16 haftalık hamileyim, 6 kilo aldım bu durum normal mi?

0 oy
50 göst.
önce Diğer kategorisinde (288 puan) tarafından

Hamileyim 4. Ayın icindeyim su an 16 haftadayım yani 16 haftada toplam 6 kilo 700 gram almışım çok aşırı yedim iştahım aşırı açıktı çünkü hala açık bu kadar hızlı kilo almam ne kadar normal olabilirki bence fazla kontrol altna alınabilirmi kzlar hamileyken hani 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (474 puan) tarafından

20 haftadan önce aldığın her kilo kendine. ☺️

-Reklam-
0 oy
önce (26,819 puan) tarafından

Yani bence de ilk haftalara göre fazla almışsın gibi. Asıl istesen de istemesen de son haftalarda alınıypr kilo. Yapabilir senn biraz daha dikkatli olabilirsin belki. Ben ilk 20 hafta yarım kg almıştım. Sonra ki 20 haftada 15 kg aldım. Asıl sın haftalarda olay 

0 oy
önce (877 puan) tarafından

Alınabilir ben 11 haftalığım şuanlık 300 gram aldım hamile kaldığım zaman 98,300 düm 98,600 olmuşum ama kalp sıkıntım tansiyon sıkıntım var doktorum sağlıklı beslenerek zayıflayacaksın dedi. Sağlıklı beslenirsen az kilo ile bu dönemi tamamlarsın dedi bence sende sağlıklı beslen canım 

0 oy
önce (6,188 puan) tarafından

Bebisle alakalı değil bence iştahın açık alabilir bide kilo almaya meyillisin bende öyle bir iki gün fazla yesem hemen tartıya yansır 

0 oy
önce (8,846 puan) tarafından

Maşallah devam edersen 30 kilo olursun 6 kilo ile ben doguma girmiştim irademi seveyim😂

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte 16 haftada 6 kilo 700 gram almak normal mi?
Hamileliğin 16. haftasında 6 kilo 700 gram almak, genellikle beklenen ortalama kilo artışının biraz üzerinde kabul edilebilir. Sağlıklı bir gebelik sürecinde ilk trimesterde toplam 1-2 kilo, ikinci trimesterde ise haftalık yaklaşık 400-500 gram artış ideal olarak görülür. Ancak her kadının metabolizması, başlangıç kilosu ve bebek gelişimi farklı olduğu için bu durum kişisel bir değerlendirme gerektirir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte 4. ayda iştah artışı nasıl kontrol altına alınır?
Hamilelikte artan iştahı kontrol etmek için ana öğünlerde protein ve lif ağırlıklı beslenerek tokluk süresini uzatabilirsiniz. Kan şekerini dengede tutmak adına üç ana öğün yerine, küçük porsiyonlardan oluşan beş veya altı öğün tüketmek ani acıkma krizlerini azaltır. Ayrıca yüksek kalorili ve şekerli gıdalar yerine su içeriği yüksek sebze ve meyveleri tercih etmek kilo yönetiminde oldukça etkilidir.
Hamilelikte hızlı kilo alımı nelere dikkat edilmelidir?
Hamilelikte hızlı kilo alımı yaşandığında öncelikle doktorunuza danışarak gestasyonel diyabet gibi risk faktörlerinin kontrol edilmesi gerekir. Günlük beslenme düzeninizde boş kalorili karbonhidratlardan kaçınmak ve porsiyon kontrolü sağlamak önemlidir. Fiziksel aktivite olarak doktorunuzun onayladığı yürüyüş veya yüzme gibi hafif egzersizleri düzenli hale getirmek kilo alım hızını dengelemeye yardımcı olabilir.
Gebelikte kaçıncı haftada ne kadar kilo alınması gerekir?
Genel tıbbi görüşlere göre sağlıklı bir hamilelikte toplam kilo artışı ideal olarak 9 ile 12 kilogram arasındadır. İlk 20 haftada genellikle toplam 2-4 kilogramlık bir artış beklenirken, 20. haftadan sonra haftalık yaklaşık 0.5 kilogramlık bir artış normal kabul edilir. Bu değerler vücut kitle indeksinize göre doktorunuz tarafından özel olarak belirlenmelidir.
Hamilelikte aşırı iştah ve hızlı kilo artışı ne zaman tehlikelidir?
Hamilelikte aşırı iştah ve hızlı kilo artışı, ani ödem (el ve ayaklarda şişme), yüksek tansiyon veya şiddetli baş ağrısı gibi belirtilerle birleştiğinde mutlaka takip edilmelidir. Özellikle çok kısa sürede, örneğin bir hafta içinde 1-2 kilodan fazla ani artışlar, vücutta su tutulumu veya gebelik zehirlenmesi (preeklampsi) açısından risk içerebilir. Bu tür durumlarda gecikmeden uzman bir hekime başvurarak rutin kontrollerinizi yaptırmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 683 göst.
27 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Cicekanne (1,184 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 243 göst.
6 Ocak 2026 Diğer kategorisinde eflinada (152 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 288 göst.
2 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 692 göst.