Eşime şiddet uyguladım ne yapmalıyım?

0 oy
366 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,206 puan) tarafından

İçimde 6 yılın birikmişliğiyle bugün çok büyük bi sinir krizi geçirdim.iyice evden bağımsız umursamaz birine döndü.hava yağmurlu diye iş güçte yok.sabah kahvaltısını uapıyor kahveye öğlen yemeğinden sonra yine kahve akşamda tıkındıktan sonra gider 11 gibi gece gelir.ben artık uyumuş oluyorum bu sefer mutfakta oturur 12 ye kadar.bugünde aynısını yaptı.arıyorum defalarca her seferinde geliyorum diyor gelmiyor en son işi çıktı diye geldi arkasından anası geldi baktım içkili, anneside dalga geçer gibi gel oğlum çay koydum içelim diyor tamam deyince çıldırdım tam evinde durma zaten dedim annesinede gitmedi bi bahaneyle kahveye gitti.bu sefer geldiğinde sağlam bi güzel evire çevire dövdüm bunu.evden en son topallayarak çıkıyordu.akıllanmaz biliyorum ama en azından sinirimi çıkardım

19 Cevaplar

+7 oy
önce (34,456 puan) tarafından

Helal olsun giz valla hak etmis

önce (5,206 puan) tarafından

Daha fazlasını hakkediyor.ailecek çıldırttılar beni

-Reklam-
+3 oy
önce (41,180 puan) tarafından

Ellerine sağlık ellerin dert görmesin bacım iyi yapmışsın 

Sağol canım.kafasını sürte sürte eğitecem onu.

+3 oy
önce (8,635 puan) tarafından

İse kaynanan dan baslaman lazım aslinda

Allah nasip ederse onu boşanınca elime alacam.

+3 oy
önce (1,002 puan) tarafından

Helal olsun da nasıl dövüyorsunuz gı bide hazır onu dövmüşken kaynanayi da döveydin ya

Valla bi cinnet geçirmeme baktı zaten ayakta duramıyordu vurmakla düştü çıktım sırtına Allah ne verdiyse

önce (2,001 puan) tarafından

😅😅😅ellerin dert görmesin 

+2 oy
önce (536 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun bacım ne diyebiliriz ki 

+1

Amin sağolun.son raddeye geldim artık başka çare bırakmadı daha

önce (536 puan) tarafından

Anlıyorum canım sakin olmaya çalış çocukların için 

+1 oy
önce (389 puan) tarafından

Eline koluna sağlık benimkini de öyle dövmek istiyorum tüm hıncımi çıkarmak ama  işte 

Bitirdi artık beni.ben sinir krizi geçirirken gülüyordu öyle.Allah yanına bırakmasın bunların

önce (389 puan) tarafından

Artık böyle adamlar yüzünden tüm adamlardan nefret etmeye başladım 

+1 oy
önce (6,070 puan) tarafından

Dövdüm derken hic karşılık vermedi mi  

Yok zaten sarhoştu.yere düşürüp oturdum sırtına öyle dövdüm 

+1 oy
önce (827 puan) tarafından

Durum böyleyse haketmiş ellerine sağlık 

Başka  çare bırakmadı bana

0 oy
önce (577 puan) tarafından

Ahh yağmur balgelin çok üzüldüm canım benim. Çok büyük vebaldeler onu bil. Sana sevgiyle sarılıyorum ❤️

Çok sağol canım.vebalden haberleri olsa zaten hiç günaha girmezler.Allah görüyor ona havale ettim ben

0 oy
önce (12,898 puan) tarafından

Nasıl dövdün nasıl karşılık vermedi hani fiziksel olarak bizden daha güçlü ya erkekler ondan şaşırdım bende kocamı dövmek istiyorum bazen ama işte gücüm yetmiyor yoksa bir yerini kırardım iyiki erkek değilim valla

önce (2,458 puan) tarafından

Bazı erkeklerde gerçekten güç yok , benim eşimde de yok 2 kez dövdüm ama öyle böyle değil yani kamera olması lazımdı 😁

önce (8,389 puan) tarafından

Güç var aslında kullanmak istemiyorlar. Kullanırlarsa biyerimiz sakat kalır 😅

Valla isterse hulk oolsunöleceğimi bilsem yine karşılığını veririm.alkollü olduğu için ***** gibi gülüyordu üstüne oturup öyle dövdüm

0 oy
önce (2,458 puan) tarafından

Ellerin dert görmesin bacım ben o işi baya önceden hallettim 2 kez dövdüm 🤣🤣

Amin.içime atmaktan ben hasta oldum şimdi o çeksin cezasını

0 oy
önce (2,668 puan) tarafından

sorması ayıp olmasın, nasıl dövdün? bekledi mi döv diye? 

bi an kendimi hayal ettim de çok komik görünür bizde

önce (8,389 puan) tarafından

İçkiliymiş ya sanırsam anlamadı dayak yediğini ma.l

Sarılmaya çalışırken iteleyip yere düşürdüm zaten yapılıyordu sırtına oturup dövdüm

0 oy
önce (3,026 puan) tarafından

Hak etmiş iyi yapmışsn keşke bir posta da kaynanana ugrasaydın yılanın başı onlar aslında 

Valla az kaldı yakında tüm ailesini elden geçirecem

0 oy
önce (9,269 puan) tarafından

Ellerine kollarına sağlık. Zıkkım içsin sorumsuz 

Amin canım.

