22 aylık çocuğum neden hiç yemek yemiyor ve öğürüyor?

0 oy
193 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (454 puan) tarafından

Bir yemeyen cocuk bende mi Allah aşkına doğdu doğalı burnumdan getiriyor resmen doğdu emmedi mama içmek istemedi biberonu 3 aylikken bıraktı ek gida istemedi heo kustu hep red yapti ustune alerjisi olduğunu öğrendik raporlu mamaya basladik kronik kabızlığı var suan 22 aylık en son 18 aylikken kilosu 10.5 boyu 86 cm çıktı agzi dis dolu çiğnemeyi bilmez yumuşak şeylere bile cogu zaman öğürüyor öldüm elinde artık ya milletin cocugu süt icer biberonlarca oğlumun alerjisi vardi artik süte baslamak istedim belki icer diye belki biraz gelişir diye o kadar zayıf duruyor ki anlatamam yani hareketli de sürekli ayakta yumurta yedirsem alerjisi var yemiyor çiğnemeyi bilmiyor kabız hala yani boğuldum kaldim Rabbimin zoruna gitmesin yani bir hastalığı yok cok şükür diyorum geçenlerde burnunun üstüne düştü 3 dikis atıldı derisine hastane dedim keske evimizde olsaydık ameliyat olmasaydı yine yemek savaşına girseydik dedim ama 2 yildir artik cok yoruldum çok 31 haftalik da hamileyim sezeryan olacağım kara kara düşünüyorum benden baska kimse yemek yediremez biberon veremez uyutamaz milletin çocuğuna gönlüm düşüyor her yeni tada açıklar hemen kabulleniyorlar eline alıp alıp yiyorlar bunu ağlayarak yazıyorum benim oglum açlıktan bayilsa asla eline bir seu alıp yemez

5 Cevaplar

0 oy
önce (507 puan) tarafından

O zaman da söyledim sütü kes kabız yapar bir faydası da yok diye. Terapisti var sadece bu konuyla ilgilenen onlardan bul. Öğürmesi normal değil. İlk ek gıdaya geçtiğinde çok mu püre verdin acaba?

önce (454 puan) tarafından

Süt iciremedim ki kabiz olsun oglum 3 aydan beri red yapiyor red yaptığından beri kusmasi var yani ben reflu olduğundan da şüphelerim doktorlara götürdüm ama fizyolojik kusma denildi kusmasi cok şükür kalmadi sadece arada bir oluyor ama bizim yemek sorunumuz püre verip vermemek degil yani daha görmeden midesini bulandırıyordu agzina değdiği anda o an midesinde ne varsa bosaltiyordu yani bizim sorunumuz blender püre ile beslemek degil terapistler var evet her seansına 7000 tl istiyorlar ve 1 saat benim bunu karşılayabilecek gücüm yok ve düzelmesini garantisini de vermiyorlar artik cok çaresizim yani 

önce (507 puan) tarafından

Yavrum yapacak birşey yok. Gerekiyorsa o parayı ayıracaksın bir şekilde. Ki gerekiyor gibi. 

-Reklam-
0 oy
önce (224 puan) tarafından

Benimkide 21 aylik. Doktor sizle oturup yemek yiyebilir yasta suan dedi. Ama yemiyior. Sabahlari en azindan yumurta yesin diye cok cabaliyorum. Ama nafile. Patates kizartirsam maksimum 4 5 tane yer. Pilav olursa bir kac kasik. Nohut fasulye olursa bir kac tane. Corba asla yemez. Bende kek yaoiyorum sicak  suyla karistirip veriyorum. Mama kivaminda oluyor. Artik bende bizim gibi oturup yesin kalksin istiyirum. Ama saglikli olsun onemli olan o. Sana tavsiyem balik yagi al kullan. Cignenebilir olanlardan veiyirum. Kokusu cok guzel bayiliyor. Belki seninkide yer. Birde asla abur cubur telefon verme. Ben cok sukur bunlardan uzak tuttum. Daha 1 aydir tv den cizgi film aciyirum yeni yeni. Cokta uzak kalmasin diye. Vitaminlerine mutlaka baktir. Umarim bir an once duzdne girerler yavrularimiz. Bu arada bende hamileyim sinirler tavan artı minik kusumda atak donemleri. Asla kiyafet degistirmiyor direniyor. Vuruyor, farkli tatlar denetmek isyoyorum. Asla kabul etmiyor.

