Diyet yaparken eşimin baskısıyla nasıl başa çıkabilirim?

0 oy
535 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (221 puan) tarafından

Herkese iyi günler dilerim bir süredir kilo problemi yaşayan birisiydim yaklaşık son bir senedir Neredeyse her gün eşim bana karşı kilomla alakalı demediği hiçbir şey kalmamıştı o kadar çok problemler yaşıyordukki ekstra olarak da yaşadığımız problemler vardı Bunun da yaşattığı psikolojik sorunlarla beraber bir türlü diyete başlayıp kilo veremiyordum ya da diyeti sürdüremiyordum böyle böyle derken bir seneyi buldu ve yaklaşık 20 gün önce çok kararlı ve istikrarlı bir şekilde tekrar diyete başladım Gerçekten çok iyi ilerledim Hatta 5-6 kiloya yakın kilo da verdim Gerçekten insan kilo vermeye başlayınca yaşam enerjisi ve düşünceleri ve Zihni gerçekler rahatlıyormuş Bunu fark ettim bunda buraya kadar hiçbir problem yok fakat eşim o kadar gaddar ve itici birisi ki hem kiloma laf ediyordu yeter ki ver istediğin şekilde ver asla karışmam diye bana söylüyordu Şimdi de kilo ile alakalı en ufak tartışmada yediğime içtiğime karışıyor Yok kuruyemiş yiyorsun yok incir yiyorsun yok Diyet yaparken bile bunları yiyorsun hiçbir şey yemeyeceksin gibi şeyler söylüyor o kadar beni sinir ediyor ki yapıyorum Yaptığım şekile karışıyor yapmadığım zaman yapmıyorum diye kavga ediyor yani kendisine anlatmaktan yoruldum Halbuki insanlar Diyet yaparken ara öğünleri Olsun kuruyemişi olsun meyvesi olsun bilirsiniz her şeyi ayrıdır ama bu hiçbir şey yemeyeceksin diyet yapmak hiçbir şey yememek diyor sadece kahvaltı yap Bir de akşam yemeği ye diyor bir kahve içiyorum Onu bile laf yapıyor Sanki kaynana gibi sinir etti beni nefret ediyorum Yine her şeyi ondan gizli gizli yiyerek yapmaya çalışıyorum kuru yemişi bile bir adet yediğim inciri bile laf yapıyor zaten yediğim sayılı her şey kalorili hesap ederek yiyorum .. o kadar insanın gururunu bir kadının gururunu kırıcı şekilde konuşuyor ki bana diyor ki hani nerede verdiğin kilolar Aynı duruyorsun hiç değişmedin böyle yemeğe devam edersen hiç veremezsin Halbuki kendim o kadar dikkat ediyorum ki her gün neredeyse aç kalarak kilo veriyorum çok az yemek yiyorum iki öğün yiyorum zaten Ara öğünde Yediğim kuruyemişi bir kahveyi bile ondan gizli içip yiyorum Çünkü görürse çok lafını yapıyor nefret ediyorum artık her şeyden herkesten Bunu kendim için Tabii ki yapmalıyım en başta zaten kendim için yapıyorum kendimi iyi hissediyorum ama onun bana bu şekilde davranması beni çok aşırı derecede üzüyor bana destek olması gerekirken köstek oluyor. Sürekli arkadaşlarının eşlerinden örnek veriyor Evet diyor o Arkadaşımın eşi En azından zayıf En azından iki çocuğu var ama zayıf sürekli bana böyle şeyler söyleyerek çok gururumu isteğimi kırıyor. Devlet Hastanesi'nde ya da herhangi bir hastanede gidip gizli gizli mide ameliyatı olayım diyorum ya da iğnesini vurulayım diyorum Öleceksem de ölürüm diyorum beni o kadar kötü psikolojiye sokuyor ki gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum değersiz hissetmek hissedilmek bu hayattaki en kötü şeymiş

14 Cevaplar

+6 oy
önce (13,244 puan) tarafından

Sen mide ameliyatı olmadan önce kocana beyin nakli şart ver çevrenden örnek en azından beyni var diye iyi sabrediyorsun 

-Reklam-
+2 oy
önce (4,062 puan) tarafından

Missssler gibi zayıflayıp fitleştikten sonra kocayı boşaman yok mu? Üfüffüff

Nasıl da zort olur ama…

+1 oy
önce (8,115 puan) tarafından

Çok merak ettim kaç kilosun boyun kaç.

?