0 oy
önce (13,019 puan) tarafından

insanı zıvanadan çöl çıkarıyorlar. seni bu hale çevirenler utansın boşver 

Utanırlarmı sanmam.benim doğumuna 2 gün kala içmişti ailesi evde yoktu buda bayılmış.ailesi hepsi üstüme çullandı neden ambulansı aramadım diye.Allah sorsun hesabını

0 oy
önce (1,732 puan) tarafından

haketmis ama sanki is yerinin yemekhanesi kantini gibi ev yeic git cay ic gt don gel ye ic git o ne ole bide pazar yani. otur evinde ac tv yayila yayila pijamalarinla otur tv izleyin falan hadi en olmadi gezmeye cikmiosan kahvede isin ne 

Zıkkım yesin.babsı neyse oğlu da o işte.götleri rahata alışmış bunların

0 oy
önce (410 puan) tarafından

elerin dert görmesin canim o cesaret bendede olsa 

0 oy
önce (2 puan) tarafından

Helal sana kraliçe 💅

0 oy
önce (30,138 puan) tarafından

Senin sabrının tükendiği bir an ama bana oh iyi etmişsin gibi gelmedi şiddetin yeni şiddetlerin yolunu açtığı düşüncesindeyim. Bunu aranızda normalleştirirseniz ayık olduğu başka bir kavgada da ondan size yöneltebilir. Evliliğiniz sorunlu bir evlilik pek düzelecek gibi de durmuyor ( keşke olsa tabi) ama bu evliliği bu şekilde bir ömür sürdürebilir miyim diye de bir düşünmek gerek bence 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte yaşanan şiddet olayları sonrasında hukuki haklarım nelerdir?
Evlilik içi yaşanan şiddet olaylarında aile mahkemelerinden 6284 sayılı Kanun kapsamında koruyucu ve önleyici tedbir kararı talep edebilirsiniz. Şiddet uygulayan eş hakkında evden uzaklaştırma kararı çıkartılması, iletişim araçlarının kısıtlanması veya kolluk kuvvetleri aracılığıyla koruma sağlanması yasal haklarınız arasındadır. Bu tür durumlarda en yakın polis merkezine veya savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmak, hukuki sürecin sağlıklı ilerlemesi ve kişisel güvenliğinizin sağlanması için atılacak ilk önemli adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşin sorumluluk almaması ve evden uzaklaşması durumunda nasıl bir yol izlenmeli?
Eşin sorumluluklarını yerine getirmemesi ve evden kopuk yaşaması, evlilik birliğinin temelden sarsılmasına neden olan bir durumdur. Öncelikle bu süreçte yaşadığınız iletişimsizlik ve ihmal sorunlarını profesyonel bir aile danışmanı veya evlilik terapisti eşliğinde ele almayı düşünebilirsiniz. Sorunların çözülmemesi durumunda ise bir avukata danışarak boşanma veya ayrılık süreçleri hakkındaki haklarınızı öğrenmeniz, gelecek planlarınız için daha sağlıklı kararlar vermenize yardımcı olacaktır.
Şiddet içeren bir evlilikte öfke kontrolü neden önemlidir?
Şiddet içeren bir ortamda öfke kontrolünün kaybedilmesi, hem fiziksel yaralanmalara hem de hukuki açıdan telafisi zor durumlara yol açar. Öfke anında sağlıklı kararlar almak imkansızlaştığı için, sakinleşme teknikleri uygulamak veya bu süreçte bir psikologdan destek alarak duygusal yükü yönetmeyi öğrenmek hayati önem taşır. Öfkenin dışa vurumu fiziksel şiddet şeklinde olduğunda, bu durum sizi haklıyken haksız duruma düşürebilir ve yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalmanıza sebep olabilir.
Sürekli dışarıda vakit geçiren eş ile nasıl iletişim kurulur?
Eşin evden sürekli uzak kalması ve sorumluluk almaması gibi davranışlar, evlilikteki iletişim eksikliğinin bir yansımasıdır. Bu durumu düzeltmek için suçlayıcı olmayan bir dille, kendi ihtiyaçlarınızı ve yalnız kalmaktan duyduğunuz rahatsızlığı net bir şekilde ifade etmeniz gerekir. Eğer birebir iletişim sonuç vermiyorsa, dışarıdan objektif bir üçüncü göz olan aile danışmanlığı desteği almak, davranış kalıplarının değiştirilmesi için etkili bir yöntem olabilir.
Evlilikte yaşanan büyük tartışmalar sonrası nasıl destek alınabilir?
Evlilikte yaşanan büyük tartışmalar ve şiddet olayları sonrasında, ALO 183 Sosyal Destek Hattı üzerinden profesyonel yardım alabilir ve haklarınız konusunda detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bu hat, aile içi şiddet veya psikolojik destek ihtiyacı duyan bireylere 7 gün 24 saat ücretsiz danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Ayrıca bulunduğunuz bölgedeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) aracılığıyla psikolojik, sosyal ve hukuki destek süreçlerini başlatmak için uzmanlarla görüşebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,514 göst.
9 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 2,036 göst.
2 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 2,487 göst.
10 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Ahsenbennn (1,789 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 634 göst.
14 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (9,475 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,804 soru

24,582,734 cevap

362,543 kullanıcı

...