4.5 yaşındaki çocuğumun boynundaki lenf nodu şişmesi normal mi?

0 oy
234 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (9,250 puan) tarafından

Pazartesi oglum boynum aciyo diye kalkti, baktim sismis bianda oldu bu arada bu sene krese basladi cok sk bogaz enfeksiyonu gecirdi ve ateslendi. Pazartesi sira alarak doktora gittim ama 3 de kapatiyomus gec kalmisiz, sonra saglik ocagina goturdum ben kabakulakdan suphe etmistim. Saglik ocagida ona benziyor dedi. Bir iki kere atesi 37.5 fln oldu. Antibiyotik yazdi gecmezse tekrar gidin dedi, bugun tekrar goturdum doktor kabakulak boyle olmaz dedi lenf nodu sismis ama buyuk dedi 3 cm var dedi. Kan tahlili aldi. Crp21 cikmis. Burda ultrasyon olmadigi icin bakamadilar cuma baska doktora goturucem. Icim hic rahat degil googlede kanser felan diyor oglum 4.5 yasinda dunyam basima yikilmis gibi valla. BASINA GELENVARSA LUTFEN GORMEDEN GECMESIN! 

image

8 Cevaplar

0 oy
(5,541 puan) tarafından

Kuzum korkma internete bakarsan herşey kötü hastalık. Öncelikle çocuk doktoruna götür o sana yeşil alan açsın ve çocuk hematoloji ye götür. Benim oğlumda 3 3.5 yaş civarında böyle oldu. Çok sık hasta oldukları için bu şekilde olabiliyor. Antibiyotik kullanınca da tamamen inmeyebiliyo. Dua edelim kötü birşey olmasın. En kötü senaryo kanser.

(9,250 puan) tarafından

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim gectimi peki sizinn? 

(5,541 puan) tarafından

Şimdi 7 yaşına geldi uzun zamandır götürmüyorum kontrole. Bazen başka yerlerinde de çıkıyor ufak tefek bezeler. En son götürdüğüm zaman doktor kötü birşey olsa kan sonuçları da kötü çıkardı dedi. Onların temiz olduğunu öğrenince açıkçası bir daha götürmedim. Sizinki de kandaki enfeksiyon yüzünden şiş muhtemelen. Kandaki enfeksiyon düşerse onlarda inebilir.

(9,250 puan) tarafından

Kan tahlili verdik kotu bisey yok enfeksiyon var dedi. Umarimgecer:(

(5,541 puan) tarafından

İyi bir antibiyotik kullanması gerekiyor. Küçük bebeğimde bile çıktı sık hastalandığı için. Nohut kadardı ama onunki.

-Reklam-
0 oy
(7,670 puan) tarafından

Kuzenimin oldu . O da 14 yaşında filandı . Ameliyat oldu sonra gene tekrarladı bir daha ameliyat oldu. Tekrarlamadı bir daha. Sadece enfeksiyon kapmıştı kötü bir şey yoktu

(9,250 puan) tarafından

Anladim... tesekkur ederimm

0 oy
(670 puan) tarafından

Boğaz enfeksiyonu sisirir.korkma camim

0 oy
(384 puan) tarafından

Enfeksiyonlu hastalıklardan sonra olabiliyor benim kızımda da 2 yaşında olmuştu şimdi 3 yaşında hala aynı duruyor büyüme falan olmadığı sürece doktor sıkıntı olmaz demisti

(9,250 puan) tarafından

Hala sismi duruyor yani neden inmiyoki

(384 puan) tarafından

Dışında öyle belirgin bir şişlik yok dokununca mercimek kadar bı şişlik ele geliyor sadece ve 1 yıldır aynı şükür büyüme falan yapmadı 

0 oy
(27,032 puan) tarafından

Dostum internette tüm hastalıklara kanser diyo. Komşumuzun kızınon da büyüdü. Doktora gittiler. Kaç cm olduğunu bilmiyorum  ama bir süre sonra küçülmüştü. Enfeksiyon olduğunda büyümesi normal. Sen iyi bir çocuk doktoruna da sorarsın yine.

0 oy
(399 puan) tarafından

Sık boğaz enfeksiyonu geçirdiyse ve dişi çürükse oda enfeksiyon yapar kulak burun boğaza gidin bişey çıkmazsa dişçiyede görünün

0 oy
(1,212 puan) tarafından

Kuzum enfeksiyon o ya 

Her Google de yazana kanser dediğine de inanma be gülüm.

0 oy
(9,463 puan) tarafından

Ya ben yanlış yönlendirmek istemiyorum ama ebru sallainin  bir raportajini izlemiştim oğlu için kna testinde orda burda çıkmamıştı en son emarda çıkmıştı lütfen bunuda göz onunda bulundurun onuda talep edin

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

4.5 yaşındaki çocuğumda lenf nodu şişmesi neden olur?
Çocuklarda lenf nodu şişmesi genellikle vücudun bir enfeksiyonla mücadele ettiğini gösterir. Kreşe giden çocuklarda sık tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonları, boğaz enfeksiyonları ve viral hastalıklar lenf bezlerinin büyümesinin en yaygın sebepleridir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda lenf nodu şişmesinde kan tahlilindeki CRP değeri kaç olmalı?
CRP değeri vücuttaki inflamasyonun veya enfeksiyonun bir göstergesidir. Çocuklarda CRP değerinin 21 olması orta düzeyde bir inflamasyonun varlığına işaret edebilir, ancak bu değerin tek başına değerlendirilmesi yerine tam kan sayımı ve fiziksel muayene ile birlikte doktor tarafından yorumlanması gerekir.
Lenf nodu şişmesi durumunda hangi durumlarda doktora gidilmeli?
Lenf nodu şişliği 3 cm gibi büyük boyutlara ulaştıysa, şişlik sertse ve zamanla küçülmüyorsa mutlaka bir uzman hekime başvurulmalıdır. Özellikle ateş, gece terlemesi veya hızlı büyüme gibi eşlik eden belirtiler varsa doktorunuz ultrason veya ileri tetkikler isteyerek durumu yakından takip edecektir.
Çocuklarda lenf bezi büyümesi nasıl ayırt edilir?
Lenf bezi büyümesi genellikle enfeksiyon kaynaklı olduğunda hareketli, hassas ve yumuşak kıvamdadır. Kabakulak gibi diğer şişliklerden farklı olarak, lenf nodları boyun bölgesinde belirli odaklarda yerleşir ve enfeksiyon iyileştikçe yavaş yavaş küçülme eğilimi gösterir.
Çocuğumun boynundaki lenf bezi şişliği için ne zaman ultrason çekilmeli?
Hekim fiziksel muayene sırasında şişliğin boyutundan, yapısından veya yerleşiminden şüphe duyması durumunda ultrason tetkiki ister. Ultrason, lenf nodunun yapısını, boyutunu ve damarlanmasını net bir şekilde görüntüleyerek iyi huylu enfeksiyonel şişlikler ile diğer durumları ayırt etmeye yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 324 göst.
3 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Hayal su (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 443 göst.
+1 oy
4 cevap 322 göst.
7 Mayıs 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nazelinda (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 217 göst.
31 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bade17 (55 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,799 soru

24,647,832 cevap

366,139 kullanıcı

...