Eşin Kenan İmirzalıoğlu mu

önce (221 puan) tarafından

92 kiloyum 167cm boyum

önce (1,915 puan) tarafından

he senddonde kendi hotune bak alay et diye sende onunla alay etsene altta niye kaliosunki. sonucta kusursuz degil herseyiyle dalga gec sende. illaki eksik kotu hos olmayan fiziksel yonleri vardir sende onunla dalga gec ezikle

önce (8,115 puan) tarafından

Kurban olsun çok güzelde verirsin dinleme onu 

önce (516 puan) tarafından

kanan İmirzalıoğlu mu 😂benimkide kafasında bir tel sac yok aldatıldım eskorla 

+1 oy
önce (2,044 puan) tarafından

Şu kilo yüzünden başkalarını örnek gösteren insanlar bana çok sapık geliyor demekki arkadaşının karısına dikkatli bakıyo ve bu çok iğrenç bişey sana gelince de ister 60 kilo ol ister 160 senin bedenin kiloyu kendin için ver ona buna beğendirmek için başlarsan o diyet sürmez Kocan çokmu yakışıklı hiçmi yok ***** yumuk bin tarafi sende ordan vur onu

0 oy
önce (8,515 puan) tarafından

Yanında beraber diyetisyene götür görsün neler yazıyor listede. Tabi ki de yiyeceksin ara öğün ceviz badem hurma incir kuru kayısı . Bunlar şekerini dengelicek . Meyve tabağı yapacaksın.

Ayy çok sinir oldum kocana ağzının ortasına kürekle vurasım geldi. 

0 oy
önce (599 puan) tarafından

Sen iradeni Koru ve istediğin fiziğe sahip olduğunda sen ona aynı şekilde davran bakalım o zaman o ne hisseder 

0 oy
önce (663 puan) tarafından

Para versin Spor salonuna d ağıt..orda diyetisyenler olbiliyor hemde

0 oy
önce (10,315 puan) tarafından

Boyuna göre en az 25 kilo vermen lazım bence bunun için mide ameliyatı falan düşünme verirsin zor değil sen devam et kulak asma eşine. Spor yapmanı da öneririm. 

0 oy
önce (1,915 puan) tarafından

esine diyeceksin ki si.k kadar beyninle her boka karisma . veriyormuyim veriyorum. zeka ozurlu mahlukat gibi davranmayip az bi okusun diyetisyenlerin verdikleri listelere. beyi.nsiz be.yinsiz konusmasin. incirde yicen kuruyemisde et de tavuk da kofte de sebzede yumurtada yogurtdaayranda kefirke peynir de zeytinde .  kocan zannedioki ac yasayacaksin olum orucu tutacaksin zayiflamak icin herakde . az beynini kullanda ac oku cahil cuheylan konusma diyeceksin zoruna onun gidecek senin degil

önce (8,515 puan) tarafından

Bide niye gizli saklı yiyorsun ya . Sen ona inat istikrarını Koru zayıfla fıstık gibi . 

Gerçekten kıt akıllı insana laf anlatmak zor ya . 

0 oy
önce (1,204 puan) tarafından

Çok üzüldüm senin adına. Göz dağı ver seni kaybetme korkusu yaşasın bu ne böyle 

0 oy
önce (52 puan) tarafından

Bence ona inat ver kilonu ondan sonra da sen hep onu ezikle görsün gününü

0 oy
önce (700 puan) tarafından

Bunu diyen adamın tipini çok merak ediyorum. Kıvanç tatltug mu, Çağatay Ulusoy mu? O sizinle bu şekilde konuştuğunda sizde aynı şekilde tepki verin. Asla müsamaha göstermeyin. Benimle dalga geçildiğinde bende geçerim, net. Eşimde olsa anında karşılığını alır. Ayrıca kilo bu verilir de alınır da. Siz önce eşinize beyin nakli yaptirin, onu anca o kurtarır. 

Diyetin yanına Spor ekleyin bı anda incelirsiniz. YouTube de grow jo var onu kesinlikle yapın. Ben duzensizde olsa yaptım ben çok iyi inceledim. Düzenli şekilde olursa kısa sürede sonuç alırsınız 

0 oy
önce (59 puan) tarafından

Kilo hiç sorun değil halledersiniz binbir türlü yolu var ama eşinizin sizi kıyaslamasına izin vermeyin ne münasebet ellerde ne kocalar da var siz bir şey diyor musunuz ki o diyebilsin. Terbiyesiz 

