26 aylık kızımı sütten kestim göğüs şişliğine ne yapabilirim?

0 oy
159 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,758 puan) tarafından

Kızım 26 Aylık Bugün Bıraktık Emmeyi Uyku Öncesi Ney Verebilirim Süt Falan Sevmiyor Kv De Süt Ver Sıcaklarda Memeyi Bırakma Yaz Bitince Bıraktır Pişman Olursun Daha Erken Vs Vs.Diye Tutturdu Sinir Oluyorum Ya Neyse

Ve Şimdi Emmediği İçin Sütümü Nasıl Keserim Memede Uyuyordu Nasıl Uyutmalıyım Sizler Nasıl Yapmıştınız

Şuan Aşırı Şiş Uyumadığı İçin Birşey Yapamadım🥺

11 Cevaplar

+2 oy
önce (13,309 puan) tarafından

sütten kestiğimde ekstra bir şey vermedim, yemeğini yedi tamam bu kadar 

uyuturken de pış pış yaptım yanında durdum bu. sonra kitap okumaya başladık kitap bitince uyuyor 

-Reklam-
+1 oy
önce (87 puan) tarafından

Ben ayakta sallıyordum sonra Yavaş yavaş kendi kendine uyumaya geçtik kademeli pekmezli su veriyordum gece uyanınca da biberonda hala da veriyorum 31 aylık  😕 ama artık gece uyanmıyor şükür 

+1 oy
önce (5,303 puan) tarafından

Ben sütten kesmedim ama gece yatmaya yakın sütlü irmikli mama yapıyorum. İcine muz varsa muz koyuyorum. Birazda bal katıyorum tatlansın diye. Aç uyumuyor en azından bir kaç saat uyuyor o şekilde. Ben ayağımda sallayarak uyutuyorum her zaman.

+1 oy
önce (1,874 puan) tarafından

hicbise verme ne veresinki. aksam yemegi yicek tamam iste . yatarkende bikac yidum su icer yatar

kendin icinde eczaneden dostinekx al  iki adet hap.  iki gunde bitio agri siszi sutu kesio komple sut dolmuo gogse daha

0 oy
önce (300 puan) tarafından

Ben süten kestiğimde  çorba veriyordum çok zor kestim zaten  bide. Bu gece gündüz maması veriyordum. Pirinç unu varya ondan memen içinde soğuk suya bez koy üstüne ver çekilsin sütün bide masaj yap ama sütünü akıtmadan yoksa damarlarda boncuk boncuk süt kalıyor 

0 oy
önce (2,762 puan) tarafından

Ben babasından destek almıştım. Babası ayakta kucağında sallaya sallaya uyutuyordu gece. Öğlen uykuları için de ben aynı yöntemle uyuttum. Sonra kitaplarla mayıştırıp sırtını sıvazlayarak uyutmaya başladık. Öyle böyle uyuyor artık

0 oy
önce (893 puan) tarafından

Göğsünü azar azar sağ lahana yaprağı varsa dolapta dondur göğsüne koy rahatlatıyo soğuk suyla yıka ama çok fazla sağma artırır bir iki güne sağmayıda bırak zor ama bi kaç güne geçer inşaallah

0 oy
önce (2,836 puan) tarafından

Oğlum 28 aylıkken yani 2.3 hafta önce tamamen bıraktı zaten öncesinde de çok emmiyordu günde 1.2 belki uyku öncesi emmeyi 24 aydan sonra tamamen bırakmıştı o yüzden kendi kendine bıraksın istedim uyku öncesi bırakmamış olsaydı kendim bıraktıracaktım ama uyku öncesi bırakınca yakında kendiliğinden bırakır diye düşündüm herkes bırakmaz kocaman oldu vs dedi ama dinlemedim gerçekten kendi kendine bıraktı bıraktığının 4. Gününde 4 gündür emmediğini farkettim :) 

Ama ilk oğlumu 15 aylıkken bıraktırmak durumunda kaldım hamile olduğum için çok zorlanmıştık ikimizde uyku öncesi çok ağlıyordu meme için bende  uyku saatinden biraz önce  çorba falan yapıp yediriyor sonra arabayla gezdirip öyle uyutuyordum 

önce (1,758 puan) tarafından

2.Çocuk Düşünüyoruz Canım Bir Yandanda Ondan

0 oy
önce (18 puan) tarafından

Aslında gece bir şeyler vermeye alistirmamalisin illa bir şey vermek gerekiyorsa su ver diğer şeyler dişlerine zarar verebilir 

Tamam Canım Zaten Suyu Kendi İstiyor

0 oy
önce (5,962 puan) tarafından

Ben kademeli bıraktırdığım için şişlik yaşamadım. Uykuyu da sallamayı hiç sevmez ama bazı günler salladım bazı günler yanında uzanıp kendisinin uyumasını bekledim. 

