknikleri uygulamak veya bu süreçte bir psikologdan destek alarak duygusal yükü yönetmeyi öğrenmek hayati önem taşır. Öfkenin dışa vurumu fiziksel şiddet şeklinde olduğunda, bu durum sizi haklıyken haksız duruma düşürebilir ve yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalmanıza sebep olabilir.
Sürekli dışarıda vakit geçiren eş ile nasıl iletişim kurulur?
Eşin evden sürekli uzak kalması ve sorumluluk almaması gibi davranışlar, evlilikteki iletişim eksikliğinin bir yansımasıdır. Bu durumu düzeltmek için suçlayıcı olmayan bir dille, kendi ihtiyaçlarınızı ve yalnız kalmaktan duyduğunuz rahatsızlığı net bir şekilde ifade etmeniz gerekir. Eğer birebir iletişim sonuç vermiyorsa, dışarıdan objektif bir üçüncü göz olan aile danışmanlığı desteği almak, davranış kalıplarının değiştirilmesi için etkili bir yöntem olabilir.
Evlilikte yaşanan büyük tartışmalar sonrası nasıl destek alınabilir?
Evlilikte yaşanan büyük tartışmalar ve şiddet olayları sonrasında, ALO 183 Sosyal Destek Hattı üzerinden profesyonel yardım alabilir ve haklarınız konusunda detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bu hat, aile içi şiddet veya psikolojik destek ihtiyacı duyan bireylere 7 gün 24 saat ücretsiz danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Ayrıca bulunduğunuz bölgedeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) aracılığıyla psikolojik, sosyal ve hukuki destek süreçlerini başlatmak için uzmanlarla görüşebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,514 göst.
9 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 2,036 göst.
2 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 2,487 göst.
10 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Ahsenbennn (1,789 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 634 göst.
14 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (9,475 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,115 soru

24,586,676 cevap

362,760 kullanıcı

...