0 oy
önce (2,129 puan) tarafından

Ben olsam inat eder dediği herşeye He tamam der bildiğimi okur güzel bir zayıflarım verdiğim kilolarla birlikte boşanma kağıdını önüne koyar şunun bunun karısını övüyordun artık gider olmayan beyninle hayatta kalmaya çalışırsın der onu ve onun valizini kapıya koyar keyfime bakardım ******** k*pek ona mı kalmış kilon ister zayıflarsın ister zayıflamazsın senin bedenin senin kararın 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Diyet yaparken eşin baskısı ve eleştirileriyle nasıl başa çıkılır?
Diyet sürecinde eşinizin olumsuz eleştirileriyle başa çıkmak için öncelikle sınırlarınızı net bir şekilde belirlemelisiniz. Beslenme düzeninizin sağlıklı bir plan dahilinde olduğunu ve bu sürecin kişisel bir tercih olduğunu sakin bir dille ifade edin. Tartışmaların sizi olumsuz etkilediğini ve motive edici bir desteğe ihtiyaç duyduğunuzu açıkça belirtmek, sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olabilir. Eğer sözel iletişim sonuç vermiyorsa, durumu profesyonel bir aile danışmanıyla değerlendirmek süreci yönetmenizi kolaylaştırabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Zayıflama sürecinde psikolojik destek almanın önemi nedir?
Zayıflama süreci sadece fiziksel bir değişim değil, aynı zamanda yoğun duygusal dalgalanmaların yaşandığı bir psikolojik süreçtir. Kişinin kendini değersiz hissetmesi veya çevresinden gelen baskılar, diyetin sürdürülebilirliğini doğrudan etkileyebilir. Bir uzmandan destek almak, özgüveninizi yeniden kazanmanıza ve dış etkenlerin ruh haliniz üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmanıza yardımcı olur. Psikolojik dayanıklılığınız arttığında, beslenme hedeflerinize sadık kalmanız da kolaylaşacaktır.
Evlilikte eşin kilo verme sürecine müdahalesi nasıl engellenir?
Evlilikte eşin diyet ve beslenme alışkanlıklarına müdahale etmesi, genellikle kontrol etme isteğinden veya yanlış bilgilendirmeden kaynaklanır. Bu durumu engellemek için beslenme programınızı uzman bir diyetisyenle hazırladığınızı ve bu programa sadık kalmanız gerektiğini vurgulayın. Eşinizin kilo konusundaki kıyaslamalarının size verdiği zararı net bir şekilde ifade ederek, destek beklemenin en doğal hakkınız olduğunu hatırlatın. Özel alanınıza ve tercihlerinize saygı duyulması gerektiğini bir sınır olarak çizmek, ilişkinizdeki gerilimi azaltabilir.
Diyet yaparken motivasyon kaybı ve değersizlik hissiyle nasıl mücadele edilir?
Diyet yaparken yaşanan değersizlik hissiyle mücadele etmek için odağınızı tamamen kendi sağlığınıza ve başarınıza çevirmelisiniz. Başkalarının söylemleri yerine, kilo verdikçe artan enerjinize ve zihinsel rahatlamanıza odaklanmak motivasyonunuzu korumanıza destek olur. Kendi hedeflerinizi belirleyin ve bu süreçte küçük de olsa katettiğiniz mesafeyi kutlayın. Motivasyonunuzu dış dünyadan değil, aynadaki değişiminizden ve kendinizi daha iyi hissetme halinizden almanız, bu süreci çok daha sağlıklı yönetmenizi sağlar.
Diyet sürecinde gizli beslenme alışkanlığı neden oluşur?
Diyet sürecinde gizli beslenme, genellikle çevreden gelen baskı, yargılanma korkusu ve sürekli denetlenme hissinin bir sonucudur. Kişi, eleştirilmekten kaçınmak için yediklerini saklama eğilimi gösterir, ancak bu durum suçluluk duygusunu artırarak stresi tetikler. Bu döngüyü kırmak için beslenme düzeninizi meşrulaştırmalı ve diyetin bir baskı aracı haline gelmesine izin vermemelisiniz. Sağlıklı bir beslenme planı, yasaklardan ziyade dengeli öğünleri içerir; bu nedenle kendinizi savunmak yerine, beslenme tarzınızın doğruluğuna inanmanız yeterlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 820 göst.
12 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Masallarulkesi_ (241 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 1,302 göst.
30 Haziran 2022 Diğer kategorisinde yenigelin24 (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 30 göst.
0 oy
4 cevap 328 göst.

Kategoriler

1,506,760 soru

24,595,934 cevap

363,302 kullanıcı

...