Allah kolaylik versin

önce (454 puan) tarafından

Bacim maşallah senin oğlan kati gıdayi tolere edebiliyormus benim oğlum çiğnemeyi bile bilmiyor hala keske benim oglanda çiğnemeyi bilseydim de varsın cips abur cubur yeseydi durumumuz o derecede vahim abur cuburun asla tadını bile bilmez asla kendisi alip meraklanip yemez yani acıkma duygusu 0 resmen hastalığı da yok yani her şeyini zamaninda yaptı çiğnemeyi biliyorsa asla sorun etme zamanla miktarı artar benim başımda daha büyük bir bela var balik yağı da kullanıyorum d vitamini ama bana mısın demiyor şaka gibi kan değerleri de normal yani 

önce (224 puan) tarafından

Benim ki kiz canim😁 saglik sorunu yoksa sende ustune dusme bence. Ben asla zorlamiyorum. Aciktikca yediriyirum. Bide oyle dene 

0 oy
önce (439 puan) tarafından

Şimdi canım şöyle iştahsız çocukta benimkini tek geçerim o kadarr yaniğ ama seninki çiğnemeyi bilmiyorsa ergoterapi yardımı alman şart gibi görünüyor 

0 oy
önce (839 puan) tarafından

Canım benim de oğlum 7 yaşında oda aynı durumda 

Ergoterapi ye götüreceğim bende en son çare o gibi görünüyor.

0 oy
önce (1,010 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun yemeyen çocuk zor oluyor. Doktor vitaminlerin de bir eksiklik varsa tedaviye yönlendirir. Yoksada yapisi böyledir. İnanin bir sizde yok anneler hep savaş veriyor . Allah yardımcınız olsun🌸

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

22 aylık çocuğum neden yemek yemiyor ve sürekli öğürüyor?
22 aylık çocuklarda yemek reddi ve öğürme refleksinin devam etmesi, duyu bütünleme sorunları, yutma güçlüğü veya geçmişe dayalı beslenme travmalarından kaynaklanabilir. Çiğneme becerisinin gelişmemiş olması, çocuğun katı gıdaları yutmaya hazır olmadığını gösterir ve bu durum genellikle ağız içi hassasiyetle ilişkilidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kronik kabızlık yaşayan 22 aylık çocukta beslenme nasıl düzenlenir?
Kronik kabızlığı olan çocuklarda lif alımını artırmak için sebze, meyve ve tam tahıllı gıdalar diyetin merkezine alınmalıdır. Günlük sıvı tüketimini takip etmek ve doktor kontrolünde çocuğun sindirim sistemini rahatlatacak uygun lifli gıdalarla beslenme programı oluşturmak kabızlık yönetiminde en önemli adımdır.
Çiğneme becerisi gelişmemiş 22 aylık çocuğa nasıl yemek yedirilir?
Çiğneme becerisini geliştirmek için püre kıvamındaki gıdalardan yavaşça daha taneli ve dokulu gıdalara geçiş yapılması gerekir. Çocuğun eline kendi kendine yiyebileceği yumuşak dokulu gıdalar vererek yemekle olan baskı odaklı ilişkisini azaltmak ve zorlamadan teşvik etmek, çiğneme kaslarının güçlenmesine yardımcı olur.
Gıda alerjisi olan çocuklarda beslenme reddi nasıl aşılır?
Gıda alerjisi olan çocuklarda yaşanan beslenme reddi, genellikle yemeğin ağrı veya rahatsızlık vereceği korkusundan kaynaklanır. Alerjen gıdaların diyetten çıkarılması kadar, çocuğun güvenli hissettiği gıdalarla beslenme saatlerini stres ortamından çıkarmak ve mümkünse bir beslenme terapisti ile süreç yönetmek oldukça önemlidir.
İştahsız ve zayıf bir çocuğun gelişimi nasıl takip edilmelidir?
İştahsız ve düşük kilolu çocukların gelişimi, çocuğun kendi büyüme eğrisi üzerinde izlenerek takip edilmelidir. Sadece kilo rakamına odaklanmak yerine çocuğun enerji seviyesi, gelişimsel kilometre taşlarını yakalayıp yakalamadığı ve genel sağlık durumu bir çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı tarafından düzenli olarak değerlendirilmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 162 göst.
26 Aralık 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minikanne (3,788 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 362 göst.
15 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Y.ertan08 (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 203 göst.
20 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 721 göst.
12 Nisan 2020 Diğer kategorisinde Elvan (45 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,585 soru

24,593,313 cevap

363,173 kullanıcı

...