Çocukların severek yiyeceği salata tarifleri hangileri?

0 oy
264 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (9,391 puan) tarafından

Kızlar kızımın sınıf arkadaşları, anneleri ve öğretmeni ile parkta oturalım dedik. Herkes birer çeşit yapacak, bana da salata düştü. Ne yapabilirim? Çocukların da sevebileceği, herkesin damağına hitap edecek bir salata tarifi istiyorum sizden kızçelerim. Bir el atın, yardım eli, help, please 😅

11 Cevaplar

+1 oy
(1,135 puan) tarafından

En güzeli makarna salatası çocuklar sever bence

(9,391 puan) tarafından

Ben de öyle düşündüm teşekkür ederim 🌹 

-Reklam-
0 oy
(9,182 puan) tarafından

Kısır makarna salatası patates salatası çocuklar genelde bunları sever

(9,391 puan) tarafından

Makarna salatası düşündüm de acaba bir tarif var mıdır ki yaptığınız diye de sormak istedim aslında

0 oy
tarafından

rus salatasıda yapabılırsınız tadı guzel oluyor 

0 oy
(5,236 puan) tarafından

Youtubeden yoğurtlu yada tavuklu salatalara bakabilirsin çok güzel oluyo hepsi

0 oy
(3,040 puan) tarafından

Renkli salata var mor pancarli. Bulgurlu yada kuskuslu oLabilir mısırlı turşulu çocuklar sever hemde faydalı 😊

0 oy
(5,631 puan) tarafından

Makarna salatasına hazır garnitür ve kornişon turşu az mayonez ve yoğurt koyup yapıyorum ben. Çocuklar en çok makarna salatasını seviyor heralde. 

(9,391 puan) tarafından

Evet ben de makarna salatası düşündüm bol mısırlı kornişon turşulu

0 oy
(2,341 puan) tarafından

geçen gün yaptım çıtır patates salatası çok lezzetli oldu ya tavsiye ederim 

(9,391 puan) tarafından

Ertesi gün patates yiyecek çocuklar. Patates tercih edemem o yüzden

0 oy
(39,684 puan) tarafından

Makarna salatası olabilir. Benim çocuklar havuç taratora bayılır. Ondan da yap bence sevilir. Çocuklar yemese bile siz yersiniz. 

0 oy
(3,349 puan) tarafından

Küçük makarna al içine göbek tavuk kornişon turşu garnetur Mısır böyle yaparsan çok güzel oluyor bereketli de olur

0 oy
(9,050 puan) tarafından

Şehriye salatası patates salatası makarna salatası olabılır

0 oy
(6,890 puan) tarafından

Rus salatası patates salatası veya pancar havuç marul ile yapilan salataları da sevebilirler 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocukların severek yiyeceği pratik salata tarifleri nelerdir?
Çocukların severek yiyeceği salatalar genellikle renkli, hafif tatlımsı ve elle tutulabilir malzemeler içerir. Özellikle mısır, nar taneleri, haşlanmış bezelye ve küçük doğranmış meyvelerle hazırlanan salatalar çocuklar tarafından daha çok beğenilir. Yoğurtlu veya meyve suyu içeren hafif soslarla tatlandırılmış havuç rendesi gibi alternatifler de hem sağlıklı hem de onların damak zevkine uygun seçeneklerdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Piknikte çocuklara götürülebilecek pratik salata nasıl hazırlanır?
Piknikte salatanın bozulmaması ve çocukların kolay yemesi için sosu ayrı bir kapta götürmek en pratik yöntemdir. Malzemeleri küçük küpler halinde doğrayarak hazırladığınız bir kinoa veya makarna salatası, içerisine ekleyeceğiniz mısır ve peynir parçaları ile çocukların öğle yemeği için ideal bir besin kaynağı haline gelir.
Salataları çocuklar için daha çekici hale getirmek için ne yapmalıyım?
Çocukların salata yemesini sağlamak için malzemeleri farklı şekillerde doğrayabilir veya salatanın içerisine renkli sebzeler ekleyebilirsiniz. Salatanın üzerine serpiştireceğiniz çıtır krutonlar, ceviz parçaları veya şekilli kesilmiş sebzeler çocukların ilgisini çeker. Ayrıca salatayı küçük porsiyonlarda, şık kağıt kaselerde servis etmek onların yemeğe olan merakını artıracaktır.
Çocukların beslenmesine uygun en sağlıklı salata malzemeleri nelerdir?
Çocukların beslenmesine uygun salatalar için en temel malzemeler mevsim yeşillikleri, haşlanmış baklagiller, peynir çeşitleri ve taze meyvelerdir. Özellikle protein değeri yüksek olan haşlanmış nohut, fasulye veya peynir eklenmiş salatalar çocukların uzun süre tok kalmasını sağlar. Sos olarak zeytinyağı ve limon ikilisi en sağlıklı ve hafif tercih olarak öne çıkmaktadır.
Sebze sevmeyen çocuklar için hangi salata türleri daha uygun olur?
Sebze sevmeyen çocuklar için yoğurt bazlı salatalar veya meyve içeren karışımlar geçiş aşamasında çok yardımcı olur. Rendelenmiş havuç, haşlanmış mısır ve elma dilimleri ile hazırlanan yoğurtlu salatalar, klasik yeşil salatalardan daha yumuşak bir tadı olduğu için çocuklar tarafından kolayca kabul edilir. Tatlı ve tuzlu dengesini kurmak sebze yeme alışkanlığı kazanmalarında etkili bir yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 214 göst.
+1 oy
10 cevap 630 göst.
28 Temmuz 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ❤İlk göz ağrım❤ (7,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 674 göst.
28 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 958 göst.
7 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Hiros4434 (751 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,812 soru

24,661,085 cevap

366,744 kullanıcı

...