Bence birşey verme cisini öğrenmediyse uyumadan önce su verebilirsin

Tamam Canım Öyle Yapayım Yok Daha Çişi Öğrenmedik

0 oy
önce (813 puan) tarafından

Çarşamba günü 2 yaşına gircek 1 hafta oldu memeden ayıralı ayagımda sallayarak uyutuyorum gece kalkınca da sallıyorum su veriyorum biborona falan alıştırmadım alışırda bu seferde onu bıraktırmaya çalışcak gögsümüde instagramda gördüm bi kadın söylemişti yorumlarda ocagı yakıp gögsüne sıcaklık gelcek şekilde ısıtıp 2 3 damla süt sıkıyosun ateşe sonra süt çekiliyor birde nane yagı sürdüm gerçekten çok işe yaradı sütüm çoktu agrıdan duramamıştım hemen yaptım

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

26 aylık bebeğimi sütten kestiğimde göğüs şişkinliği nasıl geçer?
Göğüs şişkinliğini hafifletmek için sütünüzü tamamen boşaltmadan, sadece rahatsızlık hissini giderecek kadar sağım yapabilirsiniz. Soğuk kompres uygulamak ve lahana yaprağı koymak ödemin azalmasına yardımcı olur, ancak memeyi tamamen boşaltmak süt üretimini artırabileceği için önerilmez.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Emerek uyuyan 26 aylık bebeğimi sütten kestikten sonra nasıl uyuturum?
Emerek uyuma alışkanlığını değiştirmek için yeni bir uyku rutini oluşturmanız gerekir. Masaj yapmak, ninni söylemek, birlikte kitap okumak veya sırtını okşayarak yanında durmak, fiziksel yakınlığı devam ettirerek güvenli bir geçiş sağlar. Bu süreçte kararlı olmak ve uyku saati ritüellerini her akşam aynı sırayla uygulamak önemlidir.
Emzirmeyi bıraktıktan sonra süt üretimi kaç günde kendiliğinden biter?
Süt üretimi genellikle emzirmeyi bıraktıktan sonraki 7 ile 14 gün içerisinde kademeli olarak durur. Vücudun süt üretimini tamamen kesmesi kişiden kişiye değişmekle birlikte, hormon seviyelerinin normale dönmesiyle birlikte süt üretimi baskılanır ve göğüslerdeki dolgunluk hissi kendiliğinden kaybolur.
26 aylık çocuğuma gece emzirme yerine süt veya başka bir içecek vermeli miyim?
26 aylık bir çocuk için gece beslenmesine zorunlu bir ihtiyaç yoktur. Eğer sütü sevmiyorsa, gece uyku öncesi süt içirmek zorunda değilsiniz; ancak sıvı ihtiyacı için oda sıcaklığında su sunabilirsiniz. Uyku öncesi tokluk hissi için gün içinde dengeli bir akşam yemeği menüsü oluşturmak gece acıkmalarını engelleyebilir.
Emzirmeyi bırakırken aile baskısı ile nasıl başa çıkabilirim?
Emzirme süreci tamamen anne ve çocuk arasındaki özel bir bağdır ve karar verme yetkisi size aittir. Çevrenizden gelen yorumlara karşı nazik ama net bir dil kullanarak sınırlarınızı çizin ve emzirmeyi bitirme kararınızın uzmanlarca da desteklendiğini belirterek konuyu kapatmayı tercih edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 106 göst.
0 oy
4 cevap 320 göst.
31 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Asabii (1,390 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 310 göst.
15 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde 525253 (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 307 göst.
4 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Bebegimdogdu (172 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,518 soru

24,592,329 cevap

363,121 kullanıcı

...